Inlägg

Inlägg som Mamed har skrivit i forumet
Av Mamed

Nytt grafikkort att ersätta paj Geforce 8800 GTS

Hej

Mitt grafikkort har slutat att fungera efter en några år av någon anledning. Det har fungerat bra hittills men av någon anledning så skickar det ingen signal. Har prövat att sätta in ett annat kort och allt funkade prima så därför behöver jag ett nytt kort.

Så nu behöver jag ett nytt kort till datorn. När jag köpte 8800 för 3 år sedan så var planen att jag skulle spela väldigt mycket, det gör inte lika mycket längre och det jag spelar är CS. Jag surfar mest och använder photoshop och annat.

Jag undrar om jag behöver lägga ner 1500 eller om det finns något enklare för mina nuvarande behov. Vill inte överspeca grafikkortet om allt annat kommer agera som flaskhalsar.

Finns det billigare kort som är lika kraftfulla som 8800 men som är billiga vore det kallas.

Under tusenlappen (ju billigare desto bättre) kan jag lägga ner, jag vill inte köpa ett skit kort vill ändå få ut lite ur cpu osv vill inte att grafikkortet ska bli flaskhalsen.

p.s mitt system finner ni nedan.

Tack för all tips,

Mvh Mamed

Av Mamed

Hej

Jag lyckades kolla grafikkortet på en annan dator och det verkar som det är den som är paj, prövade också ett annat kort i min dator och det funkar också, men fläkten till cpu kylaren är fortfarande avstängd.

Av Mamed

Datorn startar inte

Hej

Hej jag har en dator på några år (se nedan spec.) och för några dagar sedan så blev skärmen svart och då startade jag om den men det fortsatte vara svart även efter omstart. Det verkar inte få signal.

Jag har öppnat den och kollar på vad det kan vara som är konstig.

Fläkten på kylaren som sitter på graffikkotet snurrar på när jag startar datorn och den är kopplad till modekortet men fläkten till tornkylaren snurrar inte och den är också kopplad till modekortet.

jag vet inte om det är graffikkortet modekortet eller cpu:n som har gått sönder eller om det finns något jag kan göra för att fixa detta.

Tacksam för svar.

Av Mamed

Priser sydost asien.

Hej

Jag befinner mig i singapore kommer kommer att besöka bangkok om någon vecka. jag vill inte missa min chans att köpa lite saker om det är billigare här eller där,

Undrar bara om någon som varit i bangkok vet hur priserna är jämfört med i sverige?

Här i singapore kostar tex steelseries siberia v2 nästan dubbelt mot vad den kostar hemma :/ och kameror är också för det mesta några hundralappar dyrare. vill inte bärar omkring på sakerna om det kostar samma sak hemma.

det jag är intresserad av är dlinks boxee.

Mvh mamed

Av Mamed

hmm om man köper en SSD med sata 6Gb kommer det vara kompatibel med ett moderkort som bara har 3Gb med max gräns vid 3Gb eller bör man köpa en SSD som har 3Gb?

Av Mamed

tack för all hjälp, har nu köpt den får hoppas att den är bra

Bör man göra om en ren installation från början ? eller ska man avinstallera det blootware man tror man inte behöver var för sig?

Jag har windows 7 pro 64 istället för home edition men kommer det slöa ner datorn då?

Mamed

Av Mamed

Ja det är den jag tänker på. Enligt prisjakt så har den 12h drifttid mot 6h för Eee:n. Men Eee:n har högre klockfrekvens spelar inte det någon roll?

Jag kommer bara editera bilder jag tagit inget mer. ska använda den för att kompilera matlab kod och c++ inget tungt.

edit:

det enda skillnaden mellan QX380V och QX386V är batteritiden och enligt webbhallen så är det 5h och inte 12h men det kostar 600:- mer.

Av Mamed

asså jag ska använda den till skolarbete för det mesta och kanske editera foton från resan i PS inget annat, inte en speldator men jag vill inte att den ska vara långsam i det avseendet.

