Inlägg

Inlägg som Skyclaw har skrivit i forumet
Av Skyclaw

Bryr mig inte nämnvärt, har inga problem med Epic Store.
Bättre att så stor del som möjligt av pengarna går till spelbolagen än att dessa går till mellanhänder. Långsiktigt innebär det bara fördelar för spelbranschen - fler och ännu bättre utvecklade spel, och i vissa fall billigare spel.
Att marknaden skulle bli segregerad som vissa hävdar tror jag inte på.

Anno 1800 ser så jäkla grymt ut förövrigt!

Av Skyclaw

Vet vi något om splitscreen-funktionalitet?

Av Skyclaw

Det här funkar om du bara vill starta spelet... https://repl.it/repls/PuzzlingLinenFiles
Men jag tror du får ta en vända till i programmeringsboken.

Av Skyclaw

Inte säker på vad du försöker åstadkomma, men du måste kalla på classen först, och sen funktionen.

Dvs
newgrid.play()
alternativt
grid.play_game()

Av Skyclaw

Om du har IPTV från Telia så går det utmärkt att slänga ut Telias box och köra TV via Telia Play appen på tvOS istället. Det enda du missar är SVTs lokala nyheter, den går inte att ändra från Stockholm. Men går utmärkt att streama lokala nyheter via SVT Play istället.

Jag gör så, och det fungerar toppen. Kollar visserligen nästan aldrig på vanlig TV men när svärmor är på besök är det guld värt. Kan även vara kul att zappa lite ibland när man har tråkigt.

Av Skyclaw

Det är numera möjligt att streama sin PS4 till iOS via appen "PS4 Remote Play" (tidigare bara fungerat för Sony-mobiler om jag fattat rätt). https://screenrant.com/sony-playstation-4-remote-play-ios/

Fungerar även om man inte är på samma WIFI som PS4an. Jag har bara provat bläddra runt i menyerna men det verkar stabilt! Nu hoppas vi på Dualshock 4 stöd till iOS också bara...

Av Skyclaw

Jag har tidigare alltid vänt mig till Anno 1404 (med Venice expansionen) när Anno-suget har växt sig för stort, men efter den här tråden var jag tvungen att åter testa Anno 2070. Och vilket spel det är! I klass med 1404.

Själv fokuserar jag på att uppgradera befolkningen framför snabb expandering, husen kan ju rymma fler invånare desto mer uppgraderade dom är.

Hypen inför Anno 1800 är enorm, spelet ser riktigt bra ut av det lilla jag sett. Dessutom föredrar jag det historiska temat framför det futuristiska.

Av Skyclaw

Har ni missat höjdarspelet Little Big Planet 3?! Torde vara det absoluta bästa familjespelet till PS4

Av Skyclaw
Skrivet av atego:

va tvungen att logga in på sweC som jag sällan gör, bara läser, men detta va ju den dummaste kommentaren på länge!
Brukar du ha kvitto på dina underkläder när du reser med? så de inte blir beslagtagna, de som ligger i din väska?
Ren Bullshit, du behöver inte visa något kvitto på något sätt....

Ursäkta men blev ju uppriktigt förbannad ^^

Och själv var jag tvungen att logga in bara för att svara på din bra mycket dummare kommentar.
OM tullpersonalen misstänker att du har köpt en vara som överstiger värdet 4300kr utomlands så kan dom absolut begära att du visar ett svenskt kvitto så du kan redovisa att du redan betalat moms på varan, ett enkelt sätt för dig att bevisa din oskyldighet. Från tullverkets sida:

---

> Jag ska åka till Japan och köpa en videokamera där, är det fritt att ta med den hem till Sverige?

> Du får ta med dig varor för maximalt värde på 4 300 kronor om du reser med ett kommersiellt fartyg eller flyg. Åker du på annat sätt så är det för maximalt 3 000 kronor som du inte får överstiga utan att betala tull och skatt. I det här beloppet ingår samtliga varor (utom alkohol och tobak) som du köpt under resan.

---

Om du inte kan bevisa att du köpt varan i Sverige, alternativt redan betalat tull och skatt på varan, kommer dom nog beslagta varan för tillfället och starta en utredning.

MEN, chansen att det här ska hända måste ses som minimal. Jag har aldrig varit med om, eller sett någon, som fastnat i tullen när man reser privat. De har antagligen all sin fokus på droger, vapen och mer omfattande smuggling. Däremot vet jag inte om jag hade ansett att det hade varit värt risken att köpa flera kort om man har för ändamål att sälja dessa sen. Inte riktigt lika oskyldigt om man skulle fastna i någon tull.

Av Skyclaw

Jag vet inte vad ni använder för 433-MHz modul, eller sticka. Själv kör jag en Raspberry Pi med en 433-MHz modul på GPIO-pinnarna, den har en antenn-port där man kan löda dit en antenn. Jag gjorde en egen antenn enligt den här guiden https://www.instructables.com/id/433-MHz-Coil-loaded-antenna/ (rekommenderar att man slår en kik i PDF-filen som länkas, den är lite mer professionell) och lödde dit, vilket gjorde stor skillnad! Rekommenderas!

