Inlägg

Inlägg som NoAim har skrivit i forumet
Av NoAim
Skrivet av Viktorph:

Trodde fram till för något år sedan att ordet omständlig stavades omständig och kunde vara beredd att strida för min sak.

Haha, jag har lärt mig detta flera gånger, men det är först nu efter att ha läst i denna tråden som jag överväger att acceptera att det faktiskt stämmer.

Av NoAim

Som lite balans vill jag bara nämna att de gånger jag har haft problem med grejer köpta på elgiganten där jag bor har jag fått bra hjälp, men vi har kanske tur som har fått serviceinriktad personal på det lokala varuhuset. Men det är inte katastrof överallt!

Av NoAim
Skrivet av Xish:

Varför valde man summoner?! Diablo är ju en total pain in The.. Insta dör ju med alla skelett, sen är det kalkat direkt.
Nån som orkar hjälpa mig med att skicka hem honom?
Pma mig med erat id. All hjälp vore jag väldigt tacksam för!

Du behöver iaf en poäng i summon resist.

Av NoAim

600 plus frakt för 3st.

Av NoAim

1000 spänn + frakt.

Av NoAim
Skrivet av addeus:

Ja, den finns kvar.

Mvh Adrian

Köper den för 1000 inkl frakt om du släpper den för det.

Av NoAim

Finns den kvar?

Av NoAim

Har varit med om exakt samma sak hos Inet, moderkort från fyndhörnan med böjda pins, som inte gick att ta på någon garanti, då deras tekniker uppenbarligen är 100% felfria.

Inets service vid fel sjukt överreklamerad, men då det är fel på relativt få komponenter så har dom ändå lyckats få ett rykte om sig att ha bra service, tack vare snabb frakt och en pingvinstång.

Av NoAim
Skrivet av Fissure:

Känns det bra att berika sig på andras olycka och desperation?

Haha, det låter betydligt mer dramatiskt än vad det är när vi snackar grafikkort i 10000-kronorsklassen och inte mat för dagen.

Av NoAim
Skrivet av MrShizzle:

Jag förstår inte riktigt dina argument.
"Det är så marknaden ser ut" - Ja, det är brist på tillgång varav alla endast för köpa ett kort.
"De har noll koll på var grafikkortet hamnar" - Skitsamma vart det hamnar, principen är att du får bara köpa Ett.

Men nu hade ju webhallen uppenbarligen sagt att alla kort beställda innan begränsningen sattes skulle levereras även om man beställt mer än ett kort.

Hade webhallen godtagit att man gav fan i att betala sin order för man har upptäckt att deras redan rika ägare ska få en fet bonus och det vill man inte bidra till? Som sagt, man kan tycka vad man vill om scalping och mining, men det är irrelevant i ärendet. Om webhallen har sagt att kort beställda innan datum X inte omfattas av begränsningen, så ska inte kort beställda innan datum X omfattas (och om de har upptäckt mining eller vidareförsäljning så borde väl det nämnts i mailet där ordrarna annullerades kan man tycka). Ganska enkelt egentligen.

Av NoAim
Skrivet av TKD_1337:

De kan omöjligt hitta mig på Tradera då jag inte sålt några grafikkort från Webhallen där.

Nej alltså, det var ett exempel på "upptäckt", sen vet jag inte tidslinjer osv. Vad jag tycker om ärendet i sig sammanfattas i andra halvan av mitt förra inlägg.

Av NoAim
Skrivet av TKD_1337:

Tack för ett givande inlägg. Jag vet inte vad de har "upptäckt", tror det handlar snarare om en miss från kundtjänst. Oavsett så är det väl inte upp till Webhallen att leka både åklagare och domare? Speciellt i efterhand.

Nej jag menar mer att bara du vet vad du gör med korten, om de sitter i X antal olika datorer så torde det vara svårt att "upptäcka mining eller vidareförsäljning", men om korten ligger på tradera så är det ju inte omöjligt att webhallen sett det och kunnat konkludera vem som säljer och då tagit bort dina beställningar.

Men ja, rent generellt så håller jag med om att det är lökigt att i efterhand ta bort ordrar som man sagt att man inte ska ta bort, oavsett vad jag eller webhallen eller resten av swec tycker om scalping och mining. Har man sagt "det här gäller" så får det fan gälla också, annars vet man ju som kund inte ett skit. Får jag min PS5 jag har beställt eller har webhallen hört att jag kommer inte lira så mycket så Uffe på kundtjänsts polare får köpa den istället, för han kommer spela mycket mer?

Av NoAim
Skrivet av TKD_1337:

Jag har lagt beställningar på korten. Det där är en annan sak egentligen för de vägrar leverera på grund av en senare policyändring.

Du vet inte vad jag ska göra med korten. Om det är för att sälja vidare eller minea. Oavsett är det irrelevant även om jag kan notera att många av de som fick sina beställningar sålde de vidare så Webhallens policy är allt annat än förståelig och framgångsrik.

Vet inte om jag har läst just det inlägg från webhallen som du refererar till, men om det är som du säger att de har uttalat att beställningar gjorda innan de bestämde sig för max 1 per kund ska levereras så låter det ju väldigt märkligt att de tar bort ordern.

De skriver dock i ett inlägg att "men upptäcker vi vidareförsäljning/mining så kommer alla beställningar oavsett när man har beställt nollas ut."

Så frågan är, kan de ha upptäckt något sånt?

Av NoAim
Skrivet av xxargs:

Verkar som du haft otur i kompressorlotteriet... för det står väl inte 'made in japan' på den förmodar jag utan troligen i äkta kinesium.

