Inlägg

Inlägg som anon84089 har skrivit i forumet
Av anon84089
Skrivet av gnurk:

Haha, chilla nu Alla hatar vi flash, jag också, min poäng är mest att jag är hyffsat nöjd att det finns över huvud taget. Även om den är full av buggar, långsam och otroligt osäker så kan jag, de få gånger jag får lust, se en film på Youtube utan att tanka ner 30+ lib32*-paket. Om jag fattat det rätt, så är det svårare för utvecklare att fixa buggar, täppa till säkerhetshål m.m. än att porta/omkompilera från x86 till x86_64. Å andra sidan är jag ju ingen programmerare ;P

Skrivet av plunn:

Jo nu vet jag inte vad det är för fel på 64 bitarsversionerna som kan laddas ner om man kör en vettig dist.... ???

http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/li...

För övrigt får du väl sätta ditt hopp till GNU Telephony...... ^ ^

Det är en multilib-version. Och, jag kör en vettig dist

Av anon84089

Flash finns ju faktiskt i en 64-bitarsversion nu, även om det är en prerelease. Den funkar faktiskt riktigt bra, X krashar faktiskt inte. Om man inte kör fullscreen.

Av anon84089

Multilib är otroligt tråkigt, speciellt om man bara behöver det för ett program. Nej, Skype blir det inget med för min del, förrän de släppt en ordentlig 64-bitarsklient.

Av anon84089

Vafan, varför är det så många Windowsbilder??

Av anon84089
Skrivet av Dimbius666:

Ts bör också komma ihåg att dual-boot maskiner som har både windows och ubuntu brukar utveckla diverse problem när det kommer till att boota ubuntu. Så det kan vara smart att spara allt viktigt i windows.

Vad för problem tänker du på? Jag har haft Windows installerat så länge jag kört Linux, och har aldrig haft några problem.
Dock finns det en viss logik i vad du säger, då Linux kan läsa både Linux- och Windowsfilsystem, medans Windows endast kan läsa sina egna filsystem. Sparar du i Windows kan du alltså läsa dina filer från båda systemen.

Av anon84089
Skrivet av Wishy:

Något fel med att installera ubuntu med den där windows installen man kan välja? gjorde nämligen jag och om det inte är optimalt så vill jag gärna veta det nu. Annars så var det väääääldigt bekvämt.

Det är inte helt optimalt. Vad du gjort är att installera Ubuntu i en fil som ligger på din Windowspartition. För att fungera optimalt behöver Ubuntu en egen partition och ett linux-filsystem. Å andra sidan, om det är snappy nog som det är nu, behåll det. Men ska du ha det på riktigt, så ska du inte göra som du gjorde

Av anon84089
Skrivet av The_SLain_Man:

Tror du tänker på GMA500 för GMA900 har jätte bra stöd i Intels opensource drivrutin

Japp, det gjorde jag Tack!

Av anon84089
Skrivet av murak:

Jag har installerat 1.1 på en P4 2.8ghz med 1gb ram och ett 8400GS kopplat via hdmi till en platt-tv. Används som sängdator/htpc.

Jag har bara lekt runt ett par timmar men eftersom det nu fanns en tråd om det så slänger jag ut lite frågor.

Med FullHD upplösning är allt ganska smått och inte anpassat för att köra på en tv, kan jag öka storleken på.. allt? jag har hittat hur man ändrade upplösning på text etc, men jag skulle vilja öka storleken på allt, typ som om jag körde lägre upplösning (vilket jag testat, men det var inte optimalt pga att jag ju gärna ser på film i FullHD..)

Även, hur öppnat jag "Nvidia X control manager" eller vad det nu hette som administratör? Jag har inte behörighet att spara ändringar.

Grymt smidigt os annars, allt verkar tuffa på från början med wine etc..

Vet att det kanske inte är svaret du hoppats på, men kör i 720p istället Annars, ändra DPI. Men det kanske var det du gjorde? Isf tror jag inte det finns andra lösningar...

Av anon84089

Kan inte fatta att jag glömde Elasto Mania! Också ett stört bra spel som jag spenderat mååånga timmar med.
Ett annat spel, som jag inte tror nämnts, är Power Pete. Ett gammalt rpg för typ g3-macar. Nån som har hört talas om det? Går det att spela i något modernt OS?

Av anon84089

Puppy Linux är också väldigt litet (runt 100mb tror jag) och har det mesta förinstallerat.

Av anon84089
Skrivet av Ibymafayhas:

Gamla underbara Transport tycoon sedan Open TTD kom.
A10-cuba är en annan kär klassiker.

