Inlägg

Inlägg som tubi har skrivit i forumet
Av tubi

Men ibland så stör man ju sig på småsaker oxå Förresten, får du samma sorts störningar om du tex kopplar in en dvd-spelare på samma scart, eller vad du använder?

Av tubi

En simpel fråga... vad skulle du vinna på att simulera en högre upplösning när du bara kan visa 1024x768? Om det nu mot all förmodan skulle gå så skulle allt se extremt fel ut. Du skulle tex antagligen inte kunna läsa text som bara är en pixel tjock, som den här.

Av tubi

Ditt grafikkort gör om frekvensen till teven till 50Hz oavsätt vad du ser för frekvens i kontrollpanelen, så teven ska ju inte kunna gå sönder pga av det.
Du kan ju testa att köra bilden i 800x600 för högre än så kan se skumt ut på teven pga interferensen. På min ruttna philips teve måste jag dra ut antensladden oxå för den gör störningar på den ena video-ingången som jag använder till datorn.

Av tubi

Köpte en Samsung SyncMaster 1100MB för ett ½ sedan. Den klarar 2048x1536 i 80Hz (mer än de flesta gfx) och 1600x1200 i 100Hz. Jag tycker bildkvalliteten är bra men det var ganska svårt att göra rätt inställningar så att det blev skarp ut i alla hörnen. Den är väldigt ljusstark så jag får ställa in ljusstyrkan på 0 av 100 för att det svarta inte ska bli gråaktigt.
Den har en bra funktion som heter MagicBright. Den ställer om kontrasten i 3 steg. Ett som passar bäst när du tex surfar (låg kontast), ett som har hög kontrast som passar bra till spel och bildredigering och sen ett mellanting.
Det hela sköts med en liten knapp. Det sämsta med skärmen e att den är så stor och tung. Fast den e knappt större än samsungs äldre 19"are fast den är 21".

Av tubi

Jag tycker det är löjligt att de kommer ut med så många olika men snarlika kort.
Sådär, nu va det sagt!

Av tubi

Kan du inte bara klocka opp din 3200+ lite och strunta i att köpa mer minne
Att få opp den till minst 2.4GHz borde inte vara nått problem.

Av tubi

Har oxå funderat på den där sonyn, men är lite skeptisk för den är så billig.

Av tubi

Om man skulle råka ha ett AEGIA-fysikkort, skulle man då få högre cpu-poäng?

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Lille_skutt har rätt. I/O och lite annat småkrafs måste mappas upp i de lägsta 4 GB av minnesutrymmet och beroende på hur bra BIOS gör detta så blir det olika mycket minne tillängligt.

Prova att uppgradera/snedgradera bios och stäng av all hårdvarade du inte använder.

Gäller det bara om man har mer än 2Gb ram?

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lille_Skutt
WindowsXP 32-bit klarar av att adressera 4Gb så det är inte WindowsXP som sätter begränsningen.

Att du inte ser alla 4Gb har med att minne behöver allokeras för dina PCI-enheter. Beroende på hur många enheter som finns så kommer du se i Windows runt 3.8Gb ner till 3.0Gb. Hur mycket du kommer se i Windows har med din hårdvara att göra.

Vad snackar du om lille skutt!?! Vilken PCI-enhet skulle allokera upp till 1Gb minne och det förklarar ändå inte varför inte man skulle se att man har 4Gb i win xp.

Såg detta på microsofts hemsida...
http://support.microsoft.com/kb/291988/

Av tubi

Kan nån förklara för mig hur 8-fasig strömförsörjning till cpu'n skulle fungera... vad menar dem med det??? Trodde dessutom att psu'n gjorde om all ström till likspänning.

Av tubi

Klocka på!! Testa först hur mkt du kan öka frekvensen utan att höja spänningen. Om du kör originalspänning men höjer frekvens så ökar inte temperaturen särskilt mkt.

Av tubi

Tycker det bådar gott inför framtiden. Tänk om de upptäckt att gränsen gick vid 10GHz, då hade det blivit problem ganska snart.

[i]Inlägg redigerat av GAPa: Hur kan du bara få för dig att blanda in fotboll i det här?[/i]

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av )ExecutoR(
Det är inte ens nära några 700W som ska kylas av de där fläktarna.

Man kan ju hoppas att agget har hög effektivitet, kan typ 85% vara rimligt? Det skulle innebära att vid full belastning (700W output) så skulle de där 80mm fläktarna behöva kyla 105W vilket inte alls är orimligt. Det är ungefär vad ett high-end grafikkort pumpar ut om jag inte mins fel, och de brukar inte kräva 2x 80mm för att kylas.

Inte helt fel ändå... för 99.9% av all effekt blir tillslut värme i en dada.
Dessutom vill man inte att en psu ska bli lika varmt som ett high-end gfx... det skulle dö mkt fort.

Av tubi

Men jaaaaaaa..... en psu år 2006 som inte har en 120mm fläkt. De där 80orna måste nog snurra endel för å kyla alla 700W.

Av tubi

Vad bra att jag fick svar på det... då är det ju bara att byta till en 360 för jag
såg att bomberman skulle komma till den

Av tubi

bomberman

E det nån som vet om bomberman lr något liknande spel finns till xbox (ej 360)
Jag har letat lite i webaffärer utan framgång :'(

Av tubi

LCD med 125fps

Hittade det här när ja surfade runt å letade plattis.

> ClearMotiv™ 8ms video response time
Ultra-fast 8ms video response delivers broadcast-quality full motion video at up to 125 frames per second.

Grymt tänkte jag... en lcd med 125Hz

Lite längre ner på sidan stod det

> VGA up to 1280 x 1024 (up to 75 Hz)

De har alltså bara tagit en sekund delat med responstiden och kommit på att det låter mkt häftigt att skriva att den klarar 125 fps.

De e ungefär som att skriva att en skärm kan visa 4,3 miljarder färger när det bara får plats lite över 1,3 Mpix på skärmen.

Sådärja.. nu har jag gnällt klart... ha en trevlig dag.

Förresten.. här e sidan http://www.viewsoniceurope.com/se/Products/LCDE2/VA712.htm

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBlacK
Syntetiska tester är ganska ointressanta och de ger endast typvärden på väntad nominalprestanda. Det folk är intresserad av, är hur reelprestandan skildras, det vill säga om FPS i spel; multimedia; (3D)rendering; med flera ökas.

SuperPi är inte mer syntetiskt än en rendering i 3Dstudio. Dessutom tycker jag att en ökning med 25% i 3dmark01 genom att byta till en annan cpu med samma frekvens visar att man får en rejäl prestandaökning i cpu-beroende spel.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolh_
Tror det är 500mhz i DoubleDataRate och inte 1Ghz.

200Mhz (* 2) = DDR400 (* 8) = PC3200

500Mhz (* 2) = DDR1000 (* 8) = PC8000

Jag trodde DDR2 va QuadRate
Vanliga DDR667 e väl 166x4.... fast jag har ju amd så jag vet ju inget egentligen