Inlägg

Inlägg som ]P[ har skrivit i forumet
Av ]P[
Skrivet av aikido:

Ska plocka ut min xg95 imorgon. Bara så jag hänger med, gav fabriksåterställningen en annan firmware än den som var installerad när du fick den? Rekommenderar du att fabriksåterställa när man fått hem den?

Nu får okkivas svara själv, men tror han menar att fabriksåterställa enheten efter uppdateringen av firmware är gjord. För att nollställa alla inställningar med ny firmware installerad. Precis som att det kan vara bra att fabriksåterställa en Android-telefon efter uppdatering till ny version av operativsystemet.

Av ]P[
Skrivet av makatech:

Jag är lite förvirrad, är tex Samsung QLED QE65Q80T så pass bra så att ni frivilligt tar den framför att gå ner lite i storlek till en Oled 55 tummare som ligger på samma prisnivå?

Det är väl personligt hur man resonerar tänker jag och vad man haft innan. Jag kommer från en 4-5år gammal LG 65" 4k budget-lcd. Valde en 75" sony XH90 LCD nu istället för 65" LG OLED.
Prioriterar en större upplevelse och vet att bilden är ändå mycket bättre än det jag har idag.

Av ]P[
Skrivet av Oneone:

vågar man? varför kommer den inte automagiskt? hmmm okej jag testar

ser fram emot att höra resultatet

Av ]P[
Skrivet av Dizzö:

De har inte släppt 4K 120 Hz än till den TVn.

Skrivet av Oneone:

misstänkte det, såg att den kommit ut i USA men ej EU verkar det som

Är väl denna firmware du väntar på om den inte kommit ännu:
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1...

Av ]P[

Nu verkar varken Hifi-klubben eller Mediamarkt ha kvar erbjudandet på 75" XH90 för 14990kr längre.

Av ]P[
Skrivet av nu1mlock:

Det kanske har kommit en ny version alldeles nyligen till XH90, men annars verkar den inte heller ha stöd för VRR (ännu). Rtings senaste test var 27/10 och det är ju några veckor sedan. Ursäkta om det redan har nämnts i tråden!

Stämmer. Från flatpanelshd:

Sony said that VRR (Variable Refresh Rate) and ALLM (Auto Low Latency Mode), which are two optional HDMI 2.1 features, will be enabled on X900H (XH90) with a later update as soon as VRR and ALLM have been formally certified by an HDMI test center.

Av ]P[
Skrivet av toobypls:

Så svårt detta. Har samma dilemma för 65” men har köpt Q80T nu. Har svårt att värdera hur mycket skillnad Dolby Vision faktiskt gör mot hur mycket modellerna skiljer sig åt i övrigt

Här har du en jämförelse av de två. Finns flera youtube-jämförelser mellan dessa också som du kan kolla på.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80t-vs-sony-...

Min känsla är att utbudet känns större med Dolby vision än HDR10+. Fler streaming-tjänster och fler Ultra Blu-ray-filmer som har stöd för Dolby vision. Sen eftersom jag har ett Google-ekosystem hemma så föredrar jag Android i Sony än Samsungs Tizen, men det är väl en smaksak.

När Sonyn kostar 3/4 av Samsungen så var valet klart för mig.

Av ]P[
Skrivet av Zoux:

Ahhh, blir tokig... Trodde jag hade sett ut den perfekta 75"aren nu när den droppades till 20k på BF. Samsung Q80T... Men nu skriver du att avsaknaden av Dolby Vision kommer göra mig besviken?! Vad ska jag välja då istället?

Jag hade bokat en q80t, men valde också Sony 75" XH90 när den gick ner i pris till 14990kr. Dessa modeller är ungefär likvärdiga.

Av ]P[
Skrivet av Sagittarius A:

Är det säkert att köpa tv nu eller kan det bli fler prissänkningar under veckan?

Funderar på en XH90 och vill gärna ha den inom ett par veckor så vill inte riskera att den tar slut.

