Inlägg

Inlägg som BlackBird har skrivit i forumet
Av BlackBird

Köp ett Steam-presentkort så kan ju ungen välja själv. Att köpa ett spel på det där viset är ju väääldigt svårt. Det är så himla olika vad folk gillar. Kan ju finnas ett rätt bra spel som höjs till skyarna av "den stora massan", som nån inte vill spela för att man ogillar kontrollkänslan etc.

Av BlackBird

Shorts-radentar ju vara upp en "slot"/rad som en vanlig video hade tagit. Är väl bara att scrolla förbi?

Av BlackBird

Verifiering av konto kan ju skötas HUUR enkelt som helst med en QR-kod som visas på skärmen, som man läser av med en Netflixapp i telefonen.

Av BlackBird
Skrivet av SuperNova:

Folk får självklart ha sin egna åsikt MEN vad är det ni inte förstår (många av er som citerar mig)?

Man behöver ett bra kort i de lägre klasserna för att få in nytt folk!
Om genren dör ut för att inga nya kommer in så byter tillverkarna fokus och datorn som spelmaskin dör ut. Dvs ni som har det som hobby får sadla om till konsol.

Sen har vi det klassiska "men bilar är dyrare". Både ja och nej.
Jag har, bland annat, både bilar och elektronik som hobby.
Men ok vi tar bilar då... Hur många vanliga svenssons kontantar en värsting bil idag? Eller hur många svenssons kontantar ens en mellanklassbil idag? Inte många för att marknaden har flyttats till att leasa vilket är ett annat or för att köra hyrbil (vi lämnar det vi det så slipper vi ännu en diskussion).

Det kommer ske precis samma sak med datorspelsmarknaden. Vi ser ju det ske framför våra ögon. Hyr "spelprestanda" i form av speltjänster där hårdvaran är på annan plats.

Ok tillbaka till bilar...
Man kan absolut köpa en volvo 940 (finns betydligt billigare alternativ numera iom att 7/9xx fått kultstatus) och med lite fix ha JÄVLIGT kul. Man kan köra på alla vägar och har inga problem att hålla hastighet.

Jag förstår att vissa tycker 20k för en GPU är helt ok, fine, ni får göra vad ni vill med era pengar. Andra vill lägga en mille på en bil, fine har du stålarna och gillar bilar så go!

PROBLEMET är att det måste finnas alternativ för dem som inte har eller kan lägga pengar på top of the line, men ändå vill få ut något.

Jag har säkert massor av saker som jag lägger pengar på som majoriteten på swec skulle tycka var galet. Varför köper han XYZ när han kan köpa ett 4090 system i stället?

Återigen, problemet är om det inte finns billigare alternativ av dessa saker som ändå kan utföra sitt syften med godkända resultat. Det behöver inte vara toppresultat, saken måste inte hålla tre livstider osv osv.

Återigen jag förstår att detta är sweC, jag har trots allt varit här i 20+ år. Men det börjar bli lite väl mycket elitism...

Oxfile med hasselbackspotatis är skitgott med det är jävligt naivt att tro att bara för att "jag" kan äta det varje dag så är köttbullar och makaroner oviktiga. Slutar majoriteten med kött slutar producenterna producera och tillslut står "jag" utan oxfile.

Jaja nu har jag rabblat om och om hoppas ni förstår min poäng.

Tror Intel är valet för instegsspelaren idag. Ett A770 verkar kosta runt 5000 kr - och därmed borde man kunna bygga en hyfsad speldator för runt 10 000 kr. Så det finns hopp om livet även för de som vill lägga sansade pengar!

Av BlackBird

Denna tråd verifierar de flesta fördomar jag har om Swec i allmänhet. Man anser sig ha rätten att bara ha och ha, allt ska vara så billigt det bara går, och företag är onda. När jag ser de creepy tvillingarna i NetonNet-reklamen som skanderar "VI VILL HA GRATIS FRAKT" i kör så tänker jag Swectroll direkt. xD

Håller med Matvraket till 100%. Det verkar som att folk inte fattar att det kostar pengar att driva tjänster. Och det här med reklamen.. Ge er...

Har länge funderat på hur det fysiskt går till på Youtubes datacenter. Har de någon som jobbar heltid med att bara bygga nya rack med lagring? Hur mycket hårddiskar får de levererat varje dag?

Av BlackBird

Att de är dyra kan jag på nåt vis acceptera. Men ... Hur kan det skilja 4000 kr mellan TUF och TUF OC?! OC-versionerna har väl varit hundralappar dyrare innan? Får man ett nätagg på köpet eller...?

