Inlägg

Inlägg som an123on har skrivit i forumet
Av an123on

Val av trådlöst nätverkskort (PC-card)

Hallo, dags att utrusta den bärbara med ett nätverkskort till det trådlösa nätverket, undrar om någon har någon har lite tips till en vislen själ?

Vill ha: Minst 54mbps och bra räckvidd (självklart så billigt som möjligt )

Funderar på någon av dessa två:
http://www.styggapojken.com/product.htm?product_id=114840&sea...
http://www.jmedata.se/start.asp?store=internet

Vilken rekomenderar ni? Eller har ni något annat kort att rekomendera?

Av an123on

Vad man kan göra är att sätta lasern på konen på en högtalare, rikta den mot en spegel som sitter på en annan högtalare (monterad i motsatt led). När sen högtalarna rör sig upp o ner så kommer du att få en fin 2D bild uppritad någonstans (ni vet hur det blir "linjer" efter laserpekarn när man drar den snabbt fram och tillbaka). Koppla den till ljudutgången på datorn och du har en finfin modd som ritar i takt med musiken.

Förstog nån?

Av an123on

Anderch: Kraft i luften? Jaja, var dag lär man sig något nytt iaf
Som du kanske förstår så e mitt mål inte att få en så välkyld dator som möjligt utan en tysst dator, och själva tanken med luftgångarna är jusst att dom inte skall vara raka. En l i t e n minskning av luftflödet emot att nästan inga ljud från burken kommer ut är en ekvation jag ställer mig helt bakom.

Av an123on

Att bygga den i mdf hadde ju helt klart varit trevligt, vill dock kunna flytta på åbäket utan att starta bobcaten (mdf väger MYCKET), så det blir nog plywood, också enligt min åsikt det mest lättarbetade materialet. Har lite negativ inställning till spånskivor av nån anledning, brukar bara bli en massa spån överallt där man inte vill ha det...

Jie: kolla in min avatar, känner du igen någonting ?(erkänner att jag inte modellera katten jusst för detta jämnförande exempel)

Håller också med att den första designen är snyggare, får ta pilla vidare lite, förslag och paint-skisser motages!

Av an123on

Maya, kanske lite überkill för att bygga en liten modell, men men, enda jag hadde hemma

Jao några dammfilter kan det nog bli, får väll springa o sno ett par nylonstrumpor eller nåt...

Av an123on

Lite ändring på designen:

http://www.turbodesign.se/majs/lada7.jpg

http://www.turbodesign.se/majs/lada6.jpg

Inte helt nöjd ännu dock, luftkanalerna är ju väldigt höga och där kan ju kapas en hel del, får se hur det blir. Luftgenomströmningen genom hårdiskarna lite fel på dessa bilder.

Min vänn katen Hubert kom förbi när jag precis blev klar med nya lådan, så jag passade på att ta en bild på lådan tillsammans med han så att ni som undrat över storleken på lådan kan få något att referera med. Som ni ser här så kommer den inte att bli större än en medelstor katt.

http://www.turbodesign.se/majs/lada7katt.jpg

Av an123on

Har designat om lådan lite så den blir lite mindre och lite effektivare, hinner dock inte börja bygga i helgen, blev att försöka få igång bilen istället ^_^. Kan kasta upp nya bilder på designen ikväll om nån är intreserad.

Så jätte stor kommer den ju inte att bli, bara lite högre än ett moderkort, lite kubisk dock

Btw, budgeten ligger väll på runt 300 kr, så en massa nya 120 mm fläktar has det inte råd med, fattig student ju

Av an123on

Fluf o El_ak: Jupp, det är ingen höjdare, anledningen att jag satt dom på samma sida är hur lådan skall stå i rummet, skall ta o leka lite ikväll och se om jag kommer till en bättre lösning där. Att ta bort första kröken vill jag inte riktigt, då kan ljudet från första fläktarna gå raka vägen ut isf.

