Inlägg

Inlägg som fagerja har skrivit i forumet
Av fagerja
Av fagerja

Grão Vasco Tinto 2013, Rödvin DOC Dão gjort av Beatriz Cabral de Almeida, Sogrape.

Av fagerja
Skrivet av Nudel:

OM jag inte minns fel från ljus och rum så är det 800 som gäller vid lite "pilligare" skrivbordsarbete.

Det är inte 800 lumen utan 800 lux. 1 lux= 1lumen/kvadratmeter. Hur många lumen som behövs beror på hur stor yta som skall belysas.

Av fagerja

Batat (Ipomea batata), kallas även sötpotatis trots att den inte är släkt med potatisen.

Av fagerja
Av fagerja

Utomlands utanför EU kan du, som EU-medborgare, få hjälp av alla EU-länders ambassader eller konsulat. Oftast är det konsulat som gäller om du inte befinner dig i landets huvudstad. Har du förlorat passet bör det alltid anmälas till den lokala polisen.

Av fagerja

D'Oliveira Colheita 1993 Boal madeira

Av fagerja

Pales tråd om hjälp. Lång och tragisk men läsvärd. Handlar om Pales kamp mot cancern. Frid över hans minne.
http://www.sweclockers.com/forum/trad/201917

Av fagerja

Du bör ta i betraktande att filstorlek och utrymme på disk inte är samma sak. Filstorleken avrundas alltid till uppåt närmaste hela kluster, Det betyder att om du har klusterstorleken 64 KiB så tar även den mista fil (1 B) 64 KiB. Så har du många små filer så förlorar du mycket utrymme.

Av fagerja
Skrivet av crew seven:

Kul vad har du för dator idag har du byggt den själv ?
Spelar du? om i så fall vad spelar du ?

Idag har jag flera datorer. Inga monsterdatorer då jag inte spelar spel, som kräver mycket av processor- eller grafikkort. Alla kör linux. Äldsta datorn, tillfälligt arbetslös, är en med Pentium 200 MHz. Den har fungerat sedan 2005 i över 10 år (24/365) som brandvägg.. Har byggt många datorer, men den jag nu använder är köpt färdig. Främsta orsaken är att till att jag inte byggde själv är att jag då var nyinflyttad till Madeira och inte kände till det lokala utbudet på datordelar och begränsade kunskaper i portugisiska..Den här har en i5-prosessor och 8 MiB RAM.

Av fagerja

Quinta de Alorna Tinto 2013, Vinho regional do Tejo.
https://pt-pt.facebook.com/Quinta-da-Alorna-137662462924880/
http://www.alorna.pt/

Av fagerja

Flyttar från Funchal till Câmara de Lobos. Flytten abv bredbandet går på bra 3 dagar. Hade räknat med att det tar några veckor då huset jag flyttar ill inte har fiber installerat förut. Bra service.av MEO.

Av fagerja

Belkin N600 är inte en accesspunkt utan en bredbandsdelare, d.v.s router, switch och accesspunkt i samma enhet. Går att få att fungera bara du avaktiverar DHCP och inte använder VAN-porten. Men en dedikerad accesspunkt är ett bättre alternativ men inte nödvändigtvis billigare.
Jag föreslår att du tar en titt på Ubiquitis AP:n.

Av fagerja

Helst skall du undvika en extender. En wifi-extender halverar hastigheten. Ett bättre alternativ är att du drar kabel till en eller flera accesspunkter.

Av fagerja
Skrivet av crew seven:

Tror att det är en väldig blandad ålder här jag tror att den äldsta är någonstans kring 70.

Stämmer. Jag fyller 72 i höst. Intresset för datorer kom i slutet av 60-talet. Men då var det ingenting för privatpersoner. Första datorn ,som jag använde, var en MikroMikko 2 på jobbet. Egen dator skaffade jag c:a 1990. Processor Intel 486 , 1MiB RAM 850 MB hårddisk.

Av fagerja

Till middagen Portal de São Bras Private Collection Branco. Vitt vin från Alentejo (vinho regional Alentejano) gjort på Arinto och Antão Vaz av Cooperativa Agricola da Granja CRL. Var förra veckan på specialerbjudande i Pingo Doce för 1,89€ flaskan. Normalpris är 6,49€.

Som digestiv hemmagjord traditionell poncha.

Av fagerja
Av fagerja

>(2×35)

Av fagerja

Ett alternativ är att använda rsync.

Av fagerja

Till middagen Sograpes Dão-vin Grão Vasco Prova Mestra 2013 gjort på Touriga Nacional, Tinta Roriz och Alfocheiro av Beatriz Cabral de Almeida.
http://www.sograpevinhos.com/marcas/Gr%C3%A3o%20Vasco/Gr%C3%A...
Till desseren São Domingos Blanc de Blancs Bruto 2012. Skumvin DOC Barriada gjort på Bical och Maria Gomes. http://www.cavesaodomingos.com/