Inlägg

Inlägg som tal666 har skrivit i forumet
Av tal666

Varför dessa små ändringar med massiva förändringar som Följd ? - Tänker på, Socklar..nu !
De gör nya socklar, Där det finns funktioner och skäl till dessa men ? så små och så ofta ? 1 pinne ? 5... mer eller mindre ?
[gå tillbaka till mekano stadiet - så man kan använda sakerna mer, längre och om man vill ! ]

Varför inte göra en sockel 1200-pinnar
- På denna använder Tillverkaren, 1150 - 1162- 1171 eller vad som nu krävs för att aktivera och använda processor och kortet... så länge det nu är möjligt, ( Att moderkortet har vissa funktioner, skiljer sig ändå /redan åt.. så det är inte därför sockel och processor, måste stämma... )
- Så Varför inte enbart eller rättare sagt, göra det möjligt ! att använda en typ av sockel, moderkortet i sig avslöjar vilka möjligheter man har köpt men /och eller... Om man nu köpt en processor som inte kan, använda ditt eller datt.. så används det inte ( mjukvara /bios? ) Men har man en processor och vill prova... dra nytta av... använda bara...
( de skäl man nu eventuellt har ) så gör man det

Idag, så kan du bara använda den och den processorn till den och den sockeln, på något av den Sockelns 100-tal moderkort.. Skulle du av flera skäl då ha en processor... så kan du inte oavsett om det då skulle vara möjligt... INTE använda denna.. för sockel" (Jävel") är fel... Att processorn/moderkortet skulle klara av det, spelar liksom ingen roll.... etc.... m.m.
[ Vilket jag tycker är tråkigt och synd ]

Och /eller är det så stor (liten skillnad i varje enskild processor /moderkort) så att låta mjukvara/sockel och då varje enskild moderkort, avslöja, avgöra och ställa in, de saker som kan/kunde fungera... utifrån vad man stoppar in...
är för komplicerat ?

- Tänker på alla de socklar som finns, funnits ( inte alla är bakåtkompatibla, rent fysiskt... men när en I5 inte passar i En i7 sockel...
men Processorn finns i varianter.. / förr eller senare.. som är likadana eller med nya tekniker... så borde de rent "tekniskt" fungera, men gör inte så, för att man valt... att göra en processor... på ett sätt, och de andra, på andra... utan att de för den skull behöver finnas ytterligare finesser på moderkortet /processorn som är (o)lika.... " Det enda som skiljer är typ av sockel.."

Så, varför inte ha en som kan passa till 1xxxx - 1200pinnar Och istället märka upp, katalogisera och specificera varje enskild moderkort.. Vad man sedan väljer, vad man sedan kan nyttja.. är ett ännu större val upp till var och en...
Vill man stoppa in en för tiden svag processor, så kan man... men väljer man en ny, eller kommande modell, så kan man det !
o.s.v... o.s.v.

- Vet inte och förstår inte bättre... därför.. skulle jag önska att de gjorde så..

Av tal666

Jag blir allt mer förvirrad...
Är inte 750ti en version på 750 som är lillebror till 760 som är lillebror till 780... Som ALLA tillhör den äldre generationen grafikkort.

ÄR inte, ^ ifrån bäst till sämst^ 980, 970,(780) 960 770, 760. 750ti/750 ... Rangordningen ?

Så vad ? om denna lista är någorlunda korrekt, är skälet till och vitsen med... ett 750ti, med 4Gb minne...
förutom att man kan återanvända kretsar, man kan klämma ur lite till... och man kan " sälja mer...!
( då de är äldre, därmed sämre, därmed snart passé... o.s.v. ?)

Eller, vad eller hur mycket av marknaden och hur den är uppbyggd, har jag missat... ?
-T.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- än mer åsikter.
Att det kan finnas, de som vill spara, inte ha råd... etc,
(men samtidigt lurar sig själv om de tror de gör en bra affär med ett köp av en sämre krets.. med mer minne (som om det skulle vara hela världen) för att elförbrukningen av denna krets är betydligt högre, algoritmer, minnes kretsuppbyggnad, etc m.m. Gör att det är 1 kort, men knappast ett av de bättre... man kan "köpa det om det passar en... men få.. kan sedan hävda, att de gjort en bra affär.. o.s.v. m.m. !......................... ) så att det kan passa några, innebär inte att det finns ett Stort behov, eller ens är.. vettigt att det skapats.. ! om man nu inte tror på, ... återvinning av äldre saker..! ) etc.
att det finns andra infallsvinklar, är... jag medveten om..
- försökte med detta sista inlägg, enbart utöka chansen att de som tycker allt handlar om... Att någon, skrev Ti istället för ti... (eller vice versa...) ska .... ha lite mer att tänka på...
eftersom de, missar hela inläggets grundläggande innebörd... och som de korkade tomtar de är, leker troll... och tycker detta är kul, som i sin tur är, något/ inget andra vettiga.. kan göra något åt... för troll..har gröt till hjärna.. och de borde, men kommer aldrig, för det har de inte förstånd till...
så läs å begrunda... de som vet, kan och förstår...
.... till trollen, finns det endast en kommentar som fungerar, .......god natt !