Q'aman: Visst skulle 120 mm fläktar vara mycket trevligt, men dom kostar ju sina kronor också, som allt jag gör så är bygget av lågbudget-variant och jag har ett gäng 80 mm hemma

Känner mig lite osäker på min lösning där kablarna skall in, förslag motages!

Btw, vad tycker ni, skall lådan vara i finfin plywood-färg eller skall den målas?

Av an123on

Projekt :: Maze

Efter att hjälpt en kompis tidigare idag med en "labyrint låda" till hans projektor i hemabion (blev riktigt lyckat faktiskt) så insåg jag att använda samma teknik på en dator kanske inte var en så himmla dum idé (säkerligen en massa som redan gjort det, men men ). Kom hem för några timmar sen och detta är vad jag kommit fram till, i helgen bär det av till bauhaus!

http://www.turbodesign.se/majs/lada1.jpg

http://www.turbodesign.se/majs/lada4.jpg

http://www.turbodesign.se/majs/lada5.jpg

Tanken med lådan e ungefär att göra en laburint för ljudet så att så lite ljud som möjligt kommer ut, genom att täcka hela insidan av lådan med skumgummi som absorberar ljudvågorna räknar jag med att få en ganska tyst burk.

Fläktarna plaserar jag långt in för att ljudet inte skall ta sig ut.

Bakpå datorn vid I/O-portarna har jag tänkt sätta upp skumgummi med små hål som jag drar kablarna igenom.

Hårdiskarna har jag tänkt lägga på skumgummi (då de låter betydligt mindre av detta och inga ljud leds in i själva "chassit").

Kom med en massa kritik! Kritisera allt vad ni kan orkar och kom med lite shyssta förslag.
(Modellen är inte alls skalenlig någonstans utan något jag bara kastade ihop)

Av an123on

Alltså jag vill inte bara ha en standariliserad tetrisclon utan en där bitarna faler på istortsett samma sätt som de gör i death-mode på "Tetris the absoulute plus", direkt ner i botten och sen går det att flytta och vända bitarna en väldigt kort stund när de "ligger" på de andra bitarna.

Av an123on

Tetris - The grand master

Ni har säkert sett filmerna med japanare som spelar tetris i en väldans speed (http://homepage3.nifty.com/arika_download_04/mpeg/tgm2master.... t.ex.), dettar är ju arkad men är det någon som har namnet på ett liknande spel till pc? Vill också stila

Av an123on

Dubbla möss

Är en sån där löjlig prestanda nörd när jag spelar spel (har en sån där plastsak att ha musen på som kostar mer än vad man lägger ut i veckanpå mat) jaja, tänkte iaf använda scrollen från en gammal mus o limma på på tbordet. Undrar bara om man nu skulle koppla in en mus till, kan det påverka prestendan på den andra? Någon skillnad mellan usb-usb o usb-ps/2 ?

Av an123on

Tangentbordsträningsprogram

Tog o infröskaffade ett sånt där tbord av microsoft som dom tatt motorsågen o delat på mitten o vridit lite grann idag, ergonomiskt tror jag det brukar kallas. Jaja sitter här o flänger över tangetbordet (håller ju nästan på att få muskler, illa illa) och jag börjar inse att min gammla hemmagjorda fingersättning inte riktigt funkar längre.

Så jag undrar bara om någon har nått namn/url till nått sånt där program man använde i sex:an när man skulle lära sig hur man egentligen skall hålla, är i stort behov att ett sånt jusst nu

Av an123on

formatera är inte direkt något alternativ, ingen annan med någon lysande idé?

