Inlägg

Inlägg som chucknorris har skrivit i forumet
Av chucknorris

Hela windows vista kan styras med hjälp av rösten, dock på engelska.

Av chucknorris

Tillägg:

Macromedia Dreamweaver 8:
Fungerar perfekt. Undantag ifall man har UAC aktiverat (standard). I sådant fall måste programmet alltid öppnas "som administratör" för att man ska ha möjlighet att redigera filer.

Av chucknorris

windowsknapp->"cmd">enter = borde vara snabbare än:
windowsknapp+r>"cmd">enter
?

Av chucknorris

Det går alldeles utmärkt att ha båda OS.en installerade samtidigt och du är på rätt spår vad gäller hur du går tillväga för att uppnå detta.

Dra igång installationen av Vista och välj att installera på partition D: som du föreslog. När båda OS sen finns på varsin partition så kommer du vid varje tillfälle som du startar datorn få välja vilket OS som du önskar starta.

Och slutligen, vill du bli av med antingen XP eller Vista efter ett tag så är det bara att formatera den partition som operativsystemet är installerat på.

lycka till

EDIT: Girgoo kan vara något på spåret vad gäller i vilken ordning man ska installera OS för dual boot. Kommer inte ihåg ifall man är tvungen att först installera "senaste" versionen av windows och sedan den äldre, tror det kan vara att rekommendera dock.

Av chucknorris

Men läs!
"windows has recovered from an unexpected shutdown".

Det är alltså meddelandet när man väl kommit tillbaka in i datorn och windows startats upp ordentligt igen. Hade väl varit på plats för dig "uid" som inte hann läsa bluescreenen innan datorn stängdes av på en sekund

Av chucknorris

VLC & videokvalité i Windows Vista?

Tja!

Så då har man lagt beslag på en laglig svensk kopia av Win Vista x86 Ultimate. Alla drivrutiner och program har funkerat som de ska, MEN:

Då var det ju dags att börja kolla på filmer & serier igen. Tankar hem VLC och märker på direkten att _alla_ mina XviD-filmer får en väldigt konstig försämring i kvalité vid uppspelning. Kan inte riktigt förklara problemet då jag inte är så insatt i videorenderering och sådant, men det är som att det blir "pixliga" kanter. Ex. logotyper blir typ rutiga och vanligtvis mjuka former som t.ex. ett ansikte blir i kanterna lite rutigt och hackigt.

Har tankat senaste drivrutinerna från nVidia för just Vista och andra saker såsom spel osv. fungerar perfekt. Vad kan detta bero på? Någon som upplever detsamma?

Hade Win XP Pro SP2 tidigare och upplevde absolut inte några sådana här problem. Samma datorkonfiguration.

PS. Har nVidia GeForce 7900GS ifall det påverkar ngt? DS.

Av chucknorris

USB-nav helt död!?

Hej allesammans!
Ny här men det verkar som det finns många som är duktiga på datorer på sidan

Idag råkade jag ut för en rätt otäck sak. Har en rätt gammal bärbar dator (ca. 4 år) med en USB (ej 2.0)
Har haft min LaCie 250 Gb extern HD kopplad till datorns USB utan problem. Men så skulle en polare föra över ett litet dokument och tryckte in en USB-sticka av märket CANYON. Donk! Så dök det upp varningsmeddelande i Windows (XP Pro SP2) som sa något i stil med:

"Den inkopplade enheten i USB-navet försöker ta mer ström än tillåtet. Ta ut denna och tryck reparera-knappen nedan. Annars kommer USB-navet inte börja fungera igen"

Gjorde exakt som meddelandet sa i förhoppning om att jag kunde få den att funka igen, men så är icke fallet. Datorn känner inte längre av när jag kopplar in min LaCie och då har jag startat om och avinstallerat/installerat USB-kontrollern och USB-navet ett flertal gånger.

Vad kan jag göra? Är USB'n helt sönder bara för att man helt oskyldigt stoppat in en jävla USB-sticka i den? =O

HJÄLP! =/