Inlägg

Inlägg som taliz har skrivit i forumet
Av taliz
Skrivet av hunden:

Nu har jag inga prestandasiffror då jag inte är på jobbet men jag kan fixa imorgon om det är intressant, dock går det ju inte jämföra olika arkitekturer rakt av så det ger väl inga direkta svar på vilken som är snabbast. Den ursprungliga frågan var dock hur mycket effekt den utvecklar och jag vet att en TV-processor är mycket större och blir mycket varmare än en smartphoneprocessor, de värre TV-apparaterna har dessutom flera processorer som har olika uppgifter. Det som påstods var att en ett helt mainboard drar lika mycket effekt som en smartphone.

Jag är även väldigt nyfiken på hur bra en telefon klarar av videobearbetning, har du några exempel på det? program för att utföra bildbehandling på en enskild bild är inte direkt snabba enligt min erfarenhet.

En modern platt-TV har ofta en arm-baserad arkitektur, liksom dagens smartphones. Men hårdvaran i en TV utvecklas inte lite fort som telefoner gjort de senaste åren, och äldre teknik = högre strömförbrukning och värmeutveckling.

PS. Du vet att det finns iMovie till iPhone va? Det funkar suveränt.

Av taliz
Skrivet av taailyn.:

Skulle nog säga att runt 6000 kanske hade varit mer rimligt. Ska du inte använda datorn för något annat än just att surfa och redigera bilder så klarar sig den utmärkt så länge det inte är superfeta RAW filer, då kan det gå lite tungt vid användning av filter etc i PS. Film däremot är inget jag rekommenderar att man redigerar på den, i alla fall inte i upplösning över 720p. Om After Effects ingår i ditt redigera film så är den lite väl klen för just sådana specialeffekter, d.v.s. om man vill ha någorlunda flöde i sitt arbete.

Det största fördelen du får med 2011ans modell är en Sandy Bridge som är betydligt kvickare än den gamla trötta Core 2 Duon. Utöver det får du ju lite snabbare minnen och större hårddisk.

Svårt att säga ifall du ska välja 2011an eller den begagnade då det helt enkelt beror på hur mycket du kommer att använda datorn och hur tunga grejer du kör på den. Hade du bara tänkt att använda den som surfdator, redigera lite bilder, köra garageband och lyssna på spotify så duger den utmärkt.

Du verkar ha missat att 2010ans modell har ett separat nVidia Geforce 320m. 2011ans modell har bara inbyggd intelgrafik som är betydligt långsammare. Som Steve Jobs sa när de presenterade 2010ans modell "we chose killer graphics instead", när folk klagade på att det fortfarande var core 2 duo.
Förövigt har jag själv en 2010 13" MBP, och CPU är så gott som aldrig ett problem. Det enda jag saknat är att det inte satt en SSD i..
Hursomhelst så ser jag 0 värde i 2011års 13" MBP. Bryr man sig inte om GFX så köper man en 13" Air, bryr man sig om GFX så köper man en 15-17" MBP.

Av taliz
Skrivet av hunden:

Nu menar jag inte att spela in från kameran i sunkig kvalité utan pratar om bildbehandling av en signal, exempelvis att interpolera en videosignal från 60 till 120 bilder/sekund.

Ja, det klarar dom. Vad tror du det sitter för monsterchip i en tv egentligen?

Av taliz
Skrivet av hunden:

Knappast, vilken smartphone klarar av bildbehandling i realtid av 1080p? Visst drar skärmen mest men processorn i en TV utvecklar en helt del värme den med, betydligt mer än en smartphone.

Det gör flertalet highend smartphones nuförtiden, tex nya iPhone 4S, Galaxy S2 mfl.

Av taliz

Finns det ingen docka till den som stödjer det?
Jag har tex en Lenovo W510 som jobbdator, den har 1st vga och 1st displayport. Men i dockan så finns 2st DVI, och dom har jag kopplade till 2st 22" skärmar. Funkar klockrent. W510 har dock ett hyffsat kraftfullt internt grafikkort, och det har kanske inte din dator..

Av taliz

Köp en standardserver istället, tex HP DL380 eller Dell R710. Dells kan du bygga på deras site direkt. Fördelen med en sån framför egenbyggt är att de är fullt supporterade av alla hypervisorleverantörer, såväl VMware, Citrix som Microsoft. Dessutom får du snabba diskar, rejält utbyggbara med dubbla CPUs, 18 DIMM-platser, up till 16st 2,5" SAS-diskar osv. Dessutom får du inbyggd remoteaccess(ILO alt. DRAC) som gör att du kan starta om den eller tom installera OS etc utan att behöva gå till källaren/garderoben eller var den nu står.