-T.

Av tal666

Hejsan !

Om du har möjlighet, byt nät agg.. så du kan med säkerhet säga att inte det är paj....
Samma sak med grafikkort... etc... se även: Rouge... Svar. ovan.

( är inte alltid lätt att felsöka... så man får försöka lite av varje.. )

T.

Av tal666

ÄR detta arvtagaren till CS ?

Med tanke på teknik, programmering och möjligheter.. så är och förblir CS gammalt !
( då skall man veta och förstå att jag älskat CS i dess olika versioner under all 15 år.../ eller vad det nu är....)

Så min fråga är om detta kommer ta över CS kronan ?

- Eftersom jag inte följt, inte testat och spelat något, gällande detta kommande spel.. så frågar jag !
är det likt, är det mer variation, fler olika typer av spelsätt, etc .. m.m. ! ? ? ?
Är detta bra nog att ta över kronan och mästerskapen, ( så det kommer användas till seriespel, matcher, turneringar o.s.v. ? )

-T.

Av tal666
Skrivet av Cooling23:

Varför väljer flesta mobil företag just Qualcomm CPU? Finns ju andra märken som Nvidia eller Intel. Hur blev Qualcomm så stora?

I vilka telefoner sitter det Nvidia chips/ processorer ?

Av tal666

- Det är svårt att tycka och tänka.. värst mycket angående denna rapport och dess analys...
Det sägs.. att de tappat 1 kund... en Stor kund... och detta.. skulle alltså leda till 800 miljoner i nedskrivning, ?
håller med dessa som anser att det inte är vare sig rimligt eller troligt att detta då skulle vara Samsung som "kunden"

Att de förlorat 1 kund kan lika gärna innebära att de menar, LG ( var det väl de som hotar stämma Qualcomm, då de förändrat chippet för nästkommande kunder, vilket borde betyda om LG som har problem med överhettning, och de andra slipper detta, så skulle jag som kund bli förbannad /stämma dem... etc m.m. för att senare sluta köpa chipp ifrån dem o.s.v.....))

Jag är alldeles för oinsatt för att kunna spekulera vidare... men, den som lever.. får se.., tyckte "bara" att sammanfattningen, inte går ihop riktigt... om dessa uppgifter stämmer... o.s.v.

Av tal666

Den dagen... inte en dag för tidigt.

Av tal666

Tack för intressant helg läsning Jörgen S.

Av tal666

Skulle en 8GB göra detta till det perfekta Grafikkortet, för dem med 3 skärmar ?

(info: res: 5760x1080)

Av tal666

Hur kan något bli för stort... beror väl alltid på de som skall använda sakerna... Om, "De" önskar och vill ha.. så är det väl inte upp till andra att säga att det där.. fungerar inte, blir inte bra, passar inte etc. ?

rektor, varför ? denna åtskillnad ? ( inser du att man kan använda den till bägge sakerna ? förstår du att även om du inte får plats..
eller "bara" vill ha en viss storlek... så kanske det finns andra som Vill ha, det du ratar ? )
och min fråga har och får sitt svar i samma stund som den ställs, självklart förstår du inte och därför anser... men för att då klargöra min tanke... det finns... folk, som tänker på annat sätt än dig... Därför, finns och kommer det andra modeller, än du önskar... o.s.v.

T.

Av tal666

1700:- ?
( märks att det går bra för Sverige... )

Av tal666

Grattis till Vinnarna...

lite synd att man inte vet om de överhuvudtaget sett alla bidragen...
(om alla är med, om vissa diskats och i så fall varför etc...
( så de som nu tycker att regler bedömningar o.s.v. ibland kan vara lite svåra att förstå /följa... därmed får mer info, så även de vet, att allt gått rätt till. (att de, inte behöver bry sig, är en helt annan femma... o.s.v.))

Av tal666

Ballt, Coolt och mycket vackert.
hoppas det blir lika vackert och funktionsdugligt i verkligheten.

Ska bli mycket intressant och beskåda när det hela är klart.

- Bra design.
- Vacker skapelse.
- Funktionellt (?)
- Unikt.

Lycka till och bra jobbat.