Förr var det kolvkompressorer men idag med kina-kompressorer (med japan-kompressor som förebild men lägre kvalitet typ) så är det ofta rotary-kompressor med rullande 'kolv'

Det kan låta vasst och klappra kort inom första minuten efter start innan alla tryck är uppe på normalnivå och ev olja som samlat sig är utpumpad, märks främst om maskinen stått avstängd en tid. Det är att anses som normalt då just starter är alla kylmaskiners mardröm där allt kan hända med stötkokning av flytande köldmedie på sugledningen och olja som kommer i stor slurk på en gång ...

Håller det på hela tiden så är det inte normalt och förmodligen också ger mycket kortare kompressorlivslängd.

principen för dessa kompressorer beskrivs https://www.youtube.com/watch?v=fxDEK3Ymx30

antingen är 'knivbladet' som inte hänger med i rörelserna eller har för stora spel och klapprar eller ventilen ut som slår i ändläge, eller båda...

Oavsett är det inget som kan fixas i efterhand utan det är kompressorbyte som gäller då det krävs hög mekanisk precision i bearbetningen på pumpdelen om det skall hålla tyst under drift.

Jag skulle om möjligt få portabla AC:n utbytt/reparerad och i värsta fall reklamera, och det är som sagt ny kompressor då andra åtgärder som 'justering av rör' kommer inte att lösa problemet med ljudet.

Tack för infon, då lärde man sig lite nytt, ska använda det när jag pratar med elgiganten på måndag

Av NoAim
Skrivet av anon42512:

Ja, så låter verkligen inte våran. Inte som det där ljudet som låter som en gammaldags väckarklocka eller nåt.

Nej jag har pratat med fler som har likadan och som säger att den inte låter så, samt andra som säger att så ska en AC inte låta, men Woods verkar tycka att det är helt normalt...så jag vet inte riktigt vad man ska göra, får väl ta ett snack med Elgiganten igen efter midsommarhelgen och se om det går att lösa på något vis, för den känns mer eller mindre oanvändbar som den är nu med det ljudet.

Av NoAim
Skrivet av headphoneninja:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=5263783 kolla omdömet från Pjar, han gick från den du har nu till den som är länkad. Får min levererad på måndag, uppgraderar från en electrolux som inte klarar av att kyla min yta. Min är redan relativt tyst och hoppas denna håller samma nivå eller lägre.

Tack för tipset!

Skrivet av LURKOVIC:

Tyst portabel AC existerar inte. Dock tycker jag de på kontoret av märket Altech för runt 9k låter mycket mindre än min ChillFlex. Men tycker att ljudet från min ChillFlex är jämnt och fint, det stör inte på det viset. Men man får definitivt höja ljudet på hemmabion.

Bor du i hus? Satsa på en riktigt AC med en separat utedel.

Nej jag förväntar mig inte att den ska vara tyst, men...kanske mer att den inte ska låta sjukt irriterande. Postar en youtubelänk i slutet av detta meddelandet där jag har spelat in min.

Skrivet av RVX:

@NoAim just ljudet är nog inget man kommer ifrån med dessa typer av enheter. Möjligen att en del s.k "silent" modeller kanske låter mindre. Hoppas du hittar en lösning dock.

Se ovan.

Skrivet av anon42512:

Har också en Woods Cortina 12k Silent men hör den verkligen inte två rum bort. Men antar att det kan bero på hur lyhört det är.
Vi bor i en ganska nybyggd lägenhet som inte är lyhörd och störs inte av den i sovrummet som ligger bredvid datorrummet där AC:n står.

https://www.youtube.com/watch?v=UlwmnUdvINg

Där håller jag telefonen ganska nära den, men det är för att min telefon inte vill plocka upp ljudet när jag är för långt ifrån, men det där är det jag hör (kanske något lägre på grund av att jag är en bit ifrån) om jag sitter 2 rum bort (med öppna dörrar dock). Som sagt, det är inte hur högt det låter som stör mig, utan att jag blir idiot av att höra just det ljudet, då det är sjukt irriterande.

Av NoAim

Köpte en Woods Cortina 12k Silent i våras, tyckte kompressorn lät för jävligt, så skickade in den och den fick "några rör justerade", men låter lika illa ändå. Sitter just nu 2 rum bort, jag hör knappt fläkten i den på max, men kompressorn surrar som satan. Så, finns det någon annan man kan köpa där det är ett mer "rent" ljud (dvs, man hör att den blåser, men inte ett irriterande kompressorljud som sprider sig i hela lägenheten)? För detta blir man ju galen på och Woods service verkar vara av det sämre slaget. Att den kallas Silent är inget mindre än ett bedrägeri enligt mig.

Av NoAim

Bytte alla mina till Saxx Ultra för ett antal år sedan, inte hittat något bättre.

Av NoAim
Skrivet av Bussović:

Vilken EM-studio diggar ni mest?
SVTs eller CMores?

SVT ligger långt före, mestadels tack vare att Jonas Eriksson är överlägsen. Till skillnad från övriga experter säger han ju faktiskt något varje gång han öppnar munnen.

Av NoAim

Är det nån här som har en Woods Cortina 12k Silent tro? Köpte en sån och den kyler bra, men...ja, jag räknade inte med att den skulle vara tyst, dock trodde jag den skulle gå att köra i ett rum medans man kollade på TV i ett annat utan att det skulle störa nämnvärt, men den låter rejält och kompressorn skorrar som fan. Är det normalt eller blev det ett måndags-ex tro?