Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise
Skrivet av o0ps:

om du inte kör med ett rtx 4090 så skulle jag indvika g9'an
jag köpte en g9 240 hz först som fick mitt 4090 Ti att gå på knäna och fick skicka tillbaka och bytte då till en G7 neo 4k 144hz quatnum micro dot och den skärmen kan jag ha till både min 13900ks /4070ti och 10700k /rtx 2080 utan minsta problem!

Sett till att 4090 Ti inte existerar vad jag vet så var det ändå imponerande i sig

Av improwise
Skrivet av Aka_The_Barf:

Gem har sett ut likadana sen de hittades på. De är perfekta i sin utforming och funktion. De har försökt att göra dem bättre men alltid misslyckats då de är perfekta från början.

Det stämmer inte då även det vi boomers ser som den ursprungliga designen tydligen inte är det

https://www.earlyofficemuseum.com/paper_clips.htm

En räddningsplanka finns i form av att Gem tydligen är ett varumärke men den ursprungliga designen på produkten tycks varit annorlunda. Få av oss lär väl få uppleva hur SweClockers ser ut om 150 år dock.

Av improwise

Vad har ADHD med det hela att göra?

Av improwise
Skrivet av BrutalSwede:

Tack, det hoppas jag med

Yes, mitt uppdrag var bara en lite hastigt inkastad ersättning för en fast anställd som slutade förra året. Så nu ska de börja söka en fast anställd istället eftersom det är billigare.

Åtminstone verkar många konsultköpare tro det, liksom att anställda alltid stannar längre än anställda.

Av improwise
Skrivet av GinTonic:

Kommer ihåg en tidigare diskussion...

Alla som har +100K i lön blir oftast de första att få gå när ett företag behöver kapa kostnaderna. Det kan senaste 30 årens historik bekräfta att så sker alltid först.

Källa?

Av improwise

Borde inte den egentliga nyheten vara varför inte stora hyresbolag utnyttjar sin storlek till att teckna mer fördelaktiga avtal för sina boende? Kunde jag förhandla fram 80 kr avgift per månad för 1000/1000 + TV paket med våra 45 lägenheter kan man tycka att ett stort fastighetsbolag borde kunna åtminstone matcha det om viljan fanns där.

Av improwise
Skrivet av twit:

Varför klipper du bort den ytterst relevanta biten om vad målet gäller? Det handlar över huvud taget inte om den typ av sidor som avhandlas här i tråden, utan (min fetstil):

IMY verkar dock vad jag kan bedöma oavsett anledning ändrat ståndpunkt gällande denna typ av webplatser med utgivningsbevis som diskuteras i tråden. Detta med hänvisning till att EU-rätten går före svensk lagstiftning.

https://www.imy.se/vanliga-fragor-och-svar/kan-jag-krava-att-...

Av improwise
Skrivet av backspace:

För att ge lite balans.
När man använder Mullvad så kommer man få uppleva Captcha (https://sv.wikipedia.org/wiki/Robotfilter) betydligt oftare än om man inte använder Mullvad.
Dessutom fungerar Mullvad väldigt dåligt om man vill kunna komma åt andra regioners utbud hos diverse streamingtjänster.

Mullvad fungerar dock lika illa även för att komma åt svenska streamingtjänster, liksom de flesta VPN tjänster numera. OVPN har sin "streamingtjänst", vet att även NordVPN och några till säger sig ha de tmen verkar fungera si så där, inte testat dessa själv dock.

Av improwise

Kollar nu på Community shield och häpnar över hur usel kvalitet som matchen sänds i på Viaplay. Förstår inte ens hur dom kan hitta en så usel kvalitet år 2024. Låst till "högsta" i så väl Firefox som Edge ser pinsamt dåligt ut på en vuxen-TV.

Av improwise
Skrivet av kelthar:

Haha, vafan, ska jag "hyra" min mus nu också?

Många relationer fungerar väl i praktiken så redan idag, alternativt att man istället hyr en joystick

Av improwise

Jag gjorde så att jag körde in OpenWRT på routern ihop med PBR (Policy Based Routing) och där Whitelistade de domäner som bråkar med VPN (främst olika streamingtjänster).

Det som är unikt med OpenWRT, iaf jämfört med pfSense och OPNSense, är att man inte bara hyfsat enkelt kan routa på domäner utan även att den hanterar subdomäner via wild cards. Man behöver alltså inte hålla kolla på ständigt föränderliga IP adresser eller whitelista typ halva AWS eller liknande.

Ska ge det några veckor och se hur väl det håller över tid, just nu funkar alla de streamingtjänster jag har på det sättet

Av improwise
Skrivet av Spretcher:

Alla resonerar olika, men personligen skulle jag aldrig köpa något, än minde VPN, från ett företag som spammar så mycket reklam som Nord gör.

Ingen aning om de (Nord) klarat sig undan svartlistning och därmed är ett alternativ mot geoblock, men skulle inte lita ett öre på integritet.