Tror nog jag vill ha med större batteri om det blir mycket resande.

Jag tänkte att det finns asus eee med 1.8 Ghz Atom CPU. Är det bättre eller de långsammare? För det är 100kr skillnad bara fast med 12.1" istället för 13.3"

Av Mamed

Ska köpa idag: Asus UL30A-QX386V prisvärt?

Hej

Jag behöver köpa en bärbar för jag ska utomlands i ett halvår. Den här är 2:a på prisjakt. Jag vill inte lägga ner för mycket på den heller. Är det värt pengarna?

Jag hittar inga recensioner eller annat om den.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=746287

Av Mamed

Jag har samma fråga.

Jag tittade på den här
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=746287

är det bra och prisvärd?

Av Mamed

Hej

Jag hade innan förra veckan 24 Mbit + 10Mbit upp och detta gav mig 3/1 MB/s när jag laddade ner via utorrent. Sen jag beställde xxl100 har min hastighet gått ner till under 1 MB. Har testat i bredbandkollen får bra värden där men hur kan det bli lägre hastighet efter jag beställt xxl?

Har ip flood det. av. Vet inte vad som händer är det någon annan med samma problem?

Mvh Mamed

Av Mamed

1 fråga bara, hur fick till 80MB/s?

Citat:

Den läser en fil på 32 megabyte på kortare än två sekunder, eller i cirka 80 megabyte i sekunden.

Borde vara 32MB /t, om t>1 => v<32 MB/s Det ni har. 32/79.8 = 0.4 s

Eller är jag och cyklar?

Tack for resensionen annars

Av Mamed

frågan är om man ska köpa mekanisk hd när det ska släppas massa nya ssd till hösten, man är trots allt student :/

Av Mamed

asså det mesta är bara filmer och sånt skit och det kan man ladda ner igen, men det finns också bilder som man nu tycker man borde ha sparat på minst 3 andra ställen, och jag hade igen ide om att de skulle skadda så mycket att öppna den. alla varnings skyltar sa bara att garantin skulle försvinna men det brukar stå på data chassit liksom. Garantin har gått ut så jag tänkte saksamma men men. ekonomin är inte på max just nu men jag har mailat IBAS för att kolla om det finns chans att rädda data om inte så ja jag får betala för min okunnighet. tack för all hjälp.

Av Mamed

så det finns inte allt nån chans i världen att rädda den??

Av Mamed

jo jag öppnade den så man såg diskarna. varför är det illa för? jag har inte rört diskarna. ville bara kolla om det var nått som var sönder lr lös inuti.

Av Mamed

Hjälp! Tappat hårddisk

Hej

Jag råkade tappa min bärbara hårddisk i golvet igår och nu när jag sätter igång den så kommer den inte upp.

Jag prövade att öppna upp den och jag hittade en samsung HD501LJ. jag prövade att koppla in den i min datorn direkt och det gick fortfarande inte,

så jag öppnade locket på hårddisken och stoppade i strömmen igen det gick fortfarande inte. det är inte som kommer upp. Pinnen rör sig fram och tillbaka och man hör ett klickande ljud som upprepar sig.

Finns det nån chans att rädda datan som ligger på hårddisken??

tack för hjälp.

Av Mamed

det är mycket möjligt att det är så men det känns som om det är lite konstigt att konsolen ska sluta svara varje gång ett spel avslutas oväntat man borde väl komma tillbaka till menuerna igen åtminstonde.

edit: stavfel

Av Mamed

trådlöst kör jag med routern sitter 1 m ifrån ps3n, borde det spela roll eller?

Av Mamed

nej men jag har beställt hem ett spel så den borde komma inom några dagar och får se då. Har bara spelat lite singelplayer och det har funkat bra det är alltid i killzone multiplayer då börjar det frysa och ingenting funkar inte ens playstation knappen. Kan ju vara att servern strular men det borde väl inte hindra att jag kommer åt XMBn iaf?