Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise
Skrivet av mrqaffe:

Bandbredden med hdmi 2.0 räcker inte för 60 Hz utan att subsampla 4:4:2 det har fram tills nu i praktiken krävts DP vilket är extremt ovanligt på tvar så de nya grafikkoerten är ett måste för de som vill använda en tv för att visa skrivbordet...

Nej, det stämmer inte vad jag vet, 4K@60hz@4:4:4 fungerar. Däremot med HDR eller högre frekvens än 60 hz blir det strul. Notera dock att det väl då är med HDMI 2.0 med nån bokstav efter, men tror det är vad man idag brukar mena med HDMI 2.0. Utan 4:4:4 blir det ju dock för jävligt så fort man har text eller liknande, det kan vi enas om.

@Laxpudding kan nog detta

Av improwise
Skrivet av mrqaffe:

HDMI 2.1 behövs framförallt för att kunna få bild från "skrivbordet" utan att behöva reducera färginfon via subsampling eftersom tv ar inte brukar ha DP och HDMI 2.0 inte stödjer bandbredden som behövs för det.

Förmodligen det du menar men det är sant med tillägget "vid högre frekvenser". Vid 60 hz är det inga problem att köra 4:4:4 (lite mer osäker gällande HDR, har inte känts så aktuellt på jobbdatorn ).

Av improwise

Telia Fiber - mediaomvandlare trots Ethernet?

Vår Brf uppgraderade nyligen Telias bredband från 100/100 Mbit/s till 1000/1000 Mbit/s. Detta skedde dels genom att switcharna i källaren byttes ut till nyare vilket inte är så konstigt. Vad som är mer konstigt är att varje lägenhet fick en mediaomvandlare installerad, detta trots att fibern tar slut redan i källaren och att det därifrån är draget helt vanligt "ethernet". Frågade montören, som inte riktigt visst själv, men sa något om att den behövdes för att de nya switcharna var så "kraftfulla" vilket låter lite märkligt.

Jag har själv svårt att se vad den egentligen gör för nytta, men än att den då erbjuder några extra portar för bredbandstelefoni och TV (som jag aldrig kommer använda) men att det inte har någon påverkan rent nätverksmässigt i övrigt.

Det är för övrigt en Inteno XG6846 vilken enligt tillverkaren är en vanlig level 2 switch vad jag kan se.

Nån som vet varför dom sattes in?

Av improwise
Skrivet av lejonhead:

Lg c9, bästa TV datroskärm just nu, de andra är så efter i teknik så det går inte jämföras.

Och sågar man den i bitar för att få 27" så får man dessutom nästan 4 st 27" skärmar

Av improwise

Jösses, gjorde en sökning på Inet och tror aldrig jag sett så många returer av en och samma skärm:

https://www.inet.se/hitta?q=C49G95

Hoppas verkligen att Samsung får ordning på detta.

Av improwise
Skrivet av Blub:

Marknaden är nog väldigt smal för denna typen av skärm. Dels formatet och dels priset.

Jag tror det fortfarande är så att det är fel på skärmen i sig och inget mjukvarufel och därför finns dom aldrig i lager och samsung gör allt för att lösa problemen i skymundan och innan dess skickar dom nog inte ut fler testenheter till youtubers. Dom skärmarna som fortfarande säljs tippar jag på är enheter som är quickfixade hos samsung och sen utkörda igen för att ge sken av att inget är fel på modellen. Förhoppningsvis är nästa större leverans en fixad batch, både inet och webbhallen har 30st på ingång.
Meeen vad vet jag...

Marknaden är nog snarare väldigt bred för denna typen av skärm, men förmodligen liten

Tror precis som du att det är något som inte riktigt är som det ska här. Även om det kanske är få som kan/vill köpa skärmen lär många ändå vara intresserade av den, och därmed borde det finnas många fler recensioner från de vanliga ställena. Samsung är ju som bekant rätt bra på marknadsföring.

Av improwise

Det är fortfarande märkligt få recensioner kring denna skärm vad jag sett? Förutom de infomercials som dök upp rätt tidigt (och som inte såg några av de problem som sedan diskuterats högljut i månader).

Av improwise
Skrivet av mats42:

Som har påpekats ett otal gånger. På tok för smalt 2/3 av skärmen är vita blaffor och 1/3 är det som jag kom hit för. Kräver 5 rader css för att fixa er hårdkodade sida på max 1201 px. Om inte annat så acceptera att vi inte trivs med er smalbildsdesign och gör det valbart för oss som begriper vad man använder fönster till.

