Inlägg

Inlägg som fagerja har skrivit i forumet
Av fagerja

Ledsen över hur folk inte försöker hjälpa en skadad person. I fredags gick jag frrån Paul do Mar till Jardim do Mar. Vid c:a 2/3 delar av vägen var ett ställe där jag måste gå vid vattenbrynet. En våg kastade omkull mig så att jag slog pannan, Men ingen Av de jag mötte i Jardim do Mar (turister) reagerade på att jag blödde. I Centro de saude i Jardim do Mar var dock reaktionen annorlunda. Första förband och taxitransport till Urgencia i Calheta, där såren syddes.

Ett stort tack till personalen i Centro de Saude i Jardim do Mar och Calheta

Av fagerja

Monte Velho Branco 2014, Vitt vin (Vinho Regional Alentejo) gjort av Herdade do Esporão på Antão Vaz, Roupeiro och Perrum.

http://esporao.com/wp-content/uploads/2016/03/monte-velho-branco...

Men fortsätter på min frus begäran med "vitaminer". Det är hemmagjord poncha på citron, trädtomat, honung och Branca (aquardente de cana). Innehåller mycket C-vitamin.

Av fagerja

@Guffe75:
Jag skulle rekommendera SystemRescueCD för ändamålet

Av fagerja

Quinta da Alorna, vinho regional Tejo 2013 Tinto.

http://alorna.pt/imagens/conteudos/vinhos/quinta_alorna_562f7377...

Av fagerja
Av fagerja

Hemgjord poncha på Branca (aquardente de cana de açucar), citron, trädtomat (tamarillo) och honung.

Av fagerja

En router är ingen brandvägg. Om du inte kör någon applikation, som lyssnar på någon port så gör en NAT-router ingen skillnad. Men kör du någon intern server så ger den ett visst skydd,.

Av fagerja

@Meega:
Kör aldrig program son chkdsk på en disk,som är trasig före du gjort en avbild (t.ex. med ddrescue). Chkdsk kan endast reparera fel i filsystemetb på en felfri disk. Från en disk med några skadade sektorer kan vanligtvis största delen av datat återskapas från en avbild med ett dataåterskapnings- eller ett kriminalteknisktprogram.
Ett dataåtervinningsprogram är specifikt för ett filsystem oc fodrar att filtabellen eller en säkerhetskopia av den är intakt.
Ett kriminaltekniskt program skannar sektorerna efter kända filhuvuden. Det är oberoende av typen av filsystem. Nackdelen är att metainformation som filnamn går förlorat.

Försök aldrig att återvinna data direkt från en skadad disk. Arbeta alltid med en avbild.

Av fagerja

Finns det många små filer? Vad har du för klusterstorlek? En fil förbrukar alltid minst ett kluster. Med klusterstorleken på 4 KiB så används för varje fil 4 KiB för varje påbörjat kluster. Normalt är att du förlorar ett halvt kluster per fil av utrymmet. Men har du många små filer så kan förlusten vara avsevärd. 1000 filer tar 1000 kluster även om de skulle rymmas i ett kluster. Om du har endast en partition på disken kan klusterstorleken vara 64 KiB. Minsta möjliga klusterstorlek är en sektor. En sektor på modärna diskar är 4 KiB.

Av fagerja

Har du reglerna i rätt ordning? Regeln som tillåter utgående trafik på portarna 80 och 443 måste ligga före regeln som blockerar.Vill du att endast Firefox skall tillåtas utgående trafik blir det komplicerat då du först måste köra ett skript som tar reda på Firefoxs process ID. Men har du ingen annan webbläsare installerad så är det onödigt.

Av fagerja

Vila de Frades Private Collection D.O.C. Alentejo 2014. Vitt vin gjort på Antão Vaz, Manteúdo och Roupeiro Av Adega Cooperativa Vidigueira.

Av fagerja

Eftersom det är en partition på 2,5 GB så måste disken vara partitionerad med GPT. Då finns en säkerhetskopia av partitationstabellen i slutet av disken. Genom att kopiera den till diskens början bör det gå att återfå partitionen.
https://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table

Av fagerja

Hemmagjord poncha på tomato ingles (trädtomat).
Poncha består av:
- Aquardente de cana de açucar (40% alkohol)j. Är synonymt med ljus rom. Cana de açucar är sockerrör.
- Citronsaft + eventuellt saft av annan frukt som, t.ex. tangerin, passionsfrukt eller trädtomat.
- Honung
Skall drickas kall, antingen kyld eller med is.

Av fagerja

Det är inte en router du behöver utan en bra accesspunkt. Hemmaroutrar är kombination av router, dhcp-server, switch och accesspunkt. Repeater skall du undvika om möjligt då de halverar hastigheten. Observera att hastigheten som anges för wifi inte är direkt jämnförbar med trådad hastighet. Trådat kör odelat duplex (dubbelriktad trafik) medan wifi kör delad simplex (enkelriktad trafik). D.v.s. att i wifi delas hastigheten mellan alla anslutna enheter och endast en enhet kan sända åtgången.

Av fagerja

Är källdisken felfri så dd annars ddrescue.

Av fagerja

Ladda ned en live-CD linuxdistribution. Rekommenderar SystemrescueCD. Kör sedan kommandot :
dd if =/dev/zero of=/dev /sdX
Ersätt X i kommandot med den bokstav som tilldelats disken, som skall skrivas över med binära nollor.

Av fagerja
Skrivet av Tinardirith:

Var kommer alkoholen in i bilden?

Filmjölk innehåller c:a 0,1 % alkohol.

Cabriz, 2014, rödvin DOC Dão. Touriga Nacional, Tinta Roriz och Alfrocheiro

Av fagerja

Atlantis 2014. Rosévin gjort på tinta negra. DOP Madeirense

Av fagerja
Skrivet av Screenwalk:

Känner att jag bara måste skriva av mig!

Min mamma som är 59år gick på en mammografi för en månad sen, då hon upptäcke att hon hade en knöl i ena bröstet. Hon fick en snabb inkallelse för att träffa en läkare, läkaren sa inte så mycket mer än att han skickade en remiss till ett annat sjukhus. En vecka senare fick vi träffa en annan läkare där han tog både röntgen och cellprov, beskedet kunde ta upp till 2 veckor och lite till.

Idag ringde de från sjukhuset, eftersom de inte fick kontakt med min mor så fick jag tar samtalet. Samtalet var från en sjuksköterska som varken sa att det var dåligt eller bra. Det enda hon sa att de hade bokat in ett möte under veckan och hon ville att både att min mor, far och jag skulle komma på mötet.

Just när sjuksköterskan nämnde att hon ville alla som är närstående skulle komma så väcker det otroligt stark oro och känsla om att det är något dåligt.

Edit: Vill också nämna att vi tidigare inte haft någon i varken i familjen eller i släkten som har haft någon form av cancer.

Eftersom hon sade att det varken var dåligt eller bra skulle jag tolka det som tidig cancer. D.v.s, i ett ske de då det går att bota. Men din mamma behöver allt stöd hon kan få av sina närmaste, Antagligen måste bröstet opereras bort. Finns tyvärr risk att cancern spridit sig. Hoppas på det bästa.

Av fagerja

Hemlagad poncha av citron, trädtomat, honung och Branca 40% (aquardente de cana de açucar).