Inlägg

Inlägg som BlackBird har skrivit i forumet
Av BlackBird

8/10. Gissade dock på typ två

Av BlackBird

Systray-program startar synliga

Nån mer som upplevt detta? Har diverse program/tjänster som startas minimerade till tray - bland annat Asus ljudkortsutility, Discord och Samsung Magician. Asusprogrammet dyker upp på skärmen nästan vid varje start. Discord ibland - och Samsung ibland. Discord verkar dock alltid startas maximerat för att logga in - därefter minimeras. Men ibland blir det kvar. Här på jobbet så hände det med Magician nyss... På en annan dator då.

Sådär lite lagom irriterande bara Win 10 Pro är det som avses då.

Av BlackBird

@Andreaz1: Ah jag som tänkte att jag var smart

Av BlackBird

Du har en inbyggd grafikkrets med HDMI på ditt moderkort. Tar du ur ditt dedikerade kort och stoppar i HDMI-sladden där så bör det hoppa igång, om det inte är manuellt deaktiverat i BIOS.

http://images.hardwarecanucks.com/image/raxen/ASUS/V/LARGE/8.jpg

Till vänster om DVI-kontakten under den pluggade optiska utgången

Skickades från m.sweclockers.com

Av BlackBird

Fast köper man saker i en vanlig butik så vet inte kortläsaren vad som köpts. Den känner bara till en summa som kassaregistret skickat till den (eller som kassören, i mitt eget fall, matat in manuellt på kortterminalen). Den vet inte ens vad som är moms av summan. Vet inte varför folk är så paranoida över just den punkten. Det enda som inlösenbolaget/kortutgivaren ser är i vilken butik man handlat. Men det vill man ju själv också veta (vad som är vad på kontotutdraget) så hur och varför man skulle komma runt det vet jag inte.

Är man nervös över sånt så är väl Klarna värre, då de får fakturorna och listar vad man köpt i appen, med produktlänk och hela baletten. Smidigt tycker jag ifs.

Av BlackBird

@anon159643: Ah du tänker så. Ja ATX-kontakten/standarden som sådan är ju lite förlegad, och har väl i princip varit så ända sedan "P4-kontakten" kom till. En ny upprensad version med mer 12-voltslinor vore kanske på sin plats. Som då kunde monteras på ett bättre ställe, och med ett lite smidigare kontaktdon.

Snyggast vore ju nån form av fjäderbelastad BGA-kontakt som satt på en given plats på moderkortsplåten, så fick moderkortet ström direkt från chassiet För begränsande konstruktion för verkligheten - jag vet. Men ändå

Skrivet av granen92:

Jag hittade en på aliexpress för en bråkdel av kostnaden.

24-pin 90 graders vinkel Aliexpress

Dock skulle jag inte våga koppla in den i mitt moderkort

Tror inte det är nån fara. Det är ju ingen aktiv elektronik, bara ledningsbanor som går till motsvarande stift typ. Hade de kopplat nåt i kors hade den nog inte fått den poäng den hade Enda risken är väl om det är dåligt lött så nåt stift skulle glappa.

Av BlackBird

Uppskattat! Finns ju ett fåtal moderkort med kontakten redan vinklad, men det är väl ofta top of the line-modellerna.

Väntar på samma sak för USB 3-headern nu

Skrivet av anon159643:

Tänk om moderkortstillverkare kunde sätta 24 pinkontakten och alla andra kontakter på baksidsn. Du med undagtag för några strömkonktter till fläktar som ska sitta på framsidan.

Är det inte typ standard idag att kablar på kortast väg just ska till baksidan för att man sedan skickar frsm dem igen där de ska kopplas emot något. Undantaget är såklart cpufläkten som ofta får sin ström rakt under.

Tror det skulle bli korvigt med ATX-standarden då. Tror inte en 24-pins får plats liggande på den höjden som moderkortets standoffs tillåter. Finns dock som sagt modeller med redan liggande ATX-kontakt, på framsidan då.

http://www.hardwareasylum.com/images/evga_x99_ftw-k/main_power.j...

