Inlägg

Inlägg som Blackie har skrivit i forumet
Av Blackie
Skrivet av jOnÄTÄn:

De försökte ju snåla lite väl mycket på kylarna vid pascal släppet men det slutade ju med att korten fick åtgärdas. Det var nog bara tur att de började bli problem inom garanti tiden och inte strax efter som Evga antagligen planerat.

Detta p.g.a. "dåliga" komponenter och komponenterna tillverkar väl inte EVGA själv utan beställer detta från en tillverkare, om komponenttillverkaren erbjuder en billigare komponent som skall möta kraven som önskas men använder sig av dåligt material eller skickar ut en dålig batch är lite svårt för EVGA att veta de vill bara försöka få ut sina kort precis som alla andra tillverkare för att kunna sälja så många kort som möjligt. Vad jag minns uppmärksammades när man stresstestade FTW korten i Furmark d.v.s. vid onormal användning visst det är ingen ursäkt och EVGA blev tagna på sängen som i sin tur fick dras med en dyr historia men de försökte lösa det snyggt genom att antingen skicka ut värmeavledande tejp gratis till de som fortfarande inte fått problem vilket antagligen var det det bästa alternativet ur ekonomisk synvinkel men de gick även med på att man fick kortet ersatt om så önskades.

Av Blackie
Skrivet av Ryzer:

Låt säga för fem år sedan, då var dom ledande. Idag är dom mer eller mindre ''meh''
Finns många märken jag hade valt före EVGA idag, inte då.

Vet inte vad dom gjort, men gått från finaste produkterna på marknaden till de fulaste.

Köper datorkomponenter för att de skall vara funktionella och inte för att titta på

Vad jag vet så är EVGA fortfarande en av de ledande datorkomponent tillverkarna när det kommer till prestanda och driftsäkerhet, vilket de borde hålla sig till istället för att ge sig in på extern kringutrustning som t.ex tangentbord i det här fallet.

Av Blackie
Skrivet av Ryzer:

Äntligen tänkte jag skriva, saknar logitech's tangentbord med display vid övervakning av temperaturer.
Vill ha ett mekaniskt med display, men detta var groteskt.
EVGA har gått ner sig något extremt senaste åren.

Haha, vad pratar du om?
Håller med om att tangentbordet må lämna ett och annat att önska..

De levererar grymma grafikkort, moderkort, power supply samt erbjuder grym support men råkar göra ett fult tangentbord och då har de gått ner sig något EXTREMT (t.o.m.) de senaste åren, say whaat o_O

Eloge till dem som vågar svänga ut lite men det är inte alltid man lyckas på första försöket.

Av Blackie
Skrivet av Wenro:

Såg du inte att det var löst?

Folk kan/orkar inte läsa längre

Av Blackie
Skrivet av Storage Jar:

Hoho! Blev precis inbjuden till helgens Arcade PC Server Stress Test!

Samma här

Av Blackie
Skrivet av Nivity:

Kul för dig, om du har en som är helt fri ifrån bleeding och låg ips glow, och ingen yellow tinting.
Antingen har du vunnit lotteriet med 1/10000 typ eller så ser du helt enkelt inte det

Har inte heller några problem med min Acer skärm däremot så fick jag uppleva just dessa problem på Asus motsvarighet PG279Q testade två stycken innan jag gav upp och valde att köpa Acer XB271HU istället och den var bra direkt.

Av Blackie
Skrivet av N0tepad:

Som flera tidigare påpekat så störde även jag mig på det faktum att man var tvungen att bokstavligt bomba fienden med kulor innan den föll till marken. Processen blev väldigt tjatig upplevelsevde jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Hmm, Ta det för vad det är det är ju trots allt ett RPG och vilket RPG måste man INTE "bomba" fienden med slag, spells, kulor etc.. speciellt i början när man knappt har någon level eller bra vapen på sin karaktär.

Som bekant lägger du ner lite tid i spelet får du bättre utrustning och förutsättningar för att ta dig an fienden precis som i vilket RPG spel som helst. Jag behöver inte "bomba" fienden med kulor längre kan sänka ett gäng fiender med EN stickybomb genom att köra med t.ex med en bra Tech-build och ha mycket electronics eller sänka fiender med ETT headshot genom att köra med bra byggd Hunters Faith Classified setup. Spelet har bra AI och bjuder på helt OK motstånd blir man för kaxig så är det inte helt ovanligt att man går ner direkt, det är bra avvägt bara för att man gör stor skada betyder det inte att man är tålig och duktig på att ta stryk.

Tycker Massive har gjort ett grymt jobb med sitt spel genom att hela tiden försöka utveckla det och framför allt lyssna på community´t. Ser framemot 2:an

Av Blackie

Far Cry 5 Arcade

Av Blackie

Kunde inte låta bli och slog till på en Collectors

https://store.ubi.com/dw/image/v2/ABBS_PRD/on/demandware.static/...

