Inlägg

Inlägg som ggalaxyy har skrivit i forumet
Av ggalaxyy
Skrivet av criscros:

Detta är vad det innebär att vara en entusiast! gillar

kan nog skänka saker när jag väl är i sv

Etta jag!

Av ggalaxyy
Skrivet av Jonssown:

Absolut, låter som ett underbart jobb.

Det är helt ok

Av ggalaxyy
Skrivet av BM-Mods:

Jag kan ha en i5-750 liggandes som du kan få om du står för frakten. Funkade sist jag använde den för ca 6månader sedan, men sen gav mitt moderkort för den CPUn upp.

Det är sånt här som gör den här communityn underbar. <3

Av ggalaxyy
Skrivet av Jonssown:

Hur lyckades du komma över allting för en summa av 0:- om man får vara nyfiken? Eller har du bara en skön samling komponenter som ligger och dammar?

Jobbar med datorer, och har det som fritidssyssla, så en blandning av dom! Vet man vad man letar efter så kan man göra riktiga fynd i "skrot".

Av ggalaxyy
Skrivet av Jonssown:

Nog har jag kollat in TYC redan.
Fortsätt med bloggarna, skall följas med intresse.

PS: Överklockning hade varit mer intressant om du kom över en 750/760 CPU.

haha misstänkte det

Jo sant, ingen vidare rolig CPU alls, men gör sitt jobb i alla fall. Var sugen först på att skaffa en Xeon CPU till moderkortet, men ville stanna på 0:-, och lyckades

Av ggalaxyy
Skrivet av Jonssown:

Tricket med hårtorken har jag aldrig tänkt på, jag brukar köra med kemiskt ren bensin.
Av någon anledning så finner jag det väldigt intressant med bygge av äldre begagnade delar och se vad de går för i dagens läge.

Hårblåsen is the shit när man ska ha bort klistermärken Men tyvärr tar den inte bort limmet helt, det är där 5-56 kommer in!

Det är du inte ensam om! Skitskoj att se potentialen släppas lös i gamla komponenter. Föreslår att du kollar in youtube kanalen "Tech Yes City"

Av ggalaxyy

"casual-gaming" PC av begagnade komponenter.

Tjena, har lite som hobby att bygga datorer av begagnade komponenter, och det visade sig att folk tycker om såna projektloggar när jag postade denna, så här kommer en till.

Har lite skit som ligger och skräpar, ser viss potential i komponenterna och tänkte därför sätta ihop en gaming PC tänkt till casual spel i 1080p. Komponenterna jag använder till bygget är följande:

* Intel Core i3 540
* ASUS P7H55D-M PRO
* DDR3 Corsair Vengance 2133Mhz CL9
* Radeon HD5770
* Hiper 580w Type R
* 500GB WD Caviar Blue 7200RPM
* 250GB Seagate Barracuda 7200RPM

Som ni ser är det inga värstingkomponenter precis, men har testat alla komponenter med varandra och datorn presterar väldigt bra i 1080p!! Testade CS:go och Rocket League i högsta grafik utan AA och ligger över 60 FPS i båda. Tar för givet att datorn klarar Moba spel som te.x Dota 2, HoN, LoL osv relativt bra också.

Vi kör igång! Öppna spoilern nedan för att se projektet.

Omg kolla på den här katastrofen. Fick den gratis, så synd att klaga. Något måste definitivt göras här...

http://i.imgur.com/z24FRkz.jpg

Chassit ser ganska fräscht ut, men klistermärkena måste bort!

http://i.imgur.com/FnkacsN.jpg

Har ett Hiper nätaggregat som fortfarande snurrar på bra, inte världens bästa grejer precis, men till en billig PC, så why not! 120mm och 80mm fläkt, men tystgående ändå faktiskt.

http://i.imgur.com/xHhw0EF.jpg

Så här såg det ut i datorn när jag fick hem den, något äldre moderkort med AMD processor och DDR2 som kommer bytas ut. 80mm fläktarna måste bort också, och CX aggregatet kommer återanvändas till ett annat framtida projekt.

http://i.imgur.com/6td3Otb.jpg

Så jag har tömt datorn på det mesta och rensat den på damm och dylikt. Ser potential som sagt, men frontburen för hårddiskar emot ALL luftflöde från frontfläkten.

http://i.imgur.com/PkRPOz8.jpg

Nu börjar det riktiga arbetet...

