Inlägg

Inlägg som Jepsson har skrivit i forumet
Av Jepsson

Jag vill bara klargöra att om du vill kolla på "bra" spelare i SC2 så ska du ju inte kolla på när Husky och HD StarCraft spelar, utan när dem kommenterar bra spelare
Tror knappt dem är i platinum och i SC så var väl iaf Husky inte ens C på iCCup.
Och vad jag anser så är det onödig tid att lära sig av alla som inte legat först i platinum någon gång.

Av Jepsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CloX
Skapar du ett Starcraft 2-forum, är jag frivilligt med och registrerar mig som medlem

Jag med, absolut! Men du får ta och sätta fart, betan har ju snart varit ute en vecka!

Av Jepsson

Okej, men kan någon förklara, accelero?

Av Jepsson

Tyst grafikkort

Undrar vad det finns för grafikkort i 1,5 k kronorsklassen som är bra men helst har passivkylning?

Av Jepsson

g2.setStroke(new BasicStroke(tjocklek));

Av Jepsson

Vad jag har förstått det som är det ganska mycket hårdvara på civilingenjör och ungefär 25% fysik, vill man då programmera och är mer intresserad av mjukvara är datavetenskap bättre. Men som sagt, man får en bredare utbildning på civ.

Av Jepsson

Hej igen!

Efter en del trixande och pillande har jag nu använt Serializable och ganska precis den taktiken som Sockan beskriver först, det fungerar bra och var ganska lätt att fixa efter att ha kollat runt lite på nätet.

Men nu har jag ett till problem. När man startar programmet får man upp en dialogruta där man skriver in sitt namn, sen skickar jag en request till alla som ingår i multicast-gruppen för att få deras namn och ge mitt namn. Problemet blir då när jag ska bestämma vem som får rita först.
Jag provade med:

send(new Send(player.getName(), 2)); if(playersarea.getNumberOfPlayers() == 1) { drawingarea.setEnabled(true); colorsarea.setEnabled(true); }

Men detta fungerar inte eftersom man inte skickar och tar emot meddelande tillräckligt snabbt. Här kommer det aldrig bli 1 eftersom programmet är såpass snabbt.
Så hur ska jag nu lösa detta problem?

Av Jepsson

Jag började på datavetenskap på GU nu i höst och får hålla med många av de andra som skrivit att matten är svår och inte alls liknar den man läste på gymnasiet.
Skälet till att jag valde utbildningen var att det är stor frihet i vad man ska läsa, två av tre år väljer du programmeringskurser ifrån ungefär 60 stycken. Du kan alltså rikta in dig på kommunikation, spel eller något annat.
Haskell var ett mycket bra språk att börja med tycker jag eftersom som någon sa tidigare, alla är nybörjare där. Jag hade själv läst en hel del Java tidigare och tyckte Haskell var väldigt konstigt till att börja med. Men för att citera John Hughes "Life is to short for imperative programming". Det märktes var han menade med det, när man skriver ett Java-program på några hundra rader gick det ofta att göra MYCKET kortare i Haskell.

Iaf så rekommenderar jag utbildningen även om jag bara gått där en termin.

Av Jepsson

Tack för svaren. Jag har gjort så att jag använder ett textprotokoll, problemet med detta är vad jag förstår att man endast kan skicka strängar, eller har jag uppfattat fel? Iofs gör det mig inte så mycket eftersom mina linjer ganska lätt kan anges i strängform.

Av Jepsson

Java nätverksprogrammering

Hej!

Jag håller på att skriva ett "Skissa och gissa"-program som hobbyprojekt. Just nu har jag kommit så långt att man kan rita och chatta. Alltså har jag lyckats komma en bit med nätverksprogrammeringen.
Problemet jag har är när man ska skicka linjerna som är ritade över nätverk. Hur ska jag veta om det är ett chattmeddelande eller en linje som kommer?
Som ni ser här under använder jag mig av MulticastSocket i min Chat-klass för att många användare ska kunna ansluta sig.

