Inlägg

Inlägg som Flipen har skrivit i forumet
Av Flipen

Tack för svaren, har testat en annan sat kabel, samma resultat.. Dock har jag aldrig tänkt på att testa en annan el kontakt, ska göra det ikväll innan läggdags, återkommer imorgon..Tack för svaren än så länge!

EDIT: Har testat att koppla olika sata kablar till olika utag på moderkortet , ingen skillnad.. Har testat att koppla dvd strömkabeln till hårddisken och hårddiskens till dvdn, ingen skillnad.. Vad kan felet vara ? Börjar bli less på det här nu..:(

Av Flipen

Jag återandvände den gamla kabeln, samma el kabel, sama uttag på moderkortet. what to do?

Av Flipen

Problem med NY hårddisk!

Hejsan! Idag fick jag hem min hårddisk som jag beställt från komplett, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=339251

Andledningen till att jag beställde en ny hårddisk var att jag hörde tickande från min hårddisk och den fungerade inte att formatera om..Den starta om lite då och då och jag fick felmeddelanden, hårddisken höll på att crasha..Enligt dom svaren jag fick i tråden jag skapade här. Här är den tråden (Lite mer info om vad för problem jag hade osv, kan vara bra att läsa också) http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

Så, jag bestämmer mig för att beställa en ny somsagt. Det tog ett tag innan jag fick pengar över och det slutade med att morsan betallade den mot att jag sa att mina problem med datorn skulle försvinna, men icke.

Jag installerade hårddisken så fort jag kom hem, kopplade in en sata kabel och en annan kabel jag inte kan namnet på, det är dom två som ska vara inkopplade va? Ingen mer? Iallafall så kör jag igång och jag hör ljud från hårddisken, bara för att kolla att den funkar och så.

När formateringen har laddat klart och valet av vilken hårddisk man vill installera windows på osv ska komma fram så kommer detta felmeddelande upp, precis som med den gamla hårddisken
http://img231.imageshack.us/img231/29/img2124wl0.jpg

Jag har vart nere och kollat så att alla kablar sitter ordentligt osv, och det verkar dom göra!

Så vad kan vara fel? Är så jävla besviken nu och tror inte min morsa är så glad på att beställa ännu mer delar osv, hade varit kul och få det att funka utan det..Men är det de som behövs så är det ju så...Menmen, hoppas någon kan hjälpa!

Ursäkta för stavfel, orkar inte kolla nu.

Av Flipen

Då borde jag säkert kunna köpa en 3,5 utan att ens behöva kolla ?

Av Flipen

Dags för en ny hårddisk?

Hejsan! Försökte formatera om min dator igårkväll (Har fungerat ett par gånger innan) min det funkade inte! När formateringen hade laddat klart och själva menyn skall komma upp på tex vilken hårddisk man vill formatera osv, kommer istället det upp ett meddelande att det kan vara något fel på min hårddisk och att jag ska kontrollera att jag inte har något virus osv.

Jag har tidigare hört "Klickande" Från hårddisken och sedan plötsligt får jag bluescreen (Heter så va?) med ett felmeddelande om att någon form av dumpning pågår (Minns inte va det heter riktigt) och sen står det att jag kan starta om datorn, detta har hänt ganska många gånger det senaste..Datorn är väääldigt seg och förjävlig just nu. Är det dags att köpa en ny hårddisk?

Isåfall, vad är skillnaden på en 2.5" Serial ATA och 3.5" Serial ATA? Vet att jag har en Sata hårddisk (Kallas så va ^^?) men inte om jag har 2.5 eller 3.5, hur tar man reda på detta?

