Inlägg

Inlägg som tomten_alle har skrivit i forumet
Av tomten_alle
Skrivet av thomas67lundberg:

Men nu var du väl iallafall lite bortskämd?

10 skruv i bottenplattan tar ju c:a 5 minuter (högt räknat) att skruva loss om man har tummen mitt i handen. Två skruv tiill för att få bort hårddisken - ytterligare en minut. Sen är det fyra skruv som håller disken i sin vagga - två minuter till. Sen samma sak i omvänd ordning Summa: Sexton minuter.

Att byta en hårddisk på 16 minuter är väl iallafall inte hemskt? Att bli uppäten av monster - DET är hemskt.

Ja, att bli uppäten av ett monster är aldrig roligt.

Jag har kikat lite på priser och Corsair Force GT är bara marginellt dyrare än de enklare modellerna. Det lutar åt ett köp...

Av tomten_alle
Skrivet av dartan:

Visst finns det företag som kan skruva i din dator mot pengar, om det är för en rimlig peng kan bara du avgöra.

Att säga att MBP är hemska att skruva i får mig att fundera lite. Jag är total newbie på datorer & har alltid varit överförsiktig då jag varit rädd att förstöra något. Jag satte i min SSD på ca 20min & installerade om Lion efter det. Totalt sett tog det max 1h allt som allt.

Jag har en OCZ Agility 3 120GB & den fungerar smärtfritt utan problem (kom med senaste FW). Annars har jag hört gott om Force GT oxå..... men jag är nog inte rätt man att ge dig urförliga skillnader på diskar.

Det låter inte så farligt...

Skrivet av bjohansson:

MBP är inte alls hemska att skruva i, har man bara den där lilla skruvmejseln så är det ju bara att vända på laptopen, skruva bort bottenplattan och så har du minnen rakt framför dig och hårddisken till vänster, väldigt enkelt att komma åt!

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/06/6-10-09...

Jag vet att TRIM fungerar på SSD's som inte är installerade från fabrik, det borde vara alla men jag vet inte? Jag tror det var nåt terminalkommando man fick köra för att aktivera det.

Corsair Force GT har grym prestanda, mer prestanda än vad macen kan hantera (det gör såklart ingenting, men köper du en billigare så kanske det räcker?)

Bottenplattan sitter med 10 skruvar, vilket jag tycker beskrivningen hemsk passar in på.

Skrivet av Json_81:

Trim fungerar bara med ett hack om man inte köper från Apple (såvida inget ändrades i senaste uppdateringen, men det tvivlar jag på).
Enklast att ladda ner här: http://www.groths.org/?page_id=322

Och som de andra sagt, MBP är busenkel att byta minne/hårddisk.

Busenkel håller jag inte med om. Se svaret ovan.

Är det inga "biverkningar" med hacket du länkar? Jag tänker att det finns en teknisk anledning att Apple bara tillåter TRIM med fabriksmonterad SSD.

Av tomten_alle

SSD till MacBook Pro

Hej,
Jag har en 2010 MacBook Pro 13" som jag är mycket nöjd med. Jag har dock börjat fundera på att skaffa SSD, då kan jag vänta ytterligare något år innan jag uppgraderar.

Problemet är att MBP är hemska att skruva i. Dessutom har jag ingen lust alls att skruva i en laptop, det blir så dyrt om någonting går sönder. Finns det företag som utför liknande operationer till en rimlig peng?

Fortsättningsvis undrar jag hur det är med TRIM i OS X. Fungerar TRIM bara med SSD installerad från fabrik eller bara med vissa modeller?

Avslutningsvis undrar jag vilken SSD som är mest lämpad till användningsområdet. Är det någon som har några tips? Jag har kikat en del på Corsair Force GT 120GB, men finns det något bättre alternativ? Kanske det till och med är läge att vänta?

