Inlägg

Inlägg som Blackie har skrivit i forumet
Av Blackie
Skrivet av lassekongo83:

@Blackie: @GannTrader: Forcera en uppdatering av min lista om ni prenumererar på den.

Annars:

@@/hyper-assets/preload.*$script,domain=aftonbladet.se @@/hyper-assets/app.*$script,domain=aftonbladet.se /hyper-assets/$script,domain=aftonbladet.se

Tack, du är bäst!

Uppdatera fungerade utmärkt

Av Blackie
Skrivet av Mithras:

För att det är aldrig ett bra argument att påpeka en tjänsts absolut sämsta sida som en ursäkt för att man inte ska betala. Vill man ha ett ordentligt argument och vill man bli tagen på allvar så får man peka på det tjänsten har som snittleverans. Annars kan man dra det argumentet till absurdum.

Vi är av olika åsikter helt enkelt, tycker det går alldeles utmärkt att lyfta fram deras lägsta nivå och går det att komma runt det så gör jag det oavsett likväl som jag väljer att inte använda adblocker på Sweclockers allvarligare än så är det inte.

Är iaf. tacksam och uppskattar när Lassekongo bistår med sina kunskaper..

Av Blackie
Skrivet av Mithras:

De har ju både Simon Bank och Erik Niva med på bilden. Två av de absolut bästa sportjournalisterna som finns i Sverige överhuvudtaget.

Behöver inte ta deras sämsta skit som ett exempel på det som ska finansieras.

Why not, OMG news kostar väl också pengar om de skippade en massa skit så kanske de inte skulle behöva tigga, klart de frontar med sina äss varför frontar de inte t.ex Tobbe och Trus de jobbar väl också på Aftonbladet?

Av Blackie
Skrivet av yrfhar:

@hakko504: Hm, vill inte vara tråkig men om man inte tycker Aftonbladet är bra så läser man den inte och irritera sig heller inte av reklamen. Själv använder jag Aftonbladet endast för målservice men finns det något bättre så ge gärna ett förslag. Tycker också att som nyhetskälla är Aftonbladet jädrans låga kvalitetsmässigt.

Varför ta upp OMG news som uppenbarligen är ett barnprogram för de yngsta? Kan inte finnas någon över 12 år som är intresserad?

Jag tog upp OMG news som är en del av Aftonbladet och för att det är ett sånt pinsamt inslag av "vuxna" människor eller så kallade journalister som gör "bra" journalistik, det är en av anledningarna till att jag inte skulle avaktivera min adbocker.

Håller med om att deras sportservice är helt ok men för att ta del av den så måste man stå ut med reklam som finansierar en massa annat oväsentligt som t.ex OMG news, räcker det inte med Hänt i veckan för sånt?

Av Blackie
Skrivet av lassekongo83:

@Blackie: Lägg till detta i din adblocker.

||aftonbladet.se/hyper-assets/freewall.*.js$script @@||aftonbladet.se^$generichide aftonbladet.se##.abAdArea

Skrivet av GannTrader:

Nu verkar Aftonbladet ändrat så nu funkar inte

||aftonbladet.se/hyper-assets/freewall.*.js$script
@@||aftonbladet.se^$generichide
aftonbladet.se##.abAdArea

längre

Uppdatering?

Japp instämmer, de verkar ha gjort någon förändring..
"Läs om hur du avaktiverar din adblocker" - Jo tjena!

https://www.dropbox.com/s/fux7tcs1riuhfay/Fittbladet171214.jpg?d...

De måste mena OMG news som är så otrolig BRA journalistik! Eller?

https://tv-gfx.aftonbladet-cdn.se/users/ab_/images/d01af2676c27c...

Av Blackie

Grymt bygge, Fullpott!
Skulle vara snyggt om du fick till en liten mini-vattenkylning på det

Av Blackie

Gaming: Steelseries Siberia 840
TV & Musik: Sennheiser RS 180
Telefon & Musik: Sony MDR-1000X

Av Blackie
Skrivet av Bacontree:

Ligger säkert sanning i det där men samtidigt så borde det inte vara så jävla svårt att få in lite skins och variation om de verkligen vill. Darth Vader och Stormtroopers kanske kan bli lite svårt men om man har sett filmerna så ser man att rebellerna, the resistance och även klonerna har ganska många olika utseenden som de utan problem borde kunna implementera i spelet om de verkligen ville. Även de flesta hjältar har olika kläder/frisyrer i filmerna som de skulle kunna använda sig av. Tycker det mest luktar bortförklaringar av EA i ett försök att försvara mikrotransaktionerna.

