Inlägg

Inlägg som JugsteR har skrivit i forumet
Av JugsteR

Bra SSD diskar...

Sist jag kollade var det tre stycken man kunde köpa om man inte ville ha så mycket problem, de var:

Samsung 830
Crucial M4
Intel 520

Intel har tydligen fixat en del problem med sandforce i 520 versionen, men tydligen inte alla enligt Anandtech. Svårt att säga om man löper så stor risk att drabbas av problemen som de nämner dock. I övrigt har jag bara hört bra saker om de två övriga, och personligen skulle jag bara köpa den översta på listan.

/J

Av JugsteR

Om jag har förstått det korrekt så finns det i biosen ett boot block som inte skrivs över. Och om man kopplar in en floppy, med en bootbar disk som automatiskt flashar en ny bios, ska man kunna fixa även en bad flash.

typ: http://www.technibble.com/how-to-recover-from-a-bad-bios-update/

Ska testa det på måndag, då jag har tillgång till datorn.

Av JugsteR
Skrivet av SanyaIV:

jag fick samma problem med ett Asus Sabetooth x58 för inte så länge sedan, använde asus egna bios uppdatering genom Windows, BSOD precis innan den skrev boot. <_< Resultatet av detta var att INGENTING hände när man tröck på start knappen eller liknande.

I alla fall, sättet jag fixade det på var att ta bort strömkabeln och sedan ta ur CMOS batteriet (det runda batteriet) Efter det här så funkade det dock inte att spara inställningar i bios så var tvungen att flasha om, den här gången gjorde jag det i BIOS och nu funkar det perfekt.

Det kort har ju nån slags crash free bios, det ror jag inemitt gamla kort har... Jag har ju liksom ingen POST ingenting...

jaja, kanske nån i Lund som har likadant moderkort som man ka göa en backup ifrån med bios savior...

/J

Av JugsteR
Skrivet av Tozzi:

Känns ju som onödig funktion, om den bara funkar om dator funkar, vilket man vill ha när datorn inte funkar. Paradox?

Är det såhär kortet ser ut?
http://prohardver.hu/dl/cnt/2007-01/1426/aw9d/mobo.jpg

Isf går det enkelt och pilla ut flashet och be nån kunnig flasha den via en dator, borde inte vara så svårt.

Ja, det är precis ett sådant...

Jag har flera andra datorer, kan man på något sätt flasha i någon av dem? Trodde man var vungen att ha samma moderkort, mer eller mindre. Hur menar du?

/J

Av JugsteR
Skrivet av nanne:

been there

Hur du resetar BIOS står i moderkortets manual.

Du kan även prova med att dra ut sladden ur datorn och sedan plocka ur batteriet på moderkortet i nån minut.

Alltså, det är inte inställningarna som är fel i bios, utan när jag flashade det, så flashades bara halva den nya biosen...

Eller har du något ess i rockärmen?

/J

Av JugsteR

Felaktig bios flash

Försökte flasha ett abit aw9d moderkort och mitt i flashen bootade datorn om. Givetvis är nu datorn död och jag undrar vad man kan göra?

Jag har en bios savior, men den funkar såvitt jag vet endast om man har en fungerande dator.

Nån som har nåt tips utöver att skicka in bios till eksit data och få den omflashad?

/J

Av JugsteR
Skrivet av Twister86:

Håller bara Intels ssd hårddiskar i 2 år? Isf kan jag ju hälsa hem till min om ett år.........

Det kan kanske bero på hur man använder dem?
Det kan kanske bero på att fel kommer med ojämna mellanrum?

Men annars, ja, du har helt rätt.

Av JugsteR

Ladda batteriet fullt, använd det du ska och repetera sedan. Telefonen säger till när batteriet är fulladdat, telefonen säger även till när det börjar ta slut (~15%).

Du kan inte ha ett för kraftigt batteri.

Av JugsteR

Extended desktop fungerar utmärkt.

Jory89 jag är glad att meddela att du hade både rätt och fel.

Du hade rätt i att jag varit medlem länge, det finns förstås de som har varit medlemmar längre osv, men ändå, jag tycker du har rätt i den frågan iaf.
Du hade dock fel att man behövde pula med drivrutiner för det andra kortet.

Befintligt grafikkort var ett Geforce 8800GT som har två skärmar kopplat till sig. BenQ och en DELL 19" och 17", båda 1280x1024.
Jag monterade in ett Radeon 2600 XT som jag hade liggandes, och hör och häpna, windows sa att det letade efter drivrutiner och installerade det helt och hållet utan min medverkan. En likadan Dell som ovan kopplades in till detta grafikkort, även den via en dvi->vga adapter.

Efter det så fungerade allt som jag hoppades, det var bara att konfigurera vilken skärm som skulle vara till höger, mitten och vänster och sen hade jag en extended desktop på tre monitorer med två olika grafikkort.

Har inte hunnit testa något spel än, men jag tvivlar starkt på att det funkar. Eventuellt med SoftTH eller liknande, men att räkna med nån prestanda är nog för mycket.

/J

Av JugsteR

Jo, jag hade verkligen tänkt prova, undrade mest om det fanns nån vågad själ som hade gjort det före mig, jag har förhoppningsvis testat klart allt på onsdag kväll.

Jag återkommer med resultat.