Av tomten_alle
Skrivet av LeafBox:

1100:- för ngt som inte har mer funktioner än ett MK-50, isf specialbeställer jag hellre ett ifrån Qpad
Och ännu en gång ser jag inget handledsstöd?

Jag hade visst missat att du sökte ett tangentbord med handledsstöd. Visst, Filco är dyrt men jag anser att det är värt det. Inget tangentbord jag har testat, inte ens mitt HHKB, kommer i närheten av Filco när det kommer till byggkvalitet. Dessutom är det snyggt, utan onödiga dekaler.

Av tomten_alle

[iOS]Storyboard syns inte!

Hej,
Jag har ett litet problem med en app. Jag följer den här guidenl Core Data tutorial men jag använder mig utav Storyboard istället för XIB-filer. Problemet är att skärmen bara är svart (statusbaren med klocka etc. syns och programmet har inte kraschat.).

Vad kan jag ha missat?

Tacksam för svar!

Av tomten_alle

Steelseries Xai. Greppet tycker jag är mycket härligare än min MX Revolution. Sensorn är dessutom perfekt, högupplöst och fungerar på mitt skrivbord utan musmatta.

Av tomten_alle
Skrivet av LeafBox:

Ehh, vill ändå ha ett numeriskt :/

Skickades från m.sweclockers.com

http://www.keyboardco.com/keyboard_details.asp?PRODUCT=753

Av tomten_alle
Skrivet av Aegnor:

Med OpenGL är du också låst till en platform. Flash är inte ett dött språk på långa vägar.

Hur menar du nu? OpenGL finns till i princip till allt. Mac, Windows, Linux, iOS, Android, Playstation 3. DirectX finns bara till Windows och Xbox.

Av tomten_alle
Skrivet av thomas67lundberg:

Hej på er. Fick just en PowerMac (har inte hunnit kolla närmare på den). Fullt fungerande, os x 10.4 installerat. Nu till min fråga - Vad ska jag göra med den? Har inget som helst behov av en stationär gammal Mac egentligen - annat än att möjligen spela Sim City 2000 och Spectre på den, vilket jag kan leva utan, egentligen. Kan man kanske göra en server eller en workstation till videoredigering eller nåt liknande med den? Dom är ju rätt stabila och hyfsat snabba fortfarande, dom där monstren... Eller ska jag kasta inälvorna och bygga en gaming-win-pc i chassit? Eller sälja den som den är (fast dom där är väl inte värda nåt speciellt...)? Eller spara och vänta på att de kanske blir ett samlarobjekt ("sista power-pc macen!" typ)? Förslag uppskattas!

Det första jag skulle göra är att installera Leopard, vilket är den senaste versionen av OS X som fungerar på PPC. Videoredigering är den inte särskilt lämpad för, den är gammal och trött. Du kan använda den som mail och webbserver, vilket är ett bra alternativ om du slipper betala hushållsel. Ett bra alternativ är att använda den som mediedator/HTPC, jag tror till och med att den klarar 1080p.

Av tomten_alle
Skrivet av Oscar-Sand:

Hej,

Jag har tittat lite på att programmera några appar i Xcode 4.2.1. Jag vill också ha möjligheten att göra spel. Så jag kollade lite på amazon.com på några böcker för programmering av spel appar. Men jag hittade inte så många böcker som är på min låga nivå och som är för Xcode 4.

Så jag skulle behöva lite hjälp med att hitta böcker för att lära sig programmera spel i Xcode 4.2.1. Jag skulle nog kalla mig en nybörjare.

Tack på förhand/
Oscar

Det finns gott om skriven dokumentation på nätet, jag tror att det är ett effektivare sätt att lära. Ett tips är iOS Developer Library, där Apple själva publicerar sin information.

Av tomten_alle
Skrivet av Koffe_93:

Hej påer.

Är såhär att jag sitter just nu på en X10 och
blev erbjuden en 3gs för runt 500:-,
den är 1-2 år gammal men inga fel på den.
NU till frågan, hur står sig 3gs:n? klarar den av att köra
de flesta spelen ifrån app store?
Har tänkt att jailbreaka den.

