Inlägg

Inlägg som ]P[ har skrivit i forumet
Av ]P[

Överklockning med Asus Maximus VIII Impact + Intel i7 6700K

Har precis byggt en ny burk (ersatt sign) med Mini-ITX-moderkortet ASUS Maximus VIII Impact. En riktigt trevlig erfarenhet, trots sin minimala storlek!

Spec:
Chassi: Corsair 250D Mini-ITX (14cm-fläkt i fronten)
CPU: Intel i7 6700K 4,0Ghz
Kylning: Corsair Hydro H100i GTX
Mobo: ASUS Maximus VIII Impact (Mini-ITX, Z170)
Minne: 2 x 4Gb Corsair Vengance LPX Red DDR4 PC3200 CL16

Har precis börjat överklocka och efter en del pill igår och idag så har jag lyckats få den stabil i 4,7Ghz (47 x 100) med 1,44Vcore i 15min med Realbench stresstest. Tempen noterades på max 88C, men ligger runt 84-85C i snitt under 15min stresstest. Minnena rullar på i DDR3200 med timings 16-18-18-36.
VCore är lite väl högt, men jag kommer nog köra den i 4,6Ghz med 1.375V för dagligt bruk.

Vad tycks?

http://s24.postimg.org/ms47f6bed/4700_Mhz.png

http://s11.postimg.org/lclp5bf5f/20151230_171659_001.jpg

http://s2.postimg.org/5808k96ft/20151230_225544_1.jpg

http://s3.postimg.org/ro1it8bf7/20151229_143720_2.jpg

Nu ska det dit ett GTX 970, lite LED-ljus och en optisk enhet, så är den redo sen!

Av ]P[
Skrivet av Swing3r:

Existerar inte ett kompakt sobert chassi för oss som inte vill ha massa belysta krusiduller? Jag skulle önska att man tillverkade något mer likt en BMW än en old school Lamborghini om vi snackar bilreferenser. Jag kan för mitt liv inte hitta ett mindre, typ mATX, chassi utan ruta och med snygg industriell design.

Skulle jag introducera denna "monstrositet" hemma så får jag sannolikt sova på golvet med hunden någon vecka framöver... Jag kanske börjar bli för gammal.

Kollat in Fractal design Node 304? Tycker det faller mig i smaken som stilrent. Finns i vitt och svart.

Av ]P[

hmm...kommer 240-varianten få plats i ett Corsair 250D tro?

Av ]P[

Ser riktigt trevligt ut!

Kollat på Corsair 100i GTX för ett bygge i en Mini-ITX-låda, just för att det är kompakt, men med relativt bra kylningsförmåga. Men saknat just att kunna lägga till ett block för GPU.

Det här skulle kunna vara en tänkbar lösning! Priset oroar dock lite då en 100i GTX kostar ca 1200kr.

Av ]P[
Skrivet av agitax:

@Stralmark: 1600 mhz eller 2400 mhz ger ingen märkbar skillnad och sen får du högre cl och får betala 240 kr mer hade gått på adata minnena av de alternativen utantvekan

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3....

Ingen märkbar skillnad stämmer väl inte riktigt? Jag tycker de där ca 200kr emellan verkar vara värt det.

Av ]P[
Skrivet av Christley:

allt ser fine ut, dock kan det vara värt att lägga till magnetiska dammfilter, för 304 har inga.
och spelar du bara så är i5 lika bra, i7 har bara hyperthreading, vilket inte visar sig i spel. utan i tex adobe premiere och sånt

Blev lite fundersam, alla insug på Node 304 verkar ju ha luftfilter som är lätta att rengöra. Varför behöver jag magnetiska luftfilter?

Jämförde även tester i spel och vet inte riktigt om jag håller med dig fullt ut. Kollade igenom bl.a. sweclockers recension av Skylake och det skiljer ganska mycket i lägre upplösningar där grafikkortet inte sätter stop. I full-hd med massa ögongodis verkar grafikkortet sätta stopp för det mesta idag, men på sikt med ett nytt grafikkort så kan det nog vara värt att ha en i7-cpu.