http://i.imgur.com/JclWvrf.jpg

Wow vilken skillnad! Det är några mindre bucklor i taket, men det bryr jag mig inte om!

http://i.imgur.com/4Gc7L4p.jpg

Den där hårddiskburen i fronten måste bort! Men tyvärr är den fastnitad. Inga problem...

http://i.imgur.com/2t2bTAy.jpg

Fick bort dom!

http://i.imgur.com/PIibA2a.jpg

Twist and turn that shit.

http://i.imgur.com/UvZzdXp.jpg

Tada!

http://i.imgur.com/Q27bEod.jpg

Mycket bättre luftflöde!

http://i.imgur.com/LcJVDuX.jpg

http://i.imgur.com/mSX2S0X.jpg

Ok, dags att kolla till kylpastan på grafikkortet.

http://i.imgur.com/x2tjQUx.jpg

...

http://i.imgur.com/yYy3eTN.jpg

omfg help me pls

http://i.imgur.com/pZqAzwc.jpg

Bort med det gamla

http://i.imgur.com/p2gU6pf.jpg

http://i.imgur.com/rIhsHpJ.jpg

Grafikkortet blev väldigt varmt väldigt fort innan, och efter att ha rensat den gamla kylpastan, och applicerat ny, så löste sig problemet helt, och kortet fungerar som vanligt igen!

En snabbtitt om allt fungerar som det skall, bootar utan problem!

http://i.imgur.com/iV33Vxb.jpg

Frontpanelen var smutsig som fan, och full med klistermärken

http://i.imgur.com/NG7Dqpv.jpg

Gnuggade med 5-56 och klistret försvann utan problem!

http://i.imgur.com/54TT3oK.jpg

dags att ta tag i klistermärkena på sidoplåtarna med.

http://i.imgur.com/48VXn1p.jpg

Och vips!

http://i.imgur.com/DeCl7to.jpg

OMG resultatet är SJUKT.

http://i.imgur.com/q8Jhn9o.jpg

Dags att montera delar.

http://i.imgur.com/y9lL1ZT.jpg

Inte optimalt, men här sitter diskarna nu.

http://i.imgur.com/gGs2dUk.jpg

Moderkort, processor, GPU och minnen installerade.

http://i.imgur.com/Rgd8QP5.jpg

Itshappening.avi

http://i.imgur.com/x1JKQ6V.jpg

Denna fläkten fick väldigt dåligt blås då frontpanelen mer eller mindre satt *på* den, så monterade senare över den till andra sidan plåtbiten den är fäst i, fungerar perfekt efter det!

http://i.imgur.com/0DtoUtq.jpg

För dom med skarp syn så sitter det nu en annan fläkt i bakänden också, en SP120, men denna kommer bytas ut sen emot en vanlig chassifläkt.

http://i.imgur.com/ijvCntf.jpg

Och så bygger man en 1080p gaming-maskin av begagnade delar! Denna dator kostade mig 0:- och presterar bättre än vad jag någonsin kunnat tro!

http://i.imgur.com/1Alfe9I.jpg

Dold text

Kommentera gärna och skriv vad ni tycker, positivt som negativt! Någon som vill se en klockning på detta system?

Av ggalaxyy
Skrivet av jonas1972:

Väcka liv i en slö dator är att slänga in en ssd tycker mest jag i dagens läge:)

haha jo typ. Och det hjälper som fan! Men snubben hade redan en SSD.

Skrivet av Hammonder:

Grymt jobbat!
Men hade inte frontfläkten gjort ett bättre job med att få in ännu mer luft i hela chassit, om du monterat SSD/HDD högre upp?
(DVD:n används ju inte).
Och dessutom slagit bort plåtväggarna i nedre delen?

Är det jag som inte kan tolka bilderna på bottenfläkten: ser ut som kablarna ligger över den? Borde i så fall bli dåligt luftflöde.

Nej för frontfläkten blockerades nästan helt av hårddiskburen i fronten, som ej går att montera bort utan modding. (borra bort nitarna). Fläktens luftflöde i bottnen hindras ej av kablarna

Skrivet av MultiMan:

Att du inte upplevt problem innebär inte att de inte funnits. Jag har byggt/servat datorer sedan tidigt 80-tal, bl a med hjälp av Apples mycket bra ESD-videor som finns länkade i olika trådar, då jag gick utbildning på Appple 2, 3 och Lisa/Macintosh. ESD har ställt och ställer till med stora problem om man inte är försiktig, men problemen är inte alltid tydliga och märks ibland först efter rätt lång tid.

