Inlägg

Inlägg som tal666 har skrivit i forumet
Av tal666

Smart Drag! Man stämmer en liten internetleverantör, man drar in med stora kavalleriet och vips så har man ett predjucat som gäller även de stora jättarna, den lille har knappt råd med försvars advokat å de kan klämma till med allt det har.... Vare sig Rätten eller detta bolag kan annat göra än att vika sig...!
Vilket gör att vi alla hamnar i samma sits som de i nordkorea,kina, mfl.

Grattis och välkomna alla, till det nya Sverige !

Av tal666

När man nu än köper. så är det först då man kan jämföra!
Allt man läser här är antingen info eller nyheter, det innebär inte att man kan få tag i korten eller att priserna stämmer.

Kul inlägg här ovan där personen säger
"" Min polare, som ska uppgradera sin dator mkt snart, ska jag genast rekomendera detta, då han gärna har en tyst dator men samtidigt vill bättre prestanda än sitt GeForce 6200 GS. Dock är han mkt skeptisk till Ati, men då detta antagligen kommer hanma bara någon hundring över det 8600 GT han planerar att köpa kommer nog detta bli perfekt för honom! ""

Hmm eftersom detta är nyheter om prissättning och fight mellan två nya kort så vad har hans " rekommenderade kommande kort med saken att göra ""8600 GT ""

Slutligen Skönt att bra prestanda här och nu kommer kosta under eller runt 2000 kr, min vanliga (byta och köpa nytt ögonblick) brukar vara när grejorna kostar 3-4000 så bara det faktum att de nu Säljer nya och bättre kort BILLIGARE Gör mig skitglad... !

P.s När ska effekten totalt i en dator bli en " Huvudfråga!" 400-1000w
är Pinsamt och ett väldigt miljö och ekonomiskt problem! d.s.

Av tal666

Sjuka förhållanden....

Om saker ändock handlade om rätt eller fel...
Om man nu kan värdera en låt (album) hur gör man det ?
finns det ett fast pris,, ((nej))
Om man säljer en sak, vem äger då den/det ?
Om man överdriver, vem kommer då respektera eller tro på saken i framtiden...
Om varje sak du gör eller producerar ska värderas... varför betalat barn då inte en Räkning på ett par 10-tals miljoner till sina föräldrar när de flyttar hemifrån...
Kan du överhuvudtaget ha vänner eller leva, här och nu om allt är en värdehandling ?

Om man utgår ifrån att spela/kopiera en köpt låt är stöld, vad är då det reella värdet på stölden, och är en låt stulen av kvarters trubaduren (ifrån gårdsfesten) lika mycket värd som senaste U2 albumet, per låt, eller beror det på hur många andra som KÖPT låten... ( ? ) och ju fler som redan handlat ju mer är låtens värde ? vid nästa köp...?
[( men om någon redan köpt den... begår inte den sm säljer den igen ett lagbrott då ägande rätten redan skiftat ägare... ? )]

I princip Hyr man RÄTTEN att få spela låtjäveln för sig själv under ett period då inspelnings matrialet är intakt, så fort det är förbrukat ska du ställa dig i kön för att få köpa låten igen...

Om man vill prata Rätt och fel får man nog börja ifrån början...
((och inte utgå ifrån USA's sjuka synsätt på äga/sälja och förbruka ))

Visst är det fel av alla att kopiera och skänka vidare...
men det är minst lika fel att sälja samma sak om och om igen för lika mycket till alla som vill köpa...
(sagt det för ochsäger det igen, hur fungerar det hela om man byter ut låtar, musik, spel, film o.s.v. mot en bil eller en stol... ?)
köper jag så köper jag...

intet sagt att dessa saker är enkla i slutänden att lösa, men som det fungerar idag är det lika fel som piratkopiering....

Av tal666

Hmm visste inte att Gamers är Extrema Överklockare...

bara att de är fanatiska spelare...

Av tal666

Finns en sak som jag aldrig kan förstå. kan man sälja hur mycket som helst och alltid lite till... ?