Av Skyclaw
Skrivet av Rupert84:

Det är pga av apple antagligen. För iphone ses mer som en status grej och om man har nån annan mobil som liknar notch designen så hackar dom på såklart. Hade det inte varit för notchen kanske jag kunna tänka mig iphone Xr, Har läst på nätet och dom nya mobilerna kan sälja dåligt så som iphone X har gjort.

Skrivet av Rupert84:

Jag håller med dig, Hade dom kommit ut med en se 2 notchlös och bezelless ja det kanske hade varit en vinnare. Men dom är så envisa att följa sin plan. Dom skulle lärt sig av Iphone X misstaget..

iPhone X har inte sålt dåligt, det är bara vad vissa analytiker trodde innan Q3-rapporten släpptes. Se https://www.cnet.com/news/apple-second-quarter-iphone-x-sales...,

Citat:

iPhone unit sales, while not soaring, held their own. They rose 2.9 percent year over year to 52.2 million phones. That led Apple to project revenue for its fiscal third quarter, which ends in June, that's largely in line with Wall Street's expectations.

And that iPhone X -- which starts at $999, or $300 more than the iPhone 8 and $200 more than the iPhone 8 Plus -- was the top-selling Apple device every week of the quarter, according to CEO Tim Cook.

Ingenting tyder på att Apple kommer ha några problem att sälja iPhone XS, XS Max eller XR-enheter. Priset (och notchen) till trots.

Av Skyclaw

Pixel 2 är väl IP67-klassad om jag har förstått det rätt, då ställs det väl krav på verkstan att telefonen uppfyller det även efter att den har varit hos dom? Med trycktester och allt vad det innebär... Då drar det förstås iväg i kostnad.

Av Skyclaw

Värt att nämna är att våra svenska bankkort (även de utan kredit) går som "Credit Card" i USA. Om du blir tillfrågad om du vill betala med Credit eller Debit så ska du ändå välja Credit, även om det verkar lite ologiskt.
Jag var i NYC för 2 månader sedan, och betalade med mitt svenska bankkort (utan kredit) överallt. Vissa gånger fick jag välja i terminalen om jag skulle betala Debit eller Credit, och valde alltid Credit utan några problem. Och vi de tillfällena jag inte gjorde det stod det "Credit Card" på kvittot.
Med andra ord skulle jag tro att ditt kort som ett "Credit Card", trots att det faktiskt inte har kredit.

De kommer dock reservera stora belopp innan, jag skulle rekommendera dig att skaffa ett kreditkort för att slippa huvudvärken det kan ge dig. Hur snabbt du kan få tag i ett till kort vet jag dock inte, men det kan absolut vara värt att kolla upp.

Nu var jag förvisso enbart i NYC, men där var kontanter mer eller mindre lika förlegat som det är här i Sverige. Betala med kort var det som var absolut smidigast nästan överallt, även i Taxi-bilar och i barer. Dock bra med ett gäng mindre $1 och $5 sedlar för de gånger man behöver ge dricks när ingen transaktion sker (typ hotellpersonal som bär upp ens väskor).

Av Skyclaw

Funderar på om man ska slå till på en XB271HU nu från Elgiganten, men vågar man köpa den när den är på kampanj? Är jag nojig om jag tror att dom slumpar ut alla retur-ex under sådana här kampanjer? Det är å andra sidan bara lämna tillbaka om det skulle vara ett dålig exemplar, men jag besparar mig gärna den huvudvärken.

Av Skyclaw
Skrivet av CFSsss:

@mame:

Jag tror att det är mediamarkt butikerna som ska bli "power", fast ägda av expert Norge. Fast jag kan ju ha fel.

Nja, inget nytt har väl hörts om den eventuella försäljningen av butikerna till Power sedan MediaMarkts Sverige VD dementerade ryktena. Så finns väl ingenting som talar för det idag.

Av Skyclaw

Säkerligen böjda skärmpaneler, någonting dom flesta mobiltillverkare lär implementera i sina flaggskepp 2016.

Av Skyclaw

Mja, tveksamt inställd till denna. Ser varken skön eller smidig ut. Dessutom ohyggligt ful.

Av Skyclaw

Grundtanken från Microsofts håll bör ha varit att möjliggöra streaming till surfplattor, att man kan välja att spela på en PC också blev bara en trevlig bonus tack vare det gemensamma OS'et på plattor och datorer.

Sällan man använder den frasen, "tack vare det gemensamma OS'et"... men någonting gott ska det väl ge också.

Av Skyclaw
Skrivet av FreddyK:

Precis vad jag tänkte säga, kommer säkert en hel del spel som är console-exclusives som gör sig bättre med mus och tangentbord än kontroll.

Tveksamt. Console exclusives kommer inte vara gjorda för att köra med mus & tangentbord (eftersom de är just konsoll-exklusiva). Om man, trots allt, gör nån fulhack och binder om joysticken till musen osv kommer det ändå vara helt whack då spelet inte är gjort för detta, lär bara resultera i huvudvärk av kameran.

Trevlig nyhet hur som helst.

Av Skyclaw
Skrivet av Dimestam:

Det är max 5A @ 20V.

Så det är alltså 20V i 3.1?