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Sapphire Radeon HD 4870 512MB GDDR5, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP, Lite-R

AMD Phenom 9850 Black Edition Quad-Core 2.5 GHz Boxed, 4MB Cache, Socket AM2+, 1

Gigabyte GA-MA790X-DS4, AMD 790X, DDR2, Socket-AM2+, ATX,GbLAN, 2xPCI-Ex(2.0)x16

Corsair Powersupply 650W Black,ATX/EPS, 120mm fläkt, 8xSATA, SLI

Western Digital Caviar GP 500GB SATA2, 16MB 7200RPM

Antec Performance P182 Miditower, Gun Metal Black Aluminum(utan nätagg)

Akasa 3 1/2" Fan Controller Jr. Black, For 3 Fans with 2 USB 2.0 Ports

Avgifter:
Total:
0,00
7.958,00

There you go.
www.komplett.se

Tackar!

Dock undrar jag om någon(kanske du som jag editade?) kan slänga ihop ett anningen billigare packet på Datorbutiken? Så dom kan skruva ihop den åt mig innan. Har också hittat ett chassi jag vill ha, Aerocool ExtremEngine 3T. Hoppas någon orkar!

Av Flipen

Ny speldator 6000-8000 kr!

Hejsan! Känns som att jag behöver en ny dator nu och jag behöver lite tips. Jag börjar att skriva vad jag är ute efter!
-Snyggt chassi
-Väldigt tyst dator (Då jag skall kunna sova med den på)
-Den skall klara av dom senare spelen
-Gärna fläktstyrning

Det är nog dom kraven jag har.

Jag har tillgång till 2 gig ram som ligger hemma. Jag har aldrig byggt en dator innan så den får gärna vara ihopsatt när den köps men det kanske går att köpa en i delar och sedan lämna in den någonstans och få den ihopbyggd? Bor i Göteborg, finns det något sådant ställe här?

Datorn jag köper skall vara helt ny och inte begagnad eller så! Pengarna jag har är ~6-8 k.

Hoppas någon kan hjälpa mig nu!

Av Flipen

Problem vid formatering, tydligt "Klickande"

Hejsan! Idag när jag skulle formatera om datorn min så hördes ett tydligt klickande från datorn, hela tiden. Formaterings procenten stog kvar på 0 % hela tiden så jag tänkte att det var lika bra att starta om datorn och lägga en tråd här istället.

Klickandet har uppståt innan när jag bara har suttit och surfat, då har jag hört ett klickande från datorn och den blir väldigt seg. Klickandet slutar sedan efter ett tag och jag kan sedan fortsätta. Men klickandet slutade ej vid formateringen utan höll ständigt på. Jag vet inte varifrån klickandet kommer, är inte speciellt kunnig. Någon som vet hur jag kan fixa detta och var ifrån ljudet kan komma?

Väldigt tacksam för hjälp!

/Flipen

Av Flipen

Tack för alla svar, det löste sig. var som sagt bara att ta en annan SATA-kontakt på moderkortet. Ursäkta min ubernoobighet

Av Flipen

Fan. Det konstiga var att jag inte direkt andvände något våld när jag drog ur sladen ur hårddisken. Då är jag rätt körd nu antar jag iomed att jag har haft sönder hårddisken?

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blunden
Menar du den lilla metall-delen som hjälper till att hålla fast kabeln? Denna behövs inte egentligen. De flesta äldre sata-kablar har inga sådana. Dock skulle en bild vara bra så att jag vet att vi pratar om samma sak.

Det är möjligt att det går att laga porten du hade sönder på moderkortet eftersom pinnarna inte verkar ha lossnat utan bara böjts. Du kan fråga någon elektronikreparatör eller liknande om du tror att du senare kanske kommer behöva mer än 3 sata-portar.

Ok, tack för dina svar än så länge.. Har fotat nu

http://img108.imageshack.us/img108/5438/img1779vi1.jpg
Bild på kabeln som skall in i hårddisken. Den saknar den "klickande" delen jag pratade om. När jag försöker stoppa in kabeln i hårddisken så fastnar den lixom inte.. Därför har jag nu ringt farsan och bet honom köpa en ny..

http://img516.imageshack.us/img516/9544/img1786bf1.jpg
Bild på den andra sidan av kabeln som har en "klickande" del. Det är delen av kabeln som skall sitta i moderkortet..

