Inlägg

Inlägg som ggalaxyy har skrivit i forumet
Av ggalaxyy
Skrivet av anon34061:

Prova dammsuga varenda dag, då lär du slippa att bada i damm.

Det är inte ett alternativ

Skrivet av bobzombie:

Har du datorn på golvet?

Ha det gött

Det är min lägenhet som blir dammig, inte min dator, den är nog mest dammfri av ALLT.

Skrivet av miklon:

Att behöva dammsuga varje vecka är inte särskilt extremt.

Nej det är jag medveten om, men har ett stort dammproblem trots detta.

Skrivet av liorcifer:

Jag har varit lite nyfiken på en luftrenare ett tag nu. Är dels som TS rätt trött på allt jävla damm som är överallt men är även lite allergisk mot pollen så det vore också en orsak att ha en. Men hur är det med placering av dessa? Kan man skuffa undan den i ett hörn och ändå förvänta sig att den ska fungera optimalt? Jag har även en takfläkt i mitt vardagsrum där jag tänkt ha luftrenaren om jag köper en, så jag tänker att den hjälper till att skjuts luften till och från luftrenaren?

Undrar detta med. Skulle kunna tänka mig att införskaffa en sån här luftrenare, men har balkongdörren öppen rätt ofta, pajjar jag inte hela grejen med en sån då?
Kan man placera en sån vart som? Har den en viss "räckvidd"?

Skrivet av YamahaDGX630:

Många skriver om att flytta chassit från golvet och använda fläktfilter osv. Det är ju inte vad TS pratar om. Problemet som TS upplever verkar ju vara damm generellt i hemmet. Jag skulle som någon tidigare nämnde införskaffa en bra dammsugare. Utan att vilja skryta över huvud taget så har jag nyligen gjort en rejäl research för några veckor sedan. Ska man ha det absolut bästa så är det Electrolux UltraOne Zuoquattro som gäller. Hepa 14 filter och sugförmåga i toppklass. Men för oss lite mer dödliga så rekommenderar jag Electrolux Zuogreen+ som är en dammsugare med fokus på låg ljudnivå och återvunnen plast. Denna har Hepa 13 filter och räcker i stort sett alla fall. Vitsen med ett bra Hepa filter är att dammsugaren inte ska släppa ut oren luft utan snarare rena luften som släpps ut från dammsugaren.

Vad gäller byggkvalité så är dock Miele bättre. Dom har alltid tillverkat dammsugare som har lång livslängd, dock ser dom ut som en tidsmaskin från 80-talet enligt mig.

Tack, äntligen någon som förstod att jag var ute efter att lösa dammproblemet i min lägenhet, inte i datorn. haha. Tog en titt på dammsugarna du länkade, och ja den första är lite för dyr, men den den andra för 2k kan jag lätt tänka mig att köpa. HEPA filter verkar vara det shit, tror jag köper en luftrenare också då jag hör mycket bra om dom.

Av ggalaxyy
Skrivet av ramlösa:

Ska du spela i 4k får du köpa 2st i vilket fall som helst.

För att spela dom tyngsta titlarna ja, men ett 980ti räcker gott och väl för att få 165hz @ 1440p för mig i te.x rocket league som jag spelar mycket. Så ett 1080 borde ge stabila 60 och mycket mer i 4k. Men vem vet.

Av ggalaxyy

Jag blir extremt irriterad på damm.

Tjena. Okej jag bestämt mig nu för att gå till botten med dammproblemet jag alltid lidit av. Förstår att datorn är som en jävla dammkatalysator, men oj oj oj vilka problem jag har med allt jävla DAMM!
Om jag inte dammsugar en gång varje vecka så fullkomligt badar jag i damm, ÖVERALLT lägger det sig lager på lager med damm. DAMM DAMM DAMM

Har ni några schyssta tips på hur jag kan reducera mina dammproblem? Är fullt berädd att köpa ny dammsugare, eller luftfuktare, eller vad fan som helst! Har inga problem att lägga en summa pengar om det hjälper mig att i alla fall reducera dammproblemet.

