Inlägg

Inlägg som chucknorris har skrivit i forumet
Av chucknorris
Skrivet av Nisse977:

Acer laptopen med 9-cell batteri har ju "upp till" 12 timmars batteritid!
Alltså 2 timmar MER än Asus "upp till" 10 timmar.
Det är Acer med 6-cell batteri som har 8 timmar, inte den med 9-cell

Gamla Acer Timeline hade 8h, nya TimelineX har 12 timmar med 9-cells batteri.

Angående grafikkorten Asus Geforce 310M Vs Acer HD5650 så får HD5650 ca 3 gånger så mycket poäng i 3Dmark Vantage jämfört med Geforce 310M....
Så HD5650 krossar Geforce 310M, och så har det DirectX 11

Ska du inte spela så kanske detta är av mindre intresse, men jag hade inte tackat nej till tre gånger så hög grafisk prestanda när batteritiden inte är sämre vid vanligt användande så som surf, office mm.

Du har precis som blärkfnuskel & Redzo fokuserat på hur avgörande batteritiden är för mig. Kan säga att jag egentligen inte behöver mer än 8 timmar, men allt därutöver är förstås en bonus! Framförallt med tanke på att batteritiden lär ha halverats efter första året.

Du nämner att Acer kommer med antingen 9- eller 6-cellsbatteri. Menar du att just denna modell finns att tillgå med antingen 9- eller 6-cellsbatteri eller jämför du då med andra Timeline-modeller? Jag gissar att NetOnNet:s produkt kommer med 9-cellsbatteri då eftersom det står "12 tim batteritid" på produktbeskrivningen? Betyder 9-cellsbatteri även att datorn ser ut som på den här bilden, dvs. att den inte är helt platt och därmed inte lika smal?

Det verkar förstås trevligt att HD5650 får såpass mkt bättre resultat än GeForce 310M. Gissar att det kan komma till nytta vid såväl uppspelning som redigering av film och ev. även bildredigering? Att Acer'n anses ha såpas mkt bättre CPU och GPU får mig dock att ställa mig undrande till strömsnålhet/prestanda. Asus UL-serie har ju olika prestandalägen där man kan slå på/av överklockning av processorn samt integrerad/diskret GPU för optimering av prestanda/batteritid beroende på vad man efterfrågar för tillfället. Har Acer liknande funktionalitet? Undrar även om Optimus-tekniken i GeForce 310M, som automatiskt ska växla mellan integrerad/diskret grafik beroende på belastning. Har även ATI HD5650 sådan funktion?

Sen skulle jag vilja folkusera lite mer på byggkvalité. Har som sagt tidigare dåliga erfarenheter av Acer, dock inga som helst erfarenheter av Asus. Vad är er uppfattning om kvalitén på deras produkter i dagsläget?

Av chucknorris
Skrivet av Nisse977:

OJ!! Den där verkar ju sjukt mycket bättre! Men jag förstår inte hur de får ihop 12h batteritid med den processorn och grafikkortet jämfört med Asus UL30vt eller jt?
Sen har väl Acer inte haft samma kvalité på sina laptops som tex Asus, därav prisskillnaden. Kanske är nVididas Optimus-system inte helt billigt i UL30JT heller....

UL30JT har ju en UM-processor och switchande grafikkretsar. Det kan inte vara möjligt att få ut samma batteritid ur en Acer 3820TG, eller ?

Edit: Läste nu att Acer har 9-cells batteri jämfört med Asus som har 8-cell. Sen har Acer också switchande system för grafikkretsarna. Vet dock inte hur det funkar jämfört med nVidias Optimus?

Startade en tråd om datorerna inatt: http://www.sweclockers.com/forum/112-koeprad/924300-asus-ul30...

Av chucknorris
Skrivet av Vattennisse:

Jag upptäckte precis att om du går in på dokumentinställningar, så kan du välja att skapa nya dokument i en nyare version av Docs. Nu kom genast linjal och allt!

Snyggt! Tack för tipset

Av chucknorris

Asus UL30JT vs Acer TimeLineX 3820TG (Vilken är bäst?)