Hoppas bildkvaliten duger..

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blunden
Det bör fungera fint att bara sätta den i en av de andra sata-portarna. Vet dock inte vad som hänt med kontakten i disken. Kan du ta en bild på den också?

Måste också fråga hur du lyckades med detta? Måste ha krävts rejält med våld för att rycka loss en port på moderkortet. Datorkomponenter och våld är sällan en bra kombination, särskilt om man inte har mycket erfarenhet med olika komponenter. Det enda undantaget när det gäller kontakter är väl Molex-kontakten som kan sitta som berget. Mycket dålig konstruktion då den både kräver våld samt nästan gör ont i handen efter att man försökt dra ut den några gånger.

Haha, jag vetefan hur jag lyckades. Iallafall, det är inget fel på kontakten i disken utan det är själva kabeln som man ska ansluta som har tappat den "klickande" delen om du förstår vad jag menar. Därför tror jag att den inte lyckas fästa i hårddisken..

Av Flipen

Hur ska jag koppla sata kabeln?

Hej! Jag grejade igår med mina två sata kablar. En till Cd driven och en till Hårddisken, såklart..När jag kopplade ur sata kabeln från hårdisken hände det något med själva sladen så att den inte går att fästa tillbaka till hårddisken.. Också följde det med en grej från moderkortet när jag drog ur kabeln även där. För att förenkla det hela så bidrar jag med en bild.

http://img117.imageshack.us/img117/9143/img1776hx4.jpg

Då undrar jag, om jag köper en ny sata kabel, Kan jag fästa den i sata 2 på moderkortet? För den satt tidigare i sata 1. Men nu (som man kanske ser på bilden) är sata 1 helt skev och pinnarna sitter åt helt olika håll. Då är det lättare att bara koppla in sata kabeln till den vita, som är hel. Men kommer detta att funka? eller måste jag ställa in någon inställning så att den känner av att hårddisken är i sata 2?

Hoppas ni pallar att hjälpa en riktig nybörjare som pillat lite för mycket på sladdarna och att ni förstår vad det är jag babblar om Om inte får jag försöka att förklara igen..

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
PCB = själva kretskortet, det som allt på moderkortet sitter på så att säga

Rätt rolig topic, det är väl inget problem, utan snarare "hur gör jag?" fråga

Hur som helst så kan jag nog säga såhär att du antagligen inte kommer få ut någon intressant information även om du får fram vad det är för moderkort, sådanna moderkort brukar vara riktigt riktigt begränsade, så om man ska uppgradera t ex cpu eller minne på dom så finns det oftast bara något enstaka val man kan göra, och då inte heller värt det för fem öre vad gäller prestandavinst, då man kan få nya saker för en billigare slant

Då är frågan vad för moderkort jag ska köpa som passar min nuvarande processor? Det står i everest att jag har Intel Core 2 Duo E4300, men inte vilken socket den andvänder sig av. Och det måste jag veta när jag ska köpa nytt moderkort har jag förstått..

Tack för alla svar än så länge och ursäkta om jag är för dålig nu, men men..

Av Flipen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weedel
Det enklaste är att öppna datorn och kolla på moderkortet, antingen står tillverkare och modell på PCB:n eller också finns det nåt slags nummer som du googlar på för att kolla upp infon.

Jag har kollat innanför chassit och jag ser ingen tillverkar eller något alls på kortet =/ Dock vet jag inte vad du menar med PCB:n men men..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av twit
Det är sällan tillverkare av OEM-moderkort listar dem på sin hemsida, oftast är det aningen modifierade (ex. kraftigt nedskurna BIOS-inställningar) versioner av deras retailprodukter, men de hänvisar alla supportfrågor till återförsäljaren.
Ibland kan man därför flasha riktiga BIOS på OEM-moderkort om man är beredd att riskera lite

Låter lite väl komplicerat för mig kanske, inte vet jag..