Jag har en 3GS och jag har aldrig stött på ett spel som inte fungerar. Jag använder senaste iOS och det fungerar bra. 500:- låter som ett rimligt pris, det är en rejäl uppgradering över din Xperia.

Av tomten_alle
Skrivet av Gascogne:

Vad tänker du på med ISO layout?
Har du några förslag?

De flesta europeiska tangentbord följer en viss standard, ISO. Alla svenska tangentbord följer ISO, det brukar vara enklare att hitta ISO tangentbord än svenska. Ibland stämmer inte alla tangenters tryck, men knapparna sitter i alla fall på rätt ställe till skillnad från exempelvis ANSI.

Skrivet av huttala:

Det enda jag vet om med iso layout är filco.
Har ett med bruna switchar själv och det fungerar hur bra som helst.

Vill du spendera lite pengar så finns ju Topre realforce också, kostar dock 240€ med frakt från verkkukauppa. Men det ska också vara det bästa tangentbordet på marknaden.

Som du ser letar TS efter ett tangentbord med Cherry MX Red.

Jag har inte hittat något ISO tangentbord utan numpad med MX Red. Det är nog enklast att vänta på CM Storm, alternativt köpa ett ANSI tangentbord. Om du bara ska spela är det ett bra alternativ. Min lillebror har ett Filco med ANSI, och det fungerar bra för honom. Det går att leva med en felaktigt layout, det är bara att lära sig var ÅÄÖ sitter. Så länge du inte programmerar kommer det inte vara några problem.

Jag har ett HHKB med ANSI, och jag upplever inga problem med layouten. Det är en smaksak.

Av tomten_alle
Skrivet av baxee:

Hejsan, behöver hjälp med att hitta vilka sorts program som man kan använda sig av för att framkalla spel, i stort sett allt man behöver.
Tänkte försöka lära mig detta. har installerat adobe flash cs 5.5 & C++ nu, tänkte höra om det är något mer som man behöver som är bra?
Uppskattar hjälp från er sweclockare. MVH marcus.
EDIT: Och om ni har några guider som ni vet om, uppskattas:)

Installerat C++? Jag trodde inte programmeringsspråk gick att installera.

Hursomhelst är det OpenGL du vill lära dig, då blir du inte låst till en viss plattform. Flash är mycket enklare att börja med, men det är ett dött format.

Det här ser ut att vara en relativt enkelt guide på OpenGL: OpenGL Tutorial

Först måste du dock lära dig hur C++ fungerar. Har du programmerat tidigare är det relativt enkelt att komma igång med. Jag tänker inte länka någon guide åt dig, det finns gott om resurser på internet. Det är bara att söka.

Ett alternativ till C++ och OpenGL är XNA och C#, vilket är lättare att lära sig. Tyvärr är det väldigt låst till Microsoft. C# Tutorial XNA Tutorial

Av tomten_alle

[iOS] Nå specifik viewController med i storyboard

Hej,
Jag håller på med en app som använder sig av Core Data och Storyboard. Problemet jag har är, för att programmet skall fungera, måste en viss viewControlller tilldelas en managedObjectContext. Tilldelningen ska ske i applikationens delegat, som hanterar stora delar av Core Data. Problemet är att jag inte hittar någon dokumentation om hur detta skall ske, den dokumentation jag hittar använder sig inte av en UITabBarController.

Hur ska jag tilldela dessa viewControllers en managedObjectContext?

http://img109.imageshack.us/img109/5619/screenshot20120211at115....

Tacksam för all hjälp!

[Edit]

Problemet är löst. TabBarControllern är root view controller, den nås enkelt med:

(UITabBarController *)self.window.rootViewController;

UITabBarController har sedan en metod för att nå sina tabbars viewControllers.