ESD-skydd ska leda ström på ett kontrollerat sätt, det är därför de finns. Alla isolerande material bygger ESD såsom papper, trä och allra värst och bäst isolerande, plast. Har du missat hur en ESD-påse är uppbyggd och fungerar? Att då tro man är säker för att trä inte leder ström visar på bristande förståelse för fenomenet.

Jag påpekade ditt handhavande enbart för att göra dig uppmärksam på ESD-risken så att du slipper riskera lämna ifrån dig defekta produkter som kanske börjar krångla 6 månader senare. Att då försöka bortförklara ESD-riskerna är att göra dig själv och kunderna en björntjänst.

Jag måste ändå erkänna här och nu att jag kommer fortsätta bygga på mitt träbord, men ESD-armband och utan strumpor, som jag alltid har gjort. Chansen är så ofattbart liten att någon går sönder under komponenternas livstid att jag inte ens bryr mig om jag ska vara ärlig. Är försiktigt nog. Är nästan mer orolig att blixten slår ner i huvudet på mig medans jag står och bygger.

Av ggalaxyy

Hämtade ett paket nyss på posten... omgomgomg. 32GB DDR4 minnen mina damer och herrar.

http://i.imgur.com/uKiEiCz.jpg

Av ggalaxyy
Skrivet av Kunzite:

Stod ju inte i huvudinlägget så fel vet jag inte. Men gällandes nätaggregatet, var det något uppenbart fel med det? Har inte kollat reviews men minns att Deltacos 450W 299kr aggregat fick utmärkelsen "prisvärd" när swec testade den. Högljudd men mätte helt ok.

Medger att jag kunde gett inlägget en bättre titel från början. Har korrigerat nu.

Deltacos nätaggregat är rena rama brandrisken. Fläkten var trasig, och öppnade upp aggregatet förskojs skull och kollade om det faktiskt gick att byta, men tillverkaren har sett till att det inte ska vara en lätt match, med lim över varenda komponent / kabel, och en extremt rörig kabeldragning hade jag riskerat livet att ens försöka byta. Min klient hade inga problem med att byta aggregat för att säkra sin drift. Så nytt blev det.

Av ggalaxyy
Skrivet av biorrith:

@ggalaxyy: Många gnällisar här. 3700k med moderkort och 16GB minne är en väldigt prisvärt för någon som vill komma billigt undan utan att köpa skit.

Sedan vad du tog för arbetet vet vi såklart inte, men i vanlig SweClockers anda antar jag att du gjorde det för en symbolisk summa!

Ja jag håller med. Men det kan bero på att jag la en aningen missledande titel först, som nu är korrigerad

Självklart!

Av ggalaxyy
Skrivet av saturday_sun:

Jag tycker som flera andra att en uppgradering av moderkort och CPU inte är att väcka liv i en slö dator. Det är att uppgradera en dator.

Väcka liv i en slö dator är det nog många som vill, så jag tycker att titeln ger lite falska förhoppningar. Väcka liv i en slö dator kan ju vara att sätta i en SSD, sätta i mer minnen, nytt grafikkort, överklocka, byta fläktar m.m. Kanske byta CPU:n. Men kontentan är att man behåller merparten av komponenterna.

Snygga bilder och bra annars!

Som jag redan nämnt flertalet gånger nu i den här tråden, så är uppgraderingen klientens egna val.

Har uppdaterat första posten om du inte redan sett det?

Skrivet av pytonOrm:

Man kan visst bygga dator delar på ett rent bord som ej leder ström. utan esd matta vad är detta för trams ? av alla dator företag jag varit på gör dom samma metod när dom bygger såg inga esd mattor där inte, så länge man inte bygger på ett köksbänk som är oftast i stål grymt jobbat med lådan och uppgraderingen kul o följa denna tråd.. använde du tryck luft på burk vid borttagning av damm ? bil tema har billiga och köpa jag använder den ofta o blåser rent. mycket viktig tool kan jag säga

Tackar! Japp det stämmer. Man kan bygga på vilket underlag som helst så länge det inte leder någon ström. Jag har kört med kompressorluft, och sen anti-statisk duk där jag inte kom åt med luft.

