Inlägg

Inlägg som MeatEatR har skrivit i forumet
Av MeatEatR

Mitt förtroende för CDPR är sviktande. Måste man "rikta sig till nya spelare och bygga ett nytt community "?
Knappast. Det finns en köpstark stor skara fans som älskar Geralt och hur hans äventyr skildras i böckerna och TW1,2,3.

Av MeatEatR

Tröttnade på Windows till slut så jag installerade PopOS på alla datorer i hushållet. Har en win10-partition som backup för bankid med sladd. Fungerar riktigt bra och täcker hushållets behov. Kör AMD moderkort och GPU. Säger inte att "alla ska byta" utan snarare att ha det som ett alternativ om man nu stör sig på Microsofts beteende.

Av MeatEatR

För mig gick OnePlus från att vara ett klipp till en helt vanlig mobil. OS'et och price vs performance var amazing. Dags att hitta nästa uppstickare.

Av MeatEatR

Zotac GTX970 4GB med eller utan HeatKiller vattenkylning

Jag är första och enda ägaren, kvitton och originalkartonger finns.

Säljes med Zotac's standard luftkylning/fläktar eller med Watercool Heatkiller, tysktillverkad högkvalitativt vattenkylningsblock inklusive fittings. Vattenblocket sitter sedan länge monterat och jag säljer helst kortet så.

Nypris Heatkiller+fittings+frakt: 116.29 €
Nypris Zotac GTX970 4GB: 2979kr

Pris:
GPU: 1000kr
Block: 500kr

Av MeatEatR

Riktigt kul att se Roman följa med. Bra jobbat!

Av MeatEatR

Tittade lite på deras hemsida på Ghost S1 mkIII och det ser välbyggt ut. CNC-fräst alu istället för stansad plåt är man ju inte så bortskämd med:) Dock förvånades jag av att under 'Full details' nämndes inte ett ord om mått, passande formfaktor på MB etc. Anyways, kul att dom finns och jag hoppas att de överlever.

Av MeatEatR

Om man accepterar spelet gratis från Epic kan man sedan lägga upp det och starta det via GOG. Smidigt.

Av MeatEatR
Skrivet av Fatmajk:

Hur lång tid tar det att komma igång då?

Jag skulle säga på en kvart. Har du som många andra dina lösenord sparade i en webbläsare exporterar du enkelt filen till en .csv om jag minns rätt. Sedan importerar du filen till bitwarden. Efter det är det valfritt om du vill slå på biometriska stödet för fingeravtryck.
Borde inte ta mer än 15min.

Väl där bytte jag ut med hjälp av Bitwardens pwd-generator ut alla mina pwd till 15tecken långa. Riktigt smidigt. Det tar naturligtvis tid men känns riktigt bra när det är gjort. En av många fördelar med Bitwarden jämför med att spara pwd i webbläsaren är att du även kan spara pwd till appar i Bitwarden.
Det finns även en valfri check du kan göra på dina pwd om de har blivit breachade men det finns nog numera i vissa webbläsar-vaults också.

Av MeatEatR

Wow, man har klagat och väntat i 5år på att Ubiquiti ska låta användaren titta på FW-loggar. Ärlig talat, hur felsöker folk utan att ett vettigt verktyg? Taila och pipa loggar för hand och titta i realtid? Galet. Besviken på Ubiquiti.
https://community.ui.com/questions/USG-Firewall-Logs/24591d62...

En annan sak jag stör mig på är tillförlitligheten. Ibland tycker Unify att en enhet(dator etc) är vaken och aktiv på nätverket och ibland inte. Trots att enheten är framför mig och är igång och snackar för fullt. Ubiquiti verkar vara mycket för att det ska se coolt ut men går oftast att lita på ibland varje gång Var inte meningen att bli en Ubiquiti rant.

Av MeatEatR
Skrivet av Ravnit:

Aldrig testat att koppla upp annan hårdvara in i Unifis ekosystem. Hur funkar det?

Switchar från andra tillverkare visas inte i Unify Controller men dom fungerar i övrigt. Vill du få överblicken och möjligheten att managera allt från Unify Controllern är det nog tyvärr Ubiquitis svissar som gäller. Har själv nyligen plockat bort några från andra tillverkare av just den anledningen.

