Inlägg

Inlägg som Skyclaw har skrivit i forumet
Av Skyclaw
Skrivet av StaffSergeant:

Kanon! Vill inte ha buggigt skit som patchas så hårt i 5 månader att din karaktär är helt felbyggd och måste göras om/startas om för att spelet inte längre fungerar som vid release. fler borde putsa sina spel innan de släpps. Så mycket hypad dynga som släpps som alpha och early acess som fungerar skit. Näe jag vill nästan ha tillbaka de hårda släppen med stor kartong i butik. Det var något alldeles extra att besöka spelaffären på 90-talet.

Att påstå att det är "kanon!" för att spelet är framskjutet 5 månader är väl lite att ta i, får dig mest att framstå som en fanboy. Sen är inte detta någon garanti för att spelet inte kommer innehålla buggar och behöva patchas när det släpps.

Av Skyclaw

SVT Play, YouTube, Netflix/Hbo/ATV+ osv. Plex/Infuse, VLC eller Kodi om du vill streama lokala filer i ditt nätverk

Du kan även installera SteamLink på din ATV, så du kan streama Steam-spel från din stationära till soffan. Numera har TvOS inbyggt stöd för Xbox- och PS4-handkontroller. Perfekt att dra igång något partyspel i soffan när man några vänner på besök.

Av Skyclaw
Skrivet av firstofmay:

Känns fortfarande som ett svek. Det här är spelet som vi får men som vi inte vill ha(IMO). Det är tyvärr den här riktningen Valve ständigt tar, de gillar pengar och är inte det spelföretaget som de en gång var.

Skickades från m.sweclockers.com

Klart dom gillar pengar, likt resten av alla företag i hela världen. Men att det här skulle vara en cash grab köper jag inte, då gör man inte ett VR-spel. Snarare ett extremt modigt steg som är väldigt riskfyllt, så väl det här spelet som att utveckla ett eget VR headset. Men om utfallet blir bra så kommer det öppna en marknad för AAA-VRspel. Det här har gett mig tillbaka en viss tro för Valve som pionjärer igen, äntligen någon som vågar sticka ut ur mängden.

Av Skyclaw
Skrivet av Falcon:

Funkar kanske ok här i Sverige men kollar du youtube något?
Det är en flopp, för den stora massan.
Överhettade Chromecast? lol
22 spel vid release, allt finns redan till PS4/Xbox/PC.

Spelar ingen roll om jag har 500/500, du bränner dig på Chromecasten och shutdown...
Ärligt talat, trodde något att den skulle klara den datatrafiken utan att överhetta?
10gig i timmen...snälla

Menar du att en Chromecast Ultra inte skulle klara av 10 GB i timmen? En 4k-film kan ju vara upp till 10x den storleken, och mig veterligen har en Chromecast Ultra inte några problem att klara av den trafiken?

Förstår inte denna pessimism hos flera här. Spelstreaming är troligen framtiden (på sikt), med tanke på hur pass väl det ändå ska fungera under rätt förutsättningar redan nu - första veckan, vid första generationen av hårdvara, så tror jag spelstreaming har en ljus framtid framöver.

Av Skyclaw
Skrivet av PrOxY_1337:

Okej så man kan inte använda sitt personliga konto o lösenord på onedrive för att ha sina egna saker på själva kontot? så när nästa person kommer så loggar den in med sin mail o lösen o har tillgång till sina egna saker, Och inte andras.

Tror jag missförstod din fråga. Om användare #1 loggar ut från sitt konto, och användare #2 sen loggar in - så kommer självklart inte användare #1's filer synas för användare #2.

Av Skyclaw

Ja, ni kan lägga in flera konton i OneDrive-appen på iOS. Men det är inget lösenordsskydd när man byter emellan konton, så visst kan någon rota bland dina filer utan att du vet om det.

Ett annat alternativ kanske är att skapa ett nytt OneDrive-konto för iPaden, och dela mappen till alla användare?

Av Skyclaw

Följande läcka spreds på 4chan igår, högst tveksamt om den är sann men jag tyckte ändå det lät rätt trovärdigt med ett smältande northrend, campaign i overwatch med alla karaktärer och en D2 remaster som verkar lite av en besvikelse.

https://i.imgur.com/Siu4Ubk.png

Vi får se ikväll. Om det är något jag trodde folk skulle ha lärt sig vid det här laget är att inte ta ut något i förskott, se hypen och besvikelsen kring Diablo 4 förra året. Än dock ser jag flera trådar där folk diskuterar som om Diablo 4 redan vore utannonserat.

Mest hoppas jag egentligen på något tecken att SC2 fortfarande lever. En ny IP, ett WC4 och ett WoW2 hade vore riktigt fint också men så högt vill jag inte lägga mina förväntningar.

Av Skyclaw
Skrivet av LudvigLindell:

Har någon koll på vad som gäller om postnord inte levererar ett paket till dörren inom det avtalade tidsspannet?
Ett paket till mig skulle levereras någon gång mellan 18-21 till dörren. Tänkte ringa imorgon klockan 8 eftersom vi ska iväg och hade behövt det paketet, gärna idag..

