Inlägg

Inlägg som dallasen8 har skrivit i forumet
Av dallasen8
Skrivet av Bas Rutten:

Tror de flesta VP13 utan touch, har problemet med glappande skärmlist.

Varför är det så då? Är du en av dem?

Av dallasen8
Skrivet av Sydberg:

Meddela gärna här eller i supporttråden vad Sony säger.

Vore intressant att höra!

Fick ett jävla standardsvar som ni kan se här under. Först följer mitt mail.

To: customersupport.sv@eu.sony.com

Hej!

Jag köpte min Vaio för knappt tre månader sedan. Från början var ramen, det vill säga den svarta listen runt skärmen, lös i underkanten. Det var inget jag tänkte på utan att det kanske var tänkt att vara så. Men nu har ramen även släppt helt och hållet på vänstersidan om skärmen. Det är en stor glipa och om man drar fingret längs med sidan på datorn kan man dra ut ramen ännu mer. Den har alltså lossnat helt från det obefintliga och dåliga limmet som ni har använt. Nu är jag orolig att hela ramen ska lossna och förstöra datorn ännu mer. Jag har trots allt bara haft datorn i knappt tre månader och förväntade mig verkligen mer från er produkt. Hur ska jag åtgärda detta? Har jag tillåtelse av er att försöka åtgärda problemet själv med hjälp av superlim eller liknande, utan att det påverkar garantin eller gällande avtal om försäkring osv?

Tacksam för snabbt svar.

MVH
Hannes

Svaret:

[I]Hej

Vill erbjuda er service
Bifogar er mallen som vi önskar kontakt person fullständig adress o en bifogad bild ( max 2mb ) på felet

Med vänliga hälsningar.

Ann-Christine

SONY SUPPORT TEAM
SUPPORT: http://www.sony.se/support/sv

Sony Nordic (Sweden), filial till Sony Europe Limited
Björnstigen 87 - 17072 Solna - Sweden

Plus en bifogad fil, där följande stod att läsa:

Rutiner och villkor för upphämtning/service:

1. En kurir kommer inom 1-3 dagar efter servicen är bokad och hämtar din vaio med en medföljande låda. Han har även med en fraktsedel som du skall behålla.
Fraktsedeln är ett bevis på att budfirman tar ansvar för datorn under frakten. Har kuriren inte med sig en låda och fraktsedel så får ni tacka nej till budet och kontakta oss.

2. Upphämtning och avlämning sker vardagar mellan 9:00 - 17:00. Det är inte möjligt att ange en annan tidsram.
3. Sony är inte ansvarig för mjukvarufel. Skulle problemet vara mjukvarurelaterat kan en frakt och diagnostikkostnad debiteras på en kostnad av ca 1400kr.

4. Sony är inte ansvarig för någon förlust av data. Det rekommenderas starkt att du säkerhetskopierar all data, inställningar och filer innan din VAIO skickas in.

5. Ac-adapter behöver inte följa med enheten - Så länge problemet inte är relaterat till den.
Ingen annan kringutrustning som SIM-kort, USB-enheter eller kvitton ska packas ner.

6. Vår målsättning är att du skall få din produkt åter inom 5 arbetsdagar. Det kan i vissa fall ta längre tid om te.x rätt reservdelar inte finns tillgängliga vid reparation.
7. Om datorn diagnostiseras med fel som faller utanför villkoren för garantin, (vätskespill, onormalt slitage, sprickor etc.) kan reparationen bli debiterad.
Vår verkstad kommer då att kontakta dig med kosnadsförslag på reparationen. Om du väljer att avböja reparationen kommer en frakt och diagnostikkostnad att debiteras.
Kostnaden för detta är ca 1400kr.

Om du accepterar dessa villkor behöver vi veta följande.

1. Adress för upphämtning. Skriv med eventuell portkod :
2. Adress för avlämning :
3. Serienumret för din VAIO :
4. Inköpsdatum för din VAIO :
5. Vilket språk din VAIO är inställd på :
6. Ditt mobiltelefonnummer och ytterliggare ett kontaktnummer :
7. Din e-postadress :
8. Lösenord till windows och/eller BIOS bör uppges eller tas bort :
9: Intel anti theft, skall inaktiveras om tjänsten är aktiverad.
10. Kort Felbeskrivning (gärna på engelska):

Svarade på mailet med alla uppgifter, där jag på tionde punkten endast klistrade in mitt första mail, samt skickade med en bild. Får se vad deras nästa drag blir.

