Inlägg

Inlägg som Fragge har skrivit i forumet
Av Fragge

Okej. Men jag tror inte att moderkortet klarar att hitta 250Gb då det är 7-9år gammalt, därför undrar jag om det går att hitta hela hårddisken via controllerkortet om moderkortet ensamt inte klarar av det.

Av Fragge

Hitta 250Gb med kontrollerkort?

Hej, jag har köpt en Samsung SP2514N och datorn hittar bara 32Gb. Har testat att bygla den enligt ALLA rekomendationer och det funkar inte. Så jag undrar om det går att hitta hela hårddisken om man kör den i ett controllerkort? Går det att boota från den isf? Det står nedan vad jag har för datorsystem för övrigt, finns även en länk till ett controllerkort. Mvh Robin

http://www.tradera.com/auction/Datortillbehor/aid_37128573

Av Fragge

Oki

Av Fragge

Okej. Lika bra att satsa på ett nytt "agg" då. Tack för tipset, inte alls dyrt ju

Av Fragge

3500+... räcker 235w?

Tänkte införskaffa en 3500+, och ett AGP-moderkort till den, har en 250Gb hdd som hamnar i den burken, orkar 235watts nätdelen driva detta eller blir det härdsmälta?

Av Fragge

Oki. Trevligt med lite "research" också

Av Fragge

Trevligt att det finns dom som inser att man inte behöver en "nasa-dator" för att spela vissa spel

Av Fragge

Okej, trevligt, trevligt

Av Fragge

Okej, roligt med någon som är med på att det är ett lite vassare "kultkort",

Av Fragge

Ja, det är klart att att det inte flyter på om man kör 1280*1024, 32-bitar, osv. Men på 800*600, och resten skapligt lågt så har jag varvat spelen utan tuggningar. Jag menar ju såklart inte att det smider som i era dunderburkar Häng inte upp er på Call Of Duty nu, skriv bara att kortet suger om ni tycker det

Av Fragge

Haha, okej. Har dock spelat Call Of Duty 1&2, osv, helt felfritt med det. Spelar även Counter-strike och Day Of Defeat dagligen ;). Men det går ju inte att förklara bort att det faktiskt härstammar från början på stenåldern

Av Fragge

Komentarer om GeForce 3 Ti200 128Mb

Hej. Jag undrar bara vad ni har att säga om det här kortet. Är det värdelöst eller hyffsat :P?

Av Fragge

Har testat byglingsalternativen som finns på hårddisken, samt dom som finns på Samsungs supportsida.

http://erms.samsungusa.com/customer...&PROD_ID=-1

Av Fragge

Hmm, har inte testat andra nätagg. Intressant att "sebbeharry" har samma problem. Precis som för mig, vid boot eller reboot så startar den inte.

Av Fragge

Har XP igång från Samsunghårddisken när jag skriver detta, men bara med sammanlagt 32Gb. Vad händer om man kör ett program som är gjort för t.ex. Western Digital då? Samsungen är ju också en hårddisk, och absolut en av dom snabbaste 250Gb hårddiskarna med 7200varv.

Hittade ett program som jag ska testa.

http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/tech_info/hdd/b2c_hdd...

Det fungerade inte, det såg lovande ut, tills den inte hittade hårddisken i BIOS

Av Fragge

Du menar sätta dom hur som helst typ? Ser bara sammanlagt 32Gb i Windows.

Av Fragge

Datorn startar inte p.g.a. musen?

Har en trådlös usb-mus som jag måste dra ur varje gång jag ska starta datorn? Om jag inte drar ur den så stannar den vid "ramchecken", och jag kan tidigast trycka i den när "xp-loggan" kommer upp, annars slutar den tvärt jobba. Mycket irriterande, vad kan det bero på?

Av Fragge

Har ett svart som är köpt på "Jula" för 49kr, skönare än det mesta jag testat, känns mycket dyrare, ett riktigt fynd

Av Fragge

Har råkat ut för detta jag också, då jag körde två stycken 40Gb hårddiskar. först kom det upp en "infobubbla" nere i höga hörnet där det stog att ikonen för "den här datorn" var felaktig (jag hade ju bytt ikoner, och dom låg i en mapp på "e:", den pajjade hårddisken). sen kollade jag "speedfan" för att se hur varma hårddiskarna var, det visade sig att hårddisk nr2 var 100grader, antagligen kan inte programet visa högre temperatur. så jag kände med handen på båda hårddiskarna, och dom var iskalla som vanligt så jag tänkte inte mer på det. sen skulle jag öppna en bild, då stog det "förhandsgranskning ej tillgänglig", nehepp tänkte jag. så kollade jag i textmappen, där var var och varannan bokstav i alla filnamn, och i dokumenten borta. jag tänkte att om jag startar om datorn borde det väl lösa sig. innan den gick in i windows ville den scanna, så jag lät den göra det, men det som kom upp var "hårddisken är inte en giltig win-xp hårddisk". sen gick den in på skrivbordet. jag startade om datorn direkt igen och då hittade den inte hårddisken i bios/dos, sen dess är den stendöd. har tagit ur den nu. suck.

Av Fragge

Hjälp, hittar bara 32Gb/250Gb?

Har köpt en "Samsung SP2514N 250GB 7200rpm 8MB UDMA133 IDE". Har delat upp den i två partitioner nu och kör 7Gb på "c:" och 25Gb på "d:". Har hört talas om att detta är ganska vanligt att datorn bara hittar 32Gb i dessa, men hur fixar man det? Hittade några "jumpersettings" på Samsungs hemsida, men dom hjälper inte, har gått igenom alla (för SpinPoint-serien), länken finns nedan. Moderkortet är ett GA-6BXE. Vet inte om det ska kunna gå att köra en 250Gb hårddisk på det, men när jag köpte det för länge sedan så hittade det inte ens en 20Gb hårddisk. Så jag flashade det och då hittade det den iaf. Har även hört att det är ett av dom bästa SLOT1-moderkorten. På senare tid har jag kört med två stycken 40Gb hårddiskar, också utan problem (då har datorn hittat 41Gb så den klarar ju mer än 32Gb iaf). Skulle vara tacksam för svar, då det känns som det är ganska dyra 32Gb jag sitter med :S.

http://erms.samsungusa.com/customer/sea/jsp/faqs/faqs_view.js...