Av Blackie
Skrivet av Icte:

Förmodligen är det IPS glow de menar då alla 144-165 Hz IPS paneler har detta problem i dagsläget. Blir lite av ett lotteri när du köper en skärm.

Som det ser ut nu så har väl detta problem minskats. Sen är det ju även värt att nämna att många visar bilder på sina skärmar med IPS glow som är överexponerade tack vare kameran medan i verkligheten så ser man inte alls lika mycket (om än alls).

Stämmer bra..

Värt att nämna så skall man inte ha så bråttom att döma ut skärmen det kan ta ett tag för skärmen att "bränna" in sig t.ex så kan bleed i kanterna se illa ut till en början men efter ett par dagars användande så har problemet mer eller mindre försvunnit, svårt att säga exakt hur många dagar men räkna med minst en vecka iaf. oavsett märke.

För mig var Asus motsvarighet riktigt illa medans jag fick en bra Acer på första.

Av Blackie
Skrivet av Nivity:

Ringde och hörde med dom och verkar stämma som du säger. Kan köpa i butik och ändå kunna öppna, prova och lämna tillbaka i butik om man ej är nöjd.
Frågan är, vågar man detta. Det står ju så. Men dom "kan" ju neka en då det inte är enligt lagen med öppet köp osv.
Har ju tillgång till bil idag sista dagen på ett bra tag. Så man kanske kan be bekanta köra ner en dit och köpa en, testa och annars lämna tillbaka idag också.

Jag har iaf. aldrig haft problem med att returnera produkter vare sig jag handlat i butik eller via deras hemsida även lämna tillbaka i butik trots att man beställt via hemsidan. Personligen skulle jag nog bara köpa en skärm och byta om den inte håller måttet oavsett om kampanjen gått ut eller ej så behöver du aldrig betala någon mellanskillnad.

Av Blackie
Skrivet av Nivity:

Arg, ska man köpa Acer XB271HU tro eller inte.
Jäkla bökigt med leverans, retur när man inte har tillgång till bil.

Bästa vore ju att köpa 2 st och hoppas en är bra, sen lämna tillbaka den andra på elgiganten.

Men då får man ta typ hemleverans frakt, sen typ taxi till elgiganten lol för retur.

Vågar ju inte köpa den i butik heller eftersom man inte har ångerrätt då, inte på dessa skärmarna.

Det var mer än vad jag visste hade för mig Elgiganten hade 30 dagars öppet köp allt typ, utom kanske hygienartiklar.
Det gäller oavsett om man köper via postorder eller i butik.

Öppet köp (Elgiganten)
Elgiganten lämnar öppet köp i 30 dagar. Villkoren gäller utöver ångerrätten enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler som gäller för köp på Elgiganten.se eller via telefon. Du får lov att packa upp och fritt använda varan från första dagen och ändå ha din returrätt kvar. Skulle du ångra köpet är du varmt välkommen att lämna tillbaka den i närmaste butik och få alla pengar tillbaka, oavsett om du har använt den eller inte. Har du använt produkten ska den återlämnas komplett och oskadd och enda undantaget från öppet köp är produkter köpta med abonnemang. För mobiltelefoner, film, spel och programvaror gäller öppet köp vid obruten förpackning. Vid betalning med kort sker återbetalning till samma kort som användes vid köpet. Glöm inte att ta med dig kvittot!

Undantag för återköp hos Elgiganten Phone House

Våra Elgiganten Phone House-butiker har ett begränsat sortiment och har dessvärre inte möjlighet att genomföra återköp på samtliga produkter ur sortimentet som finns hos Elgiganten och på Elgiganten.se

Normalt innefattar sortimentet i våra Elgiganten Phone House-butiker följande produktgrupper:

Mobiltelefoner
Tillbehör till mobiltelefoner
Mobila trådlösa högtalare
Surfplattor
Aktivitetsarmband och träningsklockor

Av Blackie
Skrivet av iller:

Xbox Live Gold 6 (3+3) månader.

Fortfarande billigare att köpa två

https://cdon.se/spel/xbox_live_gold_3_m%C3%A5nader_%2b_3_m%C3...

Sant, missade ditt inlägg bra att du var på hugget

Bara att bygga på lite fler månader då

Av Blackie
Skrivet av Dejch29:

Tjena,

Vart kan man köpa det billigaste xbox live gold 12 månader?

tack

Chansade och köpte mitt Xbox Gold 12 Månader från CJS CD KEYS för 345:- i november verkar ligga på 388:- atm. funkade klockrent. https://www.cjs-cdkeys.com/products/Xbox-LIVE-12-Month-Gold-C...

Annars finns Xbox Gold 12 månader från Computersalg för 444:- inte så stor skillnad, fördelen är att man kan ta det via klarna om man tycker det känns tryggare. https://www.computersalg.se/i/1896172/microsoft-xbox-live-gol...

