Inlägg

Inlägg som NoAim har skrivit i forumet
Av NoAim
Skrivet av Marcus Oscarsson på hans facebook-sida:

BARA 2 AV 20 SVENSKA EU-LEDAMÖTER RÖSTADE JA TILL SKÄRPT UPPHOVSRÄTT 🔸 FRÅGAN GÅR TILL MINISTERRÅDET

Så här röstade de svenska partierna:
V.......1 NEJ - 0 JA
MP.....4 NEJ - 0 JA
C...... 1 NEJ - 0 JA
L.......2 NEJ - 0 JA
SD....2 NEJ - 0 JA
KD....1 NEJ - 0 JA
M.....1 NEJ - 0 JA - 1 BLANK
S......3 NEJ - 2 JA
Fi......0 NEJ - 0 JA - 1 BLANK

Efter att TT gått ut med nyheten "EU-Upphovsrätt SD tryckte fel" uppstod förvirring kring omröstningsresultatet och Omni uppgav att resultatet 317-312 ändrades till 315-314 efter att SD:s feltryckningar rättats till i efterhand.

Sverigedemokraternas pressavdelning i Stockholm förklarar nu vad som inträffade.
- Felet uppstod kring en votering om ett ändringsförslaget - där kaoset uppstod inne i kammaren, betonar SD-press som framhåller att SD:s feltryckningar därmed inte avsåg huvudomröstningen.

- Vi har sökt TT i en timma, uppger SD-press för denna sida i förhoppning om att TT ska förtydliga sin nyhet som kablades ut till svensk press. Det rådde även oklarheter internt inom SD då SD:s EU-parlamentskonto på Twitter blandade ihop de båda omröstningarna, enligt TT-uppgifter.

Utöver SD:s två feltryckningar tryckte även Marita Ulvskog (S) fel.

Jytte Guteland (S) är en av de 2 svenska ledamöterna som röstade ja. Båda är S-ledamöter som röstade tvärtemot de 3 övriga S-ledamöterna.

- Det var ett bra beslut. Det här är ett steg i rätt riktning för de kulturarbetare som är så viktiga för demokratin och som i dag ser sitt hårda arbete reas ut och vinsterna hämtas hem av de stora amerikanska företagen, säger Guteland (S) till TT.

Omröstningen för ändringsförslaget slutade 315-314 och för huvudförslaget 348 för och 274 emot. 36 ledamöter avstod.

Av NoAim

Användare: @Holmgren3n
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish
Produkt: AMD rewards-kod

Positivt:
Skickade inom nån minut efter swishen, det blev lite problem då man var tvungen att verifiera amd-hårdvaran men han fixade det på direkten också, kanonbra!

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av NoAim
Skrivet av muSashi:

Det stämmer det du säger, och jag tror dom flesta inte orkar göra en grej av detta.
Ville bara upplysa folk att man inte är helt chanslös som konsument, även om i just detta fallet, så hade förmodligen ARN dömt till Kompletts fördel.

Håller med till 100% är också trött på alla dom här "super kampanjerna" som är varje helg, som egentligen bara är normalpriset, men när något väldigt bra dyker upp, då tas det snabbt bort, och anges som ett misstag.

Jag är faktiskt inte helt säker på att Komplett hade fått rätt av ARN, då det stod klart och tydligt "-76% rabatt" på bilden som tillhörde datorpaketet också. Att priset blir fel är en sak, men att både skriva ut en viss rabatt och sen ett pris som matchar den rabatten? Kanske, men 76% rabatt har ju faktiskt hänt förut och det har precis varit superweekend med sjuuuukt bra priser osv.

Av NoAim

Verkar vara normalt, jag beställde samma paket och fick min levererad likadant.

Går man in på beställningen och sen på cpu'n så kommer man till denna sidan, med info "Förpackningstyp: OEM/magasin" så det ska nog vara i sin ordning.

Av NoAim

Har samma erfarenheter som ovan med Dustinhome, blir uppriktigt sagt lika förvånad varje gång någon kommer med ett klagomål, men det är klart att det går fel ibland, kan dock inte föreställa mig att det skulle vara några problem att få det löst. Har gjort allt som behövs och oftast en hel del till varenda gång jag har behövt hjälp med något.

Av NoAim
Skrivet av frong:

Har du använt dig av överklockningsfunktionen (ej hz)? Minns ej vad den heter just nu. OSD eller något liknande.

Nej, jag kör bara 144Hz dessutom, tänker du på ULMB?

Av NoAim
Skrivet av Kent:

Är skärmens egen on screen meny lika suddig och konstig? Jag antar att du har testat en annan sladd, utgång på grafikkortet, avinstallerat och uppdaterat drivrutinerna (länk till Display driver uninstaller) osv.? Kvarstår problemen ifall du kör via den integrerade grafikkretsen?

Flyttade tråden till Support /mod

Har faktiskt inte testat on screen, men när man sätter på skärmen får man upp en Predator-logga, och den är inte suddig. Övriga saker är testade förutom en annan sladd, har inte tillgång till någon annan DP-kabel tyvärr. Jag vet inte heller vad man skulle kunna kalla bildfenomenet, vilket gör det mycket svårare att googla efter nån lösning.

Det jag testar just nu är att köra utan sleepmode på skärmen, för jag antar att även om den är avstängd, så sätter windows den i vänteläge efter 5 minuter eller vad man nu har ställt in, för att se om det har något med det att göra. Har inte fått problem ännu, men bara testat sen igår, så det få gå såhär ett tag till.

Tack för svar och flytt av tråd!