Av ggalaxyy
Skrivet av cider123:

Han har inte alls fel, han syftar på att titeln "väcka liv i en slö dator" saxat med att ägaren vill hålla en låg budget inte riktigt går ihop med att byta ut i princip all hårdvara.
Självklart är det en bra uppgradering, men det är inte vad poängen är i sammanhanget

Ok så jag valde fel titel. Min klient bad specifikt om en uppgradering av komponenter, det är "att väcka liv i en slö dator" precis lika mycket som att bara formatera, pasta om, och städa.

Ja har blev skitnöjd! En riktigt stabil uppgradering för pascal inom något år eller så.

Av ggalaxyy
Skrivet av Kunzite:

Snygg uppgradering men personligen så tycker jag du gör helt fel när du byter ut i stort sett hela datorn. Det är inte att väcka liv i den. Värdet på delarna du sätter i hade räckt för att bygga en helt ny dator.

Jag hade rengjort, pastat om, bytt fläkten i nätagget (alternativ nytt budgetagg om det nu var trasigt?) samt monterat en fläkt i botten. En kostnad på 100-500kr istället för 4000-5000kr.

Tack! Men du har fel.

Det är min klient som ville uppgradera moderkort/processor och har jag det liggande, så vi slog en deal. I mitt tycke är det en superbra uppgradering! 3770k är fortfarande aktuell med sina 4 kärnor, 8 trådar, och tar bort flaskhalsen på processorn som tidigare fanns helt. 16gb minne fick han på köpet, superbra för en framtida GPU uppgradering!

Det kan vara värt att nämna att min klient kom undan betydligt billigare genom att köpa mina komponenter, än nya motsvarande. Det här nätaggregatet som satt i är EN BRANDRISK, och byttes självfallet emot ETT NYTT nätaggregat. Kan ju säga direkt att min klient inte betalat så mycket pengar för sin uppgradering.

edit: Har uppdaterat titeln och posten.

Skrivet av MultiMan:

Vilken typ av ESD-skydd användes? Jag hanterar aldrig andras datorer utan armband och matta. Inte kul att lämna ifrån sig en dator som har större chans att gå sönder än innan man började, om det uppstår ESD-skador. Att lägga minnen och moderkort direkt på ett vanligt bord är inte jättebra.

Har reparerat datorer i 20 år och aldrig haft problem med träbord då dom inte leder ström. Är självklart väldigt försiktig och använder ESD armband vid byggnation.

Skrivet av Laggzor:

"Snubben som äger datorn spelar casualspel i 1080p så behöver inga värstinggrejer, och han vill komma undan billigt."

du och jag har inte samma idé av vad komma undan billigt betyder tror jag, i mina ögon är det här ett komplett systembyte som i ny dator, samma sätt som jag brukar göra med min egna maskin, varannan gång grafikkort varannan gång system (cpu moderkort minnen)

dock så verkar det vara ordentligt gjort och huvudsaken är väl att han blev nöjd.

Du har ju ingen aning om vad han gav för uppgraderingen right? Han är supernöjd med sin nya dator, och den går sjukt bra i 1080p! Är han nöjd, så är jag nöjd.

Skrivet av exroz:

Kul projekt.

Men det slutade med att du bytte ut halva datorn. En formatering och att få ner temperaturerna hade räckt långt. Men förstås blir datorn bättre av lite nya delar.

Åter igen har jag slarvat och inte skrivit att min klient har bett om att få uppgradera processor och moderkort, minnena slängde jag in på köpet Har uppdaterat förstaposten!

Av ggalaxyy
Skrivet av lolrazz:

Snyggt jobbat! Gillas!

Skrivet av Julgrannen:

@ggalaxyy:

Snyggt gjort! Får mig att vilja lösa kabeldragningskaoset i egna burken, ser gärna fler liknande projekt!

PS: stockcooler 4 life o/

Tack! Bara att ta tag i det! Jag fick luftflödet att bli mycket mer kontinuerligt och fritt med denna konfiguration, vilket i sin tur leder till bättre kylning, längre hållbarhet/komponent, men även tystare och stabilare drift i övrigt.

Skrivet av Zero Cool:

Bra jobbat! Så i slutändan fick han behålla chassie, lagring och grafikkortet, resten byttes ut? Med undantag för diverse kablar och fläktar då 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Tack! Japp det stämmer! Han fick också behålla DVD-brännaren, men har kopplat ur den medvetet, då den bara för massa oljud ändå, och hur ofta använder man skivor i dag?

