Inlägg

Inlägg som Skyclaw har skrivit i forumet
Av Skyclaw

Windowsburken med i7 10700k:

  • Chrome, huvudprofil (dvs. med alla chrome-extensions så som adblock och Ghostery): 133

  • Chrome, gästprofil (dvs. utan några chrome-extensions): 191

  • Edge (utan extensions): 177

Provade också min 2019 i5 MacBook Pro:

  • Safari: 120

Det intressanta och ögonöppnande för mig här är hur mycket resurser tilläggen verkar stjäla. Ska nog definitivt se över vilka man har och se om man kan hitta några resurstjuvar.

Imponernade siffror M1:orna verkar leverera för övrigt!

Av Skyclaw

Produkt: It takes Two (PS4 & PS5)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/it-takes-two-ps...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5412970
Pris: 179kr

Av Skyclaw
Skrivet av Tazhaul:

Håller med. Blev besviken över att varken SVT eller någon annan nyhetsbyrå inte var där. Såg både NRK och danska medier på plats, men inte en enda svensk.

När det äntligen är något positivt att rapportera om så struntar dom i det.

Stämmer inte riktigt, de tog upp och visade inslag från tävlingen i Rapport häromdagen. Dessutom var lokalredaktionen på plats verkar det som: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/storpublik-nar-va...

Av Skyclaw
Skrivet av Roughack:

Min gissning är att Oculus har blivit lite väl blåmålat med Facebook, dom vill nog tvätta av sig den färgen så mycket det bara går.
Troligtvis har de märkt att många av deras potentiella kunder väljer att inte köpa en Quest just för koppling till Facebook.

Tror snarare det handlar om att gå ifrån Oculus som är starkt förknippat med spel till ett varumärke som är mer "metaverse". Om nåt så tycker jag "Meta" låter mer Facebook/Storebror/1984 än vad "Oculus" gör.

Av Skyclaw
Skrivet av johanandersson:

Även om Apples processorer är mer energieffektiva så tror jag inte att det är orsaken till att androidbatterier är större. Kunder efterfrågade bättre batteritid och för några år sedan började androidtillverkarna leverera. Apple har fortfarande ganska tråkig batteritid idag.

Vad baserar du den informationen på?

https://images.anandtech.com/graphs/graph16983/124623.png

Utöver benchmarks så är min personliga upplevelse att iPhone har avsevärt mycket bättre batteritid i "vardaglig användning", att ha 80% av batteriet kvar vid läggdags var ingenting jag någonsin upplevde på mina tidigare Androidlurar. Troligen på grund av iPhones låga drain vid standby.

Av Skyclaw
Skrivet av Halldin:

Vad det verkar:

- Kontroller med inbyggda kameror istället för IR-dioder. Detta ger sämre batteritid och därför följer det med en laddplatta.

- Batteriet ser ut att ha flyttat ut till baksidan -> bättre viktfördelning.

- Full body tracking.

- Halo-aktigt tvärgående band över pannan kommer sannolikt öka komforten ytterligare.

- Passthrough i färg.

- Har ryktats om paneler med runt 3K per öga, eventuellt samma som används i nysläppta Varjo Aero.

- Har ryktats om nya linser. Med tanke på hur kompakt den ser ut kan man fundera på om dom har fått till pannkakslinser, vilket i så fall äntligen skulle kunna innebära adaptivt fokusdjup vilket i sin tur nästan är ett krav för att man ska vilja sitta och jobba med den. Men det kan vara att hoppas på för mycket.

Om detta stämmer, speciellt de två sista punkterna, så är det ett solklart köp för mig! Jag hade nästan förberett mig på att det inte skulle komma några hårdvarunyheter från denna Facebook Connect då Quest 2 kom ut förra året. Imponerande innovationstakt på Facebook må jag säga.

Av Skyclaw

Kul att det rör på sig i VR-världen! Även om priset är långt över min smärttröskel så är detta antagligen en liten inblick i vad som komma skall när det gäller VR-hårdvara framöver.

Av Skyclaw
Skrivet av trickeh2k:

Att kalla det "några mm" större är ju dock en underdrift.

Skulle jag väl inte direkt säga,

https://images.macrumors.com/t/26HCdkicOasBwjzA6YluqDEYr7U=/1600...

En av alla fördelar med AirTags är Find My-nätverket som alla iPhones utgör och är en del av, när någon iPhone detekterar en airtag så uppdateras platsdatan för den airtagen (helt anonymt såklart). Detta innebär att ingen GPS behövs, något som aldrig blir bra i sådana här prylar ändå. GPS kräver bra täckning att kunna ta emot GPS-data, vidare krävs det att GPS-datan laddas upp någonstans vilket resulterar i att ett mobilt abonnemang behövs enbart för att kunna ladda upp den datan.

Tips: https://www.expressen.se/kvallsposten/johan-sparade-sonens--s...

Av Skyclaw
Skrivet av Elakekocken:

Absolut.

Saknar bara någon ny wow-produkt. Nu säger jag inte att dom ska göra VR-glasögon - MEN - hade dom gjort det så hade dom f*n gjort det ordentligt precis som med iPhone, iPad och Apple Watch när de kom.
Försöker febrilt komma på vad dom ska återuppfinna bara… Hade ju gärna sett en TV-skärm på 65” med inbyggd Apple TV fast med innovation bara Apple kan komma på. Men annars en variant på wearables. Smart halsband? I många yrken får man ju inte ha klocka, men halsband under kläderna är det ju inte många som klagar på. Äh vette fasen vad men skulle vara sjukt kul om de kunde hitta på en helt ny produkt från DERAS sida som inte är Tile eller någon relaterad småprodukt till HomeKit.