Alternativt kan ni förstås köpa det som en "molntjänst". Det kryllar av leverantörer som säljer virtuella servrar som du enkelt kan deploya via webbrowser. Som ovanstående föreslår så funkar ju Amazon bra, och i Sverige så kan ju i stort sett varenda IT-driftsbolag erbjuda det också.

Av taliz

Du kan väl använda en Thunderboltdisplay till PC också? Det är ju mini displayport.

Av taliz

Lär dig engelska istället, det kommer du ha nytta av i framtiden.

Av taliz
Skrivet av Hardware guy:

Vilket inte har någon betydelse om man köper från en butik som hanterar reklamationen under hela diskens garantitid, inte bara under den lagstadgade tiden.

Det blir oavsett jobbigt om man inte har kvittot kvar heller. Eller om man flyttar, eller glömt bort vart man köpt dem.. osv..

Av taliz

Det som är mest intressant är väl egentligen tillverkarens returpolicy, åtminstone om man köper dom på nätet.. Jäkla surt att behöva stå för frakt utomlands själv tex. Hade en trasig 1TB seagate här nyss, men billigaste frakten kostar ungefär som en ny disk..

Av taliz

Uhm, är det inte DDR2 till 775? Hursomhelst, har du testat båda modulerna separat, och i båda minnesplatserna separat?

Av taliz

Kolla mullet.se tex, där kan du bygga arbetsstationer lätt. "Dual Xeon 5600 Arbetstation 8-disk 2*Grafik, 196GB" är rätt schysst tex. Förslagsvis 2x5620 CPUs & 12x4gb ram, 22 lax.

Av taliz

Poppis att införa alla möjliga lustiga avgifter nuförtiden. Flygbolag har ju bränsletillägg tex. Snart kommer det väl en stöldavgift i matbutiken för att kompensera för det som stjäls.. Eller kanske en kylavgift för glass... Eller kanske...

Av taliz
Skrivet av JewelNite:

Volvo och Ferrari är två olika märken, går inte att jämföra så.
Snarare typ en 740 och en s80 snarare? Tänk om tänk rätt.

Det är två olika produkter. Finns ingenting som säger att en försäljare måste ersätta en produkt med en annan produkt från samma tillverkare, utan det kan vara en jämförbar från en annan tillverkare.

Dvs, du skulle ha kunnat få en Volkswagen istället för din Volvo, tex, men inte en Ferrari..

Av taliz

Duktigt scammat. Just att gamla iPhones "går sönder" verkar vara ett vanligt problem.. Att överhuvudtaget förvänta sig att man skall få en ny bättre version verkar jävligt lustigt, men vanligt förekommande bland iPhone-ägare. Om du köper en Volvo väntar du dig väl inte att du får en Ferrari om den går sönder?

Av taliz

Näe, det måste man inte. Däremot kan dom vara känsliga om specarna inte stämmer exakt mellan minnena i samma kanal. Jag har byggt mycket med HP-servrar och HP själva använder flera olika OEMs(dvs minnena har olika tillverkare, vilket oftast står på dom, men har ett HP-klistermärke också). Så du bör kunna kolla vilken tillverkare och modell dom du har är och köpa likadana.

Av taliz

Det är väl nån strömsparfunktion eller ngt i NASet du får stänga av då..

Av taliz
Skrivet av alexandernajafi:

"Alan, Intel's NVM Solutions Group" Är det Alan på Intels "Never mind" Solutions Group ?

Tänkte samma sak. Hade passat bra med tanke på bilden åtminstone jag fått av deras kundbemötande.. Fruktansvärt svårt att få dem att erkänna problem och returnera defekta produkter.

Av taliz

http://store.apple.com/se

PS. Media Markt har nått erbjudande om MBP 13" för 8990 har jag sett.. Det är ju inget för tunga spel, men grymt bra för allt annat.

Av taliz
Skrivet av John Deo:

Som alltid när det gäller teknik så kan man få den snabb eller tillförlitlig. Sällan både snabb och stabil.

Intel kanske inte är så snabb på pappret men är fruktansvärt drift säker.

Det är dom tyvärr inte. Vi har köpt in ca 40st G2 där jag arbetar, och haft 5st som totaldött hitills. Intel är dessutom rejält svåra att ha att göra med då de kräver väldigt mycket tid att bevisa för dem att de är trasiga.
De är ju fortfarande relativt nya på lagringsprodukter på konsumentmarknaden och lite stora i korken.