Inlägg

Inlägg som Gfield har skrivit i forumet
Av Gfield

Värdelös Logitech G5

Hej.

Min gamla trotjänare, en Logitech MX518, gav upp härom veckan. Jag beställde en ny Logitech G5 v2, eftersom det kändes tråkigt att beställa en precis likadan mus till, även om MX518 varit nästintill perfekt. Jag har tidigare, innan min MX518, testat en Logitech G5 (den första versionen), och fått den utbytt flera gånger p.g.a. precisionsproblem, innan jag gav upp och skaffade min MX518. Döm om min förvåning när den nya versionen lider av precis samma problem som de gamla. Det handlar om att den är extremt motvillig att läsa av långsamma diagonala rörelser. När man drar ganska långsamt så verkar den låsa sig till att läsa horisontellt / vertikalt. Problemet är värst när man drar snett ned åt höger. Jag har en bild som illustrerar problemet:

http://pici.se/pictures/SiWlfOZsS.png

Linjerna är dragna från mitten och utåt. Min MX518 gjorde likadant, (också mest påtagligt vid rörelse snett ned åt höger) vid EXTREMT långsamma rörelser, men G5:an gör det även vid snabbare rörelser. Problemet är i den grad att det är svårt att t ex surfa.

HUR kan alla recensioner, andra användare, etc, ha missat detta? Detta är som sagt mitt fjärde exemplar (i två olika versioner) med precis samma problem. Är det så här på andra lasermöss? Får ni samma problem med era G5:or?

Av Gfield

Problem med dvd-läsarna = nätagget?

Hej.

Jag har ett längre tag haft problem med min DVD-läsare och -brännare. De startar inte när man "kallstartar" datorn, dvs när datorn har varit avstängd ett tag. För att få liv i dem krävs att jag stänger av datorn och startar den igen. Det hjälper inte att bara "starta om" i Windows, utan det krävs en total nedstängning, för att sedan trycka på knappen igen. Dessutom så kan jag t ex inte spela upp DVD-filmer med dem. Filmerna hackar och har sig, men om jag gör en image fil av dem först, och spelar upp med hjälp av Daemon tools, så flyter det fint, så det är inte fel på t ex processorn/grafikkortet. Dock fungerar bränning som vanligt.

Jag har svårt att tro att det är fel på DVD-läsarna, eftersom de båda antingen startar, eller inte startar. Det är aldrig så att en av dem fungerar när den andra inte gör det. Jag har uteslutit moderkortet/IDE-anslutningarna. Att koppla ur IDE-sladdarna påverkar inte beteendet. Ibland startar de, ibland inte. De drivs av ett Corsair HX520 modulärt nätagg. De sitter båda på samma strömkabel. Man måste ju nästan dra slutsatsen att det är där felet sitter, men det känns inte så sannorlikt det häller. Jag har redan haft problem med att vissa kontakter strulade på mitt gamla HX520. Då var det grafikkortet som inte alltid fick ström. Säljaren sa att det var första gången han hört om problem med ett Corsair nätagg (kan det vara så att han lurades och aldrig bytte ut det? ).

Kan det vara så att ett fel på en av läsarna gör att den andra inte startar (eftersom de sitter på samma kabel)? Jag önskar verkligen att det inte var nätagget, med tanke på att mitt chassi är så konstruerat att man måste rycka ut varenda -_- grej för att kunna ta ut nätagget. Finns det något enkelt sätt att testa nätagget (utan att montera ut det)?

Av Gfield

Är det i Sverige som mars gäller? Går den att få tag på i USA i dagsläget? Min familj är där just nu...

Av Gfield

Vad händer om man försöker göra pannkakor på 100% grahamsmjöl då? Knäckebröd?

Av Gfield

Matlagning - grahamsmjöl?

Hej!

Har funderat lite på det här med olika typer av fullkornsmjöl. Tänkte försöka byta ut vetemjölet mot något lite nyttigare, men i alla recept så har de t ex 50% vanligt vetemjöl och 50% grahamsmjöl. Varför är det så? Blir det kasst om man tar bara grahamsmjöl? Finns det inget alternativ att byta mot rakt av?

Det blir så jobbigt att köpa massa olika mjölsorter när man bor själv, och nästan aldrig använder det. Det kanske finns färdigblandad mjöl/grahamsmjöl att köpa? Eller kan man köra på dinkelmjöl?

Av Gfield

Det kändes ju lite otippat... Jag har iaf fått det fungera nu. Tack för hjälpen!

Av Gfield

[Java] Problem med att rita i enkelt spel.

Hej!

Jag tänkte försöka mig på att göra ett enkelt spel i Java, och har kollat på lite olika tutorials för att komma igång. Jag har med en gång stött på problem med att rita upp bildfiler... Jag kan inte förstå vad som är fel.

import java.applet.*; import java.awt.*; import java.net.URL; public class JavaTestGame1 extends Applet { private Image image; private URL url; public void init() { url = getClass().getResource("Sprite.bmp"); image = getImage(url); } public void paint(Graphics g) { g.drawString("Testar att skriva", 0, 48); if (url != null) { g.drawString("Testar url", 0, 64); } if (image != null) { g.drawString("Testar image", 0, 80); } g.drawImage(image, 0, 0, this); } }

Resultatet är detta:

http://pici.se/pictures/sfuCqYKPQ.png

Jag använder NetBeans 6.5 om det spelar någon roll. Hjälp?

