Inlägg

Inlägg som NoAim har skrivit i forumet
Av NoAim

Om du kan tänka dig att skicka börjar jag på 4500 plus frakt. Kan eventuellt lösa upphämtning om det blir för mycket bök med att skicka.

Av NoAim

Mr Mercedes kan jag tipsa om, om den nu räknas som mindre känd.

Its always sunny in Philadelphia är riktigt rolig, men samma där, vet inte om den räknas som mindre känd.

Av NoAim

Tack för era svar! Ringde Telia igen idag och fick prata med en annan person på deras kundtjänst och då var det som igår var omöjligt att fixa plötsligt inga problem alls att rätta till, så det löste sig. Tack än en gång!

Av NoAim

Flytt av tjänst hos Telia

Hallå!

Hade behövt lite hjälp här. Tecknade i slutet av 2020 ett abonnemang hos Telia, fiber 500/500 för 379 kronor i månaden med en bindningstid på 12 månader.

I januari 2021 köpte jag och frugan en lägenhet där vi flyttade in i slutet av månaden så jag la in en beställning på flytt. Nu börjar det intressanta. Första fakturan jag får efter flytten är på 699 kronor (ordinarie pris). Kontaktar Telias kundtjänst och får till besked att det har blivit fel, givetvis ska jag behålla mitt pris på 379 kronor, så hon säger att jag ska betala fakturan, sen krediteras det på nästa faktura. Ok, inga problem. Får ny faktura på 379 kronor, inget krediterat, men tänker att det kommer väl på nästa, men nej, nästa är på 699 kronor igen.

Kontaktar då Telia igen och får till svar att jag är bunden till 699 kronor, trots att jag har flyttat en tjänst där jag var bunden till 379 kronor i månaden i cirka 10 månader till, och man kan inte göra något för nu har det gått för lång tid (att det har gått lång tid var ju för att jag fick till svar förra gången jag kontaktade att det skulle fixas till). Jag blev dessutom (så klart vill jag påstå) lovad att jag skulle behålla det gamla priset efter flytten.

Så låter det rimligt att man flyttar en tjänst man är bunden till, som kostar 379 kronor i månaden, och efter flytten får betala 699 kronor i månaden, med ny bindningstid på 12 månader? Personen jag pratade med på Telia menar på att det går absolut inte att göra något åt det, men nog kan det inte vara ok av Telia att göra såhär?

Några förslag på vad man kan göra? Har Telia nån representant här som kan förklara? Hade jag dessutom tecknat tjänsten på nytt nu, så är priset fortfarande 379 kronor i månaden i 12 månader.

Tacksam för tips!

Av NoAim

Om du menar köp nu på 4400 + frakt så tar jag det (men du kanske menar att nån har budat det i PM och att det är sålt för det redan, isåfall så kan du ignorera detta)

Av NoAim

Så det finns folk i Sverige, som med absolut största sannolikhet aldrig kommer att åka till Sahara, som tycker att människor där ska vara utan tillgång till vettigt internet bara för att det ska helt enkelt ska finnas såna platser? Det låter inte som ett lite egoistiskt resonemang.

Av NoAim
Skrivet av Albert:

Det kan nog stämma. Dock har jag för mig att det bara handlar om vilken del av grisen som det kommer ifrån och att även kotlettbacon kan säljas rökt, så även om något kallas kotlettbacon är det nog inte säkert att det smakar som sådant där gott engelskt bacon.

Det finns engelskt kotlettbacon på Lidl. Om det är samma sort som du testat vågar jag dock inte svara på

Av NoAim

3600 + frakt

Av NoAim

15,6" mot 17,3"

Hallå!

Jag har en Asus ROG Zephyrus S 502GW (länk) som jag vann i en tävling för ungefär 1 år sedan, men jag är lite sugen på större skärm då jag mest använder den som en stationär dator men utan möjlighet att koppla in skärm, så tänkte att jag slänger ut en blänkare här och kollar om nån är sugen på att byta sin 17,3" till en lite mer portabel. Har satt i en 1TB SSD istället (Intel 660P, samma modell som original).

Denna har riktigt bra byggkvalité och är väldigt slimmad. Letar efter något liknande prestandamässigt, men kan både ta och ge en slant emellan om det inte är för stor skillnad.

Så, om nån är intresserad så hojta till med vad du har!

Mvh

Läs hela annonsen här

Av NoAim

Det är väl inget fel med det, det som är tröttsamt är alla jävla dåliga bortförklaringar till varför man säljer det dyrare.

Av NoAim

3000, hämtar.

Av NoAim

Mini-antenn med en kabel - Bud

50 spänn plus frakt

Av NoAim
Skrivet av anon300311:

Köp en till cpu kabel och koppla in 4-pi med.
Antingen det eller så klarar inte cpu alt ram av xmp som faktist är överklockning.

Jo det är tanken, jag ville bara bekräfta att det faktiskt kan bero på det först.

Av NoAim

Instabil dator med XMP aktiverat

Hallå! Jag slängde ihop en dator idag och den beter sig lite konstigt när man aktiverar XMP. Den vill inte boota windows, hänger sig i uefi osv, men stänger man av XMP så funkar den fint.

Komponenterna är en i7 10700K, ett Asus Z490 TUF-Plus och 16 gig hyperx 3200MHz ram. Nätdelen hade han sedan tidigare, ett Corsair RM750x. Nu är grejen att han bara har en sladd kvar till cpu-strömmen, så den körs bara på 8 pins, inte 8+4, så min tanke är att det helt enkelt är så att när man drar igång XMP så krävs lite mer ström och då vill den inte lira på bara 8 pins. Frågan är ju då helt enkelt, är det möjligt att det beror på detta, eller ska det göra noll skillnad för minnena?

Mvh

Av NoAim

Med tanke på hur överprisad 2000-serien var (är) så känns det spontant som att en laptop med ett 2070-kort också kostar mer än vad den borde. Om det inte är akut så kanske det är läge att vänta tills 3000-serien börjar säljas i laptops?

Av NoAim

Köper för 299 plus frakt

Av NoAim

500 + frakt på musen.

Av NoAim

Kan hämta g pro wireless imorgon om det är 500 som gäller.

Mvh

Av NoAim

Dyker disken inte ens upp i diskpart så känns det ju lite kört, men du skulle ju kunna testa att byta sata-kabel bara.

Av NoAim
Skrivet av ItsLea:

alltså, jag är ju helt lost på detta så förlåt för dumma frågor haha.

Jag får error: "Virtual Disk Service error:
Clean is not allowed on the disk containing the current boot,
system, pagefile, crashdump or hibernation volume."

vad jag vet har jag inte haft windows överhuvudtaget på den disken, tolkar jag det fel?
liksom, windows ligger endast på C, låg aldrig på D.

Har du två olika diskar (inte partitioner) för c: och d: (eller det som var d: innan den la ner), eller har du en fysisk disk som du har två (eller fler) partitioner på?

Om du har två fysiska SSD-diskar, kan du posta vad du får upp när du kör "list disk" i diskpart och hur stora dina olika SSD-diskar är (den du kör windows på samt den som brukade kallas d: )?