Inlägg

Inlägg som Blackie har skrivit i forumet
Av Blackie

iPhone 8 Plus 64, Sony WH-1000XM3 m.m.

Har några prylar till salu..
Har inte bråttom att bli av med dessa och bestämmer själv vem jag vill släppa dem till. Inga byten av intresse och betalning sker helst genom Swish.

Skambud ignoreras.

iPhone 8 Plus 64GB (Rymdgrå)
Öppnad Skämskydd monterat, Oanvänd.
Prisidé: 4000:-

Sony WH-1000XM3 helt oanvänd (ouppackad)
Prisidé: 2500:-

Toshiba Portege X20W-E-13U
Uppackad, Startad.
12,5'' FHD Touch/Flippable
i7-8550U
16GB
512GB
Win10
Prisidé: 9000:-

Samtliga produkter är i original embalage.
Kan skickas, köparen betalar frakten.

Läs hela annonsen här

Av Blackie

Ett tips!
Vet inte om det framkommit tidigare i tråden..
Vid några enstaka tillfällen har jag råkat ut för att spelet kraschat ut till desktop när jag försökt starta online eller story mode efter kraschen kommer det upp ett grafik-error meddelande och sedan spelar det ingen roll hur många gånger man försöker starta Free rome eller Story mode dvs. spelet startar som vanligt och man kommer fram till menyerna inte längre än så. När det händer har det räckt med att starta om Rockstar Launchern sen funkar spelet som vanligt igen.

Utöver det har spelet fungerat hur bra som helst för mig..

Det enda irriterande jag kan komma på är att grafikinställningarna nollställs efter varje uppdatering samt när man kör online och vill köra i Defensive mode så ändras det till offensive när man startar vissa uppdrag bara för att man skall vara tillgänglig för att bli attackerad av andra spelare under uppdragets gång, visst det kan jag köpa men det som stör mig är att man måste manuellt ändra tillbaka varje gång man är klar med sitt uppdrag. Önskar att man istället fick en frågeställning när ett uppdrag (där man behöver vara i offensive mode) är utfört som säger t.ex "Resume defensive mode" Yes/No.

Av Blackie
Skrivet av SCORPIUS:

@Blackie: Tack, men det bara konstaterade vad jag skrev. Inte varför.

ok

Av Blackie
Skrivet av SCORPIUS:

Finns det några bekräftade uppgifter på vad det är som gör att det inte funkar?
Varför tex behövdes det bytas Bios för en del?

Googlade lite snabbt och hittade detta:
https://www.wepc.com/how-to/rdr2-launch-fix/

Av Blackie
Skrivet av martyyyyy:

OK!

Fungerar det då att i story-mode fånga in och spara en häst i stallet, för att sedan använda den online?

Nej det går ej.

Av Blackie
Skrivet av martyyyyy:

Är det någon som förstår varför man inte kan sälja eller spara de hästar man fångar in?

Stallen tar inte emot hästarna och det går som sagt inte att sälja dom, varför finns ens funktionen då att kunna fånga in dessa vildhästar??

Eller fungerar det i Story mode och bara inte online?

Det funkar inte online för närvarande varken på Konsol eller PC.
En teori är att Rockstar valt att göra det enkelt för sig då hästarna är level-baserade dvs att vissa hästar blir inte tillgängliga i shoppen fören man kommer upp i en viss nivå. T.ex. Superior hästen Arabian blir tillgänglig vid level 66.

Av Blackie
Skrivet av BrutalSwede:

Måste säga att jag gillar RDR Online mycket mer än GTA Online. Det faktum att belöningarna för aktiviteter delas lika, och att man inte kan se personer på kartan (förutom om man är nära eller de har låg honor.).
Man kan faktiskt genomföra grejer utan att bli griefad av en flygande motorcykel 100% av tiden

Skickades från m.sweclockers.com

Håller helt och hållet med...
Vi är några stycken som spelat mesta dels online och det har bjudits på mycket skratt och frustration
Man hålls verkligen sysselsatt med bountys, collectables och jakt det är nästan som att när man väl gett sig in i Online delen så vill man inte sluta. Jag har pausat story mode delen nästan helt för stunden, har t.ex. aldrig upplevt att fiska varit så kul i nått spel tidigare det slår t.o.m fiskandet i Farcry man väntar bara på att nån annan online spelare skall komma och meja ner en när man står där i sin egen lilla värld

Av Blackie

Min upplevelse av RDR 2 är att det har funkat klockrent för mig sedan dag ett, har personligen upplevt att det här varit en av de stabilare releaserna om man jämför med många andra spel inga krasher eller konstiga glitchar, men samtidigt en av de underligaste releaserna som delat upp spelare i två lag de som det funkar för och de som inte kan spela alls.. :S

Har spelat både Story mode och (mest) Online och det enda jag kan klaga på precis som många andra här är optimeringen av grafiken, hos mig ligger spelet runt 55-65 fps med min 34 tummare. Ett typiskt Rockstar fenomen skulle jag vilja säga GTA V betedde väl sig likadant om jag inte minns helt fel och GTA 4 innan dess, de upplevdes riktigt tungdrivna med den hårdvara man hade när de släpptes på sin tid.