I dag har jag en vanlig ful gammal dammsugare på Maxi, 300:-. Lever i en normalstor etta, med balkong. Har inga aktiva fläktar som står och snurrar och ingen AC. Har även inte heller några luftfuktare eller annat krims krams. Har bara min PC som är igång så fort jag är hemma.

help me

Av ggalaxyy
Skrivet av SAnDis:

Avvakta på benchmarks, finns för många tomtar som hypar upp kortet utan att veta något.
Finns rykte om säger 2-3% till 50% bättre, allt beror på spel, dx11, dx12.

Jo det kommer jag göra oavsett.

Är nog mest intresserad av prestandaökning i VR, men självklart till 4K gaming också

Av ggalaxyy
Skrivet av MinscS2:

Tjo.

Igår kväll stängde datorn av sig spontant när jag satt och surfade. Tänkte inte mer på det utan gick och la mig.

Nu på morgonkvisten så betedde datorn sig väldigt märkligt (och oroväckande).

Antingen så ville den inte boota (blackscreen), eller så fick den upp felmeddelande om att överklockningen hade misslyckats, eller så lyckades den efter om och men ta sig in till windows (ibland med svensk text under laddningen till windows, i.e. "vänta", vafan?), eller så gick den in i något konstigt slags viloläge där lysdioderna på chassit blinkade (aldrig sett något liknande.)

Jag kunde dock inte ta mig in på BIOS, och tangentbordet agerade väldigt konstigt under dom få gångerna jag väl lyckades ta mig in på windows: musen fungerade som den skulle, men tangentbordet agerade väldigt märkligt: tryckte jag på windowsknappen så startade den upp chrome, och tryckte jag ctrl-alt-del så fick jag blackscreen och/eller loggades ut ur mitt windowskonto(!).

Jag trodde först att det var överklockningen på processorn som spökade, men jag testade att byta till mitt gamla tangentbord och plötsligt så fungerade allt som det skulle igen; datorn bootade normalt, jag kunde gå in i BIOS och tangentbordet fungerade normalt inne i windows.

För att testa att det inte bara är en slump så kopplar jag in mitt ordinarie tangentbord igen när windows har bootat normalt och *poff*, omedelbar blackscreen med blinkande lampor på chassit.

Så min fråga är...va tusan har hänt egentligen? Har aldrig någonsin varit med om att ett tangentbord(!) får en dator att agera så här pass konstigt. Tangentbordet som spökar är ett CM Storm Quickfire med bruna brytare.

Tacksam för svar.

Kör du t-bordet i någon frontanslutning på chassit, eller bak i moderkortet? Har du testat olika portar?

Av ggalaxyy
Skrivet av JohnnyGreed:

Sex kärnor vs fyra men är det så enkelt? Är lite rådvill mest prestanda för pengen!?! Det skall byggas en ny dator i studion enbart för musikproduktion.

Kan tänka mig att den verkliga prestandaskillnaden för dig här är mer eller mindre 0.

Av ggalaxyy
Skrivet av cider123:

Hade nog väntat till 1080ti isåfall.. Men det är klart, du kanske får lite mer för kortet idag än om du säljer det till vintern.. Kan ju dock tänka mig att ti modellen är väsentligt bättre än 1080, som är väsentligt bättre än 980ti - så frågan är kanske vad du skulle vara nöjd med. Det går ju alltid att byta upp sig, men behövs det verkligen liksom..

Är med på vad du säger. Känner väl att en uppgradering till pascal är rätt i tiden oavsett. så kanske ska satsa på ett 1080 direkt och köra på det.

Av ggalaxyy

Köpte mitt 980Ti för några månader sen, och håller nu på att vattenkyla min PC (CPU/GPU loop), men funderar starkt på att sälja kortet och skaffa 1080 istället. Pros/cons? Borde jag vänta på en Ti variant?

Tar det lång tid innan block släpps till pascal korten mån tro?

Av ggalaxyy

Uppdaterade precis första-inlägget med lite bättre utförlig text, och lite fler bilder

Av ggalaxyy
Skrivet av Azodan:

Brukar inte kommentera på byggloggar men detta gillar jag! Det är nästan så man blir sugen själv att fixa upp en gammal dator!

En fråga, är delarna helt luktlösa som du har rengjort med 5-56? Har inte använt 5-56 själv men jag har för mig att det luktar en del när man använder det.