Det här är bara mina egna spekulationer så du får ta det för vad det är, men jag tror inte att det kommer hända så mycket mer på redan nedsatta apparater. Att en butik skulle sänka ytterligare händer nog inte , då det skulle innebära att de som redan köpt känner sig blåsta och vill ha pengar tillbaka. I så fall om det är någon butik som inte redan har börjat rea ut tvn ifråga och dessutom sänker den under redan befintlig nivå.

I dessa tider vill nog många fysiska butiker dessutom gärna sprida ut antal personer i butiken och då är det nog ingen bra idé att i slutet av veckan sänka priset och ge potentiella kunder kort tid att besöka butiken.

Av ]P[
Skrivet av kn0xxarn:

Tjena, har läst på lite under dagen och försöker hitta den bästa TV'n för max 15.000kr. Var länge inställd på Samsung qe75q70t men har börjat fundera på Sony 75 tum XH90 istället för samma pris 14.990kr.

Båda har 120 hz 4k stöd, 2.1 hmdi, om jag förstår rätt?
Sony är bättre då den har full array? bättre kvalite då det är mörkt?

Tänker jag rätt då Sony verkar vara en bättre TV?
Kommer mestadels se film och serier, högsta möjliga kvalla. Det kanske blir ett PS5.

Tacksam för svar

Har diskuterats tidigare i den här tråden om du letar lite. Men ja, Sonyn ska snarare jämföras med Q80t. Jag gick på Sonyn som känns väldigt mycket tv för pengarna.

Av ]P[
Skrivet av Chrillthebill:

Jag själv stod i exakt samma val, nästan. När jag såg XH90 65" för 12k, eller 75" för 15k var valet enkelt. Särskilt när Q80T 75" står i 19-20k.

XH90 75" för 15k är mycket TV för pengarna, sett till storlek och spelfunktioner. Hade jag varit du hade jag avbokat Q80T.

Så fick det bli för mig med! Beställde en 75" Xh90 från Mediamarkt. Där var det gratis frakt till skillnad från hifiklubben.

Av ]P[

Mycket val nu alltså. Ska köpa en 75" har jag tänkt mig och har bokat en Samsung Q80t på Elgiganten för 19990kr.

Men nu finns ju Sony Xh90 för fina 14990kr och så stor skillnad är det ju inte på dessa.

Dessutom kom ju förra årets Sony XG95 in från sidan nu för 19990kr.

Suck...

Kommer bli en PS5a framöver, men spelar inga fps utan mest Fifa och något äventyrsspel ibland så 4k i 120hz känns lite onödigt.

Bildkvalité för film, sport och tv är prioriterat och en del i HDR-material. Inga streaming-tjänster dock.

Android och Dolby vision lockar lite med sony-modellerna.

@laxpudding har du något bra inspel?

Av ]P[
Skrivet av Doomfarer:

Nu är det ångest. Vill ha en 75"-are, men är det värt 10k kr extra för att få en Sony 75XH95 istället för en 75XH90? Vill ha den till film och spelande (PS5).

Jaja, får fundera.

Xh95 har inte stöd för hdmi 2.1 och därför inte VRR och 4k 120hz för ps5 om det är viktigt. Men däremot lite bättre bild för film/serier.

Av ]P[
Skrivet av Reyhan:

Känslan är väl annars att alla butiker har "tappat det" och redan kör för fullt - och att de som väntar till fredag blir utan. Eller ska man ändå tro på bättre deals på den riktiga black friday?

Är man intresserad av någon tv på Elgiganten, så kan man ju köpa den med leverans om två veckor med Klarna betalning om 14 dagar. Kommer det en bättre deal är det bara att avbeställa och köpa till det bättre priser, alternativt kontakta Elgiganten och använda deras prisgaranti.

Slipper ligga ute med pengar och missar inte om det dyker upp något bättre.

Av ]P[
Skrivet av Bjokih82:

Liten fundering, försökt läsa på men känner mig fortfarande lite osäker.
Kikar på en Q80T, xh90 och xh95.
Tvn kommer användas till film och spelande på min Xbox serie x.
Kravet att kunna spela i 120fps bryr jag mig nog mindre i då jag spelar mest spel typ Rdr2, GTA, inge online-shooters (spelas på pcn).

Så egentligen är kravet för spel 4k/60fps.