Tycker det är synd och tråkigt att läsa att så många upplever problem med RDR2 på PC och knappt kunnat spelat det, förhoppningsvis löser det sig kanske snart.

Av Blackie
Skrivet av Dynax87:

Så jag spelade typ 2 timmar på launch utan problem bra grafik och liknande (kollade inte vad som var inställt) och nu idag så vill det sig inte helt plötsligt ( Geforce Experience) vill att jag ska allt på low (ändå har jag ett 1080 8GB) vilket jag tycker ändå är bra.

spelet krachar och vill att jag ska köra safe mode och allt på low i grafik.

nån som har ett liknande problem ? eller är min dator för dålig :S

Har ändå
i7-8700K
16Gb ram
GeForce GTX 1080 Strix Advanced Gaming 8GB
Acer X34 P

Kan det inte ha med uppdateringen som kom ut i morse att göra?
Tänkte om det är det orsakat förändringen på dina inställningar.

Jag har själv Geforce Experience installerat men stängt av optimeringsfunktionen för att jag tycker den är värdelös.

Av Blackie
Skrivet av incandenza icers:

Har haft enorma problem sen launchen i tisdags. Har provat allt som rockstar själva rekommenderat samt allt i reddits RDR2 launch issues megathread. Den senaste patchen som släpptes inatt svensk tid gjorde ingenting heller.

Oväntat är det MSI som räddat western-kalaset! Problemet var biosen till mitt b450pro gaming carbon ac. MSI har nu släppt en AGESA 1.0.0.4 beta som äntligen fått launchern att starta RDR2.

Får se om man råkar ut för fler problem. med freeze glitchar och liknande.

Summerat är det dock extremt dålig skött av rockstar som bara försökt att lägga locket på förutom ett par korta twitter-konstateranden om att vissa haft problem.

Det står utan tvivel för varenda utomstående bedömmare att rockstar games launcher fortfarande är i ett betastadie enda sen releasen i augusti/september. Att få betala fullpris för att sen få användas som beta-testare är ju inte hållbart i någon annan underhållningsbransch.

Hoppas de senaste årens utveckling av spel som släpps i betastadie får ett slut. Jag har lärt mig att aldrig mer gå på Rockstar förbokningsbullshit. Alltid något antar jag.

Inte för att vara den som är den men man kan ju inte beskylla Rockstar för att ert moderkort inte fungerar..
Nånting har ju MSI valt att göra annorlunda på Er moderkorts modell som orsakat problem för Er, men bra att de lyckades lokalisera vad som var orsakade problemet och åtgärdat det

Jag har inte haft några som helst problem med att få igång spelet och lira, RDR2 har funkat direkt för mig från första sekund.

Det är en av anledningarna till att speltillverkarna "ratar" pc släpp och föredrar spelkonsoler.
Nackdelen med PC är att det finns miljarders med olika kombinationer på byggen dvs olika tillverkare på komponenter som mixas med varann tilläggas på det så är många av komponenterna överklockade från fabrik.
Det är mao. omöjligt att testa alla kombinationer, speltillverkarna som Rockstar i det här fallet kan bara testa utöver hur en standard AMD/Intel/Nvidia rigg skulle fungera.

Men åter igen bra att det löst sig för Er hoppas det går att spela nu

Av Blackie

Vårt att tänka på..

Alla moderkorts tillverkare skall ha en Memory Support List för specifikt moderkort som brukar finnas att hämta där man hämtar drivrutiner till moderkortet. Finns inte de minnen man tänker använda med i Memory Support listan så finns det ingen garanti att de kommer att funka med angivna XMP specifikationer.