Av tal666

KONSTIGT att det inte heter Windows 15 ( nästa år / Version 7 + 8 = 15 )

Av tal666

OCH med alla dessa om, men och kanske'n...
Är det nu färdig gissat ? fram tills de lanserar "skiten" och vi då alla får veta, vad man betalar för ?

Eller... ska detta malas, luska's och undersökas några gånger till, för att stå på ända, ändå, när de väl presenterar detta,
med " bara" nästan... alla specc. korrekta.. ?

- Vilket då kan sammanfattas i förtid med, dessa spekulationer, som man kan vara utan... Om man nu värderar Fakta, sin tid... och relevansen i förhållande till... Om man nu behöver eller kommer köpa " kortet, överhuvudtaget kontra sin evinnerliga lust att "Skvallra" om saker som 1 dag kommer avslöjas... till fullo... för dem som nu ska, köpa detta kort.
(kanske även de som nu testar det...då..)
- kommentar till min egen kommentar; denna endast skriven, för att det är sorgligt, hur mycket tid, folk spekulerar om saker, de inte har något att göra med,om saker som spelar så liten roll... och detta, då endast för dem som direkt eller indirekt är bundna till produkten, som då, köpare / sajter etc... alla andra ? som enskilda.. ? inte ett skvatt. men "spekulera, det ska det...
- Oavsett om man kan, vet eller förstår ett skit av vad som krävs, hur tekniken fungerar eller poängen kontra effekten av energibesparande åtgärder... etc. m.m.

ex: som många, även jag då... trodde, som det såg ut, på papperet, så innehöll det nya 970/980 korten små och föga imponerande förbättringar, men, när de presenterades med kompletterande program, kodning och trix... så visar de på en enorm prestanda förbättring/ energiförbrukning...
Sådant, som endast visar sig, först den dag de presenterar skiten, vad skiten än må vara och hur bra skiten än är.... !

Så visst, alltid kul med nyheter... men, när nyheter endast är Spekulationer... eller mestadels är det.
så kanske de flesta, inklusive undertecknad, ska sluta tro... och gissa.... för endast då vi alla har alla svar (( OM man nu inte känner ingenjörerna på respektive ställe, därmed får korrekta uppgifter... m.m. )
D.v.s. När de presenterar " DET " .... så vet vi... !
(( eller nöjer vi oss ( Ni ) med, att vara nära... för att senare få smäll på fingrarna, då vi alla har fel... ? ))
eller räknas det då som ren konversation och Du / Ni .... inte tillhörde dem som späder på rykten, även de felaktiga sådana...
utan det är endast de andra som sysslar med sådant ?
Eller, är det häftigt, att tro... och prata med andra... som också tror... även om det som vi alla tror på... är felaktigt ?
o.s.v.

= Spekulera mindre... vänta och se... så får vi alla veta... det som faktiskt är sant.
o.s.v.

(( uttråkad och trött, på skvaller och gissningar.... )) (( Därför älskar jag testlabbet... för DE vet... o.s.v. ))

- T.

Av tal666

Verkar vara en korkad ide' att ta en Intels processor (sockel-typ) , göra en av en mängd olika lösningar, för just denna processor typ och kalla den "sin" då Alla pinnar på en sockel Ska kunna användas oavsett tillverkare! om jag nu förstått INTEL's Motto / Affärsidé Eller är detta speciella Processorer skapade för ASUS enbart ?
{såg att någon annan tog upp samma argument, så jag kanske tjatar... men, tycker det är en viktig poäng... }

Kanske ett annat exempel, skulle visa hur löjligt detta " försök " till Stämning är...
ex 1. Vem som uppfann TV'n är konstaterat... men hur och vart man tittar är inte reglerat... så varför inte ta patent på det optimala avståndet... och hävda " denna rätt " enbart för just detta märkes kunder ! ???
(avståndet x-cm >< x- m ÄR reserverade för just detta märket, vill du sedan titta på tv med annat märke så får du sitta med kikare
och titta på dessa...alt.låta bli. )
ex 2. "uppfinn" märket # teleskop # och hävda att enbart de som har Teleskop, får titta på stjärnorna... ! ???
( du får alltså inte använda kikare... etc. )
ex 3. " uppfinn" bankomaten, ännu en gång, men kräv att enbart dessa pengar får användas till konsumtion... ! ???
( så pengar du behöver för att ge, typ: till andra. måste tas ut på bank/ affär... o.s.v.)

ATT de är först med, att de kanske tänkte på en variant som ingen annan gjort ännu... att alla än så länge, följt Intels standard utförande... är en sak, men att utnyttja de pinnar som finns... är INTE Asus rätt att enskilt producera...
OM inte detta är en överenskommelse, även detta, mellan Intel - Asus.... etc.

så tycker jag.
- T.

Av tal666

Utan skrivare, så blir man...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152387869012986&set=a...