Men hur är det med VRR i 4k/60fps, gör det någon skillnad där eller fungerar det bra med en xh95?

XH95 har inte Hdmi 2.1 och därmed inte stöd för VRR vad jag vet.

Känns som om du prioriterar film så är xh95 lite vassare, prioriterar du hdmi 2.1 med VRR och 120hz 4k för spel så är det Q80T

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80t-vs-sony-...

Av ]P[
Skrivet av issue:

@Rickard

Jag skulle säga tvärtom.
Enligt rtings så har Q70T bättre svärta än XH90. Det enda du kommer att få med FALD i det fallet är blooming. Jag upplever min XF9005 som sämre än min gamla Sony utan FALD just pga blooming.

titta på denna video bara (försökte få rätt tidpunkt, men spola fram till 2:10)
https://www.youtube.com/watch?v=xjee0qoDwJ4&feature=youtu.be&...

sett till kontrast och blooming skulle jag absolut välja Q70T framför XH90. FALD är enligt mig inte ett lämpligt försäljningsargument

Så du hade generellt hellre valt en kantbelyst före en FALD?
Effekten i videon är ju förstärkt för att visa skillnaderna mellan tv-apparaterna, så bedöm inte från det man ser i videon.

Jag vet i alla fall vilken jag hade valt mellan dessa två.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70t-vs-sony-...

Men man får ju självklart göra det valet själv...

Av ]P[
Skrivet av Rickard:

Hej,

Är på jakt efter en prisvärd 55-tum till sonen. Har mentalt gått upp lite i pris och vill försöka hitta en framtidssäker och bra TV. Tänker att HDMI 2.1 och 4K@120Hz vore trevligt. Funderar lite mellan Samsung QT70 och Sony XH90. Han kör Playstation 4 PRO idag men kan såklart bli en PS5 framöver. Hittade KD55XH9077SAEP precis under 10K och det verka ju som att stöd för 4K@120Hz kommer till Sonyn. Tror ni det är rätt köp? Vad är det egentligen som skiljer alla XH90-modeller åt? 9005, 9055 med mera? Skiljer knappt en tusenlapp mellan QT70 och denna Sony. Svårt att välja som vanligt 😃.

Xh90 har FALD vilket jag har för mig att inte Q70T har, vilket i så fall är en stor fördel för Sonyn. Det är snarare Q80T du kan jämföra med Xh90.

FALD = Full-array Local Dimming skiljer sig från Edge-lit Local Dimming genom att använda bakbelysning. Namnet refererar till individuella LED-lysdioder arrangerade bakom skärmen, som delats in i så kallade zoner, avsedda för särskilda delar på skärmen. FALD analyserar bilden, avgör vilka delar av den som är mörkare, och släcker eller tänder dioderna i zonen för en effektiv svärta. Antalet zoner kan variera, där fler zoner anger mer precis kontroll över delar av skärmen. - från Hembiobutiken.

Av ]P[
Skrivet av ]P[:

Lägg TVn i varukorgen och gå till kassan. Då ändras priset till 19990.

Testat att det fortfarande fungerar, vilket det gör. Det är ju något skumt med Elgigantens rea. Först ramlade q80t-modellerna ut och in på deras sida över varor som var med på rean. Sen slutade det synas på produkten att den var rabatterad. Men det funkar fortfarande att lägga produkten i varukorg så dras rabatten i kassan.

Av ]P[
Skrivet av Vandrarn:

För mig är priset 27990kr. Kan du länka?

Skrivet av SweDan77:

28k på giganten?

Skrivet av Oneone:

hmmm ser inget sådant, kan du länka?

Lägg TVn i varukorgen och gå till kassan. Då ändras priset till 19990.

Av ]P[
Skrivet av Oneone:

vilken jungel alltså... Men står mellan Samsung QLED QE75Q80T och Sony Bravia KD-75XH9096 för mig , hoppas någon av dem hamnar på rea nu

Q80T 75" reas på Elgiganten nu för 19990kr. Har köpt en med leverans om två veckor, så man kan avvakta om det dyker upp något bättre erbjudande nästa vecka.