Inlägg

Inlägg som tomten_alle har skrivit i forumet
Av tomten_alle
Skrivet av svolter:

Om vi pratar om ESXi så....

Förenklat är en hypervisor är en miljö för virtuellamaskiner.
Man kan starta upp ett helt operativsystem som t.ex. Windows eller Ubunto. Och där i starta en PC emulator som VM-ware eller Virtualbox.
Man slösar dock då hårdvarans resurser till Windows eller Ubunto som innehåller en massa som inte behövs för att driva en virtuell miljö.

I stället kan man använda sig av en hypervisor som i princip är t.ex. en minimal Linux kärna med en PC emulator. Och mer av datorns resurser kan utnyttjas effektivare av gäst operativsystemen.
ESXi tillhör denna typ av virituellavärdsystem

Bra förklaring!

Hur mycket prestanda kostar ESXi (och liknande lösningar)? Hur direkt mot hårdvaran ligger gästoperativsystemen, fungerar exempelvis 3d acceleration? Fungerar det att använda datorn "som vanligt", kan jag exempelvis köra Debian, XP och 7 samtidigt? Tänk 3 datorer + KVM?

Av tomten_alle
Skrivet av PierreB:

Esxi är vmwares "gratis" hypervisor

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, det har jag läst mig till. Vad gör då en hypervisor? Wikipedias förklaring är relativt krånglig. Gratis, det låter lovande, vad är då begränsningen?

Av tomten_alle

Förklaring till ESXi

Hej,
Jag har läst många timmar om ESXi utan att förstå någonting. Kan någon förklara vad det är?

Tacksam för svar!

Av tomten_alle
Skrivet av Waowt:

Säg inte att du har BYTT till Windows 8!?

NEJ! Jag är mycket konservativ, än kör jag Windows 7 och Snow Leopard. Tyvärr så kommer det en dag när jag måste byta operativsystem, det är lika bra att vara förberedd.

Av tomten_alle

Hur fungerar Foobar på Windows 8? Jag antar att det inte fungerar i metro. Går Foobar ens att anpassa för Metro, eller måste koden förändras oerhört mycket?

Av tomten_alle

Jag har en Vertex 4 och den är jag riktigt nöjd med. http://cdon.se/hemelektronik/ocz_vertex_4_128gb_ssd_r%3a535%2...

Av tomten_alle

Jag har dränkt en iPhone och fått en utbytt på garanti. Min nuvarande iPhone har dock överlevt många fall, blivit tappad på krogen och eftersom jag tidigare använde invisible shield har den numer någon form av hårväxt. Nu verkar det som att jag kan behålla den ett tag till, då iOS 6 kommer till 3Gs.

Av tomten_alle
Skrivet av davaa:

Hej!

Har problem med att välja vattenkylning till min kommande dator. För nuvarande ser det ut så här: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2055332/2012-07-22

Som ni kan se så har jag lagt till en H100 i varukorgen, men har svårt att välja om jag verkligen ska ha den, Antec eller någon annan kylare ur Corsairs H-serie. Jag kommer inte börja överklocka från början, utan vattenkylningen är mest till för att hålla nere värmen i både dator och rummet. Min nuvarande dator har Corsair H50 och den kyler på finfint utan några ljud. Har hört en del negativt om både Antecs och Corsairs nya kylningsserie som inkluderar allt från H40 till H100. Jag är verkligen inte kinkig med ljud, men efter att ha läst en del recensioner där de nämner ljudproblem så blev jag lite osäker. Oavsett vad jag köper så lär jag inte överklocka på ett tag, och om/när jag nu gör det så kommer det inte bli något pressande. Av vad jag har hört så är det relativt enkelt att komma upp i cirka 4-4,5 GHz på en 3570k även för en oerfaren som jag.

Cirka 15 500 är vad jag vill lägga på datorn (+/- 300 kr), så vad anser ni att jag bör välja i kylningsväg?

Kylningen i datorn påverkar inte temperaturen i rummet. Jag tycker att H100 verkar vara något "overkill".

Av tomten_alle
Skrivet av saddam:

På artikeln finns en bild på en bil, en röd ferrari eller nåt. Vad är det för spel? Är det GTA 4 med nån mod? Från var är den bilden tagen, finns en video? Det är sjukt snyggt.

Det är en Dodge Viper, ur GTA IV med någon modd.

Av tomten_alle

GTA IV på HD 7950 endast lägsta inställningarna?

Hej,
Jag har just installerat mitt GTA IV.

Märkligt nog så klagar spelet på att mitt grafikkort inte klarar spelet. Min spontana tanke är att spelet försöker att starta med den integrerade grafiken (i5 3550), är det någon som har haft liknande problem? Hur ska jag lösa det här? Alla andra spel jag testat fungerar perfekt!

Edit: Intressant nog verkar det som att spelet uppfattar alla 3GB av grafikminnet.

Specifikationer:
Intel i5 3550
Asus P8H77-M Pro
8GB Vengance LP
Asus Radeon HD 7950 DC2

Tacksam för svar!