Av ggalaxyy

Konsten att väcka liv i en slö dator. (Uppgradering av komponenter)

Så en bekant till mig kom med sin dator och klagade på att den var slö, varm, och lät mycket. Vanliga problem med en lite äldre maskin, jag beslöt mig för att ta en ordentlig titt på den, och kolla vad som kunde göra. Efter lite research hittade jag dessa komponenter i datorn:

Intel Core i3 540 @ stock w/ stockcooler.
ASUS P7H55D-M Pro
8GB Corsair Vengeance Pro 2133Mhz CL9
AMD ASUS R9 280
Deltaco 423 500W
128GB SSD Adata
1TB Hårddisk WD

Inte så roliga komponenter, speciellt inte nätaggregatet. I spoilern nedan följer arbetet med att få nytt liv i den här gamla maskinen. Snubben som äger datorn spelar casualspel i 1080p så behöver inga värstinggrejer, och han vill komma undan billigt. Så låt oss öppna upp burken och se vad vi kan hitta!

Här har vi datorn alltså! Testade boota den först, hittade windows 8.1. Kommer att lägga in Windows 10 när jag är klar med datorn.

http://i.imgur.com/cI6gfNh.jpg

Tog bort frontpanelen och hittade MASSA damm! Datorn för ett jävla liv, låter som att någon fläkt är trasig...

http://i.imgur.com/8oBPbbJ.jpg

Det sitter en blandning mellan 80mm och 120mm fläktar i chassit. Kommer att plocka bort alla 80mm. Kolla på dammet...

http://i.imgur.com/3P80gJX.jpg

Resultatet efter en rejäl rengöring av front-dammfilter och fläkt. Denna fläkt är OK och kommer återanvändas i bygget.

http://i.imgur.com/3JNMGw1.jpg

Slet bort baksidan och kolla vad jag hittade!

http://i.imgur.com/voYe6eS.jpg

Det är kaos med kabeldragningen i chassit, kommer fixa det med...

http://i.imgur.com/b281zRD.jpg

Det är ett tjockt lager med damm överallt i hela chassit. Klarar inte av att se sånt, så kommer plocka ned datorn i molekyler för att göra rent den.

http://i.imgur.com/0pDm7c0.jpg

eew...

http://i.imgur.com/xdzJVYH.jpg

Ser ju till min stora förvåning att chassilayouten är helt fuckad. Frontfläkten kommer inte kunna ta in någon luft alls plga hårddiskvaggan i fronten. Men ser att jag har en perfekt plats i botten för en 120mm fläkt.

http://i.imgur.com/tetumNw.jpg

Okej ut med det här skiten.

http://i.imgur.com/mgYemOS.jpg

Stockkylaren är en big no-no för mig. Min klient kommer knappast klocka datorn, men stockkylaren för ett jävla oljud, och hjälper ju knappast med att ventilera chassit.

http://i.imgur.com/sNGIvPc.jpg

Under hittar jag dåligt applicerad kylpasta. Inte konstigt att datorn blivit varm.

http://i.imgur.com/b5892Uc.jpg

Rengjorda!

http://i.imgur.com/JNx2MHN.jpg

Passade på att slita bort alla dessa SJUKT irriterande kabelhållare i cchassit. Dom gör ingen nytta alls.

http://i.imgur.com/cHKvYmi.jpg

Sätter också fast alla brackets bak med skruv, litar inte på plast-fästanordningen som chassit erbjuder.

http://i.imgur.com/ABg58hx.jpg

Chassit är nu rengjort, nedstrippat, och redo för lite nya grejer!!

http://i.imgur.com/lUkmChY.jpg

Testar komponenterna vid sidan av, och upptäcker att kullagret fläkten i nätaggregatet är helt kaputt. Skulle inte rekommendera detta aggregat ändå, så det ryker.

http://i.imgur.com/az3s61T.jpg

Assembly.

http://i.imgur.com/2lIeln6.jpg

Har monterat en stor 140mm fläkt för luftintag i botten, perfekt då det finns luftfilter inbyggt där också.