Samma sak hände min flickvän för några månader sedan.
Dom knackade på kvällen därpå istället, dock utan någon som helst information om detta vare sig i appen, hemsidan eller på något annat sätt. Bara tur att vi var hemma. Lagom kul när vi hade ställt in diverse små-ärenden första kvällen...

Av Skyclaw
Skrivet av Chromatic:

Detta tycks inte stämma in på mina erfarenheter och mina kompisars.

På launch blev två snubbar DC och hamnade i kö innan det ens släpptes, idag så blev mitt layer DC och alla från den åkte ut, jag var snabb som fan på att logga in men nix, 16 tusen före. Misstänker som sagt att enbart mitt layer crashade efter som min kompis också åkte ut samtidigt och vi questade ihop.

Har även vittnesmål från många andra som direkt hamnat i kö och läser man officiella forumet är det inget nytt heller...

Tror det beror på "hur" man blir DCad. Jag har en kompis som, precis som du, var ingame och hans layer krashade troligen (försvann 2000 pers i kön på en gång). När han loggade in igen så hamnade han direkt längst bak i kön.
Jag lyckades med bedriften att bli DCad på grund av timeout när jag skapade min karaktär (alla jävla namn är ju upptagna), men jag loggade in igen och hoppade över kön. Även en annan kompis som råkade trycka på ESC när han stod i kön fick tillbaka samma plats i kön när han loggade in igen.

Av Skyclaw

https://i.imgur.com/v2aQvs0.jpg

Blev en MacBook Pro 13" 2019 års modell, med extra minne (16 GB) för stundade studier. Apple hade nån studentrabatt, så fick den dels lite billigare och fick ett par trådlösa Beats Studio hörlurar på köpet. Har redan ett par Sennheiser Momentum någonting (dom trådlösa), upplever att Sennheiser har lite bättre ljud än dessa. Men trevligt med ett par som man kan slita och slänga lite mer med.
Var även dags att byta ut min gamla sunkiga ASUS router. Och en USB-C adapter till Macen.

https://i.imgur.com/PcRXjgV.jpg

Väldigt trevlig mojäng! Min första Mac, än trivs jag faktiskt med touchbaren.

Av Skyclaw

LTE hotspot (med en bra extern antenn) för wifi inne i kåken, kombinerat med VoWiFi (om din operatör stödjer det än) borde väl teoretiskt fungera.

Kruxet är antenn och antennplaceringen. Antagligen har du inte tillräckligt bra signalstyrka utomhus för att det ska fungera bra ändå. Du vill heller inte placera antennen för långt bort, då tappar du all effekt i kabelförluster.

Av Skyclaw

Sjuk rea på EGS, Shakedown Hawaii släpptes ju precis nyss och ändå nedsatt 50%! Även Subnautica Below Zero och Satisfactory som är i Early Access. Påminner om steams reor förr i tiden.
Hade helst velat ha Shakedown Hawaii till PS4at men nu vetifanken.

Skrivet av Drasteroid:

Va f*n??

Jag köpte Satisfactory igår för 29.99!
Nu idag kostar det 19.99.. Någon som vet om man kan få dem återbetalade på något sätt?

Sånt där är surt, prova att kontakta epic games supporten och se om dom kan hjälpa dig.

Av Skyclaw
Skrivet av GoldenGoose:

Laddade hem Steam Link till min Apple TV 4K och testade detta via wifi (datorn är trådad). Helvete vad bra det fungerade, resulterade i att jag köpte Ace Combat 7 direkt för att spela det på tvn.

Skickades från m.sweclockers.com

Spännande! Måste testa detta på min Apple TV 4K hemma också, hur gjorde du med handkontrollen? Går det koppla in Xbox-dosa (eller dualshock?) till ATV, eller körde du detta direkt mot datorn?

Av Skyclaw

Tycker Halebop är bäst om man likt mig befinner sig på platser där Telia har bäst täckning.
99kr i månaden för 2GB surf, och överbliven surf sparas i en pott.

Av Skyclaw

Dom jag kommer på, såhär på rak arm och som jag och min sambo tycker om att spela tillsammans är:
Little Big Planet 3
Unravel 2
Overcooked 2
Rayman Legends
A Way Out

Men senaste tiden har vi mest fightats mot varandra i MK11, riktigt kul!

Av Skyclaw
Skrivet av pv2b:

Jag hade kollat i konfigurationen för PAM och sett om det finns något lurigt där.

Snyggt, helt rätt! Jag hade visst lagt in en rad i /etc/pam.d/common-auth som var boven, verkade vara detta inlägget https://askubuntu.com/a/729841 som jag tidigare hade följt. Grävde lite djupare och fann andra som haft samma problem helt plötsligt, till exempel https://unix.stackexchange.com/questions/497980/sudo-escalati...

Så nu fungerar det att logga in med lösenord igen, tack för tipset!