Håller med dig angående det kosmetiska men tyvärr är det för mycket pengar inblandade för båda parter och särskilt känsligt för Disney nu när de har kommande Star Wars filmer på gång, så det är helt upp till dem vad som skall tillåtas filmexklusivt eller ej och det är inget varken EA eller Dice kan göra något åt. Disney själva är ju inte så happy över uppståndelsen med dessa lootboxes i battlefront II och är nästan beredd att avsäga EA ensamrättigheten att använda Varumärket pga av att Disney känner en viss oro över att det kan haft en negativ påverkan av biljettförsäljningen av kommande filmen The Last Jedi, vilket jag knappast tror.

Men som sagt.. Its all about the money

Av Blackie
Skrivet av Icte:

"Kosmetiska föremål passar inte in i Star Wars-universumet"

BULLSHIT

Klart att kosmestiska föremål skulle passa in i Star Wars-universumet, OM man gör det på rätt sätt! Det finns ju en massa olika komsetiska föremål man skulle kunna skapa.

Två snabbt framtagna exempel:

  • Battledamaged armor (Helmet, chestplate, legs) för olika troopers, Darth Vader m.fl.

  • Olika typer av armor (se på skillnaderna på t.ex. olika typer av troopers i klon-armén)

Allt bling-bling a lá Call of Duty behöver man inte ta med, nej, men är man KREATIV nog så kan man ta fram kosmetiska saker som KAN passa i Star Wars universumet. Det här luktar lathet och girighet.

Mycket dålig ursäkt, EA!

Du kanske har missat att det är Lucas Art/Disney som äger varumärket/rättigheterna för Star Wars och varken EA eller Dice får ändra i någon större utsträckning utan att fått det godkänt av ovannämnda..

Vilket tas upp i det här klippet bl.a.

Av Blackie
Skrivet av Zargoz:

Hej, jag tänkte investera in en ljudanläggning och undrar då om denna är bra eller om man kan få bättre för pengarna. Tack!!

https://www.dustinhome.se/product/5011024987/vsx-832-b

Tipsar om Onkyo TX-NR676E inte så stor prisskillnad: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4304451
Har en själv och är riktigt nöjd

Av Blackie
Av Blackie

Äntligen fick jag tid att hämta min beställning, tack Webhallen

https://www.dropbox.com/s/hhbigxls905mo8k/2017-11-22%2014.08.10....

Av Blackie
Skrivet av The Sweeper x:

Funderar också på att köpa sån. Får vänta till fredagen dock, kanske elgiganten sänker sin 810v eller netonnet sin 800v hehe.

Precis, ha lite is i magen så kanske det t.o.m blir en oled istället
Jag ångrar inte att jag gick över till OLED, sjukt nöjd. Slog till i somras på förra årets modell LG OLED55B6V för 13k från Elgiganten så jag tror definitivt de har marginaler att spela på.

Tycker det är fult många butiker smygbörjar med "Black Friday" i from av Black Weekend, Black Week, Black Day och allt vad det nu hittar på gissar på att de bästa priserna dyker upp under Black Friday med start 00:00

Av Blackie
Skrivet av Paddanx:

Okej, dåligt ex.

Men de kommer ju ändå sätta priserna efter sin rekommendation.

Håller med det du skriver svårt att hitta en balans men är spelet bra så tror jag inte det spelar någon roll visst skall man få kämpa måttligt för sina tillbehör men då tycker man alla skall behöva göra det.
Men det jag försökte säga med priserna är att antingen släpper man det Free2Play och då kan kan det innhålla microtransactions precis som med mobilspel eller så släpper man det som ett fullprisspel + DLC i form av nya expansioner och helt utan microtransactions.

Av Blackie
Skrivet av Paddanx:

Notera att jag inte är för ren grinding i så många timmar, då har du missuppfattat mig och problemet.

Hela anledningen till att det ens är på detta sätt beskriver du ju själv:
"...enda "genvägen" att betala med riktiga pengar för att få coin/credits/guld/silver..."

Denna biten sa jag också tydligt över att jag vill ha bort. Tar du bort den kan du kanske på <1 timme få nog för ett vapen. Gör man det för snabbt så tröttnar folk på att spela då det blir tråkigt utan någon "poäng att spela vidare" och gör man det för segt så tröttnar folk på att det är ren grinding.

En mellanväg mellan dessa dock gör det både kul att få nya saker, ger en anledning att spela lite mer seriöst för att få poängen, och gör att du faktiskt få lite fördel av att ha spelat längre, precis som "level" gör i många andra spel. Genvägar ska dock inte behövas för vettig nivå.