Det jag inte förstår är valet av regler ?
Någon som förklara varför man inte får Redigera ?

Är det för att saker skall vara, utan att "vara" borttagna, ändrade och manipulerade, så som i, Att jag hokus pokus får muskler så att jag ser ut som MR World.. Att datorn ser ut som Blue, men är en miniräknare eller att man ändra färg på saker ?
- Är det en hänvisning till de proffs som kan få Allt att vara möjligt och saker synas, för vad de inte är ?

Är det något annat som styr.. ?

Eller kan man göra som jag, för att få med Namnet, i/på bilden, istället för papperet (med namnet),
ifrån skrivaren som inte har bläck/ inte är inkopplad... eller hade det varit bättre att jag skrivit manuellt ?

För en poäng, är väl att Loggan skall synas... Bilden skall illustrera Vad man vill ha sagt och helheten ska vara "lustig"
- Om nu detta medför att jag, med andra blir diskvalificerade... så må det vara hänt... tycker själv jag fick till en bra bild...
( även om jag nu inte är väldens snyggaste modell ; ) )

Till er som har synpunkter... läs gärna vad som står på skärmen...

T.

P.s Är så gammal och gaggig att jag inte vet bättre än att försöka lägga upp bilden... på det enda sättet, jag känner till... vilket då blev... Facebook
länken som blev klistrade jag in i Mejlprogrammet ni använder, finns det eller är det något på sätt annat man ska/måste göra ? d.s.

Av tal666

Okej, bra...

Är detta en nyhet ?
Är det kanske en gammal nyhet ?
Är det en bekräftelse och ett löfte ?

Man erkänner att man försökt sälja och säljer en undermålig produkt som många kritiserat och de förnekat, som många bevisat, men de fortsatt smutskasta de granskande källorna... utan att ens be om ursäkt att man målat upp, något som aldrig funnit... = ? ? ?

- Räcker verkligen denna " Bekräftelse " gällande deras beteende och/eller försäljningsverksamhet, deras löften och tidigare historia ?
- Är det så enkelt att de miljontals som hittills trott, men, kanske de flesta vetat, men ändock, de påstått så mycket mer, än de kunnat infria,
att det räcker i efterhand att bekräfta det som vissa vetat... utan att ens folk anklagar dem för att vara oseriösa, eller de använt falsk marknadsföring eller liknande...
- skulle jag köpt en Processor och trott... ens hälften av det dom påstått / och då bott i USA så hade iallafall jag ställt mig i ledet för en sådan där grupptalan mot AMD... för jag skulle känt mig lurad...

- okej, det är väl bra att de än dag erkänner sina fel och brister... men, enbart genom att räkna upp personer som ska vara bra på ett ämne, innebär inte att det pluppar ut ett super-chips i andra ändan, det kanske medgiver, det gör det möjligtvis mer möjligt men, som många säger, Det återstår och se, Ifall AMD kan infria sina löften...

Dold text

p.s tycker dessutom de ska anställa sina före detta, ( jag hoppas och tror för guds skull att de är sparkade för länge sedan... ) PR- ansvariga, för att dagen efter sparka dem än gång till... enbart för att de gjorde ett så lögnaktigt och dåligt jobb med denna lansering att de därför förtjänar än mer förnedring och åthutningar... för vad de en gång i tiden påstod... d.s.
- Lögn(er/are) och bedragare skall få det dom förtjänar... är min åsikt. o.s.v.

Av tal666

Finns det olika Samsung därute i vår Värld ?
Eftersom det verkar vara viktigt att poängtera att Samsung kommer ifrån Korea
(ska man då inte även särskilja att det gäller Syd Korea.. så INGEN kan missförstå.. ?
Vad nu landet i sig har med Bolaget att göra ? ...... eller ? )

Samt, har inte granskat eller kontrollerat om alla artiklar har samma uppbyggnad, där namnet, landet nämns...
om det är Skribent-bundet... men tycker det känns konstigt att man tar det som en av de fakta, som alltid tas upp...
Ny modell, ny Version, ny variant, ja... tillverkare, komponenters ursprung, etc . ja. bra att veta, kunna och få information om...
men Bolagets ursprung eller nationella tillhörighet, förstår jag inte innebörden av...

* Att ni gör precis som ni vill, att ni har rätt, möjlighet o.s.v. är alla sanningar, och jag behöver inte säga, påpeka och/eller tycka
men, gör så, för att jag både har möjlighet och funderar en del på, vad som sägs, skrivs och påstås i Media/ nyhetsflödet... etc.

o.s.v..... s.a.s.

T.

Av tal666

Enligt er publicerade lista så finns det ingen vits med att köpa detta "nya" kort då R9 280 är bättre och billigare..