Jag tycker ju att det borde inte bli några krockar, det är ju inte så att korten har samma id eller sitter i samma pci-e port, så det_borde_ gå

/J

Av JugsteR

sli?

Skrivet av MooD:

Sälj båda korten och köp ett radeonkort med eyefinity. Går inte att köra "sli" med ett ati och ett nvidiakort, vad jag vet.

Jag kan inte se att jag nämnde något om sli. Det behöver inte fungera i sli för att jag ska vara en glad campare, det behöver bara fungera.
Sli är mig veterligen att de två grafikkorten delar på renderingsbördan. Inget som jag alls förväntar eller kräver med två grafikkort av två olika tillverkare.

Jag repeterar alltså:
1) Målet är alltså att man ska kunna ha en windows desktop som sträcker sig över de tre skärmarna, mha de två grafikkorten, går det?

2) Ett plus vore om man med någon mjukvarulösning, tex softth, kunde köra tex quake 1 på de tre skärmarna mha de två grafikkorten.

Går något av detta?

/J

Av JugsteR

3 skärmar - 2 grafikkort, Hur gör man?

Går det att få windows att visa samma desktop utspridd på 3 skärmar när man använder 2 grafikkort.

I mitt fall har jag alltså ett radeon 2600 med två dvi ingångar, och ett nvidia 8800gt med två dvi ingångar.
Jag har tre skärmar med vga ingång (samt tre dvi->vga adaptrar) och en skärm med dvi ingång, så rent fysiskt kan jag koppla in alla skärmarna.

Målet är att få windows att åtminstone visas på tre skärmar, och som ett litet plus i kanten hade det varit bra om quake (1!) i någon form hade gått bra att spela på de tre skärmarna.

Som ni förstod på grafikkortskonfigurationen har jag inte eyefinity eller liknande tillgångligt.
Finns det redan någon postning om detta så peka mig gärna till den, min sökning renderade träffar på eyefinity setups och liknande.

Nån som har någon erfarenhet i detta ämne?

/J

Av JugsteR

Minnet är fel! Hit med pengarna! =)

Jag rekommenderar http://www.memtest.org/

/J

ps. Såg nu att du redan testat det. Kan vara idé att testa om med ny kylare (såg att du skaffat sådan också). Om det var varmt i lådan blir det enklare fel på minnena. ds.

Av JugsteR

Memtest?

Skrivet av bonafriss:

Har dock fått problem att det blir bluescreens då och då!
Hur löser jag detta?

En sak man kan göra är att köra ett minnestestprogram för att utesluta att det är minnena som bråkar.
Detta brukar fungera: http://www.memtest.org/

Av JugsteR

Pentiumbugg video eftersökes...

En gång i tiden fanns det något humorprogram på teve där de visade den sk. pentiumbuggen. Det hela gick ut på att en "hacker" satt framför skärmen och knappade lite och sen rätt som det var flög en boxhandske ut ur skärmen och klippte till honom. Oväntad pentiumbugg helt klart. Är det nån annan än jag som har sett detta? Mina vänner har inte gjort det iaf. Om det är någon som vet om det finns en video på nätet eller så hade det varit toppen.

TPF
/J

Av JugsteR
Skrivet av Zarper:

Förlåt, men jag ser inte överhuvudtaget vad din kommentar har med min att göra, läs om och se om du förstår vad jag skrev.

Mata inte trollet.

ps. Jag ber trollet om ursäkt, men man bör eftersträva att leva som man lär. ds.

Av JugsteR
Skrivet av Pissespann:

min röst går till mx518

+1

Av JugsteR
Skrivet av Arzei:

Var på väg att fråga om det verkligen finns någon mjukvara som kan tråda så pass effektivt att man drar nytta av 96 kärnor, men på de platser där den där platformen kommer användas så gör det säkerligen det.

Världens just nu snabbaste dator National Center for Computational Sciences Jaguar har 224,256 kärnor...

96 är ju att betrakta som singelcore i sammanhanget.

/J

Av JugsteR
Skrivet av jookeer:

Partitionera eller ej gör man inte i första hand av prsetandaskäl utan för att få ordning och reda på sina data. Har du bara EN partition så hamnar OS där. Skall du ha nåt annat i datorn än OS, typ mp3, video, spel, dokument så hamnar det i OS-partitionen vilket är olämpligt och kommer att sänka prestandan + det blir rörigt + kraschar OS riskerar du att förlora allt annat oxå.

Man skapar partitioner efter innehåll för att sätta cluster size olika beroende på filstorlek, då får du bättre prestanda.

Det finns faktiskt de som partitionerar i första hand av prestandaskäl, tro det eller ej.
Har man bara en partition, så kan fortfarande OS:et hamna på USB-stickan.

Svaret på trådfrågan är dock ja, men inte enbart.
Du bör partitionera pga hastighet och pga strukturella fördelar.
Var och en är dock fri att göra som man vill förstås.

/J

Av JugsteR
Skrivet av Pewtah:

Nej du får ingen högre hastighet via att partisionera hårddisken. Den blir dock långsammare om du flyttar data från partition 1 till partition 2 samt blir inte så glad över att läsa från båda samtidigt

Så om jag installerar windows på en partition som har 80MB/s jämfört med om jag installerar windows på en annan partition (samma hårddisk) som har 65MB/s så går det inte fortare ändå?

/J