Av NoAim

Skum bild på Acer XB271HU

Köpte en Acer XB271HU för snart ett år sedan, den har lirat bra förutom det (vad det verkar) vanliga felet med att en vertikal linje från mitten av skärmen nånstans flyttas ut till högersidan istället. Det har man dock löst genom att stänga av och sen sätta på skärmen igen, vad jag har läst så behöver man skicka in den för att göra en firmware-uppdatering, men då jag i övrigt har ett bra exemplar och det inte har hänt så ofta så har jag inte tyckt det varit värt att krabba med, då risken är att man får en panel med mer blb, repor osv osv.

Hur som helst, så har ett annat problem som är betydligt mer störigt uppenbarat sig nu. När man drar igång skärmen (antingen från avstängt läge eller från viloläge, har inträffat i båda fall) så ser bilden ibland ut såhär. Tog en närbild för att det ska synas tydligt, men hela bilden ser ut sådär. Det som gör detta problemet betydligt jobbigare är att det verkar bara gå att fixa genom att starta om datorn. Stänger jag av/på G-sync så händer ingenting. Drar jag ut/sätter i sladden igen, ändrar upplösning eller ändrar uppdateringsfrekvens så blir det svart och man möts av "no signal". Det hjälper inte att trycka escape för att återställa inställningarna, utan i det läget är det omstart som gäller. När man sen kommer in i windows igen så är bilden normal.

Övriga komponenter är 8086K, ROG Z370-F, MSI 1080 Gaming X, EVGA 750W nätdel (gen3 av deras populära serie, men har glömt namnet).

Så frågan är väl helt enkelt, har någon varit med om samma problem och isåfall, vad berodde det på och kunde man lösa det själv eller var det hårdvarufel?

Slänger in bilden på felet här med, om man missar länken ovan.

https://i.imgur.com/Jz5MfW7.jpg

Av NoAim

Användare: @Yatagarasu
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Skickade med förskottsbetalning
Produkt: Ryzen 2700X med moderkort

Positivt:
Snabb betalning, inget prut, trevlig.

Negativt:
Inget alls.

Slutbetyg: 5/5

Av NoAim

Sålt till Yatagarasu för utsatt pris.

Av NoAim

Bud noterade

Av NoAim

Ryzen 2700X med moderkort

Säljer en Ryzen 2700X med ett MSI X470 Gaming Carbon Pro AC. Kan även tänka mig att byta mot en 8700K / 8086K med ett Z370-moderkort. Tänker nånstans runt 4000 spänn om det säljs, men bud beaktas. Kan hämtas på plats eller skickas, ska det skickas så gäller förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av NoAim

Kör till 6/6 20.00, om ingen lägger 1500 innan dess då såklart.

Av NoAim

Zotac Geforce 970

En polare har uppgraderat till nytt grafikkort och har kortet ovan att sälja. Fungerar utan problem.

Bud från 1000 spänn, köp nu för 1500 plus eventuell frakt. Jag tror inte han har originalkartong och tillbehör osv, så räkna med att det bara är grafikkortet, men det skickas givetvis väl emballerat.

https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/gtx-970

http://www.pcgameware.co.uk/reviews/graphics-cards/zotac-gefo...

Läs hela annonsen här

Av NoAim

G710+ 300 spänn plus frakt.

Av NoAim

Spelar det någon roll? Det slutar väl ändå med att något litet grönt skitparti (MP eller C) med 5-10% av rösterna håller resten av vilken regering det nu blir som gisslan och får igenom oproportionerligt mycket skitpolitik eftersom att devisen för S och M verkar vara "makten framför allt". Men en röst blir det iaf eftersom att en utebliven sådan skulle gynna MP's kamp för att hålla sig kvar i riksdagen, tänk på det alla ni som funderar på att stanna hemma.

Av NoAim
Skrivet av griid:

hmm jag ska undersöka detta igen. jag tyckte jag provade alla skruvar. jag får undersöka saken igen.
tack för snabba svar.
har du satt upp din på väggen?

Japp. Du ska sätta de två med grövre "hane" i de 2 översta hålen, och de två med smalare i de hålen som är typ i mitten på baksidan. Sen är det bara att dra på hänganordningen från väggfästet och hänga upp den på väggen.

https://www.sony.co.uk/electronics/support/res/manuals/C483/a...

Sidan 9 bild 3 där ser du vad du behöver göra innan du monterar väggfästet (det där är för 55" men är likadant på 65").

Av NoAim
Skrivet av griid:

precis, de fyra distansskrivarna passar bara i de övre hålen, inte de nedre...

Jodå, alltså dom följer med tv'n, inte väggfästet. 2 ska passa i de nedre hålen, annars har du fått fel.

Av NoAim

@griid: Där är 4 distans-skruvar med till tv'n som ska skruvas i först. 2 passar i de övre, 2 i de nedre hålen på tv'n, sen tror jag du kan använda 4 likadana skruvar i dem.

Av NoAim
Skrivet av puck:

Ja så måste det så klart vara.
Tradera tycks göra en annan analys av situationen. Ärendet är för närvarande uppe i en tvist och efter ett antal "goddag yxskaft"-svar så står det klart att jag som säljare måste kunna bevisa att varan har levererats trots att det inte framgått i annonsen att varan kommer att skickas som REK.

Det bisarra är att de vägrar hänvisa till den regel som uttryckligen säger att ansvaret för leverans ligger hos säljaren. De hävdar bara att jag som säljare "har accepterat deras villkor" men de kan inte tala om vad det är jag har accepterat.

Kan man anmäla Tradera för brott mot köplagen eller går den att avtala bort?

Skickades från m.sweclockers.com

Du har väl betalat frakten på något vis och du har väl hyfsad koll på när du skickade? Isåfall kanske du kan få ut ett kvitto på betalningen om du inte har kvar något? Pröjsade du kontant så är det nog svårt.