import java.awt.event.*; import javax.swing.*; import java.net.*; import java.io.*; public class Chat implements ActionListener, KeyListener, Runnable { private JTextArea show; private JTextField write; private Player player; private Thread thread = new Thread(this); private int port; private MulticastSocket so; private InetAddress ina; /** * Creates a new Chat with the specific {@link JTextArea} and {@link JTextField}. * @param show A {@link JTextArea} that is used in class {@link ChatArea} to show messages * @param write A {@link JTextField} that is used in class {@link ChatArea} to write messages * @see ChatArea */ public Chat(JTextArea show, JTextField write, Player player, MulticastSocket so, InetAddress ina, int port) { this.show = show; this.write = write; this.player = player; this.so = so; this.ina = ina; this.port = port; try { so = new MulticastSocket(port); ina = InetAddress.getByName("234.235.236.238"); so.joinGroup(ina); thread.start(); send("Connected"); } catch(IOException e) { System.out.println(e); } } public void run() { byte[] data = new byte[1024]; while(true) { try { DatagramPacket packet = new DatagramPacket(data, data.length); so.receive(packet); String message = new String(data, 0, packet.getLength()); show.append(message); } catch (IOException e){ break; } } } /** * Changes the text in {@link JTextArea} and remove text in {@link JTextField} */ public void send(String s) { byte[] data = (player.getName() + ": " + s + "\n").getBytes(); DatagramPacket packet = new DatagramPacket(data, data.length, ina, port); try { so.send(packet); } catch(IOException e) { System.out.println(e); } } }

Av Jepsson

Nedu, jag har ingen tv än, kan ju vara smart att veta om det fungerar innan man köper en.

Av Jepsson

Japp, man kan få upplösning på 2048 x 1536. Jag tycker också att det bör fungera

Av Jepsson

Sapphire Radeon X800XT

Hej!

Jag undrar om det är någon som vet om detta kort kan visa hd-filmer när man kopplar datorn till tv:n via dvi-hdmi?
Går jag in i mitt Catalyst Control Center finns det en tab som heter HDTV support under fliken Digital Panel (DVI) 4. Men jag förstår fortfarande inte om mitt grafikkort stöder HDTV eller om fliken finns med i alla CCC.

Av Jepsson

Nätverksproblem i Java

Hej!

Jag håller på att utveckla ett skissa och gissa spel där jag använder multicastsocket för att ansluta och sen datagram för att skicka datan.

När jag skickar t.ex. namnet på den person som ansluter så vill jag att den dator som tar emot det ska lägga det i en array och det är inte så svårt. Det svåra är när jag sen skickar någon annan data så vet jag inte riktigt hur jag ska göra för att skilja på olika data, t.ex. vill jag ibland skicka poäng och hur ska då mottagaren veta om jag skickar namn eller poäng?

Jag tror inte det är någon idé att skicka med någon kod. Just nu använder jag iaf olika sändningsmetoder där jag skickar med en siffra i början av strängen och därefter använder jag substring och bestämmer vad jag ska göra. Men det känns inte som en bra metod.

Oj vad krångligt det blev.

Av Jepsson

Är det jag som är ute och cyklar eller kan man inte använda BETWEEN!?

Exempel:
WHERE vecka Between #3/10/2007# And #3/30/2007#;

Jag tror det ska fungera så.

Av Jepsson

Min dator piper när den startar

Jag köpte en ny dator i våras och den funka helt ok. men efter några månader började den pipa ända tills man är inloggad i windows. Jag har hört av någon att det kan vara processorfläkten som är felet är detta sant? Och om det är det vad ska man göra åt det? Kan det vara att fläkten är full av skit? Kan man då bara blocka av den och göra rent den?

system info:
Moderkort: Abit IC7-G, I875PE, Socket-478, ATX, SATA,GbLAN,Dual-DDR,Firewire,Raid, AGP8X

Grafikkort: Sapphire Radeon X800XT 256MB GDDR3 AGP

Processor: Intel Pentium 4 3.0GHz PC800 Socket 478, 1MB, Prescott, BOXED m/fläkt

Processorfläkt: Zalman CNPS7000B-AICu CPU-Fläkt Socket A/478/754/939/940

Minnen: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 DDR DIMMs

Tack på förhand för svaren