Inlägg

Inlägg som Flipen har skrivit i forumet
Av Flipen

Finns det någon noob guide för dom som aldrig har sysslat med överklockning innan? Verkar vara ett ok alternativ faktist

Av Flipen

Kommer nog endast ha 1000 kr att uppgradera för, tyvär.

Av Flipen

Vad behöver jag uppgradera för bättre prestanda i spel?

Hejsan! Jag tycker inte att min dator fixar dom senaste spelen och undrar vad som behövs köpas.. Jag har:
2 GB Ram
Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHz, Socket 775
ATI Radeon X1600 Series

Så vad behövs köpas först av allt? Vad är nödvänligast just nu och vad skulle ni rekommendera för delar så att min dator klarar det senaste helt ok? Helst ska det inte kosta för mycket heller.

Tacksam för hjälp (:

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Om du har ett 82562ET kan du ju testa att tanka drivrutiner hos Intel.

Fan vad bra, tack så jätte mycket. Fungerar perfekt nu! Sparade den drivrutinen speciellt så jag kan hitta den lätt till nästa gång..

Av Flipen

Märkte nu att jag inte hittar mitt nätverkskort under nätverksanslutningar.. Kan det vara så att jag inte har installerat rätt drivisar än kanske? Har ett "Intel 82801GB ICH7 - LAN Controller [A-1] (PHY: Intel 82562ET)" Kort enligt Everest.

Av Flipen

XP. Har kollat i Nätverksanslutningar och rotat runt där ordentligt men får ändå inte ordning på det. Det har som sagt funkat förut.

Av Flipen

Japp det har de KiWo. Hur kollar man om det är aktiverat i enhetshanteraren?

Av Flipen

Problem med internet genom sladd!

Hejsan! Jag har ett ganska jobbigt problem som måste fixas tills nästa vecka (Dreamhack). Problemet är att mitt internet fungerar inte när jag andvänder mig utav anslutning genom sladd. När jag kör trådlöst med min usb-adapter (http://www.electronicsoutfitter.com/images/items/604/292604-w...) så funkar allt skit bra och som ni ser på bilden (http://i38.tinypic.com/2s7cqi0.jpg) lyser en blå skärm. Drar jag ur usb-adaptern och sätter in en nätverkskabel från routern till datorn så försvinner den blåa skärmen helt och internet slutar fungera.

Jag har installerat drivrutiner som vad jag tror är rätt för mitt nätverkskort men det funkar inte ändå. Jag ska testa ikväll att koppla nätverkskabeln till en annan dator och se om internet funkar för den datorn då. Grejen är att det lyser grönt precis ovanför utaget för nätverkskabeln när jag kopplar in den..

Någon som vet vad som kan göras för att fixa problemet? Vill som sagt få det fixat innan torsdag nästa vecka för då är det dreamhack.

Av Flipen

vad ska jag göra åt routern då? Finns det nåt man kan göra?

Av Flipen

Störande problem med mitt internet!

Hejsan! Har ett jävligt störande problem med mitt internet. Jag får hela tiden, ungefär var 10nde minut, meddelandet "Webbsidan kan inte visas", jag kör F5 några gånger och så funkar den..Tills jag klickar mig vidare till någon annan sida, då är det samma problem igen! Jag löser problemet genom att starta om datorn och så funkar det i typ 10 min, sen är det samma sak igen. Och inte nog med de får alla som försöker skriva till mig på msn meddelandet "Det gick inte att leverera följande meddelande till alla mottagare:" Jag får också det ibland när jag ska skriva till dom. Jag andvänder mig av en dlink router och jag kan köra både trådlöst och med tråd. Det är samma problem oavsett.. Jag börjar störa mig riktigt mycket på det här nu och vill lösa problemet!

Någon som kan hjälpa mig?

Av Flipen

Modem problem, NETGEAR DM111P.

Hejsan! Köpte ett nytt modem igår, NETGEAR DM111P. Jag ska andvända den tillsammans med min router DLINK DIR-635.

Jag kopplade snabbt in modemet precis som mitt gamla modem var ikopplat, fast jag byte ut alla gamla sladdar till dom nya jag fick med. När jag sätter mig vid datorn märker jag att internet inte fungerar. "Internetlampan" lyser inte heller på modemet, men alla andra lampor lyser grönt. Jag läser lite och märker att man helst ska andvända ett adsl filter enligt manualen..Jag kollar efter och märker att vi inte har något sånt inkopplat här hemma.. Så, är det därför mitt nya modem inte vill fungera, för att jag inte andvänder ett filter? Eller kan det vara någon annan orsak? Jag har också testat att koppla en sladd från modemet direkt till datorn (utan router dvs.) och det funkade inte heller..

