Inlägg

Inlägg som MeatEatR har skrivit i forumet
Av MeatEatR

Hej!
Det går bra att hämta idag. Jag vill bli av med hela lådan så du får båda på "köpet". Vi kan väl ta detaljerna via privat meddelande kanske?

Mvh

Av MeatEatR

Sapphire HD3850 & GTX465 skänkes

Hej!

Städar lite i garderoberna och skänker två GPU:er som jag aldrig provkört. Fick med dom när jag köpte andra saker som ett paket. Kan direkt se att förra ägaren tämligen osmakligt moddat på en eftermarknadskylare på GTX-kortet men original medföljer. Enligt förra ägaren fungerade korten felfritt. Då detta är skänkes är jag inte så sugen på att posta så helst till någon i Göteborgsområdet.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av MeatEatR

@g0opy: Åker nu. Tar med det i bilen just in case.

Av MeatEatR
Skrivet av g0opy:

1000 och hämtar om det finns i göteborg.

Skickades från m.sweclockers.com

1200 så är det ditt. Jag skall inom en timme ut på ett ärende till Hornbach. Skulle kunna ta med kortet och möta dig någonstans. Jag bor i sydvästra delen av Göteborg men kan ta en sväng till centrum om det passar dig bättte. Har swish men kan även acceptera kontanter, om det rör sig om ovikta enkronor.

Av MeatEatR
Skrivet av mechastreisand:

750:- +frakt

Tack för budet men det är under min smärtgräns. Tror att jag i så fall hellre demonterar kortet och använder delarna till att bygga ett helt wicked diorama till Warhammer 40k.... och jag spelar inte ens 40k. På tal om det borde jag sälja av mina Squats (Homo sapiens rotundus). Nu blev det off topic.

Av MeatEatR

AMD Radeon RX480 8gb

Gigabyte RX480, 8GB

Köpt på här på forumet. GPU-kartong men ej originalkartongen kvar.
Pris 1500 eller bud. Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

Läs hela annonsen här

Av MeatEatR

@Sweina: Jag visste inte vad jag skulle välja och marknaden är rätt så ombytlig men nya rön hela tiden så jag drog vanliga flexrör(gillar Hornbach's grå Panzer bäst), oftast från taket och ned till varje fönster. Mynningen ligger dolt under fönsterfodret i väntat på att jag skall vela klart. Den dagen jag har bestämt mig demonterar jag fodret och drar i tråd och sätter upp sensorn på lämpligt ställe. T ex en trådad magnetkontakt och på vissa ställen rörelsedetektor. Om man drar CAT6 har man rätt stor valfrihet. Antar att man kan köra onewire eller ethernet beroende vad man sätter i andra ändan.

Var inne på att handla ett konventionellt hemlarm ett tag, t ex Siemens men lutar nu mer åt att köra övervakning tillsammans med hemautomation. Kör redan en del Ubiquity så jag tänkte gå på deras mFi-serie som både kan köra trådat och trådlöst men tyvärr har de slutat uppdatera mjukvaran så bara det är en säkerhetsrisk(https://community.ubnt.com/t5/mFi/is-MFI-dead/td-p/1388153). Enligt deras (vd?) så skall det komma en ersättare men frågan är vilken århundrade.

Av MeatEatR

@Sweina: Jag har haft ljud i tak tidigare och om du gillar bra ljud kan jag inte rekommendera det. Räcker det med att det spelar lite så fungerar det.

Stereobilden blir lätt diffus, speciellt om du har många element och volymen blir ytterst lokal. Dvs står du under en högtalare hör du den ena kanalen väldigt tydligt men du hör inte vad någon i andra sidan rummet säger. Högtalarna spelar ju "rakt ned" jämfört med när en högtalare spelar vågrätt i hela rummet. Man måste uppleva det för att förstå "problemet". Det fungerar dock helt ok om man bara vill ha ett bakgrunds-sorl men inte för att riktigt lyssna på musik enligt mig. Fundera över var och hur du tänkt placera lådorna noga. Det är inget du enkelt flyttar på om du skulle vilja möblera om eller dela av ett rum.

Sonos har jag aldrig ägt men hört en del klagomål på deras förstärkardelar, ta det dock med en nypa salt eftersom "jag har hört".

Går själv i tankarna att bygga hemautomation och har dragit rör till fönster och dörrar men inte landat i vad jag skall ha men det jag vet är att allt som rör säkerhet vill jag ha trådat. Vill inte kunna bli utstörd och vill inte byta batterier till de sensorerna. Vill inte ha varken Verisure eller Sector alarm.

Keyless(Yale Doorman) har jag redan och är ganska nöjd. Dock är systemet helt proprietärt så mig veterligen finns inget sätt att snacka med låset förutom appen som ägs av Securitas/Verisure. Tyvärr.