Av dallasen8

Tusen tack!

Ska fylla i formuläret nu, men var hittar jag lappen med "serienummer A" och "serienummer B" på datorn? :\ Och vad är modellnamnet? Ledsen för dumma frågor, men jag är kass på sådan här elektronikskit.

Av dallasen8
Skrivet av Zibbi02:

Fråga dem om du får lösa det själv, och i sådana fall med vad. I bästa fall får du ett ja, och en rekommendation, i normala fall får du en ny, och i sämsta fall vill de att du skickar in den på lagning(det skulle jag aldrig få med på). Ett mail då, det är väl inte så omständigt?

Mm, jag förstår dig, och om jag hade samma problem hade jag förmodligen lika uppgiven kring det.

Det är ett batteri du sätter fast på undersidan, och som ger dig dubbel batteritid(<18 h!). Datorn blir tjockare, men eftersom jag aldrig behöver ta med laddaren hemifrån tycker jag det är värt.

Var har du hört det? Jag har 8gb RAM men inte touch.

Okej, ja det är väl lika bra att skicka ett mail. Har någon mailadressen som jag bör använda i huvudet och vill skriva den här?

Av dallasen8

Ja, jag hade det först bara på underkanten också, men nu har det lossnat helt på vänstersidan med. Jag kan dra ut ramen med fingret längs med hela sidan märker jag nu. Har ej ringt Sony. Är så trött på allt sådant tjafs just nu och klarar inte av några störningsmoment i livet just nu. Vad kommer Sony att säga i bästa och sämsta fall? Skicka in befintlig, och få en ny eller laga? Jag kommer inte kunna klara mig utan dator under den tiden. Funderade därför på en husmorslösning med superlim, men eftersom jag är så pass oteknisk som jag är riskerar jag väl att fucka upp hela datorn då. Och det är ju ganska surt att det här har hänt nu efter tre månader. Jag har ju budgeterat för att datorn ska hålla i fem år åtminstone, som jag skrivit tidigare i tråden.

Av dallasen8

Efter att ha haft min dator i snart tre månader så har nu de senaste två dagarna lett till att ramen har lossnat på vänstersidan och buktar ut. Om man drar fingret längs med sidan utanpå datorn känner man ett stort glapp mellan skärmen och ramen från mitten och nedåt.
Är det någon mer som har det så? Hur har ni löst det? Är orolig för att det ska släppa liksom hela vägen runt. Kan man använda superlim och våga mixtra med det? :s

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

Jag såg inte att det stod 100% ledigt. Min gissning är att de partionerna har ett filsystem som windows inte känner igen. Det skulle också förklara varför du inte kan göra något med dem från partionshanteraren.

Så det är inte så lätt som jag trodde, antagligen får man använda ett verktyg som man bootar till...

Eller... Man kanske kan göra det från Vaio Care ser jag nu efter att ha googlat lite: http://www.sony-asia.com/microsite/vaio/htmlmanuals/20132Q/SV...

Ja! Följde de instruktionerna och nu när jag startade igen kollade jag under diskhantering. Står att C: har 117,17 GB i kapacitet nu och 75,9 i ledigt utrymme. Den stora återställningspartitionen är borta. Behöver jag göra något mer på datorn nu än att vara rädd om USB-minnet?

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

Är du administratör på datorn? För du borde ha fler alternativ även om de kan vara "utgråade".

Har du bara det alternativet på alla diskar?

Ja jag är admin. På några av de andra diskarna har jag andra alternativ. På C: är hela listan, men formatera, utöka, ta bort volym är gråa. Däremot kan jag krympa.

Men det står ju att 100% är ledigt på alla diskar där utom på C: och D: ? Men det har kanske inte något med det att göra.