Tacksam för hjälp!

Av Flipen

Dags att byta modem? ~ 4-5 år

Hejsan! Har funderat lite på om det är en idé att byta modem då mitt nuvarande alltså är ungefär 5 år gammalt. Modemet heter Zyxel P645MP A1 och fungerar inte med Adsl 2 eller Adsl 2+, och därför undrar jag hur viktigt det är med dom funktionerna? Kommer jag få snabbare Ner/Upp speed om jag byter till ett nytt uppdaterat modem?

/ flipen

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chevrolet_malibu
Du kan diskutera med Telias support och be dem att leverera 24mbit/s till dig i en provmånad även om dem inte officiellt stödjer det.
Diskuterade själv med dem om detta för ett tag sedan, dem levererar normalt sett inte till personer som bor för långt ifrån telestationen. Men dem kan dock leverera det om man ber om det och tycker man att det fungerar bra så kan man välja att fortsätta ha 24mbit/s, men är man missnöjd och vill gå tillbaka till sin gamla hastighet så ska man få göra detta kostnadsfritt om jag inte minns helt fel.

Det var faktist en väldigt bra idé! Skall testas så fort jag har tid.

Återkommer!

Av Flipen

Grejen är att jag inte är nöjd alls.Drar hem just nu i MAX 220 kB/s och laddar upp i max 60 kB/s.. Så jag är inte direkt nöjd, frågan är om detta kommer bli bättre om jag beställer nytt från Bahnhof?

Av Flipen

Alltså borde jag testa att byta till Bahnhof? (:

Av Flipen

Värt att byta?

Hejsan! Har för tillfället Telia 8 Mbit/S Adsl och funderar på att byta till Bahnhof 24 Mbit/S! Frågan är om det är värt att göra detta, när jag kollar på Telias hemsida så kan dom endast ge mig 8 Mbits/S (Det jag har nu) medans Bahnhof och några andra leverantörer (Har dock fastnat för Bahnhof) kan ge mig 24 Mbit/S. Jag har hört att dom inte andvänder samma nät som telia utan andvänder sig av Teracoms nät vilket kan ge en liten förändring kanske? Är det värt att testa eller borde jag ha kvar det nuvarande?

Tacksam för hjälp! / Flipen

Av Flipen

Dags för en ny dator? Vad tycker ni?

Hejsan! Känns som att min dator börjar bli lite väl gammal nu och jag är också väldigt sugen på att bygga ihop min första dator! Sitter på en hp dator just nu som jag tycker är sådär, vill göra något eget liksom..Iallafall, jag funderar på om jag ska lägga in en beställning snart eller om jag lika gärna kan vänta? Har ungefär 6-7 tusen att andvända isåfall..Och då kan jag andvända 2 GB Ram och Hårddisk från min gammla dator, den jag sitter på nu alltså. Den kommande datorn ska gärna vara väldigt TYST.

Delarna som sitter i just nu.

Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHz
2 GB Ram
Radeon X1600 Series (512 MB)
Samsung SpinPoint S166 160GB SATA2 8MB 7200RPM
Ett HP chassi
P5LP-LE (Leonite), Moderkortet.

Kan jag få bättre dator för pengarna om jag andvänder mig av Hårddisken och mina Ram minnen? Det ska vara en gaming dator.

Tacksam för hjälp (:

Tipsa gärna om delar jag kan köpa som passar med varandra osv..Eller om det kommer någon ny Proccesor eller något som det är värt att vänta på, som min budget räcker till då

Av Flipen

Följde denna guiden så funkade allt skiit bra!

http://www.lazydesis.com/faqs-tutor...stallation.html

Nlite är verkligen ett toppen program.
Tack än en gång fqvarfort

Av Flipen

Yees, nu funkar det! Formaterar och installerar nu! Tuuusen tack!

Av Flipen

Datorn köptes på Mediamarkt och jag fick ingen skiva med..

Har inte heller någon Windows XP skiva med slipstreamade drivrutiner, tror jag.. Kan man få tag på det någonstans?

Edit: Nu jävlar börjar det likna något..Datorn levererades med vista..Trodde inte det var viktig information men jag hittade något som kanske kan vara bra? http://bbs.blackviper.com/index.php?topic=889.0