Inlägg

Inlägg som ggalaxyy har skrivit i forumet
Av ggalaxyy
Skrivet av Jäger:

Tänk på att x99 moderkort är nästan 1000kr dyrare också.

väldigt sant.

Av ggalaxyy
Skrivet av Icte:

I7-6700K + 2x8 GB DDR4 RAM (t.ex. Kingston HyperX) + valfritt Z170 moderkort

Exakt vad jag tänkte först, men är det eventuellt värt att lägga till en tusenlapp och satsa på en 5820K @ 3999:- ?

Av ggalaxyy

Ny CPU + Minnen + moderkort skall införskaffas.

Har bestämt mig för att uppgradera, har en budget på 5-6000:- Kraven är:

16GB+ DDR4 RAM
Moderkort
Upplåst CPU. minst 4 kärnor 8 trådar.

Kommer användas till både gaming och som workstation, har ett 980Ti till detta. Datorn kommer vattenkylas, alltså kommer den överklockas, så upplåst CPU är krav, plus att moderkortet måste tåla en del klockning.

Av ggalaxyy

Vad är detta värt?

Vad är detta uppgraderingspaket värt enligt er? Har redan en köpare. Begagnade prylar, köpta 2012.

Intel i7 3770k
ud5h z77
2x Corsair vengeance LP 8GB DDR3 1600Mhz (2x4GB) (16GB totalt)

Av ggalaxyy

Potential finns, Uppgradering behövs.

Så jag bestämde mig för att hjälpa en bror till en bekant, då han frågat om hjälp. Hans dator blev varm, och det laggar i spel tydligen. Datorn är rätt gammal, men har blivit uppgraderad tidigare i faser. Efter lite research hittade jag dessa komponenter som sitter i just nu:

Komponenter i dagsläget:
* Intel Core i3 540 2 Core, 4 Thread @ stock 3,06Ghz w/ stock-cooler
* ASUS P7H55D-M Pro
* 8GB Corsair Dominator Platinum 2133Mhz 9-9-9-24 (2x4GB)
* AMD ASUS R9 280 3GB Vram
* Deltaco 423 500W omfg wtf

Nätaggregatets fläkt surrar som ett jet-plan och jag har nämnt till klienten att en uppgradering står på tur för att förhindra en potentiell brand, då detta nätaggregat är rena rama katastrofen. Processorn behöver en uppgradering också, en gammal i3 duger inte till spel, och sockeln är uråldrig, så nytt moderkort måste också köpas. Minnena behålls då dom mer än duger till en 1080p gaming-maskin, och grafikkortet behåller vi då det räcker gott och väl till dom spel snubben ska spela.

Följande krävs:
* 4-kärning processor.
* Kompatibelt moderkort
* Nytt stabilare nätaggregat
* Eventuell maffigare/tystare processorkylare

Budget: så billigt som möjligt, men ändå behålla någon form av skam i kroppen, och satsa på ett mer stabilt aggregat, väljer ni ett moderkort/CPU för överklockning så kommer jag att överklocka, men då vill jag att ni slänger med en bättre processorkylare än stock.

Av ggalaxyy
Skrivet av duked:

@ggalaxyy: Jag har alltid varit lite mer för Rift (eftersom den hade intressanta exklusiva spel och lägre SDE), men beställde slutligen en Vive eftersom jag vill pröva room-scale nu, inte sen.

Men jag är inte för något krig VR-headset emellan - PSVR/Vive/Rift är alla mycket bra, men som sagt, jag vill ha NU, vill inte vänta och se hur Oculus Touch kommer att fungera i room-scale. Och alla exklusiva Rift-spel, var ju inte exklusiva (Technolust, EVE: Valkyrie kommer ju. Och Lucky's Tale ska ju gå att spela med ett litet "hack").

Det lutar emot en Rift för mig, dels för att jag äger Razer Hydra, så jag kan använda dom medans jag väntar på Touch. Har även en STEM order, men har inga höga förväntningar på att den ska anlända någon gång snart...

Av ggalaxyy
Skrivet av Devil May Cry:

Du är knappast den enda som står eller har stått inför valet. Jag beställde först Riften sedan avbokade och beställde Vive.
Varför, för jag har utrymmet att gå runt och det tilltalar mig mer.

Näe färstår det.. Headseten är väldigt lika och det är väldigt svårt att välja. Jag tror att komfortfaktorn talar så pass mycket till mig att jag måste välja Riften. Men samtidigt kommer jag få vänta på att Touch släpps för att få trådlösa kontrollers. Jag har även inte utrymmet till full-scale-room-vr upplevelse.

Av ggalaxyy

Jag beställer ett VR headset i kväll. Saken är klar, men vet fortfarande inte om jag ska beställa en Rift, eller en Vive. Jag har väldigt stor koll på exakta specifikationer och jag har koll på för och nackdelar, men har ÄNDÅ svårt att bestämma mig.