Skickades från m.sweclockers.com

Det luktar som fan! Men sköljer av alla ytor med lite varmt vatten och vanligt diskmedel efter 5-56, då blir det perfekt och luktfritt!

Bara försöka få tag i en! Riktigt kul att pyssla med sånt här. Glöm inte kolla mina andra projekt, dom är länkade i första-inlägget.

Av ggalaxyy
Skrivet av Captain_Spock:

På med en bra kylare och i med en SSD, med tanke på hur du lyckats med dina andra byggen så är jag osäker på om jag kan hjälpa dig med något annat

Exakt vad jag gjorde haha.

Av ggalaxyy

Pigga upp och rengöra en äldre spelmaskin.

Tjena. Jag fick hem min brors dator här om veckan, då han klagat på att den är högljudd, blir varm, laggar och hackar både i och utanför spel och är allmänt ostabil. Han hade väl slängt ut den vilken sekund som helst, men fick klorna i den och tänkte fixa till den, och kanske göra någon lite uppgradering här och var.

Mina senaste två loggar (Den här, och den här) har varit väldigt framgångsrika, så tänkte att ni ville se det här med

Följande specifikationer hittades när jag kollade datorn:
CPU: AMD Phenom X4 945 @ 3,0Ghz
GPU: Sapphire VaporX HD5850 (1gb)
PSU: Corsair HX750w
MoBo: ASUS Crosshair Formula
RAM: 4GB DDR3 1333Mz
HDD: 750GB Samsung HD753LJ (7200RPM)
Ljudkort: Creative X-Fi Supreme FX
Övrigt: DVD-brännare, Fractal Design Define R2

Nedan i spoilern följer loggen över uppgraderingen och rengöringen av min brors dator.

Here we go again. Den här datorn är köpt begagnad en gång i tiden av någon snubbe, som lyckats repa till fronten ORDENTLIGT. Men har läst också att rev.1 av R2 chassit ska ha varit rätt kass finish på som repade lätt.

http://i.imgur.com/INuQvaw.jpg

Ok håll i er nu. Hela insidan på chassit, tak, golv, sidoplåtar, ÖVERALLT är det ljudisolerat material. Det har börjat släppa av någon anledning och är extremt kletigt och sätter sig överallt, en riktig katastrof.

http://i.imgur.com/fBk7hZL.jpg

Öppnar upp burken hur som helst, och får seen hop av kablar och äldre komponenter. Men ser att killen som haft datorn innan min bror köpte den definitivt har spenderat en hel del pengar på denna rig. En i5a och HD5850 på ett formula III moderkort var en fet kombination på den tiden, vet att Define R2 var ett av dom fetaste också när det kom ut. I dag är den "skrot" i vissa ögon tydligen, men ska fixa till den ordentligt!

http://i.imgur.com/4xrrcuO.jpg

Som ni ser är det här stinkande ljudisolerade materialet precis överallt, och det är riktigt klibbigt och äckligt!

http://i.imgur.com/j4fFU9O.jpg

Kommer bli ett helvete att få bort allt... t.om över 5,25" platsen är det bitar av skiten.

http://i.imgur.com/NlKT6Zd.jpg

Det har samlats en hel del damm under åren. Kan tillägga att det ni ser är LÅNGT i från allt, då jag redan blåst ur den med kompressorluft.

http://i.imgur.com/Iv0f96m.jpg

En closeup på repan i fronten (som jag kommer lämna som den är)

http://i.imgur.com/IZ1WWbQ.jpg

Hittade en 750GB disk i datorn, som tyvärr har börjat föra ett jävla oljud, misstänker att den går på knäna, och den kommer bytas ut pga detta.

http://i.imgur.com/o6YL7ZH.jpg

Börjar få ut lite kablar och skit nu...

http://i.imgur.com/3R7LsIl.jpg

Hittade den här 120mm fläkten i bakdel av chassit också som tyvärr också har börjat låta mycket, misstänker att kullagret är paj. Får byta ut denna med.

http://i.imgur.com/a5OYh91.jpg

Fick bort frontpanelen också...

http://i.imgur.com/lcFgsCT.jpg

Hela chassit är superskitigt och det ser onekligen ut som att någon spillt något i närheten av chassit som stänkt över precis hela skiten.