Av Skyclaw

Ena linuxburken vägrar släppa in mig trots rätt lösenord

Hej Bullen,

Jag har senaste tiden haft problem med att jag inte kan logga in via SSH (ej testat lokalt) på min ena server som kör Ubuntu 16.04.5 LTS, detta trots att jag är SÄKER på att jag har rätt lösenord. Jag misstänker att detta uppkom i samband med att jag la in ett script för ett tag sedan som skickar mig en pushover-notis när någon försöker logga in med fel lösenord, samma script funkar dock på min raspberry pi.

Lyckligtvis har jag en nyckel som jag fortsatt kan SSHa med.

Hur som helst, när jag tittar på /var/log/auth.log-filen så ser jag att printouten blir lite annorlunda när jag skriver rätt lösenord, och när jag skriver medvetet fel lösenord:

Rätt lösenord:
May 6 21:34:45 nuc sshd[7727]: Failed password for (*användare*) from 192.168.2.21 port 8239 ssh2

Fel lösenord:
May 6 21:34:55 nuc sshd[7727]: pam_unix(sshd:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty=ssh ruser= rhost=192.168.2.21 user=(*användare*)
May 6 21:34:58 nuc sshd[7727]: Failed password for (*användare*) from 192.168.2.21 port 8239 ssh2

Sedan provade jag att SSHa med flaggan -vvv för verbose mode och fick följande printout efter att ha skrivit 100% rätt lösenord:
(*användare*)@192.168.2.101's password:
debug3: send packet: type 50
debug2: we sent a password packet, wait for reply
debug3: receive packet: type 51
debug1: Authentications that can continue: publickey,password
Permission denied, please try again.

Jag har även prövat:

  • uppdatera lösenordet med hjälp av passwd

  • dubbelkollat att lösenordsautentisering är tillåtet i sshd_config

  • samt kollat att inga andra SSH-problem finns med hjälp av sshd -t

men felet kvarstår.
Kruxet med pushover-scriptet är att jag inte minns exakt hur det implementerades, och jag fick prova lite googlade lösningar innan jag fick till det. Det är antagligen här det sket sig, för jag har tidigare kunnat SSHa med lösenord utan problem. Jag har heller ingen bra backup att rulla tillbaka till tyvärr.

Har ni några förslag?

Av Skyclaw

Har kommit en bit in i spelet nu, fick precis mina första investors! Men jag har börjat uppleva en hel del buggar nu. Till exempel genererar min första ö i The New World automatiskt cigarrer, choklad och champagne? Detta utan att jag har någon av dessa produktioner på ön, och inte heller accepterar jag att detta ska köpas via trades eller liknande. Det tickar uppåt lite långsamt, 1 i taget. Det har varit såhär ända sedan jag skaffade ön tror jag, dvs långt innan jag själv kunde skaffa dessa produktioner.

Jag har även haft problem med att inte kunna mobilisera brandstationerna eller sjukhusen ibland (edit: se bild här till exempel - placeholder text på knappen?? och på fel ställe), "mobilise" knappen är borta rätt som det är. Hade även problem med ett quest som var utan text och bild igår, var bara att slänga questet med andra ord. Och diverse andra mindre buggar...

Tycker även kontrollen över skeppen inte är klockren ibland, framförallt när man styr dom i grupp. Att välja 'passive stance' och 'individual mode' verkar lösa en del, men fortfarande verkar pathfinding lite halvtaskig vid vissa stunder.

I övrigt är det helt fantastiskt spel! Ser framemot alla DLC som skulle komma under året, överväger ett köp av season pass.

Av Skyclaw

Vi har haft en kombimaskin från LG i 2 år nu. Har inget att klaga på när det gäller den, upplever inte att den tvättar bättre eller sämre än någon annan maskin. Torktumlar endast 60c tvätt, dvs underkläder, handdukar och sängkläder, och det gör den bra. Den är lite mindre, klarar 7kg tvätt och 4kg torktumling (sanning med viss modifikation, går bra att köra 7kg, dvs hel maskin, och tumla också, men då får man tumla 2 gånger bara).
Perfekt för oss som bara är 2 i hushållet, men om jag hade haft småbarn hade det nog inte räckt. Gött att köra igång maskinen på morgonen och sen är allt tumlat och klart när man kommer hem från jobbet på eftermiddagen, utan minsta ansträngning. Upplever heller inte att mer ludd fastnar i kläderna, misstänker att den bara kör ut all ludd i avloppet istället.
Om vi hade haft plats för separata maskiner i badrummet så hade vi antagligen valt det ändå, men det var en perfekt avvägning när vi bara har plats för en tvättmaskin.

Av Skyclaw
Skrivet av Chromatic:

Yes, det har kommit en ny game ready drivrutin men den gjorde ingen skillnad.

Jag kör 1440p upplösning med 1080 Ti, en 8700k processor och 16 gb ram.

Ouch, bådar inte gott inför min 2600k och GTX1070