Av BlackBird
Skrivet av mrqaffe:

Jag har någon gång använt Chrome men aldrig någonsin search men jag är helt övertygad om att jag skulle klara mig perfekt utan Chrome.

Skrivet av Petterk:

@BlackBird: Finns gott om webbläsare baserat på Chromium på Android/Play. Utöver det finns ju Firefox, så webbläsare finns det gott om konkurrens om och flera kommer vara väldigt lika Chrome till att börja med.

Haha jag glömde bort Play Store. *goddag yxskaft* Tänkte dator och där behöver man ju en webläsare för att ladda ner en. Måndag. Ser dock inte vad som är så hemskt med Chrome. Är det foliehattssyndromet?

Play Store ses ju som ett aber enligt vissa med ifs.

Search står jag för dock. Det är integrerat i systemet. Om Windows 10 hade haft en fungerande sökfunktion hade jag inte velat välja bort den för att köra typ Total Commander från -98 eller nåt. Folk som vill skräddarsy allt från grunden och inte klarar av bloat som Galleri eller Youtube gör väl enklast i att köra nån customrom. 99,99% av alla som köper en telefon vill nog ändå ha en komplett fungerande enhet. Räcker med att behöva lägga in det man vill ha när man byter. Att dessutom behöva installera en massa grundläggande tjafs skulle vara väldigt irriterande.

Här, liksom i fallet med MS, vet jag inte riktigit vad EU håller på med. Är de bara bittra för att det inte finns nån Europisk motsvarighet? Förstår de inte fördelen med en standard? Skulle EU då vilja att det fanns 10-15 olika butiksappar på varje plattform? Det gör ju verkligen livet lättare. Är irriterande som det är på PC-spel-sidan. För att inte tala om streamingtjänsterna.

Av BlackBird

Funderar - ni som stör er på Googles search (!?) och Chrome.. Hur ska man ens använda telefon utan dessa? Tror ni att gemene man skulle sitta och tanka över .apk-filer från datorn till telefon? Eller den som sa att telefon skulle komma helt utan OS... Jösses.

Av BlackBird

Ruskigt snygg var den iallafall. Enda vettiga Cooler Master gör idag? xD Har en gammal Evo 212 som jag sprayade översta plåten vit på. Så byte är tyvärr inte aktuellt pga avsaknad av panda-färgschema Men skulle jag bygga nytt vore det ett enkelt val. Ang pris tror jag min Evo 212 kostande nåt liknande 2012-ish när jag köpte den.

Av BlackBird
Skrivet av Idalin:

Vi spanar efter feedback på våra olika sajter (SweC, FZ och 99) i den mån vi tar upp avsnitten, men finns ju också på Instagram och Facebook där det också går att lämna feedback om man vill och har konto.

*Hint hint* Starta en fjärde site med fokus på Fulkultur med tillhörande forum Rollspel, serier etc

Av BlackBird
Skrivet av anon159643:

Plats för många 2,5 resp 3,5" hdd och ssd. Vissa har bara 2st minnesplatser, många saknar 3st m. 2 platser, dubbl,. gärna trippla nätverksuttag. En massa sata, dual bios gärna en display av någon slag på moderkortet och dubbla bios. Stöd för multipla grafikkort på en exklusiv plattform som TR4 osv.

Dubbla grafikkort ska ej förväxlas med sli många hade dubbla grafikkort på pc redan på 1990 talet, där grafikkorten jobbade helt självständigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter som rätt skeva krav från någon som klarar sig på en Chromebook

Av BlackBird

Helt sinnessjukt att folk ens överväger att köpa eländet. Det är ju typ extrem workstationklass. Samma som i7 Extreme som jag inte riktigt kan se i nån signatur sen innan Men kraven har tydligen gått upp

Av BlackBird

"Jag vill ha en reklamtröja för en site men jag vill inte att adressen ska stå på den".