Av Blackie
Skrivet av hyperbol:

det verkar vara fler som har problem med dom (kopierde från webhallen)

"-Blackie-Verifierad köpare
sju månader sedan
Var beredd på att dessa ej fungerar med XMP 4000, har ett Gigbyte Aorus Master mobo som skall klara 4400 MHz. Har även försökt ställa in dessa manuellt enligt specifikationer utan lyckat resultat och nu på efterhand har jag hittat flera forum trådar där man säger att det är problem att uppnå specificerade egenskaper med dessa minnen (CMK32GX4M2F4000C19 ) oavsett moderkortstillverkare.
I mitt fall fungerar minnena utmärkt i 3800 MHz, jag gjorde det lite enkelt för mig och testade XMP profilerna stegvist nedåt 3900, 3866 och vid 3800 kunde jag boota normalt. Är lite kluven vad jag skall sätta för betyg men då priset är ganska högt tycker man att det skall klara av vad de är specificerade för, därför får de två i betyg i dagsläget...

wockesVerifierad köpare
sex månader sedan
Har samma som -Blackie- haft stora problem att få upp dessa i 4000 MHz. XMP ville bara boota 3466 MHz och högre kräver manuell konfigurering. Moderkort testade är ASUS ROG Maximus XI Hero samt min äldre EVGA Z170 STINGER. "

Thats me

Jag får upp mina minnen i 3800Mhz stabilt med mitt Aorus Master mobbo precis som jag skriver i recensionen.

https://www.dropbox.com/s/t0cgdipj0mq4sqb/Memory.JPG?dl=1

https://www.dropbox.com/s/fucv8dolds8r2cu/CPU.JPG?dl=1

https://www.dropbox.com/s/2c6bj774dqj1te4/Mem%20Settings.jpg?dl=...

Av Blackie
Skrivet av Icte:

För stor.

Gigabyte (och även andra tillverkare) borde satsa på mindre grafikkortsdockor och inte massiva sådana som är större än mITX chassin som bl.a. NCASE M1 samt Ghost S1 MKII. Gigabyte har ju själva tidigare släppt det mindre eGPU chassit Aorus Gaming Box, dock ej i något barebones-utförande (utan man får köpa ett med grafikkort installerat):

https://static.techspot.com/articles-info/1440/images/S-6.jpg

Ser hellre en tyst låda med effektiv kylning..
Tror det blir svårt att få effektiv kylning i en för liten låda, vilket kommer också leda till mer oönskat fläktljud.
Gigabyte lådan är iaf mindre än en ITX låda och den behöver ju inte stå på skrivbordet bredvid laptoppen

Av Blackie
Skrivet av tvelander:

Jo det är rätt bra chip om du har det samma som mig ^^ har polare som inte kommer över 4.9

Btw är du nöjd med skärmen?

Jag gissar på att han nog inte vet hur skärmen presterar ännu

https://www.lg.com/us/monitors/lg-38GL950G-B-gaming-monitor

Av Blackie
Skrivet av muSashi:

Min 9900K klarar 5,3Ghz hela tiden på alla kärnor, och blir inte mer än 75c max med en average på runt 60-65 grader när jag spelar. Du kan se vilken slags kylning jag använder i min signatur.

Då du nämner din signatur så blev jag väldigt nyfiken på hur du kan ha en LG 38GL950G som inte har släppts ännu.
Tror ditt Asus RTX 2070 STRIX OC 8GB kommer att få svettas lite om du skall spela med 3840 x 1600 lär ju inte bli några 175Hz misstänker jag

Av Blackie
Skrivet av HolyFather:

Att alla gör trailers som visar noll gameplay är precis min kritik. Poängen är väl att få folk hajpade inför släppet? Nu är det ju bara hopkok av speciellt framtagna scener så att man inte ens vet om spelet är round-based, city builder, standard hack-n-slash eller open world man tittar på. Så då får man vänta till efter det är släppt och söka på Youtube efter "spelnamn PC gameplay" för att få reda på vad själva spelet är för något och vad man gör i det. Är inte det lite kontraproduktivt? Borde hajpa rätt rejält om de visar lite coola händelser och saker man gör i spelet?

Jag förstår din poäng men för min del känner mig tillräckligt säker på vad Rockstar går för utan att behöva en ingame trailer, vilket jag tror många andra också gör. Sen tror jag också att Rockstar redan lyckats hypa spelet tillräckligt för att känna sig nöjd på den fronten, det är bara att se hypade FZ-Sundelius min när nyheten om PC släpp var bekräftad nästan som om en sten lättats från hans axlar

Men som alltid finns det individer som inte är av samma tycken och smak och tur är väl det, eller?

Jag har iaf förköpt det till PC trots att jag redan "äger" det till XB1X, kalla mig dum och/eller naiv men det bjuder jag på

Av Blackie
Skrivet av HolyFather:

Jag vet att det har varit inne att göra trailers som visar exakt noll gameplay i ett årtionde nu, men den här trailern var verkligen värdelös. Ingen kan titta på den och veta vad de får för spel för pengarna. Ska man gå på trailern får man ett spel där man tittar upp på stjärnhimlen och på fågelflockar.