Har planerat inhandla en ny laptop i några månader och nu är det på hög tid då det känns som att den jag använder för tillfället är inne på sista refrängen.

Har gått i tankar om att köpa en Asus UL30JT (uppföljare till UL30VT) allt sedan Sweclockers skrev om den. Idag såg jag dock ett tips om Acer TimeLineX 3820TG som dessutom är en tusenlapp billigare. Bägge datorerna uppfyller de krav jag har vilket i kort är 13,3" skärm, under 2 kg, lång batteritid, HDMI-utgång. Datorn kommer att vara min enda dator och användas mest till surf, skolarbete, jobb (webbdesign), filmer och serier (upp till 1080p) samt till bildredigering av fritidsbilder. Spelar gör jag sällan och det är då mest äldre spel (ca 5 år).

Frågan är då vilken av dessa som jag borde köpa? Vilken är bäst prestandamässigt? Jag känner att jag inte har tillräckligt stora kunskaper om hårdvara för att kunna bedöma skillnaderna för de olika systemet när det kommer till ex. CPU och GPU. Om någon kan reda ut vilken av processorerna och grafikkorten som är bäst så vore det ytterst uppskattat!

Produktjämförelse på Prisjakt.nu: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=600355,603656

Vet inte om det spelar in, men Asus UL30JT sägs ju komma med ett "prestandaläge" som ökar processorhastigheten med 33%. Vet inte om detsamma gäller Acer TimeLineX 3820TG? Vidare har jag läst att Nvidia-kortet i Asus UL30JT kommer med deras nya teknologi Optimus. Har ATI-kortet i Acer TimeLineX 3820TG liknande funktionalitet?

Undrar även om kvalitén på Asus-datorer kontra Acer-datorer. Hade en Acer-dator för några år sedan och det var rena katastrofburken

Ytterst tacksam för svar!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av chucknorris

Ligger nu uppe som "produkt" på Prispress.nu! Dock fortfarande bara Dustin Home som återförsäljare:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=603656

Jämförelse UL30JT vs UL30VT:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=603656,520990

Av chucknorris

När börjar dessa ändringar gälla egentligen? Använder Google Docs dagligen, men mina documents och spreadsheets ser exakt likadana ut som tidigare (även nyskapade). Ser ex. inte några marginaler/linjaler/tabbfunktioner i documents eller formula-fält i spreadsheets?

Av chucknorris
Skrivet av pt96hni:

Se vad jag hittade....

http://www.dustinhome.se/pd_5010442247.aspx

ASUS UL30JT CI5 520UM 4GB/500 NVIDIA 310M 13.4#W7HP
9990 kr

Trefligt! Är väldigt sugen på att beställa, men undrar om Asus.David eller någon annan skulle kunna lämna fullständiga specifikationer för just denna modell (UL30JT-RX008V). Saknar bl.a. info om vad det är för trådlöst nätverkskort samt varför Dustin uppger Ethernet-kortets hastigheter till 10/100 Mbit/s. Har det skett en "nedgradering" från gigabithastigheten som finns i UL30VT? Anmärkningsvär är även att Dustin påstår att den har 3 st VGA-portar...!?

Skulle även vara intressant att få reda på om den kommer att släppas med andra konfigurationer än just denna RX008V? Men som sagt... fullständiga officiella specifikationer vore väldigt uppskattat!

Skrivet av bente:

jag tänkte vänta faktiskt! hoppas på att någon butik kommer släppa den för någon 100ing billigare än vad bustin säljer den för! =D

Den som ligger uppe på Dustine Home kostar 9 811 kr med studentrabatt... hehe

Av chucknorris

Från de bilder jag sett (från CES 2010) har jag lite svårt att avgöra om det svarta chassit är blankt eller matt? Någon som vet? Gissar att det spelar stor roll för hur benägen maskinen är att ådra sig fettiga fingeravtryck!?