Jag laddade ned Paragon partition manager nu och tog delete partition. Enda alternativen som då kom upp var C och D. Inga andra enheter. Sedan kollade jag under resize partitions och fick upp felmeddelande om att den inte kunde hitta några enheter att resiza, typ.

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

Ja, jag skulle säga att det är det är den på 15 du ska ta bort. Hmm, då kanske det inte går att göra så...

Det finns andra verktyg att testa som typ: http://www.partitionwizard.com/download.html eller http://www.paragon-software.com/home/pm-express/download.html. Annars kanske man behöver göra det innan windows startat. Jag har inte gjort just detta själv, och det är bra att du är försiktig.

Vet inte om du gjort det, men två enklare saker du kan göra först för att få mer utrymme är att att ändra växlingsfilen och ta bort hibernate: #13843051 (under lagring)

Så här ser det ut för mig: http://www.ladda-upp.se/bilder/bktpioyprmpwuj/

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

Windows partionhanterare. Ta bort recoverydelen (bara den största, de mindre har en funktion) och utöka C: till att omfatta det nu oanvända området.

http://forum.notebookreview.com/sony/488090-how-can-i-delete-...

Den enda enheten som heter recovery där i hanteraren är den flyttbara lagringsenheten d: dvs USB-enheten som är ikopplad. Det är väl inte den jag ska radera?

Jaha, nu ser jag. Jag ska alltså radera den som i statusfältet benämns Felfri (Återställningspartition) och ligger på 14.94 GB va? (Finns en till som ligger på 1,44GB.)

Dumma frågor kanske, men är lite rädd för att rota runt i sådant här när jag är okunnig, rädd för att förstöra datorn.

Hmm. När jag högerklickar på den här disken står det bara 'hjälp', den går alltså inte att radera?

Av dallasen8

Sådär, den har skapat recovery på usb nu. Men jag klickade aldrig i att den skulle radera filer på datorn för att spara utrymme, hur gör jag det? Har den gjort det automatiskt? För jag kan inte se att det finns någon recovery på själva datorn och det står att jag har 61 av 102 gb ledigt?

Av dallasen8

Håller på att skapa en Recovery för att lägga på usb, men den verkar ha fastnat på 31 %? Hur lång tid tar det ungefär? Det verkar ju inte gå att avbryta heller. Ska jag låta datorn stå på över natten?

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

Jo, diskutrymmet är ett problem på en ssd. Men några fler knep finns som kan ge ganska mycket utrymmet.

Växlingsfilen: Sätt manuellt till 1024 (från 4096 som den stod på för mig)
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-vista/change-the-s...

Hibernate: Ta bort, liten förlust då datorn startar så snabbt. Sparar 8gb om man har 8gb ram
http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-dis...

Och som sagt, ta bort recovery: 16gb (på egen risk)
http://forum.notebookreview.com/sony/488090-how-can-i-delete-...

27 gb mer utrymme är ganska bra.

Jag satte växlingsfilen på 1024, men vad ska maximum vara på? Satte den på 4096?

Vad är Hibernate för något? Jag förstår inte hur man tar bort det, trots din länk. :s

Av dallasen8

Jag måste köpa et USB-minne som jag kan lägga recoveryfilen på. Är det någon som kan rekommendera något specifikt? Hur stort måste det minst vara, vilket märke är bäst, och hur skiljer sig dessa åt egentligen?

Har tittat lite på prisjakt, http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=168#rparams=l=s13941943..., men jag har ju dock ingen aning om vilket jag bör välja.

Jag läste i säkerhetskopieringsguiden att USB 2.0 och USB 3.0 skilde sig åt på något sätt och att man bara kunde använda det ena, men jag förstod aldrig vilket av dem?

En fråga till. Jag ska välja val av webbläsare nu. På min gamla dator har jag kört med Opera, då jag tycker det är lätthanterligt med flikar osv, men hade gärna hört era rekommendationer, vad ni föredrar och varför. De flesta kör väl med Chrome och är kanske det bästa/säkraste valet?

Av dallasen8

Äntligen kom den!

Hur länge bör jag ladda datorn och extrabatteriet nu innan jag startar den?

Är det något annat jag behöver tänka på, vad ska jag göra med datorn nu först av allt?