http://i.imgur.com/QQ0qrQr.jpg

Såg att det redan börjat lossna lite av ljudisoleringen på en av 120mm plastbracketsen som täcker ventilationshålen i taket. Märkligt nog satt det enbart 1 i taket, den andra på sidoplåten. Kommer till den sen...

http://i.imgur.com/jr4FE5R.jpg

Det är bara börja skrubba, och FY FAN vilket skitgöra.

http://i.imgur.com/jtZPr23.jpg

Och så där! Ren igen!

http://i.imgur.com/RDHcVQA.jpg

Lika bra att ta skiten vid 5,25" platsen också när jag ändå håller på. Let's turn this shit up-side-down.

http://i.imgur.com/bpAxGnN.jpg

Jag använder en hårblås för att mjuka upp limmet, sen drar jag bort bit för bit och rengör med 5-56. Det fungerar men är rätt tidskrävande.

http://i.imgur.com/yyxwjC7.jpg

Look at this fucking shit

http://i.imgur.com/zhoAA1O.jpg

Rent!

http://i.imgur.com/8Qm2aFL.jpg

Chassit är nu helt nedstrippat och rengjort. Ser riktigt cleant ut!

http://i.imgur.com/PScJ2hi.jpg

Här har vi en av sidoplåtarna då. Omg det här kommer ta så lång tid...

http://i.imgur.com/eVmDtlt.jpg

Vidrigt!!!

http://i.imgur.com/iJbh4du.jpg

Börjar med 120mm bracketen.

http://i.imgur.com/UT1V5dC.jpg

15~ min senare.

http://i.imgur.com/OtVUQFl.jpg

Så där, äntligen.

http://i.imgur.com/NUxkGCl.jpg

http://i.imgur.com/RDHcVQA.jpg

Nu till sidoplåten it self. Fy fan vilket skitgöra.

http://i.imgur.com/gUAJH05.jpg

1 timme senare.

http://i.imgur.com/hIN7q4F.jpg

eeew

http://i.imgur.com/MbymCsT.jpg

Men till slut efter 2 timmar...

http://i.imgur.com/Yn07tLN.jpg

Har rengjort alla ytor med diskmedel och lite vatten i efterhand!

http://i.imgur.com/cLsGmYQ.jpg

Monterade till slut båda plastbracketsen i taket för att förhindra att något smyger ner i chassit, hittade matrester och annat kul när jag rengjorde datorn, och det har antagligen hittat in via taket.

http://i.imgur.com/PgYj6Zd.jpg

Har en 120mm fläkt som jag kommer montera som intag i sidopanelen istället för i fronten där luftflödet var minimalt.

http://i.imgur.com/pnyg0py.jpg

Den defekta fläkten rengjordes, och kommer undersökas vid ett senare tillfälle.

http://i.imgur.com/MKccIlx.jpg

Dags att göra något helt annat. Byta pastan på processorkylaren! Tänkte passa på att få ner ljudnivån och sänka tempsen lite i chassit genom att byta ut stock-kylaren också!

http://i.imgur.com/E5qm4Zv.jpg

Jag fixade en CPU-kylare och en ny SSD på 240GB.

http://i.imgur.com/RInr1en.jpg

Monterat! Satte CPU kylaren med fläkten nedåt hellre än uppåt, då den kan ta lite varmluft från grafikkortet också, och köra ut det genom bakdelen av chassit.

http://i.imgur.com/8Xcslyk.jpg

Ser riktigt bra ut än så länge!

http://i.imgur.com/1yEwwT8.jpg

Snart klart. Har bytt 750W aggregatet emot ett mindre 500W. Enbart för att jag ville ha 750W aggregatet. Fick byta som tack för arbetet

http://i.imgur.com/NDvipLs.jpg

Fick som ni ser byta ut en fläkt i bakkant, då den var defekt.

http://i.imgur.com/DBn3Ejd.jpg

Dags att testa vad den här datorn faktiskt kan göra!

http://i.imgur.com/X0zTX2Z.jpg

Underbart! Lirar GTA V på äst intill lägsta inställningarna @1080p i 50-80 FPS! CS:GO och moba spel är inte heller några problem för den här datorn! Och då är den inte ens klockad något! Ljudnivån är nere i bottenskiktet och den nya SSD disken gör SJUKT stor skillnad i båda rent användande, men även i spel.

http://i.imgur.com/uWidjQl.jpg

Datorn är klar för leverans! Glömde ta bilder, men har även rengjort kylpastan och applicerat ny på GPUn.

http://i.imgur.com/orbolx1.jpg

Kommentera gärna och skriv vad ni tycker!