Känns ju... logiskt Gillar Hardware Dreamstrycket skarpt

Av BlackBird

Kör Classicshell startmeny annars:
http://www.classicshell.net

Tar lite tid att ställa in men det är värt det för att slippa skitmenyn i 10'an.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BlackBird

@Fille625 - Det händer varje gång - passerar i princip varje vardag med tåget/bussen. Både dit och hem händer det. Börjar precis vid samma ställe och sluter vid samma. Från kurvan/krönet från Åtvid där vid Mahrs Åkeri. Med tåg så håller det på typ bort till nya övergången (vid rymdraketen). Medels buss så går gränsen inne vid Brokindsleden - från stan sett (åker ofta bussen hem till Åtvid) så går gränsen i höjd med den där möbelaffären innan trafikljusen. Man kommer upp på ett krön där och jag vågar påstå att byggnaderna även börjar glesna där, så det blir mer "fri sikt" mot fältet.

Var dock på arbetsintervju där rätt nyligen och det hände inte INNE på området. Skumt är det. Eftersom det hänt några enstaka gånger ute på E4'an med så är det nog inget på Saab som är "olagligt högstrålande" på det viset. Men det är märkligt att det är oändligt repeterbart och har så tydliga geografiska gränser. Att tom få telefonen att kraschar är rätt extremt ändå.

Av BlackBird

Telefonen beteer sig runt vissa platser

Under en längre period har jag upplevt att min OP 5T beteer sig väldigt konstigt runt Saab, Linköping, men även på vissa andra ställen.

Så fort den använder 4G'n spårar den ur totalt. Mottagningen försvinner helt och låsskärmen slår till, för att sen genast förvinna igen (kan va ansiktsupplåsningen som aktiverar den igen). Musiken pausas med. Kan hålla på och gläppa så flera gånger per minut. Det konstiga är att det börjar strax innan Hackefors och fortsätter så en bit in efter Braskens Bro. En gång när jag åkte på nya vägen (precis att jag åkt ut ur rondellen vid Braskens) tvärkracha telefon och jag såg hur den starta om. Körde dock bil så jag vet inte hur den betett sig innan, såg bara att bootanimationen kom fram.

Det händer i 95% av fallen alltså bara runt Saab och flygfältet. Nåk gång höll den på vid Haga Cykel, men det är rätt nära ändå. Och nån enstaka gång (här är flygplatsen garanterat oskyldig) ute på E4an mot Nkpg.

Mik polare har en Motorola och upplever aldrig detta. Jobbtelefon (en iP6+) funkar också felfritt i dessa miljöer.

- Någon mer som upplevt detta runt antingen Saab eller annat flygfält?
- Nån som upplevt att 5T är överkänslig mot radiovågor?

Av BlackBird

Köp ett chassie med fönster så kan han ju sätta dit nån form av RGB-belysning senare om han vill. Fönsterchassina är inte så mycket dyrare än vanliga idag.

Av BlackBird

8/10 fick jag! Fast egentligen bara 7/10 för den första hade jag nog inte gissat rätt på om det inte vore för rubriken

Av BlackBird
Skrivet av Kilroy:

Det är väldigt ofta jag klickar på en video för att titta på den snart, jag saknar att kunna auto-pausa alla youtube videos för det kändes mindre jobbigt att playa dom jag ville se direkt än att pausa alla jag inte vill se direkt.

Någon som vet hur Chrome hanterar "video-gifar"? Alltså imgurs .gifv filer och liknande. Jag stängde av autoplay i Firefox men tröttnade på att alla gifs i videoformat inte auto-playade.

Om man i Firefox öppnar en Youtubevideo i en ny flik (scrollhjulsklick) så börjar den inte spelas förrän man går till den fliken. Inte testat i Chrome men borde väl funka likadant där.

Annars så skulle ju den här funktionen vara sjukt irriterande - att behöva trycka på play manuellt på varje Youtubeklipp...