Dold text
Av tomten_alle
Skrivet av Nivity:

CM storm kommer ju ha vanlig layout som vi har på alla.

Filco har ju också fina tenkeyless men jag tror inte dom har med röda tyvär.
Svarta,blåa,bruna

Det finns en asiatisk specialvariant med röda brytare, men eftersom du är ute efter ISO layout är det inget alternativ.

Av tomten_alle
Skrivet av qwinoa:

Hej

När jag uppdaterade min Iphone 3GS till Ios 5 så försvann mina bilder, kontakter och appar. Innan uppdateringen installerades så gjorde Itunes en säkerhetskopia på min mobil precis innan uppdateringen skulle installeras i 1 timme! När säkerhetskopieringen och uppdateringen var klara och Ios 5 installerat på telefonen trycker jag på att den ska återställas till säkerhetskopieringen från Itunes. Då börjar Itunes ladda och det står återställer från säkerhetskopia. När det är gjort och jag ska kolla mina bilder finns det bara 1 bild kvar och en bakgrundsbild som jag själv tagit med kameran. Det jag inte förstår är varför 1 bild kom med och en bakgrundsbild inte alla andra bilder. Sedan försvann alla appar. Det är också konstiogt varför alla mina sma är kvar men inget annat. Det ända som fanns kvar på mobilen är alla sms jag skickat och som sagt 1 bild som jag tagit med kameran och två kontakt bilder. Jag förstår inte varför mobilen säkerhetskopierades i 1 timme om den bara fick med sms och 1 bild. Iphonen kommer även ihåg det senaste jag sökte på app sotre och den började ladda ned en app utan att jag gjorde något som jag hade installerad innan uppdateringen. Något måste gått fel, dock fick jag inga felmeddelande eller något liknande. Jag hittar inte säkerhetskopian varken i Itunes eller på datorns hårddisk. Jag kör windows vista 32bit (ja, jag vet att vista är skräp, ska uppdatera till 7 snart ) Är det någon som vet hur jag kan få tillbaka mina kontakter, bilder och allt annat?, det var viktiga saker! Kan man hitta säkerhetskopian på något sätt? Eller återställa Iphonen till en tidigare punkt? SNÄLLA NÅGOn, HJÄLP MIG!!

Jag har för mitt att det går välja vilka delar som säkerhetskopieras. Det kan förklara varför alla appar har försvunnit. Det är dock mycket konstigt att bara en bild har återställts...

Dataförluster kommer alla någon gång råka ut för, det är bara att leva med. Lyckligtvis kommer du aldrig mer, i och med iCloud, lida dataförlust från iOS.

Av tomten_alle

iPhone 3GS. Den har visserligen många år på nacken, men den fungerar riktigt bra. Helt klart i klass med Androidtelefoner i samma prisklass.

Av tomten_alle
Skrivet av Marcusk:

Förresten, varför valde du bort FT03 chassit? Det har plats för en stor kylare, och kyler bra p.g.a. att den är roterad 90 grader.

Jag har nog inte riktigt bestämt än. Det kanske får bli ett FT03 ändå...

Av tomten_alle
Skrivet av Worfarn:

Om listan du har gjort i första posten fortvarande stämmer, välj en annan dvd, du har valt en slim.

Och Lian li chassit du valt är ett mycket fint chassi å titta på, har ett själv i spel maskinen, men vill du ha ett tyst chassi så skulle jag nog hellre ta ett Fractal Design Define Mini istället, om m-ATX är storleken du kommer att köra på, har ett sådant i vardagsrummet, tillsammans med lillebror till nätagget du valt (400 wattaren), ett av mina bättre köp måste jag säga.

Lycka till med bygget

/Worfarn

Dvd är fixad. Jag glömde ändra när jag bytte chassi från FT03.

Tack!

Av tomten_alle
Skrivet av Marcusk:

Lian Li PC-A04A rymmer en kylare på max 14cm.

Tack! Pinsamt att jag inte kom på att söka.