Av Flipen

Mystiskt problem med moderkort!

Hejsan! Jag har ett mycket konstigt och ganska pinsamt problem angående mitt moderkort. Jag köpte min dator på Mediamarkt för nått år sedan. Nu har jag börjat fundera lite på vad jag har för moderkort osv och vill ta reda på detta. Jag har varit innanför chassit och kollat efter om det står något märke på moderkortet men nej, det gör det inte. Jag har också testat Lavalys everest som tar automatiskt reda på vilka delar man har i datorn och så och där står det "Asus leonite" när man kommer till avdelningen motherboard. Man får också en länk som leder hitt.
http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3

Mer får man inte. Jag skulle gärna vilja ha reda på vad det är för märke och modell på mitt moderkort men det går inte riktigt som jag vill.

Därför tänkte jag att jag skulle testa och fråga här och se om någon kan hjälpa mig med något tips eller så om hur jag ska få reda på vilket märke samt modell mitt moderkort har!

Tacksam för hjälp

Av Flipen

Problem med fläktstyrning!

Hejsan! Jag har köpt en sån här http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=303855

När jag kopplar in den till fläkten på nätaggregatet och sedan startar datorn så händer ingenting när jag skruvar för att sänka eller höja hastigheten på fläkten. Därför undrar jag vad som kan vara fel då jag har testat med programet Speedfan och det funkar inte heller. När jag försöker ta reda på vilket moderkort så misslyckas jag för det står ingenstans. Inte på själva moderkortet, inte i program eller nånting. Tänkte om jag kanske måste installera drivrutiner till moderkortet och så för att det ska funka, vem vet.

Hoppas någon kanske vet hur jag ska få min fläktstyrning att funka!

Tacksam för hjälp

Av Flipen

Datorn vill inte starta

Hejsan! På den senaste tiden har min kära dator inte varit sig själv och idag verkar det som att den bröt ihop. Allting låste sig, vart jag än tryckte med musen så hände det ingenting alls..Så jag tryckte in knappen på min dator i några sekunder så att skiten stängde av sig. Jag testade direkt att starta burken och då kommer detta såklart fram.

http://img75.imageshack.us/img75/1618/img1540kf2.jpg

Hoppas ni förstår vilken text det är jag menar även ifall bilden är lite skev.

Och jag trycker på "Senast fungerande konfiguration" och sedan startar datorn om sig och samma ruta kommer upp igen, jag gör samma sak och rutan kommer upp igen..Och så kan det hålla på hela natten verkar det som.

Då undrar jag såklart hur jag ska göra nu..Om någon har varit med om samma händelse kanske? Jag är inte så sugen på att lämna in burken för då kommer det säkert ta flera veckor innan jag får tillbaka den och då är jag redan död..Jag hoppas ni fattar hur det ligger till och kan hjälpa mig!

Har också testat att formatera om den..Men det blir ingen skillnad. Kom på tanken att man kanske ska köpa en helt ny hårddisk, bra idee?

Jätte tacksam för hjälp!

Av Flipen

ja. och så går allt genom fanmaten

Av Flipen

Ingen skillnad med fanmate2

Tjena har köpt en zalman fanmate1 http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=303855 och har installerat den till fläkten vid nätaggregatet. När jag skruvar så händer ingenting. Ingen skillnad på hur varmt det är i datorn, ingenting! Hör ingen skillnad heller. Och när jag startar datorn kommer detta fram http://img153.imageshack.us/img153/1149/img1463eb0.jpg

Jag är säker på att jag har installerat den rätt. Dock har jag inte fixat något i inställningar med bios osv..Vet inte om man behöver det.

Hoppas någon kan hjälpa mig