Av ]P[

Jag tror även jag beslutat mig för att byta ut ram-minnet i ovan konfiguration mot följande:

Corsair Vengeance Pro Red DDR3 PC19200/2400MHz CL11 2x8GB Pris: 1124kr

Verkar kunna ge en bra skjuts i spel att höja hastigheten från 1600Mhz-minnen och 2400Mhz verkar vara någon typ av "sweet-spot" mellan prestanda och pris. 200kr extra kan jag absolut tänka mig.
Baserar beslutet framför allt på följande test: http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3....

Av ]P[
Skrivet av nocebo:

fast om han kör på denna riggen i typ 2-3 år så lär han ju ändå byta moderkort och hela baletten när det är dags att uppdatera?

Är lite inne på samma spår. Kollar jag tillbaka historiskt så har jag aldrig uppdaterat bara proppen, utan det har alltid inneburit byte av både mobo och nytt ram.
Kommer antagligen inte uppdatera processorn på 5år om inte något revolutionerande händer och då är det ny plattform som gäller ändå.

Av ]P[
Skrivet av Christley:

allt ser fine ut, dock kan det vara värt att lägga till magnetiska dammfilter, för 304 har inga.
och spelar du bara så är i5 lika bra, i7 har bara hyperthreading, vilket inte visar sig i spel. utan i tex adobe premiere och sånt

Ska kolla upp det där med dammfilter! Tack!

Hmm.. Är det så alltså med i5, får kolla lite mer spel-tester förstår jag.

Av ]P[
Skrivet av Guybrush82:

Dubbelkolla så att din nuvarande PSU passar i chassit.
Vill/behöver du spara lite pengar så välj en i5:a istället då det oftast räcker och blir över för de flesta användare. Men då du bara beskriver väldigt kortfattat vad du ska använda datorn till så är det svårt att svara på.
Skulle jag köpa nytt idag skulle jag utan tvekan köpa Skylake även om det kostar lite mer.

Tack för svar!

Googlade runt lite och PSUn verkar passa! De modulära kontakterna sitter alla till höger nära mobo-kabeln, så det ska fungera om man inte har ett extremt långt grafikkort.

Ang användningsområde så vill jag att den ska kunna driva spel ett bra tag framöver. Min nuvarande core 2 duo i sign från 2008 har i princip klarat alla spel jag kastat åt den fram tills nu (bara behövt byta gpu vid ett par tillfällen).

Vill att en ny cpu ska göra detsamma, men tyckte inte att Skylake tillförde tillräckligt med prestanda för att motivera ett dyrare köp. Max 10% extra i cpu-kraft och lite svalare kändes inte tillräckligt.
Hur tänker du när det gäller Skylake eftersom du hade valt det? Jag kan säkert missat några andra fördelar med plattformen.

Av ]P[
Skrivet av DavidtheDoom:

På haswell mer eller mindre obefintligt med FSB överklockning. (Heter egenligen Bclk from Sandy Bridge).
Ger ingen direkt fördel mot ren Multipel överklockning.

Tack!

Och minnesfrekvens? Har förstått att de är separerade från varandra, bclk och mem.

Av ]P[

Har inte varit så aktiv på hårdvarusidan det senaste men är sugen på ett Haswell-system med en K-cpu för överklockning. Det jag läser mig till är att det vanliga är överklockning genom att höja multipliern vilket är enkelt, men hur vanligt är det att man överklockar FSB och minne på den här plattformen? Ger det några stora prestandaförbättringar?

Av ]P[

Ny ITX-burk för gaming

Hej!

Är lite sugen på att inhandla en ny burk som skall användas för lite gaming. Tanken är att kunna överklocka en del, men räknar inte med några monsterhöjder och det är viktigt att den är tyst. ITX är nytt för mig, men det lockar med en mindre burk som är enklare att placera.

Plockar disk, nätdel (Corsair HX650W) och grafikkort (tills vidare) från mitt gamla system (se sign) och tänker sedan köpa nedan delar. Dock är jag inte lika insatt nu för tiden för vilka delar som ger mest "bang-for-the-buck", så därför skulle jag vilja ha er input innan jag beställer.

