Inlägg

Inlägg som Gfield har skrivit i forumet
Av Gfield

Ghosting

Hej!

Jag har skaffat en Viewsonic vx2025wm, och jag har märkt ett problem med den. Jag märker av ghosting när jag spelar. Skärmen har 8 ms, och jag har aldrig störts av någon ghosting på min gamla skärm med 25 ms.

Kan min skärm vara defekt? Jag känner mig kluven över vad jag ska göra. Jag har satt den bredvid min gamla skärm, och skillnad i färg och betraktningsvinkel är enorm, men samtidigt stör ghostingen mig. Ska jag lämna in den och hoppas att nästa är bättre, eller kommer nästa bara vara likadan?

http://pici.se/pictures/qPXsdrJVE.jpg

Bilden är av pinsamt dålig kvalitet, men man kan ändå se ghosting på den svartklädda mannen, speciellt vid benen. I verkligheten ser man mycket tydligare en ljus silhuett bakom mannen.

Av Gfield

Tjoho! Nu funkar det... Tredje gången gillt

Av Gfield

Jag har version 158.22, men jag kan testa att ominstallera igen...

Av Gfield
Av Gfield

Nvidia control panel (8800GTS)

Hej!

Jag har länge gått och småstört mig på detta, men aldrig riktigt orkat göra något åt det. Var stänger man på / av vsync i Nvidias nya control panel? Sen jag bytte grafikkort till från 6600GT till 8800GTS så har detta, och massa andra inställningar försvunnit...

Jag har googlat och det står att man ska gå in i nån performance & 3d flik, fast jag har ingen sådan. Jag har testat att ominstallera drivrutinerna...

Så här ser min ut:

http://static.pici.se/pictures/BzcIrnfQf.jpg

Av Gfield

Aj då... Går det att använda moderkortets integrerade ljud för mikrofon och SoundBlaster kortet för allt annat?

Av Gfield

Jo, fast det hjälper inte. Sen så står det att det är serverns inställning som orsakar det, inte klientens. Går det att se vad servern är inställd på?

Av Gfield

Creative SoundBlaster + Ventrilo = Problem!

Hej!

Jag har jobbiga problem med brus när jag sänder i Ventrilo. För det mesta låter jag bra, men ibland så blir det bara öronbedövande brus när jag sänder. Det verkar komma efter att man t ex tabbar in / ut ur ett spel, eller när skärmsläckaren har gått igång osv, men ibland händer det helt spontant. Jag måste reconnecta, alternativt gå in och ut ur settings, för att det ska bli bra igen.

Efter att ha googlat så verkar det som om många med Creative ljudkort har det här problemet, och mitt började efter att jag köpte Creative SoundBlaster Audigy SE pga krångel med det integrerade ljudet. Jag hittade också detta i Ventrilos FAQ:

Citat:

Q: Sometimes i broadcast "static".

Research has shown this problem to be either directly caused by XP or a combination of the OS and sound card drivers. Some machines are also prone to generating static when the server is configured to use a 22Khz sample rate vs. the default 11Khz. But even then not everyone will have this problem.

[...]

Please be advised that the Static and Robotic problems are not caused by Ventrilo. They are either OS or sound card driver related.

I alla trådar och FAQs jag läst har jag inte hittat en enda lösning. Vad ska man göra? Finns det en lösning?

Av Gfield
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkwingduck
oops my bad.

jag fick det att funka

man ska bara bocka för centered output eller fixed aspect ratio i egenskaper

I egenskaperna för vad? Grafikkortet?

Av Gfield

Jag kanske har missupfattat vad 1:1 pixelmapping är, men är det inte när varje pixel som skickas får 1 pixel på skärmen... dvs att om man kör i t ex 800x600 så blir det bara en liten ruta i mitten med svarta kanter runtom? Och om skärmen inte gör det utan drar ut bilden så är det väl ingen 1:1 pixelmapping? Och i såna fall är väl 1:1 pixelmapping i nativeupplösning en självklarhet?

heande: Det lät som om överdriven antireflexbehandling gjorde bilden lite grumlig / grynig, men jag har ju aldrig sett skärmen själv.