Ryktas om att Apple har utvecklat ett VR/AR-headset i flera år nu och att det närmar sig release för den, se ex https://www.macrumors.com/2021/09/02/ar-vr-headset-iphone-con...

Av Skyclaw
Skrivet av kolle99:

Kul att du säger David Lynch. Alan Wake var extremt inspirerat av Twin Peaks. Om du gillade miljön i Twin Peaks kommer du älska Alan Wake skulle jag tro.

Ja Twin Peaks ligger mig nära hjärtat så det låter mycket lovande

Av Skyclaw

Ser fram emot nya watchen. Är i köpartagen för en och hoppas på lite roliga nyheter, även om skillnaderna mellan de olika iterationerna inte är alltid är gigantisk så ryktas det i år om designförändringar.

Har dock också hört att den riskerade bli försenad till vintern, vore tråkigt om den inte visades alls nu på grund av det!

Av Skyclaw

Det här kom ju som ett väldigt välkomnat brev på posten

Föll pladask för Control när jag testade det tidigare i år. Vilket fantastiskt spel, fenomenalt välskrivet och med ordentligt "världsbyggande", jag insupade verkligen allt när det gällde storyn - läste alla casefiles som jag hittade och lyssnade på alla kassettband. Kändes stundtals som en blandning mellan Half-Life (1) och David Lynch, och jag älskade varje minut av det.
Ville testa Alan Wake efter att ha fastnat så totalt för Control, men när jag tittade på några minuter av genomspelning av spelet på YouTube så insåg jag att det var lite för daterat för att vara njutbart. Tidig PS3-grafik och QTE är inget man riktigt orkar med längre.
Har därför stora förhoppningar på denna remaster, kan nog t.om bli en förhandsbokning om det ser riktigt lovande ut!

Av Skyclaw
Skrivet av Jocke W:

Jag kör alltså filen i Sublime Text. Då får jag den informationen som finns i bildlänken.

Jag får då version 2.7.16 och om jag kör "python3 --version" får jag samma "python kan inte öppnas på grund av ett problem"

Låter som det är något fel med din python3-installation. Men du bör kunna köra din testkod även i python2.7, funkar det om du i Sublime kör Tools > Build With... > och väljer "Python"?

Och som nämnts tidigare i tråden så bör du nog byta namn på filen också, kan säkert ställa till med problem om du har citat-tecken i filnamnet.

Av Skyclaw

Hur gör du för att "köra py filer"? Dubbelklickar på dom?

Vad får du för utskrift om du kör "python --version" i terminalen?

Av Skyclaw
Skrivet av ottoblom:

Tror du på det där själv ?

Kom gärna med något konkret om du vill föra en diskussion.

Av Skyclaw
Skrivet av ottoblom:

Du kan köpa boost i raids och i Mythic dungeon plus . Så nej varför ljuger du ? . Man kan köpa all gear för riktiga pengar o wow nu mer . Du kan köpa titlar inom pvp allt .Skrämmande fattar varför alla slutar .

Boosts är ingen service som blizzard tillhandahåller utan det är något du som spelare i sådana fall gör upp om med andra spelare eller guilder, att dom tar med dig på en run i gengäld mot att du betalar dom - antingen i guld eller riktiga pengar. Detta är inget fenomen unikt för WoW utan det finns i mer eller mindre i alla multiplayer-spel. Googla "CS:GO boost", "FFXIV raid boost", "LoL boost" så ser du själv.

Att de själva säljer WoW-tokens är knappast några konstigheter, tvärtom är det många spelare kan skippa månadskostnaden helt och hållet tack vare denna möjlighet då priset för att köpa en sådan i guld är förhållandevis lågt och går snabbt att grinda upp.

Därmed inte osagt att det finns kritik att lyfta mot hur WoW har utvecklats de senaste åren idag, men att WoW skulle var P2W är en ren och skär lögn.
Om du ska få tag i bra gear så måste du spela ihop det själv, boosts kan möjligen vara en genväg för att få en achivement så att du lättare kan bli inbjuden av grupper i tron om att du har den erfarenheten som krävs men jag är tveksam till att det skulle fungera i någon högre utsträckning då folk tenderar att titta på antalet runs man har genomfört.

Av Skyclaw

Ska tydligen ersättas av en 128gb med samma specs och samma prislapp enligt rykten

Av Skyclaw

Jag har noterat samma sak och tycker det är märkligt att den inte längre ens är listad i flertalet butiker. Vill minnas att det varit rykten om ett "Quest 2s" eller "Quest 2.5", undrar om det är något sånt som är på ingång?

Av Skyclaw
Skrivet av Lorault:

En turkisk? streamar Windows 11. Bara stäng av ljudet.
https://www.youtube.com/watch?v=PuxI8xS10ro

Intressant, antar att det inte får länkas här men om man klickar vidare lite från hans video hittar man ganska snart vart han fick tag från ISO-filen för sin installation, verkar vara spridd på nätet nu.

https://i.imgur.com/faYRLLI.png

- inställningar för taskbaren. Ser ut som att man kan flytta tillbaka taskbaren till vänster iaf.

Av Skyclaw

Hoppas på airtags! Ryktats om i några år nu och även nu i år, skulle underlätta min vardag enormt.