Av tomten_alle

X-plane 10, riktigt snyggt!

Av tomten_alle
Skrivet av Wiland:

Hej! Jag ska nu köpa en ny bärbar dator, jag vill att den ska vara liten och väga lite och lätt att ta med sig, då tänkte jag mig en dator mellan 10-12 tum skärm.

Men jag vet inte vilken som är bäst, skulle ni kunna ge mig några bra tips, helst så många ni kan, och budgeten, är inga problem. Men helst en sådan liten dator för runt, 4-5000 kronor.

Vill helst att den ska ha så lång batteri tid som möjligt, och helst bra skärm, men även ruggigt snabbt för att vara liten.

Jag har kollat på denna Denna datorn

11" MacBook Air är bästa alternativet. Köp en begagnad, då rymms den i budgeten.

Av tomten_alle
Skrivet av Nikkop:

Filco Majestouch 2 med bruna switchar.

Aldrig skrivit på något skönare, och en jävla kvallité är det också.
Det lär kosta lite mer än de flesta, men du lär aldrig behöva säga "det gick sönder."

Filco, det är grejer det!

Skrivet av bensinspade:

Har hört att röda switchar ska vara skönare än blåa switcha pga att dom röda är lättare att trycka ned, dom har inte lika mycket motstånd, är de sant?

De röda brytarna är väldgt lätta, men skillnaden mot brun och blå är inte jättestor. Om du planerar att spela, kör på röda.

Av tomten_alle
Skrivet av amius:

Skärmen på iPhone är riktigt urusel efter att jag skaffade Galaxy S3. Finns ingen anledning att skaffa iPhone förutom om man vill vara som alla andra.

Skärmen på S3 har överdriven kontrast. Lika användbart som demoläget på tv-apparater. Få saker slår S-IPS.

Skrivet av Svensktiger:

Fast det är väl inget snack om att samsungs OLED varianter är betydligt bättre.
Men hursomhellst så oavsett vilken skärm man har på en surfplatta så är det och förblir just en surfplatta, d.v.s en oerhört begränsat manick som inte tillfört nånting nytt till världen.

OLED har bra bild, men kontrasten (och därmed färgerna) är överdriven. S-IPS är vad som gäller för professionella fotografer, grafiker och filmmakare etc.

Av tomten_alle

Jag har lagt mer pengar på mina tillbehör än på min dator.
Apple LED Cinema Display 27" - Snyggaste skärmen
HHKB - Bästa layouten någonsin på ett tangentbord
Beyerdynamics DT 770 Pro - Rejäla hörlurar med mycket bra ljud

Skickades från m.sweclockers.com

Av tomten_alle
Skrivet av danielsson3:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2005079/2012-07-09

Ska användas till studier/spelande. Betalar helst inte mer än den nuvarande summan, gärna mindre för en liknande prestanda om det är möjligt!

Det ser bra ut. Är du säker att du behöver ett så starkt nätaggregat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tomten_alle
Skrivet av HElephant:

Tjenare SweC'are!
Jo nu är det så att jag behöver eran hjälp med VirtualBox där jag kör Backtrack från Windows 7. Jag vill kunna använda mitt trådlösa (USB) nätverkskort (ett Netgear WNA1100 N150) i Backtrack (som jag kör i VBox) på samma sätt som jag kan i vanliga Windows där jag kan välja mellan olika trådlösa nätverk att ansluta till. Hur man ordnar till med vanlig internetåtkomst vet jag redan, och det är inte det jag är ute efter, utan jag vill som sagt att mitt trådlösa nätverkskort ska synas i Backtrack på samma sätt som det gör i Windows.

Hoppas jag framförde vad jag vill ha hjälp med på ett så klart sätt som möjligt. Om inte, fråga

Tack på förhand,
HElephant.

Det är inte möjligt. Virtual Box ger inte gästoperativsystemet direkt kontroll över hårdvara. Om du behöver båda måste Backtrack vara host.

Av tomten_alle

Märklig utstansning på datorlåda

Hej,
Många moderna datorlådor har en utstansning.

http://img204.imageshack.us/img204/2286/588802silverstoneminito....

Vad är den till för?

Tacksam för svar!

Av tomten_alle
Skrivet av 1kolli:

Ja det är inga större problem att blocka bort frontfläkten. Börja med att ta bort själva frontpanelen, den sitter med 6st små skruvar i bakkant, kan vara lite pilligt. När fronten är borta så kommer du lätt åt skruvarna som håller fläkten på platts. Sedan måste man ta bort själva rpm switchen som sitter med två små skruvar. Det underlättar väldigt mycket om hårddiskburen är borta med.

Perfekt! Precis vad jag behöver!

Hårddiskburen använder jag inte. Jag har gömt min SSD På annan plats.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tomten_alle

www.prisjakt.nu/produkt.php?p=766471

Sjukt prisvärd! Jag tror att den kommer att kyla helt utan problem. Den kyler i princip min 3550 passivt.