Av Gfield
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkwingduck
nej den gör inte det. har en själv. kan inte spela wc3 utan att den drar ut hela men man kan alltd spela i windowed

Ok, tack så mycket! Lite synd att den inte klarar det, men windowed mode är ju ett alternativ, och i värsta fall får man väl leva med lite förvriden bild.

Av Gfield

Jag tycker Noctuan är lite för dyr för en fläkt. Jag skulle nog tagit en Nexus fläkt. Den verkar mer prisvärd, även om jag inte testat varken den eller Noctuan. Fast det är väl en smak- /budgetsak.

Sen måste jag varna, för jag tror inte att Thermalright Ultra-120 eXtreme och HR-03 plus fungerar tillsammans. Jag funderade själv på att köpa dem för att få ner ljudnivån i min dator, men efter att ha tittat på lite bilder så tror jag inte att de får plats tillsammans.

http://img150.imagevenue.com/loc965/th_75996_Gigabyte_GA-P35-DQ6...

http://www.thermalright.com/a_page/images/hr03_install_step/step...

Jag har ju inte testat själv, men det kanske får plats om man inte har en fläkt på HR-03 plus, eller om man sätter den upp-och-ner, fast då blockar man de flesta PCI-platser...

http://www.pcper.com/images/reviews/381/19-Testing.jpg

Om det nu är så att de inte fungerar tillsammans så skulle jag köpa CPU-kylaren. Jag har en E6600 och Asus 8800GTS 320MB och processorfläkten väsnas mycket mer för mig.

Av Gfield
Citat:

Ursprungligen inskrivet av arbel
Jag har haft skärmen i snart 2 månader och jag tycker den är fantastisk,

första frågan: Nej det stör inget, sen så e de upp till va man själv tycker. Känns riktigt snygg och skarp bild.

Andra frågan: Jag vet inget om de.

Tredje frågan: Spelar CS, Red alert 2, Battle field Vietnam och det märks inget om jag skulle jämföra med min gamla LG L204WT som har 5 ms.

Jag är då väldigt nöjd med min.

Lycka till

Det låter lovande! Känner mig grymmt sugen på skärmen. Jag skulle helst kollat på skärmen i verkligheten så man kan bedöma antireflex / ghosting själv, men jag känner bara till internetbutiker som säljer, så det går ju inte.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackBlack
Huh? Alla datorskärmar stödjer det...

Typ, lägga in svarta ramar när man spelar i annat än native?

Alla säger olika om detta... Vissa säger att skärmen gör det, andra säger att det är grafikkortet... Inte äns de försäljare jag pratat med i butik vet...

Av Gfield

Det var måtten på Ultra-120 eXtreme jag undrade om. Jag tror jag läste någonstans att Thermalright HR-03 plus inte får plats tillsamman med stora CPU kylare... fast det beror nog på vilket håll man monterar kylflänsarna åt.

Ska försöka luska fram en bild så man förstår vad jag menar.

EDIT: Hittade en bild.

http://www.pcper.com/images/reviews/381/19-Testing.jpg

De har monterat HR-03 plus åt fel håll, dvs neråt, för att få plats. Nackdelen med det är ju iofs att man blockar alla PCI platser... Jag antar att Ultra-120 eXtreme är ännu större än CPU kylaren de har på bilden, så jag får nog skippa ny GPU kylare.

Av Gfield

Woho! Vet någon om det går att ha en sån här tillsammans med en Thermalright HR-03 Plus? Vad är det för mått på den?

Av Gfield
Av Gfield

Jo, fast med frakt så blir det inte så billigt. Finns Ultra-120 extreme att få tag på i Sverige?

Av Gfield

Jag har funderat på att köpa den här kylaren och en Thermalright Ultra-120 extreme. Finns det någon sida som har båda? Vart / hur ska man beställa för att få det så billigt som möjligt?

Av Gfield

Om du inte byter kylare behöver du inte byta pastan. Om du tar av kylaren så måste du ha ny.

Av Gfield

Om du tänker på vilket håll fläktarna ska blåsa åt så skulle jag satt dem så här:
http://pici.se/pictures/vXnBkrYqo.jpg
Sen vet jag inte vad det är för ljuddämpningslåda du har Raptorn i, men jag kan tänka mig att den kan bli varm, så att flytta den så den sitter framför en fläkt kanske inte är dumt.