Av chucknorris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andy Mcdee
Ser ut som om det kan dröja ett tag innan vi får se JT-modellen. Tillverkarna vill köra slut på befintliga CULV processorer antar jag. http://www.fudzilla.com/content/view/18344/1/

Dis-like! Nu önskar jag att Asus.David kunde komma in här och dementera dessa dumma rykten!?

Av chucknorris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
nej, massproducering börjar nog först i Maj så vi kan noginte se den i Sverige för ens Maj/Juni som tidigast.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av golanisheli
Det var hemskt tråkigt.. Men antagligen värt väntan.

Håller med golanisheli på bägge punkter. Asus.David, du får väldigt gärna uppdatera så snart du vet mer om exexmpelvis vilka specifikationer som kommer att gälla för UL30JT på svenska marknaden. Har förstått att du gör en strålande insats här i forumet vad gäller Asus-produkter

Av chucknorris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Kan ju vara glad att datorn inte dog av att adaptern växlade spänning, även om jag tror det inte var bra för den. Att köra datorn med laddat batteri och adapter i jämfört med att batteriet laddas samtidigt som datorn används kräver olika spänningar från adaptern. Brukar finnas varningstext för just det du gjorde i datorns manual. Om det inte sitter någon säkring i adaptern så är den död, kan även vara så att datorn tagit skada av överspänningen och laddsensorn dött...

Så du menar att man alltid måste stänga av datorn innan man tar ut eller sätter i batteriet? Kan man inte ens sätta i batteriet medan datorn är påslagen och drivs av strömadaptern (alternativt avstängd, men trots detta med strömadaptern inkopplad)?

Av chucknorris

Hade tänkt köpa mig en UL30VT nu i dagarna, men efter att jag snubblade över denna tråd och div. artiklar om UL30JT har jag blivit något osäker. Har egentligen inget jättebrådskande behov av ny laptop, men jag är mycket sugen på att uppgradera nu eller i vart fall innan sommaren. Framförallt pga. vissa saker som ex. cd/dvd-drive och bluetooth har kraschat på min nuvarande.

Vad jag förstår är det en rätt stor uppgradering i prestanta i UL30JT. Kan någon bekräfta detta? Är inte helt införstådd i hur märkbar skillnad det är i prestanda mellan processorerna och grafikkorten modellerna emellan. Antar att ingen har händerna på en JT och kan göra faktiska jämförelser, men om någon kan göra en uppskattning åt mig vore det mycket uppskattat!

Egentligen är min huvudsakliga fråga om det är värt att vänta ett tag till...?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
varken release eller vilken spec vi ska köra i sverige är spikat tyvärr

Med tanke på detta undrar jag om du fortfarande beräknar att vi kan se denna modell i butikerna någon gång i april/maj, som du tidigare förutspådde.

Av chucknorris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marysia
Kan inte uttala mig om allt som ingår men fick precis tillbaka datorn efter att den varit på service så jag kan i alla fall säga hur det gick till i mitt fall.

1/3: Felanmälde till Asus support. Tog ett par dagar, flera samtal och ett avslaget ärende innan de ansåg att felanmälan var befogad. Men när de väl gjorde det så tog det inte många timmar innan jag fick en fraktsedel från Let Me Repair.
3/3: Kontaktade UPS och de hämtade datorn samma dag. Den skulle till Let Me Repair i Uppsala.
11/3: UPS leverade datorn till mig.

Hör om att service ska ta en vecka i vanliga fall men att det på sistone ligger på två-tre veckor så jag känner att jag inte kan klaga över ovanstående. Enligt statusbevakningen så tog Let Me Repair emot datorn 5/3 och var färdiga med den 9/3. Och med tanke på att 5/3 var en fredag så tog de inte många dagar på sig.

Om min felanmälan var befogad? Ja, jag fick en ny hårddisk.

Tack för utförligt svar! Skönt att höra att det åtminstone inte måste fraktas till andra sidan jordklotet. Med tanke på att jag bor i Uppsala för tillfället kanske det t.o.m. kan gå någon dag eller två snabbare när hårdvaran börjar spöka... för utifrån egna erfarenheter lär det ju säkert ske förr eller senare.