Det bästa hade så klart varit om någon som Mullvad inte hade ständiga captchas och hade en fungerande streaminglösning på plats (för oss som gillar att köra VPN i routern) men nu är det inte så som bekant. Om sen någon annan är bättre är mer än vad jag vet då jag fram tills för några månader sedan bara körde OVPN och var nöjd med det och därför är dåligt uppdaterad numera.

Av improwise

Hur står sig större internationella aktörer som NordVPN och ExpressVPN numera? Roat mig med lite research ikväll och då inte bara deras egen reklam och uppenbart köpta "recensioner" och får känslan av att det hänt en del där både när det gäller "no logs", gå runt VPN skydd hos olika streamingleverantörer samt godkända hastigheter. Det verkar numera inte bara vara svenska VPN leverantörer som verkligen har no logs policy och iaf NordVPN verkar ha hyfsat torrt på fötterna med externa granskningar av det. Då är målbilden främst en VPN med hyfsat bra no logs och upplåsta streamingtjänster, och kanske inte att man är NSAs eller Kinas fiende nummer ett osv.

Men det var flera år sedan jag faktiskt testade någon av dessa tjänster, någon här som gjort det i modern tid och kan dela med sig av erfarenheter?

Av improwise
Skrivet av Hakinger:

Jag lät AI sammanfatta den senaste policyn:

"The second privacy policy, OVPN Integritet AB (“OVPN”, “we”, “our”, or “us”) , collects more information about your browsing activity. Here are some of the things that OVPN collects:

Your username and password
Your email address
Your payment information
Your IP address
The websites that you visit while connected to the VPN"

Har deras policy ändrats numera eller var det AI:n som sammanfattade fel för vad jag kan se stämmer inte ovanstående, iaf inte "The websites that you visit while connected to the VPN"?

Av improwise

Har testat att byta till Mullvad men får snudd på hjärnblödning på alla dessa ständiga captchas som jag i princip aldrig fick med OVPN. Som utvecklare är det dessutom inte optimalt att köra för mycket proxy5 inställningar osv som kan riskera ställa till det vid debuggning osv. Dessutom verkar OVPN som bekant fortfarande vara ensamma med att erbjuda en Streaminglösning.

Blir till att fundera på om man kanske kan leva med OVPNs nya villkor osv....eller möjligtvis köra både Mullvad och OVPN...

Av improwise
Skrivet av OrangeWindies:

Jag gjorde en reklamation genom kreditkortet. Det tog en månad med lite mejl fram och tillbaka men de ska nu återbetala pengarna för delen av prenumerationen som jag inte kunnat använda. OVPN har nu 60 dagar att klaga på reklamationen.

Hur gick det?

Av improwise
Skrivet av Spawnbadboy:

Skulle vilja veta ålderspannet och vad de olika åldrarna valde där.
Äldre har mycket svårare att ta till sig nya saker.
Har en sjukt duktig kollega på jobbet som är 60+ men han kan inte googla på saker för fem öre och tycker det är värdelöst

Tvivlar starkt på att en duktig utvecklare som var i 40-års åldern när Google Search lanserades inte kan googla.

Av improwise
Skrivet av joakim99:

Har du i nutid försökt göra dina ärenden på dessa kontor? Tillgängligheten har inte direkt förbättrats senaste decenniet.

Det var nog poängen.

Av improwise
Skrivet av joakim99:

De fyra stora svenska bankerna (inkluderar Nordea här) gjorde en vinst på 200 miljarder förra året. Omsättningen och vinster för BankID är felräkningspengar i sammanhanget.

Det är uppenbart att många här har lika mycket erfarenheter av och kunskaper om den dagliga verksamheten på en bank som av BankID annat än som konsument - det vill säga ingen alls. Åsikter däremot....

Precis som du är inne på så är detta låtsaspengar för bankerna, dessutom utanför det område där dom vill bedriva verksamhet och göra affärer. Vilket också är skälet till att dom vid ett flertal tillfällen ställt sig positiva till att staten inför ett nationellet elektroniskt ID kort motsvarande BankID.

Av improwise
Skrivet av reverend benny:

Bankerna har inget intresse av att staten skapar ett alternativ, bankerna tjänar storkvarn på BankID genom deras samägda bolag Finansiell ID-Teknik BID AB.

Räcker med en snabb titt på deras senaste årsredovisningar för att se att det inte stämmer. Senaste årsredovisningen visade på 20 miljoner minus.

Skrivet av reverend benny:

Vet inte hur det är idag men för några år sedan så var det många som valde att avstå att implementera stöd för BankID beroende på höga löpande kostnader (per inloggning/transaktion) och fasta avgifter, där var Freja ett billigare alternativ.
Vet dock inte hur det ser ut idag när det finns något mer konkurrens.

BankID systemet kostar pengar att driva och så länge inte staten är beredd att ta notan så måste någon/något betala. Som framgår ovan är Finansiell ID-Teknik BID AB inte direkt någon vinstmaskin i sig och det kanske är orimligt att begära att bankerna ska subventionera de som inte har råd att betala.