Av an123on

XP problem, xp ger inte programen den tid de behöver

Hmm, har nog lekt lite för mycket med registret i XP (swe, pro) i mina unga dagar, o nu börjar man få lida av det

Har iaf ett ganska irriterande problem, denna fråga har kanske varit uppe förut, men jag lyckades iaf inte hitta något om det. Problemet uppkommer när man skapar något projekt i något lite krävande program o projektet i fråga börjar bli lite stort och när man sedan kör något som kräver lite prestanda ur den realativt nya burken (xp 2000, msi kt3 ultra 2 osv) så tvärhänger det sig direkt (inge sitta o vänta i 30 sek först). Det känns som att när programet inte svarar direkt till xp så säger xp att programet har hängt sig o det är bara att starta om proget. T.ex. att byta textur i Maya går finfint på mindre objekt, men när det börjar bli ett antal cvs så hänger sig det i 3 fall av 4, mkt störigt. (premier o soundforge är andra program som beter sig på samma sätt).

Gissar på att jag har lekt med någon inställning på detta i registret (på hur lång tid xp skall vänta t.ex.) för ett bra tag sedan, men jag inte komma ihåg vad, någon snäll själ som har någon lösning på problemet?

Av an123on
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TRiXTeR[o]

hehe.... jag fick va stolt i ett par timmar iaf..... eller ä fortfarande stolt över min nya polare... Nisse heter han.... Han har iaf inte stora ögon.... å han ä inte vinnögd......

Jaja, alla har vi kanske inte lyckas att inte spräcka alla borrar under 10 mm

toffie: det är en "grillad lego" eller nåt.

Se på den här bilden så kanske du förstår: (ser bättre ut i verkligheten)
http://www.gcg.nu/majs/lego4.jpg

o toffe: kolla när bilden e skapad (höger klicka > egenskaper) (okej inte så såvrt att ändra det, men varför bygga en julmod nu? )

Av an123on

Gjorde faktiskt en liknande grej för ett tag sen (jag var först? ), baserad på chilles led-stryrning från skrivarporten. Så när jag får mess på trillian/irc eller nåt så blinkar dom fint (eller så kör man dom bara på julgrans temat )

Inte riktigt lika seriöst gjorde, men ändå:

http://www.gcg.nu/majs/lego3.jpg
http://www.gcg.nu/majs/lego1.jpg

Btw, för dom som vill bygga, "hålet i huvet" på en lego gubbe är lite mer än 5mm i diameter (ganska lagom för en 5 mm diod t.ex.).

Av an123on

När ett ämmne går från flytande till gas så drar det till sig värme (från t.ex. prollen) och som det stått tidigare övergår kylämnet (både hårda o mjuka freoner är för övrigt förbjudna i sverige idag, har för mig att t.ex. ammoniak brukar användas) från vätska till gas efter den har gått igenom stryp-ventilen som gör att trycket blir lägre (vatten kokar t.ex. ungefär vid 80 grader på mount-everest). När gasen sedan går igenom kompressorn så höjs trycket igen och gasen övergår till vätska igen, och när något går från gas till vätska så avger det värme (till t.ex. en radiator).

Tänkte bara förklara det en gång till

Av an123on

Två tangentbord

Vet inte om detta har varit uppe förut, kunde dock inte hitta något om det...

Fick för ett tag hem mitt nya t-bord som man kan köra på usbn (lika så min mus), så nu finns det två fina ps/2 portar som bara sitter där o väntar på att användas till någe bättre. Så då fick jag idéen att man kanske kunde plugga in ett gammal t-bord i ps/2:n och köra "genvägar" med den. (t.ex. trycker på i och ie startas, eller trycker på f i cs o texten "flash" sänds till mina medspelare). Testade då att köra med två tangentbord för att se vad som hände (ett nyare logitech o något gammal mög), och de funkade precis som "vanligt", kan skriva med båda samtidigt och så... (kör win xp)

Någon som vet nått program för att leka lite med ps/2 portarna? Eller så att kanske automatiskt alla knapp-tryck med ena tangentbordet görs med "alt" intryckt, så att man bara kan göra klassiska genvägar med windows (att hålla ner alt på det vanliga tangentbordet känns lite oelajt