Av dallasen8
Skrivet av dallasen8:

Mobilen har jag haft vid min sida hela dagen utan att ett enda samtal kommit in. Jag bor längst ner på en väg som bara leder till mitt och två hus till, och som jag har fritt synfält till från fönstret, och inte en enda bil har varit här. Jag har mailat dem nu, men kanske borde ringa för att få snabbare svar.

Ringde dem nu och en kvinna svarar på engelska som bara sade att deras svenska telefonservice var nere till kl 07 imorgon och att jag skulle återkomma då på samma nummer. Gjorde en omleverans till originaladressen till imorgon och får jag inte datorn då går jag bärsärkargång. FAN gått och väntat här hela dagen. Tuppjuck.

Av dallasen8
Skrivet av Donhoz:

De ska ringa dig innan de kommer förbi för att se om du är där du borde vara, annars så går de bara vidare för att spara tid.
Så hoppas på att du gav ditt mobilnummer när du beställde och att du inte pratade hela dagen i den.

Ring deras kundtjänst så kan du få svar på allt. Kanske till och med klaga och säga att du vill ha den asap, innan helgen kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Mobilen har jag haft vid min sida hela dagen utan att ett enda samtal kommit in. Jag bor längst ner på en väg som bara leder till mitt och två hus till, och som jag har fritt synfält till från fönstret, och inte en enda bil har varit här. Jag har mailat dem nu, men kanske borde ringa för att få snabbare svar.

Av dallasen8

Okej, nu är jag arg.

Igår fick jag ett mail som sade att jag skulle få datorn idag.

Kl 10 fick jag ett till mail som sade att jag skulle få datorn idag, att jag skulle se till att vara hemma osv.

Kl 16.28 fick jag ett till mail, efter att ha gått och väntat hela dagen:

Bäste kund,

TNT försökte leverera din ******* försändelse idag utan att lyckas.

För att arrangera om din leverans gör du så här:
> från en smartphone klicka http://mexpress.tnt.com/mydelivery/c/iHD8Yo-XU7Tjw2qslj7Ihg/s...
> från alla andra typer av enheter klicka https://express.tnt.com/mydelivery/?con=iHD8Yo-XU7Tjw2qslj7Ih...

De har med 200 procents säkerhet inte varit här överhuvudtaget, var fan är de? Nu kommer jag inte att kunna få min dator levererad eller, uta måste hämta upp den på något ställe, vilket de kommer skicka lapp i brevlådan om om några dagar!?

Vart vänder jag mig för att klaga och få reda på info om var jag kan hämta datorn innan?

Jag beställde datorn till en adress för att jag kommer att vara här under den här veckan och beräknades få datorn då. Kommer inte datorn förrän efter fredag så är jag 50 mil ifrån, och kommer så vara ett halvår.

Av dallasen8

Fick mail från TNT idag att datorn kommer att levereras innan kl 18 på tisdag. Hur har det sett ut för era leveranser? Har de stämt vad gäller datum i mailet, och vilken tid har de kommit ungefär?

Undrar även om någon kan sammanfatta lite vad som bör göras med datorn direkt när man får den för en nybörjare som mig. T ex hur/vilka program jag ska avinstallera för att optimera hårddiskutrymmet, som bara är 128 gb osv. Har läst lite i den här tråden, men har inte förstått riktigt alla termer eller hur man går tillväga.

Av dallasen8
Skrivet av Accipiter46:

128 gb duger bra, speciellt när du har en extern hårddisk. 8gb minne är trevligt dock. Med studentrabatt borde du då även kunna få in lite kringutrustning i budgeten

Okej, tack, jag ändrade till 128GB med 8 GB Minne. Chansade på att de tidigare datumen stämmer, att jag får den 21-22 augusti.
Hoppas inte det blev fel i beställningen nu. Den första jag gjorde, med 256GB, hade jag klickat i alla uppgifter osv, men när det kom till betalning hängde sig sidan, vilket gjorde att jag fick börja om, och såg ditt inlägg här. Men min första beställning lär ju avbrutits helt, även om jag fyllde i adressuppgifter osv, eftersom jag inte hann genomföra betalningen alls.