Dold text
Av ggalaxyy

Intressant. Kan tänka mig att många är intresserade av en produkt som denna.

Av ggalaxyy
Skrivet av Ganax:

Hallå alla sweclockers! Jag har tänkt att köpa en dator om 1-2 månader, och behöver lite tips på komponenter. Jag vill kunna spela de flesta nya spelen i 1440p med 45+fps. Jag kan köpa begagnat fast vill helst ha helt nya delar.

Köper du en dator satsar du alltid på att ha 60 FPS, jämt eller mer. Det finns ingen anledning att offra FPS för upplösning. Sen kommer antagligen en dator för 11k klara av 60FPS+ i dom flesta spel i 1440p, men räkna med att skärmen inte är inräknad i det priset i såna fall.

Av ggalaxyy
Skrivet av THB:

Ser riktigt intressant ut, kommer förhoppningsvis att bli ett 1080/x80 eller Titan XYZ (Eller vad det nu kommer att heta).

Titan Å

Av ggalaxyy
Skrivet av mrqaffe:

Om du inte kopplar om adaptern du har finns det färdiga med 5 och 12 V
https://www.inet.se/produkt/8600942/adapterkabel-4-pins-till-...
Man kan oftast även koppla mellan 5 och 12 V för att få 7V men det finns inga färdiga adaptrar för det eftersom det inte alltid fungerar.
Och så går det ju att skaffa en fläktkontroller av nån typ.

Jag kan väl inte använda en sån alls, inte fläktkontroller heller, då headern för 3-pin kontakten inte tar ström. Den mäter enbart fläkthastighet och skickar till BIOS.

Av ggalaxyy
Skrivet av perost:
Skrivet av fax110:

Alright, så har kollat upp fläkten i fråga nu, och så här ser det ut:

http://i.imgur.com/UMRp3Wd.jpg

http://i.imgur.com/iYkVT9R.jpg

http://i.imgur.com/rzaejzu.jpg

Så tydligen är fläkten kopplad till 12V (Gul kabel i molex) och 3-pin huvudet har enbart en gul kabel (?) Hur gör jag lättat för att få denna gå på 5V istället? Edit: Har inga molexverktyg.

Av ggalaxyy
Skrivet av perost:

Röd kabel brukar vara 5V på molex, men det låter lite konstigt att fläkten då skulle snurra i 1200 RPM. Chassifläktar är ju normalt gjorda för 12V, så den måste snurra på bra på 12V i så fall. Om du har en multimeter så kan du ju mäta och kolla, det kan hända att molexen bara är felkopplad.

Om vi antar att din molex för tillfället ger 12V till fläkten så går det att koppla om så att fläkten antingen får 5V eller 7V. För 5V så byter man helt enkelt plats på 5V- och 12V-kablarna så att fläkten är kopplad till 5V och jord. För 7V så kopplar man istället fläkten mellan 12V och 5V. Det finns även färdiga kablar att köpa, t.ex. en sån här.

Om fläkten istället just nu får 5V så kan det vara lite knepigt att få den att snurra långsammare, eftersom fläktar behöver en viss spänning för att kunna starta. Vad din fläkt behöver går inte att säga eftersom du inte sagt vilken fläkt det är, men många fläktar vill helst ha åtminstone 4-5V för att gå igång.

Men beroende på vad det är för fläkt du har nu så kan nog en ny fläkt vara en rätt vettig idé. Scythe Slip Stream är ju riktigt bra fläktar trots allt.

Tack för informationen! Måste komma hem och kika på fläkten då jag inte är säker på hur den är kopplad till kablen i sig, men är säker på att det är en röd/svart kabel kopplad till den, däremot kan det ju vara så att dom går på 12V ändå.

Pingar dig här när jag kikat, så kan vi kanske slå våra kloka huvuden ihop. Tar bilder.