Samt slumpgeneratorn har jag redan sagt mitt om. Läs det igen om du missat det.

Och tittar man på inlägget från @Blackie ovan, så verkar de också ta detta på allvar. Jag hoppas de kommer ta bort slump delen och göra om det till mer erfarenhet och möjligheten att välja det vapen du vill ha. Samt om de ska ha några loot lådor så ska det vara till skins eller något kosmetiskt som inte tillför någon fördel.

Stter de 16 års gräns, är det där det som gäller. Spelar du som 10 åring både bryter du mot regler, avtal och föräldrarna bör stoppa detta. Detta är en dålig ursäkt att komma med. Så du menar att vi ska sänka priset för spriten på systembolaget för det är ändå 15-18 åringarna som dricker mest och de har inte råd, eller?

Tycker det var bra som det var i BF3/BF4 visst kunde man köpa genvägspaket även där och då visste man vad man fick, dessutom så gav genvägspaketen gav bara tillgång till original tillbehören och inte till expansions tillbehören.

Åldersgränsen på spel (PEGI) är bara en rekommendation medans åldersgränsen för alkohol är lagbaserad, alkohol får inte säljas eller annars lämnas ut till den som inte har fyllt 20 år..

Info om PEGI: http://www.pegi.info/sv/index/
Info Alkohollagen: https://sv.wikipedia.org/wiki/Alkohollag

Av Blackie
Skrivet av firstofmay:

Har dom tagit bort det helt? Kan du länka??

Kolla Jack Frags klipp i icet inlägg

https://www.sweclockers.com/forum/post/17115992

Bara att googla finns massor av Poster om det, finns även på deras twitter

Twitter: EAStarWars

https://pbs.twimg.com/media/DOzCU5wV4AAwFT4.jpg

Av Blackie
Skrivet av firstofmay:

Det kommer inte hända något. EA är ett genomruttet företag som för länge sedan tappat greppet.

Du har uppenbarligen aldrig spelat dota 2.

Skickades inte från m.sweclockers.com

Uppenbarligen har det ju det då det valt att plocka bort microtransactions/pay 2 win upplägget temporärt p.g.a. av all kritik vilket är kul att se, vi spelare kan faktiskt göra påverkan och förhoppningsvis sprider sig detta sig vidare till andra bolag men det återstår att se.

Skrivet av Icte:

https://youtu.be/MfckGhX6FNo

Tl:dw: Har tagit bort microtransactions temporärt, DICE och EA kommer att göra förändringar och därefter åter introducera köp av crystals. Disney inblandad måntro?

Såg det i natt, bra att de lyssnar men vad innebär temporärt och vad skall de hitta på härnäst. Förhoppningsvis inför de bara kosmetiska förändringar ala Overwatch style dock är EA/DICE begränsade av Lucas Art/Disney över hur mycket de får förändra. Men det återstår och se allt handlar ju om pengar så Lucas Art/Disney kan nog säkert tänka sig tumma på en och annan regel så länge det ger pengaflöde in i deras kassa...

Av Blackie
Skrivet av anon193054:

Köpte det igår och tycker det är rätt skoj minsann! Inte märkt av några boxar alls ännu.

Antar att du mest fokuserat dig på Singelplayer, lootboxarna berör bara Multiplayer som jag förstår det..

Av Blackie
Skrivet av Lordsqueak:

Blev lite nyfiken på vad svensk lag egentligen säger om lootboxes

[quote]6 § Med automatspel avses i denna lag spel på mekaniska eller elektroniska spelautomater.
I denna lag avses med
1. varuspelsautomat: en spelautomat som betalar ut vinst i form av varor och där vinstmöjligheterna helt eller delvis beror på slumpen,

9 § Lotterier får anordnas bara efter tillstånd, om något annat inte följer av denna lag.

14 § Förslutna lotter och bingobrickor som används i ett lotteri skall vara av godkänd typ. Detsamma gäller teknisk utrustning som används för insatser, vinstdragning eller kontroll av egentliga lotterier och bingospel.
Ett beslut om typgodkännande får förenas med villkor.
35 § Den som anordnar lotteri får inte låta någon som är under 18 år delta i lotteriet. Detsamma gäller den som är ombud för den som anordnar lotteriet.
Första stycket gäller inte för lotterier anordnade enligt 17 §, 19–21 §§ och 21 c §.
Åldersgränsen enligt första stycket eller den högre gräns som enligt villkor i tillstånd gäller för ett lotteri ska tydligt anges på platser där försäljning av spelprodukter sker. Lag (2016:1222).[quote]
saxat från http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19941000.htm

Lootboxes är enligt svensk lag att jämföra med varuspelsautomat, något har en åldersgräns på 18 år.