Om det finns ett antal köpare och ett fast antal varianter (köpare x antal låtar > maximalt-minimalt--> x minimalt-maximalt) så kan man anta en massa saker om "Bara" en köpare handlar 1 låt = mycket liten vinst KONTRA om alla köpare köper alla låter =Snuskigt mycket vinst.

Om man nu antar att ett antal låtar kommer säljas och man säger 50% är måttet... (Reella siffran är alltid okänd) och man uppfyller detta till Dagens datum..! Hur kan man då förvänta sig att siffran på sålda artiklar (i detta fall låtar/filmer) ska fortsätta stiga ?

De som kan tekniken skaffar sig tillgång/ köper det dom vill ha direkt, de som inte förstår eller precis lärt sig köper efter hand... Då måste väl vem som helst inse att när första stormen lagt sig så finns bara det normala kvar... (försäljningen)
Tekniken har funnist länge inom den s.k pirat sektorn, där delar man med sig av allt ( Något som industrin tolkat som 100% försäljnings värde)
I relliteten så slängs minst 75% av det nedladdade då det inte stämmer med "klientens" egen målbeskrivning (vad de tycker om; vill ha)

Så även om Man har 1.000.000 artiklar så vet alla att endast 1000dels %
är av reeltt intresse....
Kan det vara så att man missförstått detta inom marknaden/börser/industrier och juppies ?

Om jag köper en låt. så hur kommer det sig att jag då inte kan välja
föjande: a) Använda den b)kassera denna. c) sälja vidare. d) dela med mig. Utan här gäller följande, du får låna den!

Om jag köper en stol däremot så får jag göra precis som jag vill, jag har köpt den, jag äger den och allt som sedan sker är på mina vilkor.

(< byt ut Produkten XXX till vad du vill och se det orimliga i denna industris, eller synsättet /handhavandet av produkten som sådan... <)

"" ibland när en granne vill låna en spade/borr/kamera/o.s.v. så lånar jag ut det, utan tanke på ifall jag ska få a)låna något av honom. b)ifall han vill köpa den/det. c) börja prata om del/avbetalning eller köp. d)om jag på något sätt kan vinna på det för egen del. Utam jag gör det för jag vet att han har ett behov och vi hjälps åt att lösa problemet, Om man sedan vinner fördelar eller ej är utan min kontroll. MEn jag hoppas att det leder till att någon annan är/blir nöjd och att det leder till glädje...
JAG GÖR ALLTSÅ DETTA UTAN TANKE PÅ VINST.
D.v.s. när man "bara" ser musikindustrin ((gäller alla kommersiella grenar)) ur ett enda perspektiv Nämligen VINSTEN, så tror jag att man inom sinom tid kommer förlora stort.
Sälja kommer man alltid göra, till någon annan säljer billigare... men för eller senare kommer man gå i konkurs då allt fler väljer ANDRA som leverantör eller förete'elsen dör ut.

Att det finns regler idag, innebär inte att de är rätt eller fel imorgon.

Lagar skrivs av människor för människor, problemet är att avståndet mellan de som skriver och den riktiga världen oftast blir för stort, eller man skriver som det är tänkt att fungera i en fiktiv värld med eller utan människor. d.v.s. Allt fungerar teoretiskt men i praktiken finns de alltid osmtändigheter (i detta fall människor) som utnyttjar allt till sina gränser och bortom detta... D.v.s. ingen regel utan undantag eller Om man vill kan man alltid bryta mot reglerna.

Jag blir långrandig då detta och många andra ämnen är komplexa.
Att jag och många med mig vill ha så mycket som man bara kan, så billigt eller helst gratis är sig inget fel, men då fler och fler utnyttjar fler och fler lika väl som jag och många andra utnyttjar Internet att finna "gratis saker"
vilket är "Fel" enlig många och "inte fel" av ännu fler...
Att bryta mot lagen är fel, men vem skrev lagen och varför.

Så är min slutliga fråga här och nu... vad kan man köpa och vad kan vi sälja?
Är svaret så enkelt att allt är till salu ? Mat,värme luft och plats ?
VEM bestämmer vem,vad eller hur mycket som är till salu ?

