Inlägg

Inlägg som Tuxie har skrivit i forumet
Av Tuxie

Om de börjar avskeda folk, yep.
Jobbet ska vara tryggt för de anställda.

Efter det kommer reviews. Reviews kan vara dåliga om man uppföljer skarpt och öppet, men du kan inte av-skada någon.

Av Tuxie
Skrivet av Gurrrra:

Verkar som du antingen lyssnat dåligt isf, för jo det gör han ju visst.

Nej, det gör han inte. För det han pratar om, är saker han påstått funnits tidigare.
Om någon säger "Jag har en blå boll", och sedan kommer och säger "Jag har sett kritiken ni sagt om att jag skjuter bollen på er med mening, och därför har jag målat bollen blå", så är faktumet:

A) Att bollen är blå inte kommer fixa problemet

B) Vi vet det, genom att *bollen var blå hela tiden*.

Av Tuxie
Skrivet av john2376:

Eller så fanns 'problemet' aldrig och att belysa anklagelser från individer speciellt innan någon utredning är färdigställd enbart tjänar till spekulering.
Men, du tycks ju veta mer än oss andra per ditt ordval, "erkänt för sig själv att det är ett problem, eller så hoppas han nog att det går över"

Fast, nu har ju andra som arbetat där verifierat en del av det. Det är flera tidigare anställda som sagt att det hon skriver är något de känner igen, men inte specifierat vad. Det gör ändå att hon är en hyfsat trovärdig källa just nu, eftersom vi inte sett någon som arbetat där förutom Linus som sagt något annat.

Och vi vet ju att Linus sedan tidigare klassat det hela som 'drama'.

Av Tuxie

Alltså, i skalan av vad som är viktigt:

1) Hur de anställda mår och hur trygga de är

2) Hur noggrant de arbetar.

Gott, de har redan beskrivt hur de löser bättre kvalitet.
Men biten i videon om arbetsplatsen? De ignorerade *helt* problemen. De gör alltså i princip inget arbete med det mer än vad som tidigare funnits. Kul där Linus, låter verkligen som du fattat innebörden av problemet och din plats, vad du gjort, och har för ansvar i det hela.

Av Tuxie
Skrivet av JoOngle:

Linus är bra på att ta udda personer in till sitt bolag och tränar och framställer dom gärna som superstars, han har absolut INGA fördomar med vikt, storlek, ålder eller annat - han kan göra alla till en "stjärna".

Han är bra på att förstå och sätta pris på talang. Han kan se talang vart andra inte ser annat än fördomar, där är Linus en riktig stjärna.

Hur menar du att vi vet detta? Vi har sett... *ganska rejält vitt* och generellt manligt rätt igenom. Om benchmarken för 'linus är inte rasist, för två personer ser lite annorlunda ut' finns det också rätt mycket annat att peka på i hela industrin.

Med tanke på att han uppenbarligen skitit i att ta hand om att minoriteter inom företaget.. ja, när det gått till att 'sexuella trackaserier? Nej nej, det är bara draaama, kan du hålla käften nu så vi kan fortsätta jobba?'.
Han kanske gillar att ta fram talang från minoriteter (well.. en av 20 videos, max, enstaka). Men när han skiter fullständigt i att folk behandlas såpass dåligt att de börjar självskada sig och börjar aktivt skapa en kultur där att prata om det ses som negativt?

Du kan inte sätta någon framför kameran, le, och sedan när kamerorna är borta sparka skiten ur dom och säga 'UwU minoriteter är bra, jag är en bra person'.

Av Tuxie

Budgivningen var slut va? Annars kan jag definitivt lägga bud på 1100+hämta (bara om någon annan hoppar av alltså. respekterar budgivningen), tåg mellan göteborg och alingsås går ofta och tar bara en halvtimma, kostar mig totalt 70 kronor :).

Av Tuxie

Alltså, även om vi tittade på det vännnliiigaste hållet...

Så tappade han bollen på anställdas säkerhet när han var ytterst ansvarig för det. *OM* han inte visste något.
Och det gjorde han. Trivialiserade det, skämtade bort, rackade ner på, och sparkade neråt.

Han får gråta bäst han vill. Han kan begära respekt när han insett vad han sysslat med.

Av Tuxie
Skrivet av Awsmkiid:

Tänk om det här kommer bli slutet på LTT helt och hållet?

Knappast. Händer inte på den här skalan.

Av Tuxie
Skrivet av meklubba:

Aa men fan vad sjukt. Linus är alltså ett as? Det är fastställt? Haha. Ne men så här håller man väl inte på? Sitter på kammaren och små skvallrar. Om han begått något brott ska han väl lagföras. Han har säkert vart en pissig chef utan erfarenhet och kunskap. Säkert. Men måste vara jobbigt att som utomstående inte ens kunna tänka sig att saker ska kunna bli bra för alla iblandade. Aja nu blev det debatt. Ni får köra vidare utan mig

Om det gäller sexuella trackasserier som ignorerats blir det inte bättre utan att folk blir avskedade. Det kommer inte hända. Och om HR ignorerar problemen, och Linus vetat om det, vilket är påståendet som sker, så även om det inte är *olagligt* eller lagföras, är det något som inte kan fixas utan avsked.

De som är skadade kan inte komma tillbaka, och kan inte magiskt sluta ha psykiska problem som resultat för att någon säger förlåt.

Av Tuxie
Skrivet av cyklonen:

Fast personen Linus ska ha skrikit på hade ju anklagat Linus just för att ha gjort nåt olämpligt inom det sexuella området.

