Inlägg

Inlägg som XS7 har skrivit i forumet
Av XS7

Högtalare - Vad gäller?

Tjenare och gott nytt år!
Jag har bestämt mig för att köpa ett nytt ljudsystem, jag har tänkt koppla det till datorn via spdif digitalt eller analogt för tillfället och det ska vara ett 2.0 system.
Jag har tänkt lägga ut ca 3200:-

Jag har kollat in lite aktiva studio högtalare men vet inte riktigt vad det innebär. Krävs det att man köper en förstärkare/reciever eller är det inbyggt? Ljudet ska ha snabb och djup bas eftersom jag lyssnar på mycket Hardstyle/hardcore (Snabbare techno med mycket hård bas).

Använder just nu logitech x-620 6.1 och har haft det i ca 5 år men använder endast 2 st högtalare + suben.

Det är just nu nedsatt pris på ESI nEar05 eXperience 1995:- (2995:-)
http://www.jamshop.se/studiomonitorer-hoerlurar/

Sedan finns dessa som också verkar intressanta
http://hifiklubben.se/produkter/hoegtalare/stativsmaa/dali_co...
Fungerar de samma som de ovanstående eller krävs det förstärkare?

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TinMann
Hahaha, fy fasen om han får det sålt http://www.sweclockers.com/annons/?id=38793

Det är ett ganska bra pris? Med tanke på att det är "helt nytt" och ligger under 8800 GTS 512 och lite över 8800 GT

Av XS7

Re: Re: Cpu test 1 fps?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tomtebloss
menar du inte 8800GT? för 8800gts finns inte i 512:)

Jaså, har du bott i en grotta i 3 månader eller?

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weedel
Det gör så att man kan få högre FPS än skärmens Hz!

Nja, stänger man av vertical synk så visar bara wow hur mkt fps datorn kan punga ut. Skärmen kan dock inte visa så mkt (över 60 fps @60 hz)

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Crysis är _inte_ dåligt optimerat. Det flyter på vilken dator som helst nästan. Du kan spela på en P4 med ett 9600XT och få det att flyta tillsammans med 1gb ram. Sedan att det ser illa ut och att Far Cry ser bättre ut har inget med saken att göra. Crysis är väldigt bra optimerat.

50fps avg med en C2Q och 3gb ram samt 8800GTX @ 1680*1050 - DX9 - Xp - samt allt på High är bra flyt för den grafiken och med dessa gamla komponenter.

Sedan att jämföra Cod4 och Crysis går inte. Jag förstår inte varför folk gör detta. Crysis är så mycket snyggare på alla sätt och vis. Cod 4 är inget speciellt snyggt spel men visst flyter det bra för grafiken men då flyter Crysis på betydligt mycket bättre tanke på grafiken.

Så du menar att jag har 50~ fps i high, haha, snarare 25-35. Men i medium däremot. där flyter det var som helst!

Av XS7

MS 3.0, glides, Qpad <3

Av XS7

Bump (Vill också veta) Men jag antar att de flesta passar? Kör på en Thermalright ultra eller en ninja

Av XS7

Kolla manualen? Om inte borde det finnas support på creatives hemsida..

Av XS7

Jag tycker också att kortet är kanon, röstade "Lite problem" eftersom det krånglade lite med bios i början och har fortfarande inte fått igång front audio portarna =S, någon som vet vad jag kan gjort fel?

Av XS7

Haha, hoppas fan de kodar om spelet och släpper en uppgradering.. Laggar det på min dator i sign så är det fan fyskam eftersom grafiken inte är att hurra för..

Av XS7

Jag har ganska små men jobbiga problem med mitt kort, jag har nog flashat om bios fyra gånger sedan jag fick det, den resetar helt utan anledning. Jag har klockat e6750 till 3.2 (400x8) och har minnena på 400 (800 dualchannel) Så de borde inte vara några problem, volten på minnena är på 2.1 (0.3v+) och cpu volten är samma som orginal.

Körde med denna konfigen en hel dag och nu idag när jag skulle starta datorn startade den om sig 3 gånger och orginal bios var tillbaka. Hade de inte vart stabilt skulle den dött igår eller? Kan det vara någon volt jag glömt att höja? Lite lustigt är även att usb tangentbordet/musen inte fungerar med orginal bios =D

Edit: Jag kör (försöker köra) med bios v X38DQ6.F6B
Edit2: Nu såg jag i Cpu-Z att bios versionen fortfarande är F6B =S. Det kan inte stämma för att mina frontportar fungerar inte, usb tangentbord/mus fungerar inte i vissa lägen under bootining (tex när man ska välja OS) och allt detta fungerar när jag flashar om till F6B igen..

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Googlah
Har du manuellt sett till att ställa minnena i 4-4-4-12? När du är inne i BIOS, tryck CTRL+F1 så dyker det upp lite extra-funktioner där du ställer FSB etc.

Japp minnena är rätt inställda. Och jag behöver inte trycka ctrl+f1 för att komma åt det.

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basep
PCI-e bussen höjs inte när du klockar hoppas jag? Har inte klockat liknande system själv men detta är en sån där grej som kan spöka - liten klockning men systemet vägrar gå stabilt.

O tack, det ska jag test =)..

Av XS7

Hur mkt tror ni man kan klocka med orginal kylare?

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
han menade 1.35.... men om du ska höja till 3.5 kan du filma va?

hah

Men coren är på 1.35, den borde ju klara en klock på 3ghz, jag har höjt minnen atill 2.1 (+0.3v). Varför vägrar den starta windows med klock?

Av XS7
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Mjaaa runt 1.35v ska räcka på DQ6. Tänk på att köra med bra bios också. De finns 2 versioner som folk har olika meningar om, däribland F5h sägs vara ok.

edit: upp till runt 3.5 iaf

'

Ska jag höja Vcore till 3.5? =O Volten till Nordbryggan osv då?

Av XS7

Jag satte vcoren till 1.4 volt, borde väll räcka? det ska ju gå att klocka till 3.4 med orginal volt så varför behövs det mer?

Av XS7

Hjälp med X38-DQ6

jag behöver hjälp med att klocka mitt system, processorn är en E6750 och minnen är Geil 6400 cl4 2.1 volt. Jag kan inte klocka med de nya moderkorten, de funkar inte precis som mitt gamla 3200+ system ;). Ni som har detta moderkort och lyckats komma förbi dessa problem kan väll skriva vad jag kan ha glömt..

Systemet startar om innan vista loading bilden kommer upp, eller så får jag en snabb bluescreen och sen startar den om.

Av XS7

Yes

Av XS7

GT är inte lika stort som gtx iaf.. Ungefär som ett gts tror jag