http://i.imgur.com/v9K3ks4.jpg

Hade en "gammal" 3770K och tillhörande 1156 moderkort med 16GB DDR3 ram som låg och skräpade så installerade det i datorn istället för den gamla trötta i3:an. Borde ta bort CPU flaskhalsen helt i datorn, och låsa upp mer prestanda. (OBS: kommer inte använda H60 kylaren, den bara ligger där och chillar)

http://i.imgur.com/MKYAz0h.jpg

En Hyper 103 kommer att få kyla den här 3770k processorn. Blir perfekt!!

http://i.imgur.com/y828rWQ.jpg

Dags för montering

http://i.imgur.com/Mu8IFVZ.jpg

Monterade även fast SSD disken vertikalt, och det enbart då vaggorna INTE stödjer SSD mounts. Fick plocka en gammal 3,5" - 2,5" converter jag hade, och inte ens med den gick det fästa denna disken liggandes. Så stående it is.

http://i.imgur.com/6AmfkBB.jpg

Sitter ju riktigt bra dock!

http://i.imgur.com/5UQK2b8.jpg

Alla komponenter på plats, har satt dit ett 120mm fläkt till i bakkant som utblås, och monterat CPU-kylaren så den tar varmluft från chassit/CPU och kör ut det direkt via bakfläkten. Lägg även märket till att kabeldragningen är betydligt bättre än innan TROTS att chassit inte har något stöd ALLS för kabeldragning.

http://i.imgur.com/vnMgGXy.jpg

First boot. Allt fungerar. Har som ni ser även monterat in ett nytt fräscht Fractal Design Integra nätaggregat!

http://i.imgur.com/6TnbATk.jpg

Itshappening.png

http://i.imgur.com/xuAuPSO.jpg

Ser riktigt nice ut nu jämfört med innan.

http://i.imgur.com/7Wjuw1l.jpg

Och så uppgraderade jag min klients dator! Drog inga exakta benchmarks, men ökade kraftigt i FPS i spel, vilket är vad ni sökte efter! Så är helnöjd!

http://i.imgur.com/3ehZ8ah.jpg

En före och efterbild. Har mixtrat lite i BIOS och fått ned fläkthastigheten rejält, så datorn är MYCKET mer tystgående nu, men kyler bättre än innan, vilket är rätt ironiskt. Ett lyckat projekt!! Kommentera gärna och skriv vad ni tycker Om ni gillar den här typen av projekt har jag mycket mer på lager!! Plus att jag har ett pågående stort vattenkylningsprojekt i signen om ni är intresserade

http://i.imgur.com/oVNbkSU.jpg

Dold text

Edit: Kan vara värt att tillägga nu i efterhand att min klient har bett specifikt om att få uppgradera sitt moderkort/processor för framtida uppgraderingar. Även en omformatering. Minnena fick han på köpet. Även fläktarna.

Av ggalaxyy

Titta vad jag har fått hem! Nu väntar jag bara på resten av komponenterna, alltså minne och moderkort, och även alla fittings från Kina. Sen kan jag äntligen sätta ihop systemet och köpa block. Sen borde det vara grönt ljus för installation av vattenkylningen.

http://i.imgur.com/7urbQ43.jpg

http://i.imgur.com/mYpqRIH.jpg

Har haft lite sidoprojekt igång medans jag väntar på mina komponenter, kommer lägga upp bilder på dessa med här, så håll utkik!

Edit: länk till sidoprojekt

Av ggalaxyy
Skrivet av Munken_89:

Värm klistermärket med en hårfön innan du drar bort.

wtf man

Skrivet av Krittez:

Kanonbra tips, tänk va bra om han gjort det från början... /s
haha..

Skrivet av ggalaxyy:

[...] En del har gått bra att ta bort med varmluft (hårblås) [...]

Av ggalaxyy
Skrivet av djnaden:
Skrivet av vinylens:
Skrivet av BrainDrain56:
Skrivet av Andreaz1:
Skrivet av aadam1337:
Skrivet av skogsvilden:
Skrivet av Flutters:
Skrivet av Igelkott:
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Tack för alla svar!!

Hade lite 5-56 hemma och det löste bort limmet VÄLDIGT effektivt! Fungerar bra på plast med! Kan rekommendera!

http://i.imgur.com/C1ppVAU.jpg

Av ggalaxyy
Skrivet av Andreaz1:

Aceton. Bör dock inte användas på plast. Tror inte det kommer skada färgen men man provar ju alltid på en liten undanskymd yta först för att vara säker.

Aceton fullkomligt ÄTER igenom färg på metall. Big no-no. Jag har testat.