OpenTTD ÄGER! Stört bra spel. Heroes of Might and Magic III (endast trean IMO) är också odödligt.

Edit: Mario Kart 64 är ju alltid roligt också.

Av anon84089
Skrivet av KimTjik:

http://ompldr.org/tN3h0dQ

Inget speciellt, endast ett bidrag för att hålla igång tråden.

Då gör jag samma sak!

http://ompldr.org/tN3h1cw

Av anon84089
Skrivet av zZGurraZz:

Skulle vara intressant om man kunde köra in något PC operativsystem som t.ex. Ubuntu i dual boot för laptop användande och hur prestandan skulle bli på Tegra 2.

Har för mig att Ubuntu finns för ARM. Debian finns iaf garanterat för ARM. Prestandan lär inte vara något att klaga på. Ingen superdator, men fullt tillräckligt. Antagligen.

Av anon84089

Vilket grafikkort som helst är väl hyffsat smärtfritt nu (de öppna drivrutinerna för ATI och Nvidia är rätt hyffsade nuförtiden och Intel tickar på fint som det brukar) UTOM just GMA900 Just den modellen kan vara den som fungerar absolut sämst i Linux. Säkert även i Windows

Av anon84089
Skrivet av Jimi84:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras -y

Detta är något som ALLA nya användare borde göra vid nyinstallation.

Trådskapare: Vad är det för grafikkort?

Av anon84089
Skrivet av Murer:

Jag vet inte hur det ligger till med firefox, men hur mycket snabbare kan rendering av en hemsida bli? I Chrome så kommer sidorna jag besöker upp direkt. Bilder och sånt tar ju såklart längre tid, men det beror inte på att de tar längre tid att rendera utan att de tar längre tid att rendera.

Eller gör du det för att få 20ms snabbare uppstart, ändra inställningarna skitfort eller göra något annat supertidkritiskt?

Vad menar du här med:

Citat:

det beror inte på att de tar längre tid att rendera utan att de tar längre tid att rendera.

Vet inte hur jag ska förklara. Allt känns bara rappare, piggare, mer 'snappy'. Min dator är ganska långsam, och min enda uppkoppling är en 3G-lina så alla små skillnader märks.

Av anon84089
Skrivet av dj christian:

Vad är det för skit? Orka hålla på att kompilera från grunden.

Det är ingen skit, det är fett värt. Det betyder att Firefox blir optimerat efter min hårdvara. Skillnaden är klart märkbar. Inget för er som kör Windows dock, där blir det för kladdigt. I Linux är det mycket enkelt; kör ett kommando, gör nåt annat i en eller två timmar (PGO tar väldigt lång tid) och installera sedan den färdiga binären.

Av anon84089

Jag har inte gjort något omfattande test, men använde det lite häromdagen då jag bootade senaste Ubuntu (daily) för att fixa ett par hårddiskrelaterade problem som behövde göras från LiveCD (använder KDE vanligtvis). Min uppfattning är att det är inte alls så dåligt som jag hade väntat, men inte alls så bra som det skulle kunna vara. Jag gillar verkligen iden, och Canonical är på rätt väg, men har lite mer jobb att göra. Saker jag gillar:

*Menyraden
*Dockan visas inte om du tar musen till skärmkanten, du måste ta den till hörnet (minimerar risken att den stör av misstag)
*Massor med plats för programmet, inget utrymme slösas

Vad jag inte gillar:

*Det är fortfarande lite ointuitivt.
*Dash (eller vad det nu heter, svarta prylen som dyker upp när man klickar på Ubuntu-loggan) är stökig. Programmen behöver sorteras bättre, bli mer överskådlig
*Menyraden kunde se lite snyggare ut. Dessutom fungerar den inte med alla program än.

Sammanfattningsvis, det är på rätt väg, men har en bit kvar. Ge det nån release så kommer det vara asbra. Själv stannar jag nog dock kvar i KDE ett tag.

Av anon84089

Jag har använt Firefox4 sedan beta 3, tror jag. Min installation är PGO-kompilerad, vilket gör den vrålsnabb. Diverse andra tweaks (flytta cache till en ramdisk osv) gör att den enda flaskhalsen blir min internetanslutning. Älskar också alla tillägg som finns. Använder just nu Adblock, NoScript, och ett tillägg för integrering med KDE/Oxygen. Kan inte bli mer nöjd!

Av anon84089

Ibland kan ett usbminne upptäckas som en vanlig hårddisk. Kolla i BIOS om du hittar något som heter 'hard drive priority', och se om ditt minne listas där. Isåfall får du flytta upp den till högst upp. Detta händer mig ganska ofta.