  • Chassi: Fractal Design Node 304 (Vit) Pris: 803kr
    Kommentar: Verkar ha fått bra betyg, hyfsad prissättning och ett vitt chassi lockar.

  • CPU: Intel Core i7 4790K Pris: 3200kr
    Kommentar: Lite osäker här. Nya Skylake verkar inte ge några större fördelar förutom lägre energiförbrukning/temperaturer. Dryga 3200kr är trots allt rätt mycket. Vet inte om kanske Intel Core i5 4690K är ett mer prisvärt alternativ?

  • Mobo: ASRock Z97E-ITX/ac Pris:1499kr
    Kommentar: Verkar fått bra betyg och passar bra för överklockning.

  • Kylning: Corsair Hydro H90 Pris:799kr
    Kommentar: Kör vattenkylning idag och det verkar vara en bra lösning i ett itx-chassi för att slippa stora luftkylare. H90 verkar vara tyst, passa i chassit och ändå kunna hålla en överklockad CPU hyfsat sval.

  • Minne: Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB ?? Pris: 899kr
    Kommentar: Här är jag mest osäker och vet inte alls om det är här är ett bra alternativ eller inte? Med en K-processor så behöver inte moderkortets fsb + minnesfrekvensen förändras om jag förstått det hela rätt så det behövs inga minnen som skall klara högre frekvenser än standard egentligen.

Ser fram emot era åsikter!

Av ]P[

Ingen som sett om det dykt upp något? Var sugen på samma sak.

Av ]P[

Ge mig en med HDMI-passthrough och möjlighet att konfigurera via usb så köper jag direkt!

Av ]P[

Fick ett nytt batteri idag (grymt snabb leverans) som verkade fungera som det ska än så länge. Måste varit nåt måndagsexemplar jag fick från början.
Kan bara berömma supporten som var exemplarisk.

Får hoppas batteriet fungerar som det ska nu bara.

Av ]P[

Supporten var kanon i alla fall. Får ett nytt batteri skickat till mig att testa med. Sånt uppskattas.
Återkommer när jag testat det nya.

Av ]P[

Nytt batteri laddas inte fullt

Hej

Har problem med ett nytt laptop-batteri som jag köpt till min HP 8510w. Mitt gamla klarade sig bara en halvtimme, så tyckte det var dags att köpa ett nytt.
Beställde ett från nyttbatteri.se, som skulle passa till 8510.

Men får problem nu att den bara vill ladda batteriet till 22-23%, sen står det "Ansluten, laddas inte". Drar man ur sladden så dör datorn efter någon minut bara.
Har testat en del genom att ladda batteriet fullt och få den att stänga av sig själv när den är urladdad (sker efter bara någon minut). Även flashat om till nytt bios och återställt bios utan framgång. Har även plockat ur batteriet och "hård-resetat" bios-inställningarna genom att hålla inne startknappen i någon minut utan framgång.

Har någon nån idé om vad man kan göra? I värsta fall får jag väl skicka tillbaka batteriet.

Av ]P[

Härligt! Skall hem direkt och testa prestandaförbättringarna i Batman-Arkaham city! ....eller just det ja, det har ju inte släppts till PC ännu...

Av ]P[
Skrivet av DVD-ai:

Någon som har någon rekommentation på ställa där man kan läsa lite mer om detta med upplåsning av shaders till 6950 ?!

Orginal-info:
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159

Sen använde jag instruktionerna härifrån för att göra modden (update-sektionen):
http://www.vortez.net/articles_pages/his_amd_radeon_hd_6950_2...

Med tillägg av instruktionerna från Ratatosk för själva flashningen av ny bios:
Kopiera katalogen med winflash ned till C:\ och döp katalogen till winflash
Kopiera ditt bios modded.bin in i winflashkatalogen.
Tryck på Start i windows och sök efter cmd.
Starta cmd med Administratör-rättigheter.
skriv cd \winflash
skriv atiwinflash -unlockrom 0
skriv atiwinflash -f -p 0 modded.bin