Kanske för många önksemål på en gång?
*Trådat
*Framtidssäkert
*Snygg design på sensorer/givare
*App
*Trådlöst för vissa mindre viktiga sensorer

Av MeatEatR

Jag rekommenderar Pihole. Bättre att blocka allt på ett ställe för alla devicer i hemmet än att pilla dit addons på datorer, plattor och mobiler.
https://pi-hole.net

Av MeatEatR

@Krokarn: Du har nog rätt, en av de tre kan vara avsedd för CPU. Får titta på det nästa gång jag är i närheten av den PSU:n.

Av MeatEatR

@JonasT: Du behöver inte be om ursäkt. Däremot skall du och dina kollegor ha en eloge (eller t o m en s k Golf Clap) för det fantastiska jobb ni gör med Sweclockers. Intressanta artiklar, en fantastisk källa till kunskap och bra stämning. Så mycket som ni producerar är det inte konstigt att det slinker in ett copy paste fel någon gång. Annat vore omänskligt. Så tummen upp, all the way

Av MeatEatR

Är typen och antalet PCI-E-kablar verkligen rätt?

Skrivet av Nyhet:

Välrenommerade Seasonic har siktet inställt på Corsair och EVGA med nätaggregatsserien Focus Plus, där en pressad prislapp, välpolerad prestanda och tyst drift ska ge företaget en fördel.

Läs hela artikeln här

@JonasT
Tack för en bra recension som ledde till att jag köpte just denna PSU. Dock verkar sektionen som beskriver typen av PCI-E-kablar inte stämma längre. Det kanske var så i november när recensionen skrevs men inte längre(jag har undersökt innehållet i tre förpackningar). Det spelar egentligen inte så stor roll men kablar är inte det lättaste att få tag i så när man jämför olika PSU:er tittar åtminstone jag på hur många PCI-E-portar som finns på PSU:n och vilka kablar som medföljer så att man i slutändan vet hur mycket man totalt kan driva om det någon gång skulle behövas.
I recensionen står det:
2 st. 67,5 cm långa kablar med två 6+2-pins PCI Express-kontakter
2 st. 70 cm långa kablar med en 6+2-pins PCI Express-kontakt

Vilket totalt skulle ge användaren 6st PCI-E "6+2-kontaktstycken"

Men, i verkligheten eller numera:
2 st. 67,5 cm långa kablar med två 6+2-pins PCI Express-kontakter
Vilket totalt ger användaren 4st PCI-E "6+2-kontaktstycken", precis som på Corsair's rival RM750x.

Det finns dock en intressant skillnad som jag tror att många missar; RM750x huserar "bara" tre PCI-E-anslutningar på PSU:n medan Seasonic har 5. Att man inte får med 5 kablar är en annan sak, likaså att kablarna inte säljs någonstans.

Av MeatEatR

Frågor, Corsair PCI-E-kablar

På kartongen till RM750x finns en bild på en PCI-E med symbolen x4.
hemsidan står det "PCIe Connector 4".
Tittar man på samma hemsida på foto på RM750x ser det bara ut att vara tre anslutningar för PCIE och tittar man på fotot på vilka kablar som ingår ser det bara ut som två PCI-E. Då misstänker jag att det inte är 4 PCI-Ekablar som ingår, utan två dubbelPCI-E.
Då betyder det att det finns en PCI-E-anslutning kvar.

Jag skulle vilja köpa några sådana PCI-E-kabel med egenskaper som liknar original dvs den behöver varken vara sleevad eller ha RGB

Var jag än tittar är dessa kablar(med samma egenskaper som original) slut och återförsäljarna verkar inte kunna svara på när de inkommer nya. Är det någon som vet vart jag kan vända mig?

Av MeatEatR

Användare: @ironsavior
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish + IRL
Produkt: Gigabyte RX480

Positivt:
Bra och trevlig kommunikation.

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av MeatEatR

Användare: @Slajm
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: RX480

Positivt:
Fotade inpackning
Löpande kommunikation
Bra Packad vara
Snabb kommunikation

Negativt:

Inget

Slutbetyg: 5/5

Av MeatEatR
Skrivet av frekish:

Jag la ca 20K på min rig bestående utav 6st RX580. Ca 930W drar den,

Har du lyckats få ned strömförbrukningen på korten?

Av MeatEatR

Rx480 eller RX580 köpes

RX480 eller RX580 köpes för runt 2000.

Läs hela annonsen här

Av MeatEatR
Skrivet av MinscS2:

@Rokkoko

Det + att en person har reggat sig på Sweclockers bara för att länka deras "BF-erbjudande".

Jag bara uppmanar folk att vara försiktiga med vem dom ger sina kortuppgifter till helt enkelt. Att dömma av mängden citeringar jag fått så är det tydligen ett problem.

Jag håller med dig. Det finns en anledning varför Google card autofill inte accepterar sidan; den anses osäker då den inte kör SSL. Jag rekommenderar, precis som du, andra att inte fylla i kortuppgifter på sidan. Sedan går det att diskutera varför man skulle vilja låta Google autofill:a sitt kortnummer men det är en annan diskussion.

Av MeatEatR

Känns, tror, borde, inga problem?

Bygg riktigt istället. Undvik adaptrar och förgreningar.
http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-power-suppl...

Av MeatEatR