Av ggalaxyy

Behöver någon form av adapter till min fläkt

Tjena. Har en gammal 120mm fläkt där 3-pin kablen gått sönder helt och hållet, så just nu har den körts via molexström direkt till nätaggregatet. Hade bara tur att fläkten faktiskt hade en sån kabel också.

Men frågan är; finns det någon adapter med motstånd som gör att fläkten snurrar saktare? Just nu gå den på en röd och en svart kabel till molex (antagligen 5V och ground?) men snurrar på i säkert 1200 RPM eller snabbare, och låter därefter.

kostar en adapter mer än 80:- så köper jag hellre en ny fläkt.

Av ggalaxyy
Skrivet av Zpnk:

Har du inte fått dina fittings än? [...]

Nope! Men får dom nog snart Leveranstiden var uppskattad till upp till en månad.

Yes då kör vi igen! Äntligen!! Det är mycket väntetid i ett sånt här stort projekt, då saker beställs kors och tvärs. Nedan i spoilern ser ni min senaste haul!

http://i.imgur.com/4JF7FcE.jpg

Jaha vad har vi här?

http://i.imgur.com/q00is6K.jpg

Nämen?

http://i.imgur.com/hVsZXaD.jpg

Har sett fram emot det här moderkortet länge nu!

http://i.imgur.com/eaNYETV.jpg

Åhhh det är ju så snyggt! Blir perfekt i min svarta rigg

http://i.imgur.com/erpalqs.jpg

Check dat PCB.

http://i.imgur.com/VZzZYST.jpg

The whole family is here.

http://i.imgur.com/Kwudy0b.jpg

Äntligen dags att montera lite prylar!!

http://i.imgur.com/FvShBkk.jpg

Sitter riktigt bra där. 32GB DDR4

http://i.imgur.com/UCmJoSR.jpg

CPUn. Många förstår nog inte hur högteknologiska processorer faktiskt är. Var nästan lite skakis när jag höll i denna.

http://i.imgur.com/fucoXiZ.jpg

Let's do it.

http://i.imgur.com/WjsasxY.jpg

Phew...

http://i.imgur.com/2UK8S3w.jpg

Jag vet att det är helt sjukt, men måste köra min stockkylare ett tag tills jag får hem resterande komponenter, för jag har tappat bort mina fästen till denna sockel på min H60 AIO-kylare. hahaha. jag ooorkarr iiinttee.

http://i.imgur.com/LHnuGUv.jpg

HAR ju andra alternativ, men palla montera av och på denna 24/7. Kör stock ett tag

http://i.imgur.com/W4YADqk.jpg

Moderkortet på plats. Brukar alltid fästa moderkortet med tumskruvar, ser snyggt ut, och underlättar om man sliter ut komponenter ofta som jag gör.

http://i.imgur.com/7HCQPyG.jpg

Så...SVART!

http://i.imgur.com/l0P3t5U.jpg

Ger inte mitt ljudkort kärlek nog alltså, kolla så snyggt det är!

http://i.imgur.com/j4wBMuc.jpg

Och custom backplate.

http://i.imgur.com/7Ku4wn7.jpg

Äntligen får jag montera in lite vattenkylningsprylar, hahaha. Tycker synd om mig själv. Självklart kommer det komma in 45/90 fittings här sen när jag får hem det

http://i.imgur.com/z3s6aeR.jpg

Ytterligare lite prylar monterade...

http://i.imgur.com/xpgKPVL.jpg

Kunde inte motstå att hålla upp min res, och det kommer bli så jävla snyggt när det är klart!!!

http://i.imgur.com/lzhJHJa.jpg

Färdigt för i dag. Ska se om allt bootar nu.

http://i.imgur.com/VFdhPaK.jpg

Det är klart den gör

http://i.imgur.com/zlb2GpU.jpg

Fönster på. Ser mycket bättre ut IRL än på bild naturligtvis.

http://i.imgur.com/x4qFOpe.jpg

Dold text

Det var allt för den här gången! Håll utkik för mer bilder snart, då jag antagligen får hem paket nästa vecka! Har lite andra projekt igång också, som ni hittar här, och här. Kommentera gärna och skriv vad ni tycker och tänker.