Sen funkar inte era nya menyer korrekt på en touchskärm heller. med touch öppnas menyn vid klick, med mus öppnas forumet. Dessa onödiga klick med touch ger en urdålig användarupplevelse.

Det vita fälten mellan inläggen gör forumet svårläst/störande för ögonen. Sama sak me de onödiga rundade hörnen. Bytet av iconer i toppmenyn är nästa helt onödiga störande ändring.

Min egen aktivetet på sweclockers har minskat de senaste åren i takt med att sidan har "förbättrats". Jag tror det kommer att bli än mindre aktivitet då man lägger tid och resurser på denna typ av misslyckanden istället för att tex fixa en bilduppladning så att trådarna blir läsvärda och fungerande även efter några månader. Det känns helt enkelt inte värt att lägga tid på en site som bara blir sämre och sämre när det bara fungerar på andra siter

Men bortsett från det är du nöjd?

Av improwise
Skrivet av ZerveZ:

Titel: Design Director
Bransch: Konsult
Lön: 95000/månad, samt lite bonusar på ungefär 150k/år
Ålder: 35
Utbildning: Masters
Erfarenhet: Jobbat utomlands i ungefär 10 år och precis flyttat tebaxs till Sverige
Region: Malmö

Vad mer exakt gör en Design Director och vad skiljer det från en Creative Director?

Av improwise
Skrivet av KGB91:

Tveksamt. På en så stor skärm kommer man inte se en enskild död pixel i längden.

Varför skulle en död pixel synas mindre på en stor skärm där pixlarna dessutom är större?

Av improwise

RGB.

Av improwise
Skrivet av martinot:

@improwise:

Ingen (som jag kan se) som publicerat riktiga namn, personnummer, bilregnummer, gatuadresser, etc?

Kom igen nu, dumpa en iOS-14-skärm du med!

Är du orolig för någon privat info så kan du ju ta Paint eller nått annat och stryka över i bilden med (helt Ok).

Blir svårt då jag istället valt att dumpa iOS

Av improwise

Är det bara jag som är paranoid när jag känner lite tveksamhet kring att dela med mig av en massa informaton kring var jag bor, vad jag kör för bilar, vad jag har för operatör osv? Så har jag iof bara ett fejkkonto på Facebook också

Av improwise
Skrivet av ZecretW:

Oj, det verkar vara koncencus i vad jag ska kolla upp. Tackar för tipset.

Spyhunter var en favorit när jag var ung och spelade på min original c64 brödburk kopplad till en rördriven CRT tv från -73...

Ah, vilka minnen

Den riktiga versionen är väl med i Blues Brothers om jag inte minns fel, väl värt att se för den som gillar biljakter

Av improwise
Skrivet av Dragnet:

Ja, men jag kör ju G-Sync och mitt "klena" 2080 Ti orkar inte att ligga på 240 Hz hela tiden
135 Hz var det just när jag tog bilden. Jag såg dock peakar på 168 FPS i Dirt Rally och 207 FPS i Wreckfest.

(Inställningar typiskt High, en del options av och mild AA.)

Så skärmen visar upp frekvensen i realtid då och inte bara "grundfrekvensen"?

Av improwise

@Dragnet: Kul med lite positiva nyheter om denna skärm, har som bekant varit mycket åt andra hållet. Men i bilden står det 135 hz?

Av improwise
Skrivet av Jonhed:

SweClockers mest intressanta diskussion!

Vi kanske kan diskutera vad som är vad av ingående och utgående moms istället?

Av improwise
Skrivet av BasseBaba:

Tja....

Letar efter ett billigt (säg max 500:-?) kort att köra kontorsarbete i 3440x1440 över HDMI eller DisplayPort, men hittar inte ett dyft.

Finns t ex detta:
https://www.webhallen.com/se/product/237240-MSI-GeForce-GT-71...
Men verkar maxa 2560 över HDMI.

Tips någon?

Säkert ingen nackdel att ange vad du har för dator i övrigt, ålder på den osv. Är den hyfsat ny är det inte omöjligt att du har en CPU som har en GPU ("grafikkort") redan som duger för det du verkar behöva.

Av improwise
Skrivet av rgro:

Kontrasten är inget värt att hänga i julgranen, men färger får man riktigt bra.

Jo, samt att ljusstyrkan inte räcker till (för äkta HDR). Rätt fin skärm annars dock och sett till priset får man mycket för pengarna utan massa lustiga superböjar för att dölja dåliga betraktningsvinklar osv.

Av improwise
Skrivet av rgro:

Ja, tack vare DSC så går det (även med HDR).

Synd bara att HDR är rätt meningslöst på denna skärm liksom på de flesta PC skärmar.