Någon som provat G4-PRO-ringklockan än? Verkar inte riktigt ha kommit ut än men sett lite early access på tuben.

Av MeatEatR
Skrivet av Ravnit:

Hej alla, haft problem med mitt nätverk och behöver en POE switch för att få det att funka.

Någon som säljer en?

Webhallen har endast 2st Lite kvar. Verkar vara slutsålda på många ställen då vänta inte för länge.

Av MeatEatR

Har Ubiquiti inget logverktyg för att analysera FW-loggar i realtid? Motsvarande t ex Checkpoints SmartConsole. Tänker att jag inte kan vara den första som förväntar sig att det ska finnas hos en modern FW.
Typ Tid Regel Source Destination Port Åtgärd osv

Av MeatEatR
Skrivet av dlq84:

(...)
Med det sagt så har pop_os gjort bort sig att man inte ens kan installera steam via deras store, så pop_os verkar ju rätt så värdelöst samtidigt.

Nä, Linux passar nog inte vanliga användare, man måste läsa vad som står på skärmen, det gör inte vanligt folk.

Det verkar ha varit en bugg med sämsta möjliga timing som blev omgående rättad. POP_OS! anses fortfarande vara en av de mest lämpade OS:en för användare som lämnar Windows för att söka sig till Linux.

Av MeatEatR

Jag är inne på Marie SWE's spår här.
Kan man vid t ex renovering eller nybyggnation dra med sig rör till alla fönster och dörrar är ju trådat tveklöst bättre. Skönt att slippa ha räckviddsångest där också. Färre saker att behöva byta batterier i är ju en vinst.

Några tankar kring ämnet: När polisen informerade kring grannsamverkan sades det att största delen villainbrott numera begås av yrkeskriminella som kommer välutrustade. Störsändare är mer regel än undantag.
När jag frågade en Verisure-säljare hur lång tid larmet väntar med att skarpt larma om en batteridriven sensor slutar svara ville hon inte svara. Till slut sa hon några minuter. Då är inbrottet över tänker jag. Det här var iof några år sedan så kan ha ändrats.

Elnätsägarna vill att elmätare skall flyttas ut ur huset vilket gör den mer utsatt för sabotage. Det har inget med trådlöst att göra utan bara en reflektion kring saker att uppmärksamma/säkra om det går.

Så störsändare på, klipp ingående kabel för el+fiber om den är synlig. Om det inte går att klippa kabeln till elen kan utvändiga vägguttag användas för att lösa ut jordfelsbrytaren(/säkring) och hoppas att den drar med sig att fler saker stannar även inomhus. Beror ju såklart på hur väl elen är planerad i huset.

Tänker att man borde prioritera att skydda fibern och Ups på samtliga enheter som är inblandade för att hålla internet igång en stund. Alla seriösa larm har väl redan integrerad Ups.

Men bästa skyddet är uppmärksamma goda grannar

Av MeatEatR
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Bytte till Bitwarden förra veckan. Funkat minst lika bra som Lastpass. Bytrr inte igen om inte de fuckar upp.

Samma här. Lastpass prisade ut sig när deras gratisversion upphörde att fungera 16mars. Drev sannolikt en hel del användare till Bitwarden. Tycker BW fungerar riktigt bra såhär långt. Stödjer biometri, helt ok Interface. Något sämre lösning (ingen overlay) vid inloggning. Funktionen att automatiskt logga in på sidor och byta lösenord finns inte, å andra sidan fungerade den inte tillförlitligt på Lastpass ändå. Dropbox gjorde ju också en förändring i deras gratisversion för inte så längesedan, vilket begränsar antal enheter som kan synka filer. Fick en hel del att lämna.

Av MeatEatR
Skrivet av zyberzero:

Min första tanke är om det måste vara en stationär: Raspberry Pis? Har en rimlig prisbild, och det går alltid att ljuga in på ett labbkonto i värsta fall (labba med Kubernetes är väl en god anledning?)