HJÄLP. Vad hade ni valt och varför?

Av ggalaxyy
Skrivet av dunderlil:

Länge sedan vi fick en update nu. Väntar spänt!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är lite lugn nu i projektet då jag inväntar delar, men snart kommer det hem fittings, plus att jag ska beställa lite vattenblock också väldigt snart!

Här är en försenad bild på vad paketet innehöll jag fick! Nu är hela familjen samlade efter Inet-emballage olyckan för några veckor sen. Ska bli så jävla kul att få hem fittings och block, så jag kan börja planera sista grejerna innan byggnation.

http://i.imgur.com/kLsM9rV.jpg

Av ggalaxyy

Jag använder ett Masterkeys PRO L, och är skit nöjd! Bra recension.

Av ggalaxyy
Skrivet av magma86:

20k?! Kan man ju fan bygga en ny dator för.

Dom som köper denna processor använder antagligen datorn i ett sammanhang där det lönar sig så pass mycket med en så här bra CPU att det betalar sig själv väldigt snabbt.

Av ggalaxyy

rip

Av ggalaxyy
Skrivet av IronclawFTW:

Jag är intresserad av Razer Hydran, men inte 2900kr lol. Jag bjuder 1000kr.

Du kan inte gå efter ebay priser, dom är alltid överprisade. CV1, Vive, DK2 WAY too much. DK2or säljs ofta på ställen som Blocket och Tradera... finns några även nu från 1500kr. Köpt mina 2 för 1200 och 1500kr. Vanligast är ca 2000 men är för mycket tycker jag.

Jag vet två stycken som tipsar om ebay just för att dom fick sina snabbt sålda precis nyligen för $600 så jag är optimistisk. Vi får se helt enkelt!

Ditt bud på hydran är registrerat.

Av ggalaxyy
Skrivet av gabriel15:

Ja köpte en för 1600kr på tradera för 2 dagar sedan.

Tänkte bara ge ett riktpris för vad den egentligen är värd

Alright, då hade du tur! Blir antagligen att jag lägger ut den på Ebay i så fall. Vet att jag kan få mer där.

Av ggalaxyy
Skrivet av seraj5:

http://www.tradera.com/item/120311/256174686/oculus-rift-dk2-...

Vi får se vad den går för
Vart i kalmar bor du? Bjuder 1800kr

Med tanke på vad Rifts går för nu för tiden (runt 6000:-) så kommer den antagligen sticka iväg ordentligt i sista minutrarna.

Bud registrerat.

Av ggalaxyy
Skrivet av gabriel15:

1600kr på tradera ifall man vill köpa det lite billigare

Det är budgivning, DK2 går inte så billigt.

Av ggalaxyy

Går denna GPU att rädda?

Tjena, har möjlighet att få plocka hem ett trasigt grafikkort från jobbet. Tydligen visas artefakter på skärmen med det i kopplat. Mer än detta vet jag inte, vet inte ens vilket kort det gäller, men tog en snabbtitt, och såg att det var ett AMD kort med MSI kylare, kan ha varit ett 260x eller 280x eller liknande, kanske bättre.

Finns det någon möjlighet att rädda ett kort med artefakter? Kommer självklart testa kortet själv sen när jag får tag i det, och se det med egna ögon. Tyckte jag hörde min tekniker säga något om att minnet på kortet var kaputt? Vet inte hur noga personen testat detta, kan mycket väl vara vad som egentligen. tips?

Av ggalaxyy
Skrivet av Robin Bergström:

Man tackar för det snabba och välskrivna svaret. Gör nog som du säger och skippar CD läsare då jag inte använt min på några år. Byter chassi till Define S och tar bort en noctua fläkt så jag bara har en kvar som jag tänkt ha i bottnen av datorn (intake) för att skapa lite tryck för att förhoppningsvis minska damm. 3 st 140 mm fläktar borde väl räcka gott o väl.

Bytte ut hårddisken mot en samsung 850 Evo 1 TB. Dags att sluta med mekaniska hårddiskar och endast köra ssd
120 + 250 + 1 TB lär väl räcka eller kanske en 500 är nog?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9352228/19-04-2016

Nu snackar vi!

edit: bygg datorn själv! Det är jätte lätt och askul! Plus att du tjänar in en hel del pengar på det. Då kan du dra nytta av denna med.

Skrivet av professor-x:

[...]! som ovanstående skriver så hoppas jag du ska bygga den själv ! lycka till

Av ggalaxyy

Paket i dag från Inet i deras skit-emballage som vanligt!

http://i.imgur.com/uHSNhKM.jpg

Fortsättning följer!

Av ggalaxyy
Skrivet av Mac83:

Känns ju lite dyrt när man köpte ett splirrans nytt Dk2 direkt från Razer för ett par år sen för 3700kr med tullen inräknad.

Times change man