Många av de saker jag nu framför är för andra att tänka igenom, att det finns många åsikter är jag medveten om, men även om jag inte har svar på mycket så vet jag att som det Är idag fungerar det inte!

tack och ursäkta att jag pladdrar på detta forum, i slutänden så kommer dessa tankar alltid att dyka upp någonstans, varför inte här för en kort sekund. ) Thomas.

Av tal666

Hmm måste säja att Jag tycker att dator tillverkarna biter sig själva i svansen, d.v.s. Om man vill så kan man köpa/sälja dessa monster maskiner
men, idag börjar många diskutera energi åtgång och resurs slöseri.
Vilket dessa Monster är "som vi alla förstås sucktar efter men knappt få har råd med" de lär dra närmare 800Watt--> kosta multum och vara få i slutänden... Tycker det här närmast kan liknas vid Amerikanarnas bilar på slutet av 80-talet. stora å fula, drar enorma mängder bensin = BALLA men vem fan har råd med dom ? När bensinen kostar mer än 4kr ..... ?
Jag inser att få i dessa forum ger blanka fan i vad som kommer hända sen... men, förr än vi anar kommer framtiden ikapp oss, detta med Datorerna är inget undantag, som det är nu så är utvecklingen vansinnig.
RIKTIGT kul att folk, står i kampanjer och förespråkar att vi ska slå av "standby" knappen.. för att spara energi...Hahaha.... när 1 Timme med datorn är = 1 års förbrukning av en av dessa apparater.. ) T.

P.s. Alla vill ha det värsta men få har råd>-< Även om man har råd, ska vi ?
D.s.

Av tal666

Tråkigt att de är eXtremt svåra att få tag i...

Har lyssnat hos 5 återförsäljare, 3 av dem har inte en tänkt ta in kortet och de andra säger sig "ska få in" kortet snart, har inte hänt de närmste 3 veckorna dock, och skälet är 2,
a) grossisterna får inga tilldelade i sin tur, Sverige duger visst inte som marknad!
b) enligt en av försäljarna har man mer eller mindre stoppat tillverkning ( med brist som följd) p.g.a. man vill hellre tillverka pci'e alt (ati) 1900 serien istället för alternativet x850xt (agp)

Har försökt men inte hittat, har letat men inte funnit, de lyser med sin frånvaro...
de finns i listor och recenssioner, de synes finnas hos många återförsäljare, men när man pratar eller kollar av lagersaldona' är de oftast veckor in i framtiden eller hänvisningar till grossistens lager (?)

Jag skulle inte (även ifall jag behövt) köpt ett kort bara för skojs skull, äger inte de pengarna, men p.g.a. av en olycksfall så pajjade kortet och därav skulle ett ( det bästa ) kortet förlängt livslängden på maskinen (datorn) totallt och därför spelade priset mindre roll, men ! om man inte får tag i ett nytt grafikkort, ( de finns ju inte och få tag i.. ! ) vad ska man då leta för ? bättre å satsa på nya grejor (tyvärr.... dyrare.. ) men, De moderkorten, grafikkorten o.s.v. finns ju i mängder.. och man slipper bli besviken över alla bra recenssioner, bra stats, o.s.v. hos ett kort som enbart är en pappersprodukt!

(( med den statistik som finns, att över 50% av all datorer som rullar och som inte kommer eller ska bytas ut närmaste tiden är AGP, så borde Tillverkarna göra mer än bara lova tunnt,
Jag förstår också att De som alla andra vill ha högsta möjliga avkastning till minsta lilla ansträngning, men jag vet att de begår ett stor misstag i tron att de kan tvinga ALLA att köpa nytt och därigenom spara på sin sida av "repet" "självklart är det mer ekonomisk att ha en tillverkningskedja än två olika" men DÅ många inte kan, vill, har råd så låter de hellre bli och köper sämre (billigare) alternativ... på det sättet får de inte några pengar alls av de som trots allt måste handla...
synd att man ser så kortsiktigt på detta, tråkigt att de skiter i oss svenska konsumenter.