Inlägg

Inlägg som anon84089 har skrivit i forumet
Av anon84089

Ett tips om du råkar ut för det igen: Du kan använda chown eller chmod för att ändra rättigheter på en mapp, så slipper du ta bort och hålla på

Av anon84089

Prova. Allt du behöver göra är att tanka ner valfri linuxdist, tanka över den på usbminne och starta. Men om den är ett år gammal så kan jag nästan garantera att den fungerar.

Av anon84089
Skrivet av fantasilöst:

Hehe.. jo.. jag har såhär i efterhand insett att det var "lite" i överkant... Nåja.. hårddisken var stor så det gjorde inte så mycket.. Går det förresten resizea på nåt lätt sätt?

Säkert. Prova GParted.

Av anon84089

Wtf, 100 GB för "/"? Min är på 10 gb och är ca 50% full... har då nyaste KDE och de flesta program man kan tänkas behöva

Av anon84089
Skrivet av ryssen:

En newbie fråga.
Laddade ner filen firefox-4.0b11.tar.bz2
och vill installera den,förr har jag installerat från programcentralen.
Men hur gör jag med detta?

Googla på 'firefox 4 ppa' istället, så hittar du säkert nån länk till ett programförråd, satt du kan installera via programcentralen. Här har du tex. Daily Build, och instruktioner för att lägga till förrådet. Daily kan ju dock vara ganska instabilt, tänk på det
https://launchpad.net/~ubuntu-mozilla-daily/+archive/ppa

Av anon84089
Skrivet av Cable:

Inte riktigt. Endast Chromium finns till Linux. Detta är då på grund av att Google inte har gjort någon officiell lansering för Google Chrome till Linux. Och det kommer inte att existera heller tills de gör det.

Mycket möjligt att de redan gjort en officiell lansering, då jag inte är så insatt gällande Chrome.

Källa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/File-Chrom...

http://www.google.com/chrome?platform=linux

Det HAR funnits LÄNGE

Av anon84089

Tanka ner Puppy Linux och se din gamla dator åter flyga!

Av anon84089

Det står "unknown" på den. Längre upp står det "not partitioned". Är den partitionerad? Har du någon data på den som du kan komma åt från någon annan dator? Om inte, formatera den. Sen kommer den dyka upp i 'platser' automatiskt. Om den är partitionerad och fungerar i Windows antar jag att du får köra alla felsökningsverktyg du kan hitta. Har aldrig varit med om en disk som inte fungerar i Linux men går fint i Windows, brukar alltid vara tvärtom.

Av anon84089

Wow, FreeDos! Coolt, men varför inte XBMC Live direkt? Eller helt enkelt Ubuntu?

Av anon84089

Jobbig guide. Funkar det inte att klicka på nätverksikonen uppe till höger, och klicka på typ "ny 3g-anslutning"? Har också mobilt från Tre (huawei e180) och det funkar klockrent. Enda problemet är när tåget åker i en lång tunnel

Av anon84089

Haha! Hatar när sånt händer. Jag skulle göra en installationsusb för Arch Linux får nåt år sedan, med en image på en annan extern hårddisk. Så jag körde glatt dd på /dev/sdb1, vilket tyvärr var fel enhet. Upptäckte det efter typ 3 sekunder, men vipps var 500gb filmer, musik och backup borta

Av anon84089

Whoa, whoa. Gör det inte svårare än det är. Stoppa i modemet innan du startar upp dator(mest för säkerhets skull), klicka på nätverksikonen uppe till höger. Där bör finnas ett alternativ som heter något i stil med 'Ny HSDPA-anslutning' eller liknande. Klicka där och följ guiden.

Av anon84089
Skrivet av Swedish Berserk:

Så nu behöver man inte köra Chromium när man använder Linux?

Det behövde man inte innan heller. Google Chrome har funnits till Linux länge, kanske redan från första början. Vet inte vart du har hört att endast Chromium finns?

Av anon84089

Det du nämner har alltid fungerat för mig också, direkt ur lådan. Logitech MX518, min Elantech touchpad, och min billiga Microsoft-budget-mus.

Av anon84089
Skrivet av Thomas H:

Ifall någon är intresserad så fick det bli som följer:
1 NTFS partition
1 extended partition, med en swap och en ext4 partition på.
1 ext2 partition

Partitionerna skapades i GParted innan installation. Windows 7 installerad på NTFS partitionen, Ubuntu 10.10 på ext4 partitionen. ext2 partitionen mountas som /home i Ubuntu och som D: i Windows 7 m.h.a. Ext2IFS (plus ett separat program för att automounta det vid uppstart i W7). Då det tycks vara något problem med att köra program från ext2 paritionen i W7 så fick Mina Dokument vara kvar på C:, men jag har pillat lite så att bl.a. Firefox kör samma profil i både W7 och Ubuntu (så historia, lösenord, bokmärken etc. delas).

Installerar du program i "Mina Dokument"? O.o

Annars har ju Firefox4 beta en synkroniseringsfunktion nu

Av anon84089

Dra in en VGA-sladd och installera, så kan du säkert lösa det därifrån. VGA ska iaf fungera

Av anon84089

Det betyder antagligen att alla drivrutiner redan är installerade. Fråga dig själv istället, är det något som inte fungerar som det ska?

Av anon84089
Skrivet av JZ0NiC:

Har du hittat någon lösning på att HD material krashar?
Jag har råkat ut för det själv men inte haft tid att söka runt efter en lösning.

Det verkar helt enkelt som att detta kort inte stödjer det, än. Vad jag har läst mig till, var det lovat att komma Q3 -10, men det har fortfarande inte kommit. Vi kan bara hoppas på att Intel är snälla nog att fixa det, eller nåt.

Av anon84089

LiveUSB?

Edit: Använder Solaris X.Org? Isåfall borde väl 'setxkbmap se' fungera.

Av anon84089

Huh? Kan man köpa en Dell med Ubuntu i Sverige nu??