Eh?
Det är en klassisk Rockstar trailer precis som vanligt inget konstigt alls, det var exakt likadant när GTA V kom..

RDR2 har funnits ute ett tag på PS4/XBX1 och man vet ganska säkert vad det är man får, det är precis samma RDR2 som finns till PS/XBX1. Dessutom om du tittar noga på trailern i början så står det "Now enhanced for PC" varvid man får se RDR2 med förbättrad grafik vilket är vad Rockstar antagligen vill presentera.

https://instagram.fhel5-1.fna.fbcdn.net/vp/5b841a7587e982f68c74d...

Bara för att göra en jämförelse så kan du ju ta dig en titt på den första trailen som släpptes för konsolerna.
Skulle väl våga påstå att det är ganska stor skillnad mellan den och PC versionen.

Av Blackie
Skrivet av Ratatosk:

Haha..

Ja, det är ju Rockstar vi pratar om allt är av ondo!!

Av Blackie
Skrivet av Dizzö:

Måste man ha lirat första spelet för att kunna njuta av tvåan fullt ut eller är de helt separata storywise?

Skickades från m.sweclockers.com

Både ja och nej

Do You Need to Play Red Dead Redemption Before 2?
https://www.vgr.com/do-you-need-to-play-red-dead-redemption-b...

Av Blackie
Skrivet av qhrizz:

Då måste jag fråga henne när jag har återbesöket i Augusti! 50% på 12000(egentligen 15000-3040/2) tackar man ju inte nej till Min audionom gick på semester för 2v sen så kampanjen kanske inte var igång då?

Ja precis, du får ju 3040 per öra av landstinget om man är berättigad. Dock redan avdraget i priset på 12000 då dom egentligen går lös för 15000 i deras prislistor. Advance är nog kanske mer rimlig i prisbild men har man budgeten och är lite prylkåt så kan man ju gå all in

Har tyvärr inte åkt med folk i baksätet, men om funktionen fungerar likt "superzoomen" dvs 1:1 samtal i bullrig miljö så kan det nog underlätta. Slår jag på (valde att flytta ut det programmet från autosense) Speech in loud noise så känns det verkligen hur mikrofonerna stryper allt ljud som kommer från sidan, surrealistisk känsla men fungerar bra. Klart mycket effektivare än det jag hade på mina Exelia Art.

Har väl vanligtvis inte några jätteproblem i bilen men tycker nog att det är svårare att höra om man själv sitter bak och personen i framsätet pratar framåt. I det läget kan det nog vara trevligt att ha lyft ut ett par program till manuellt val och testa vad som fungerar bäst.
Lite bök men du kan ju tillsammans med audionomen justera programmen också, t.ex hur snäv eller öppen mikrofonkonen ska vara osv. På så sätt kanske ni kan ordna ett program som fungerar bra för dig i bilen?

Dyker upp såhär i appen:
http://forumbilder.se/I60AH/2019-07-13-13-17-23.jpg
Mamma pratade med Phonak under Almedalsveckan och det är tydligen en ny app påväg med lite fler funktioner, dock oklart vilka funktioner men den skulle lanseras under hösten.

Nu är jag inne på vecka 3 med dom, blev en rätt stor omställning i ljudbild och hur ofta autosense faktiskt byter program och justerar, lite ovant men tror det blir vardag om ett tag. Hade tidigare också stora insatser i örat, helgjuten propp och dessa är ju bara en högtalare i hörselgången. Känns lite weird men vant mig rätt snabbt.
Högtalarna kommer även i olika storlekar samt olika "gummipluppar", första jag fick prova var "lilla" men då lät ljudet jättetunt så vi testa någon storlek upp och då blev det bra. Men det har dom koll på om du tycker att det låter åt helvete.

Du kommer också att få med TV Connectorn, ingår tydligen som ett del av tillbehörsbidraget landstinget har. Fungerar men 3.5mm sprakar dock när man drar upp volymen(analogt såklart så finns ju en del som påverkar...). Ska testa optiska senare i helgen och se om det löser det.

Ok, bra info får se vad man väljer på fredag

Har idag ett par Bernafon som var då en av de få ipklassade apparaterna vilket avgjorde mitt val av apparat då, dessa liksom Phonak Marvel har högtalaren i örat och det har jag varit grymt nöjd med, men jag tror att Marvel kommer att ha en avsevärt förbättrad ljudbild än mina 6 år gamla trotjänare.

Tusen tack för att du tog dig tid att svara!

Mvh, Stefan