Hon sa bara att någon anklagat honom för "inappropriate conduct", inte sexuellt. Gör ingen skillnad på det stora planet heller, oavsett så är man en fantastiskt naiv människa om man försöker skydda en person med en 'han verkade ju vettig' eller 'en så trevlig människa sexuellt trackasserar nog inte någon'. Det är *alltid* folk som gör det, oavsett, och vi borde ha lärt oss vid det här laget att en människa som gör den typen av sak är djävligt bra på att hålla en facad utåt.

Av Tuxie
Skrivet av meklubba:

Aa makes sense och är nog många gånger rätt sak att göra. Bara gå vidare. Jag tänker mer har svårt att se Linus som metoo predator han har alltid vart rätt rimlig och kämpat hårt för att lyckas. Hoppas företaget i stort kan lära sig av allt, och kanske till och med inspirera andra företag till att bli bättre.

... Men det här är ju en förbannat klassisk idioti-grej vad det gäller sexuella förövare. Det är ALLTID folk som säger att 'Han är ju för snäll för det' eller liknande och försöker ursäkta för något. Det tar alltid till ett fem-tio personer pratar om sexuella trackasserier innan folk slutar säga sådant.

Sedan är ju inte påståendet att Linus är den som tafsat heller, bara att det ignorerades helt av HR, rekommenderades att hon skulle gå på kaffe med förövaren istället, och att Linus gått och skrikit på en annan person som berättat om att hon mått dåligt.

Av Tuxie
Skrivet av meklubba:

Ja, om de ber om ursäkt, har en vilja att förbättra sig, förklarar, lyssnar och förstår. Man ska väl försöka lösa saker. Det värsta är väl motsatsen, låsta positioner, sura miner och tjafs. Jaja

Om någon tafsar på dig, skriker på dig, kallar dig fet, en bitch, tvingar dig till att arbeta i sexuella förhållanden, medvetet ger dig fel information, försöker få dig att arbeta övertid på fritiden eftersom de inte tycker att ditt arbete har 'värde', tvingar in dig i nya roller genom att säga öppet att du ansökt utan att du faktiskt gjort det, HR ignorerar saker, etc etc..

Så känner du att det är en OK arbetsplats att gå tillbaka till om de.. ber om ursäkt? Det skulle kräva att de, om de har en vilja att förbättra sig, skulle behöva avskeda större delen av eller hela ledningen. Kommer inte hända.

Av Tuxie
Skrivet av tozz:

Att det inte betyder något nämnvärt för världen. Bytte inte NVIDIA till under space drivers i Windows för typ tio år sedan förresten, det var ju i samband med Vista om jag inte minns helt fel.

Fast, det gör det. Större delen av modulerna handlar om klockning, initialisering, hur man pratar med grafikkortet.

Resten är mer eller mindre listat ut av nouveu, de har haft extrema problem med just de sakerna, och MESA. MESA har i övrigt hand om amd's drivrutiner också :). Så det är ett *rejält* mycket mindre jobb nu, ett duktigt hopp. Vi får hoppas att det fortsätter! AMD har ju fått rosor kastade på sig för rejält mycket mindre när de började, och det *väldigt* många år från att de började försiktigt dela med sig av dokumentation till något som gick att faktiskt luta sig mot.

Ett gigantiskt första steg, med just biten som bryts från kernelversion till kernelversion och som det öppna källkodsprojektet haft problem med :).

Av Tuxie
Skrivet av tozz:

Det är INTE drivrutinen, det är kerneldelarna, väldigt stor skillnad 😅

... Vilket är drivrutinen, om vi jämför med windows :). Jag vet inte vart du vill komma med det.

Av Tuxie

Sluta betala, och kontakta din bank om att skapa en disput om betalningen som dragits. Och ring banken så snart du bara kan, helst nu på direkten.

Av Tuxie

Annonsen är avslutad

Av Tuxie
Skrivet av Pirum:

Varför köper man en sproilans ny sak när en begagnad ofta funkar lika bra? (när det gäller spelkonsoler etc).

Jo. Man vill ha en sproilans ny. Man vill inte ha en refurbished med repor som står och ilsket stirrar på en från TV-skåpet, för all framtid påminnandes om det dåliga bemötande man fick.

Säljaren har rätt att reparera, men köparen har rätt att returnera, speciellt om det är köpt på distans. Kan man returnera en defekt vara?

Ja, men vad det gäller reparerade produkter så krävs det *oftast* att produkten inte längre är funktionsduglig. Att produkten inte har perfekt finish är något som du förmodligen inte får rätt på i domstol, och det är så långt du behöver dra det i dessa fall. :).

Jag upprepar nog mig själv, men just nu när det inte går att köpa PS5.. känns jäkligt skevt, men jag tror faktiskt det bästa är att sälja på typ ebay. Just nu kan du nog faktiskt få alla dina pengar tillbaka den vägen. Är inte direkt perfekt, trist, men löser sig nog.

Join the darkside, bli en scalper..

Av Tuxie

Lösning: Kräng den online. Som sagt, är bristvara. Så sälj den till desperata köpare, så får du nog med pengar att skaffa en ny. Inte perfekt, men.

Av Tuxie

Wieselgrensplatsen! Så ganska trevligt. Men dåså.

Då börjar jag gå igenom allt i veckan, bit för bit :).

Av Tuxie
Skrivet av Xe3d:

2 800 kr Bud på allt.

Är det så att du kan hämta?

(Det blir tidigast om en vecka eller så, jag vill gå igenom allt noga och dubbelkolla att allt fungerar perfekt, och att jag 100% hittat alla delar, och installera om allt så jag kan skriva ner och vet att jag kan hjälpa till att få det att fungera om du inte listar ut hur på egen hand. Har minnesproblem från sjukdom, så bättre så ;).)