Billigast jag kunde hitta i övrigt är 12 månader region free för $43.28 (~345:-) genom gamesdeal.com:
https://www.gamesdeal.com/xbox-360-live-gold-membership-12-mo...

Av Blackie
Skrivet av Swennis:

Är faktiskt mer nöjd med AppleTV4k. Blir lite bättre bild, plus autoswitch hz på dom flesta apparna, som i tex netflix, man får 23.976 när det ska vara det etc.
Sen funkar BBB kanalerna klanderfrit, vi har en appletv i sovrummet med. Man ändrar kanal med att swipa på touchscreenen.

Har du testat Infuse Pro?

Om inte så kan jag rekommendera den starkt, en av de bästa mediaspelarapplikationerna på marknaden.
100 gånger smidigare än Plex med fantastisk subtitle stöd, streamar 4kK HDR rippar från nasen utan några som helst svårigheter.

https://firecore.com/infuse

Av Blackie
Skrivet av _niko_:

Tror du på riktigt att vi sitter med en spåkula?

Lär inte se en sänkning pga denna skärmen nä, o andra sidan är datorprylar rätt billiga redan så.

Haha vad snackar du om är du ironisk eller?

Ett tips är att läsa lite om Swansons Lag, Richard Swanson är grundare för ett amerikansk solpanels företag och insåg att tillverkningskostnaden blir 20% billigare för varannan levererad produkt i fokus för tillverkning av solpaneler men principen är den samma vare sig man tillverkar skärmar, bilar, kylskåp, telefoner osv. vilket man upptäckte redan under andra världskriget när man masstillverkade bombplan. En förklaring kan ses på SVT's reportage: Fossilbranschens sista strid som för övrigt är ett väldigt bra och intressant reportage.

Spola fram till 18:10 om ni inte orkar se hela: https://www.svtplay.se/video/14034616/fossilbranschens-sista-...

Pris efter utbud och efterfrågan helt enkelt: Låg efterfrågan och lite tillgängligt = Svindyrt, hög efterfrågan och massor tillgängligt = billigare pris.

Dessutom är G-sync licensierat vilket innebär ett påslag på priset, prislappen kommer att lägga sig där andra high-end gaming skärmar ligger idag, jag tippar på mellan 8000-12.000 nånstans

Av Blackie

Som vanligt med nylistade produkter de läggs upp med fantasipriser
Oavsett spec så är skärmen riktad till PC gamers och för att få några sålda så tror jag personligen att priset slutligen kommer att lägga sig på mellan 9.000-12.000 när nyheten har lagt sig och Acer/Asus skärmar letat sig hem till alla butiker, de äldre modellerna kommer att minska i produktion och ersättas med fina 4K skärmar med bättre och nyare teknik som sagt inget nytt fenomen..

Men i dagsläget med det priset...
Hmm en LG OLED65C7V /OLED65B7V eller en Acer Predator X27, inte så svårt val för min del iaf. hade valt 65 tummaren alla dar i veckan

Av Blackie

Grymt med möjlighet till KODI på Xbox, lite sent och precis som någon sa själv kommer jag inte att köra det då jag redan löst det.
Men skall man börja från scratch och har XBOX så är det ett grymt alternativ.

Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Alla mina filer ligger rippade till mitt plex-biblotek. Kodi känns förlegat om man jämför med plex. Har provat plex på min PS4 men jag faller alltid tillbaka till Chromcasten. Att ha friheten att titta på sina Blu-ray filmer var man än är känns mer i tiden.

Tycker helt klart tvärtom Plex känns väldigt förlegat och begränsat jämfört med KODI som erbjuder en mängd möjligheter samt att det finns hur mycket plugins som helst men man skall ju ha koll på vad man håller på med annars får man kanske inte ut så mycket av KODI.

Lite OT, för er som har Apple TV 4K så kan jag rekommendera Infuse Pro som hanterar 4K HDR rippar grymt bra
Infuse: https://firecore.com/infuse

Av Blackie
Skrivet av Woaini:

Hmm det låter intressant den där xim. Man vill ju kunna sikta lika bra som man är van vid.
Jag tänker alltså att jag vill spela bf1 på ps4, fast med mus och tangentbord. Och jag vill kunna sikta lika bra som jag är van vid från mitt pc-spelande (Att jag överhuvudtaget kör på ps4 är för att ett gäng polare bestämt köra på ps4...de är lite korkade kan man säga..och därmed även jag kanske)

Skickades från m.sweclockers.com

Dök upp en annons på en Xim4 här på SweC idag..

https://www.sweclockers.com/marknad/148958-xim4

Av Blackie

Xim4 is the shit!
Visst den kostar men fördelen med den är att den passar till Xbox One+X, PlayStation 4, Xbox 360 och PlayStation 3 och du kan koppla trådlöst till den samt uppdatera profilerna live via en app på mobilen utifall du vill ändra mappningen.

https://xim.tech/