Jag tycker att det vore på tiden att myndigheterna utreder hur det egentligen ligger till med random lootboxes som är riktade till barn (och vuxna).

Edit: Det bör tilläggas här att detta rör sig om ett riggat lotteri. Det finns ingen översikt som ser till att det är fair-play, eller ens att det är ett lotteri. Spelet kan vara manipulerat på så vis att driva spelarna till att köpa lootboxes.
Activision pattenterade nyligen ett patent som går ut på att matcha spelare med "blingade" motståndare, för att visa alla coola vapen etc, och för att ge spelaren en känsla av att dom måste köpa lootboxes för att hänga med. Om spelaren köper lootbox så matchas de sedan med en annan o-"blingad" motsåndare för att ge en känsla av att dom gjort något bra. Detta innebär är ALLT i spelet är designat för att manipulera spelaren att köpa.
Det finns inget som säger att just EA använder sig av just detta, men det finns all anledning till att granska hur det egentligen ligger till.
Spelar vi ett spel, eller spelar vi ett lotteri?

Bom!

Av Blackie
Skrivet av Paddanx:

Jag tycker jag måste säga ett litet ord om en del "förväntan" ni verkar ha.
Detta med att alla ska ha allt... direkt. Jag håller inte med där öht.

Vad är detta för trams?
Om ni vill spela spel som har detta spela det, men kom inte och säga att "detta spel ska ha" detta. Inte så det fungerar. Vill ni ha detta, välj då ett spel där det är casual eller meningslöst spel.

Personligen tycker jag om tanken att just bygga char, bygga din erfarenhet och vapen. Detta lockar mig. Och att ha ett system där du får XP i just de vapen du använder, och typ av char du spelar, är utan tvekan något jag vill se mer av. Du får då något som lockar dig att faktiskt vara mer taktisk och spela efter din roll av char. Du får också fördelar om du just använder vapen som du föredrar.

Med det sagt.
Det ska naturligtvis inte vara slumpmässigt. Det ska baseras på hur och vad du spelar som och med. Att få bonus till något man inte använder är totalt meningslöst.

Och loot boxar ska självklart inte ersätta detta, där håller jag med till 100%. Om de måste ha dessa ska de vara kosmetiska saker, för de som verkligen vill spendera pengar på något meningslöst.

Men vill ni spela casual, i online PVP... spela då ett utan meningslösa mål. För spel som detta behöver att folk följer taktiken, samarbetar och faktiskt gör vf de ska, för att vinna. Det är inte "one man show" och det är inte "afk 2 min".

Är min åsikt iaf.

Spelar ingen roll hur bra man presterar tydligen..

Ett tips, titta på Angry Joe klippet jag länkade, om du inte redan gjort det vill säga..

4:30 in i klippet berättar en snubbe att han på 5 timmar och 30 minuter endast lyckats få ihop 110 starcredits och det första vapnet kostar t.ex 600 starcredits vilket innebär att han skulle behöva spela 30 timmar för kunna lyckats köpa ett bättre vapen, på det spelar det tydligen ingen roll hur bra eller dåligt du presterar oavsett om du kommer på första eller sista plats i rundan så får du exakt samma poäng. Upplägget är mao att du skall tröttna och till slut slänga upp kreditkortet för att köpa Starcredits vilket är fucked up när spelet redan kostat 599:- på Origin (om man nu är dum och köper det därifrån)

Tyvärr så börjar detta implementeras i vartenda spel även singelplayerspel och även där när du börjar tröttna på grinda för att komma upp i level så är enda "genvägen" att betala med riktiga pengar för att få coin/credits/guld/silver eller vad fan man nu vill kalla det för dock slutar det inte där...
Man skall dessutom även ta sig förbi en slumpgenerator som avgör hur bra eller dåliga uppgraderingar du får så teoretiskt sett har du otur så kan du få 100% skit för alla pengar som du spenderade på att få extra credits. Vilket är Gambling oavsett hur man vridet och vänder på det och jag hoppas innerligt att dessa spelbolag som kör med detta fulspel åker på feta straffböter pga av detta beroende på vad Lotteriinspektionen beslutar

Framförallt är det viktigt för bolagen att inse och ta hänsyn till vilka åldrar som man faktiskt riktar sig mot, Battlefront 2 har en åldersgräns på 16 men det vet garanterat att åldrarna är bra mycket lägre än så och ser vi det från en 16 årings perspektiv så är 600-1000 spänn ganska mycket pengar.