Mycket bra idé men i detta fallet är jag ute efter den stationära datorns fysiska beskaffenhet. Något som är nyckeln till själva utmaningen. Känns som jag går som katten kring het gröt Hoppas att ni har överseende med att jag talar lite i gåtor.

Av MeatEatR

Anordna "hemligt" event på jobbet, behöver lite hjälp.

Jag har länge gått och grubblat på att anordna ett corona-certifierat event för teamet på jobbet. I princip alla vanliga julaktiviteter är för riskfulla. Vi jobbar alla 100% remote. Nu har jag ett koncept i huvudet som jag delvis stulit(with pride) från ett Tech event med en PCutmaning.

Jag tror att jag har en lösning för streamingen av eventet. Jag har upplägget och innehållet för utmaningen. Problemet är att jag behöver få tag på 6 stycken (helst likadana) fungerande stationära PC som skall delas ut till var och en av deltagarna. Efter eventet kommer maskinerna att återlämnas. Det borde räcka med bara burk, kringutrustning går att skaka fram.

Det låter ju inte så svårt, tänkte jag men nu har jag undersökt möjligheterna hos egna arbetsgivaren, konsultfirmor och bekanta och det verkar som att ingen längre har stationära. Dessvärre går det hela ut på att just använda sig av stationära

Om det nu verkar som att jag utelämnar en del detaljer så beror det på att jag just gör det. Risken är alldeles för stor att någon av de tilltänkta deltagarna läser detta.

Är det någon som har en bra idé här? Kanske någon som har tillgång till maskiner som bara står/ligger och kan tänka sig att låna/hyra ut dem över en eftermiddag/kväll? Maskinerna behöver inte vara särskilt purfärska då vi inte skall köra något krävande. OS behöver inte heller finnas, det kan vi lösa. Givetvis lämnar jag alla detaljer om någon har en potentiell lösning. Hoppas på att kunna köra det strax innan alla går på jul-ledighet.

Av MeatEatR

Nu vet jag inte varför ditt konto blev hackat men om det var kopplat till bristande/återanvänt/breachat lösenord(och du har säkert redan koll på detta):

Mitt tips är att, om du inte redan gjort det, helt gå över till en lösenordshanterare, t ex LastPass. I fallet LastPass så analyserar den alla dina befintliga lösenord och varnar om de är för klena eller hela eller delar återanvänds. Låt sedan Lastpass automatiskt logga in på alla sidor och byta ut lösenorden till slumpade 15 tecken långa. Det fungerar inte på alla sidor men en hel del. Aktivera sedan biometrisk inloggning för mycket smidig hantering på mobila enheter.

Jag har upptäckt två negativa saker med LastPass så här långt:
1. Stödet för FireFox bröts för några månader sedan och LastPass-supporten har ingen lösning på det utan hänvisar till Chrome.
2. Den kostnadsfria versionen stöder bara lösenord i webbläsaren vilket innebär att du i vissa fall ta dig runt det "problemet". T ex i fallet Battlenet som är en fristående applikation erbjuds du inte att spara lösenordet. Lösningen för mig var att logga in på webbsidan BattleNet och få det sparat den vägen. Du kan även lägga till lösenordet manuellt.

Hoppas att det löser sig för dig, riktigt tråkigt.

Av MeatEatR
Skrivet av cyklonen:

Ok, min står som saknas i lager, så då är det inget hopp där alltså...

Jag hade ringt om jag vore dig. Jag fick ett exakt svar när jag gjorde det.

Av MeatEatR
Skrivet av cyklonen:

@Webhallen

Hmm, betyder detta att om man valt leverans till butik, så ser man inte sin status förrän processorn är i butiken och reggats där?

Det verkar så. Det som gjorde att jag flippade är att det gick från "leverans inom 2-3 dagar" till "Vi har i dagsläget inte ett bekräftat leveransdatum." Det verkar som att statusen blir så när paketet lämnat centrallagret men inte nått fram till butiken. Vilket jag inte visste. Nu vet jag bättre. Det förklarar också varför de som beställt till sin hemadress fick en mer behaglig status, dvs att den är på väg hem till dig.