Av chucknorris

Har beställt en UL30VT-QX030V från Webhallen. Undrar nu vad som menas med "2 år Global Pick-up-Return". Killen i butiken hade lite svårt att förklara vad som inkluderades i denna garanti och jag lyckas inte riktigt hitta någon information kring detta...

Hur gör man om något i datorn har gått sönder? Måste man skicka iväg den till Tyskland/Indien/Kina och sitta utan dator i 3-6 veckor eller kan man få den reparerad hos återförsäljaren eller kanske t.o.m. i hemmet som i fallet med Dell's "Next Business Day Repair"? Ja... vad ingår i garantin helt enkelt?

Av chucknorris

Windows Mediadelning - problem!

Hej,

Har skaffat en ny laptop och försöker få mediadelningen mellan denna och min stationära att funka så jag slipper tanka över musik även på denna. (För hemmabruk, annars blir det Orb). På stationära har jag Windows Vista Ultimate (ingen brandvägg) och på bärbara Windows Vista Home Premium (Norton Internet Security).

Fildelningen mellan datorerna fungerar sedan jag lade till några tillåt-regler i brandväggen på den bärbara. Mediadelningen däremot vill inte till. Problemet verkar vara att den stationära inte ens detekterar att den bärbara finns. Mediadelning aktiverad på bägge, men endast på den bärbara har det kommit upp förfrågan om att tillåta min stationära att öppna mina media. I Windows Mediaplayer kan jag på den bärbara se biblioteket på min stationära, men jag kan inte öppna det utan får meddelandet "Du måste tillåtas använda objekten i detta bibliotek innan du kan spela upp dem." Men på den stationära har inte min bärbara detekterats och jag kan därmed inte tillåta den heller.

Vad är det som blockar? =/

EDIT, 15:02
---------------
Det löste sig på något märkligt sätt. Efter att ha aktiverat/inaktiverat mediadelning ett antal gånger dök det upp något felmeddelande om att det inaktiverats pga. saknade komponenter. Nästa gång jag aktiverade dök plötsligt den bärbara upp i listan och kunde tillåtas access

Av chucknorris

Kan så vara, men i de flesta mjukvarubrandväggar kan du väl konfigurera undantagsportarna för endast nätverks-trafik och inte helt öppet mot internet?

Av chucknorris

ah asså det är VLC som krånglar här för mig. problemet yttrar sig inte alls på samma sätt i WMP 11 så jag får väl helt enkelt ge upp VLC för ett tag framöver, installera ngn codec och köra Bill Gates-versionen av mediaspelare

EDIT:
Hittade en lösning i ett annat forum! I VLC:

Inställningar-->Video-->Utmatningsmoduler-->Kryssa i rutan Avancerade alternativ--> Testa vilken som fungerar bäst, för mig fungerar DirectX Video bäst.

Nackdelen är det lite störande momentet att Windows hoppar ur Aero-läget varje gång VLC startas, men vafan

Av chucknorris

Jag testade att få till bilden genom att installera nVidias BETA-version men då gick allt åt helvete. Fick som du, fast svart bild, dock fungerande ljud. Gick tillbaka till deras officiella drivrutin för Win Vista x32 och är tillbaka på samma problem, dvs:

videon snurrar, men kvalitén är riktigt usel i expanderat läge (fullskärm). Ska testa ta bort Aero som du nämnde, men orka göra det varje gång man ska se på film :/

Av chucknorris

Japp, har fått det att funka. Vista använder sig av ett speciellt protokoll för nätverk, LLTD. Om du inte redan har gjort det så tanka ner uppgraderingen till XP-burken:

Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder (KB922120):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4f01...

Av chucknorris

Tyvärr så misstänker jag att det kan vara nödvändigt i detta fall då jag hört att Vista använder en annan, nyare, version av dual boot som det kallas där man vid uppstart väljer vilket OS som ska startas. Är inte 100% säker, men har sett att det finns flera trådar här i forumet som handlar om just att ha både Vista och XP installerat samtidigt så jag rekommenderar dig att läsa igenom dessa.