Av Gfield

Jag vill bara säga att jag lyckats halvlösa problemet. Jag hittade tillslut configfilen i "~/.openarena/baseoa/q3config.cfg" och jag lyckades där byta tangent för konsolen. Jag har dock inte lyckats lista ut vad man ska skriva för att binda den till '§'-knappen (den under Esc). I Source-spel så skriver man '\' i .cfg filen (fråga mig inte varför ), men det fungerar inte här. Jag kan iaf öppna konsolen nu, fast med fel knapp.

Av Gfield

Ubuntu - OpenArena konsol problem

Hej!

Jag har problem med att öppna konsolen i OpenArena. Enligt google så ska man göra det med tangenten under Esc, men det fungerar inte. Jag antar att det, precis som i t ex Source-spel, beror på att jag har svenskt tangentbordslayout. I Source så löser man det genom att ändra tangent-bindningen för att öppna konsolen i en .cfg fil, men jag lyckas inte hitta någon info om hur man ändrar tangent-bindningen för konsolen i OpenArena. Jag vet att detta kanske borde postats under Spel, men det känns som om det är större chans att få svar här, iom att det är installerat under Ubuntu.

Av Gfield

Jag är också i behov av en skrivare, och undrar hur t ex HP LaserJet P1005 (587 kr med studentrabatt) http://www.dustinhome.se/pd_5010151572.aspx står sig mot färgskrivaren. Jag har egentligen inget behov av färg, så det känns lite onödigt med 300 kr extra för det. Eller borde man köpa en bläckstråleskrivare i den här prisklassen?

Av Gfield

EDIT: Hjälpte visst. Missade paranteserna. Tack så mycket!

Av Gfield

Emacs - slippa extra buffers?

Hej!

Jag har ett litet problem med Emacs. Varje gång jag öppnar en fil i Emacs så startar det med en extra *GNU Emacs* buffer med lite välkomstext och lite hjälplänkar, etc. Hur gör jag för att slippa denna varje gång jag startar Emacs? Jag är ganska ny på det mesta inom Linux, och hjälp skulle upskattas!

Av Gfield

Ah! Hade råkat ställa in "anti-röda ögon"-läget! Tack för hjälpen.

God Jul!

Av Gfield

Problem med blixt i M-mode

Hej!

Jag är ny på detta med fotografi, och jag har en Nikon D40. Jag upptäckte nyss ett problem. När jag fotar med den inbyggda blixten i manuellt läge, så är det fördröjning på ca 1 sekund från det att jag trycker till att den tar kortet. Den betedde sig inte så här senast jag använde kameran. När jag kör autoläge så beter den sig som vanligt. Är det någon enkel inställning jag råkat ändra på, eller är något fel?

Av Gfield

Batteritid - Asus Eee 901 vs 1000H

Hej!

Jag har en enkel fråga om batteritiden på Asus Eee PC 901 och 1000H modellerna. Hur mycket skiljer den sig? Gör den mekaniska hårddisken och större skärmen stor skillnad?

Jag har redan googlat, men inte lyckats hitta entydiga svar, och jag har frågat i två av Eee PC trådarna här på Swec utan att få svar. Tack i förskott!

Av Gfield

Någon som vet hur mycket batteritiden skiljer på en 901 och en 1000H? Gör en större skärm och mekanisk hårddisk stor skillnad? Jag har googlat, men inte lyckats hitta något entydigt svar. Verkar inte finnas sidor som har testat båda.

Av Gfield

Egentligen var det Counter-Strike Source och Age of Chivalry (HL2 mod).

Av Gfield

Jag tycker inte systemet borde vara för dåligt för Half-Life 2. GeForce 6600GT var det absolut vanligaste grafikkortet bland Steam-användarna, när HL2 kom, enligt deras hårdvaruundersökningar. Dessutom så spelade jag som sagt igenom HL2 på datorn när det var nytt, och jag kan inte minnas att det var så här olidligt slött... Men vad vet jag, jag kanske blivit mer fps-kräsen med åren?

Av Gfield

Är något trasigt? Eller flaskhals?

Hej.

Jag har ett lite förbryllande problem med min gamla dator. Jag och en kompis spelade lite Half-Life 2 moddar över Steam häromdan, men min gamla dator presterade förvånansvärt dåligt. Den ligger mellan ca 20-40 fps nästan oavsett grafikinställningar. Man kan köra i 640*480 med allt i low, eller 1280*1024 i high, och det gör nästan ingen skillnad.

Eftersom den presterar nästan identiskt oavsett grafiken, så blir man ju misstänksam att det är något som flaskhalsar grafikkortet. Jag har t ex för mig att Half-Life 2 är ganska processorkrävande jämfört med samtida spel? Samtidigt har jag svårt att minnas, och tro, att det var så här illa när jag spelade igenom Half-Life 2 för något år sedan på datorn. Är det rimligt att det presterar så här dåligt, eller är det något som är trasigt? Någon med liknande system som vet hur Half-Life 2 presterar för dem? Jag har testat att installera om Win XP, drivrutiner, etc.

System:

AMD Athlon XP 2800+
1024 MB RAM
GeForce 6600GT

Av Gfield

Jag är enormt sugen på en mini-laptop, och det står mellan en Eee PC 901 och 1000H. Jag har dock en sista fundering kring batteritiden. Hur stor är egentligen skillnaden? Jag har sökt och googlat, men inte lyckats hitta entydiga svar.