Av BlackBird

Mina NothingEars sitter skitdåligt i örat (räcker att tugga så ramlar de ut). Hänger nog delvis på formfaktorn i sig dock. Och var och varannan gång man tar upp dom så kopplar bara ena upp. Med vinterjackan så är mottagningen pissdålig från byxfickan upp till örat. Pga mycket fluffigt tyg antar jag? Har ett par gamla sleta JBLs (ska väl vara träningslurar antar jag.. Sladd med kontroller och batteri på sladden mellan öronen). Dessa funkar klockrent. Tappar inte mottagningen både nu och då när man går inne i stan heller. Även dessa är lite veka i radion dock. Kunde inte ha telefon i en väska på sadelstolpen (vid vevpartiet) utan måste ha där framtill på ramen. Så det kanske är BT i sig som suger?

Nothingears *vl*a ear detection och touchkontroller dock... Dessa går bara att skylla på lurarna. Så satans dåligt.

Av BlackBird

Alltså.. Vad är det för ghettomoddad Linuxdist ni som skriver om svengelska OS har kört? Windows har haft klockrena översättningar så lång tillbaka jag kan minnas.

Av BlackBird

Inte så illa pinkat. Var nog mer på grund av ålder än gamerstatus dock

Av BlackBird
Skrivet av the squonk:

Säljs en hel del datorlådor med PCIE-extenders och grafikortet vinklat med fläktarna åt sidan, men dom kanske måste bli tjockare nu

Gemensamt för typ alla är ju att fläkten ofta hamnar väldigt nära sidopanelen. Nu vet jag inte om det gör så stor skillnad i verkligheten, men det är ju inte optimalt ur varken temperatur- eller ljudhänseende.

Bästa vore ju om grafikkortet satt upp och ner. A la gammal Compaq så skulle det vara en 140 i fronten med en kanal som drev luften längsledes genom kylaren, och sen en kanal upp till en 140 ut. Minimalt med spillvärme ut i lådan, ingen heat soaking och tyst. Skulle kanske krävas en trippleslotkylare men det är väl alla kort ändå.

Av BlackBird

1/10 måste väl ändå vara något slags rekord XD

Av BlackBird

En blå Panasonic EB-450. Saknar än idag hur underbart klickiga knapparna var. Och de var i nåt mellanting mellan gummi och plast. Väldigt trevlig yta. Hade senare en Panasonic EB-GD67 som också hade dessa trevliga knappar!

https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/292451840839_/Vintage-PA...

Av BlackBird

Brukar köra tills det rasar - men brukar vara 2-3 år. Sen har det historiskt sett blivit skärmhaverier. Viljan att ha nåt nytt och det tveksamma värdet i att byta skärm brukar leda till byte av lur. Min OP8 har precis passerat 2 år nu, och ser lite luggsliten ut - men fungerar perfekt - så hoppas den håller nått år till. Kollat runt men finns inte mycket som lockar i dagsläget tyvärr när det gäller uppgradering. Behöver inget snabbare eller bättre telefon egentligen. Utvecklingen har ju liksom stagnerat lite.

Av BlackBird

7/10. Trodde sagda demogrupp var danskar

Av BlackBird

10 - men då är fyra på grafikkortet! Annars är det två in, en CPU, en PSU och en ut.

Av BlackBird

Har ett 970 idag. Kan lika gärna vänta och betala överpris för ett 4/5000, som att idag betala överpris för ett 3000. Mycket mer än vad ett 3070 kostar idag kan inte ett 70-kort kosta sen. Eller ja. Det kan det säkert. Men snortdyrt är det ju hur som.

Av BlackBird

Vilken tur att det går att använda olika antal kretsar med - utöver vad som troligen lär bli olika GPU'er Då kan ju Nvidia släppa 4050, 4050Ti, 4055, 4055Ti, 4060, 4060Ti, 4065, 4065Ti,4070, 4070Ti, 4075, 4075Ti, 4080, 4080Ti, 4085, 4085Ti, 4090, 4090Ti osv!

Låt oss gissa att 4055Ti kanske är en nerklockad 4065 med mindre minne - men med ett chip till. Osv.

Fast det enda man kommer kunna köpa är ett GTX4030 som är ett underklockat 3070.

Av BlackBird

SBS eller dålig konstruktion - är jag klumpig mer klumpig än andra i handhavandet? :D

En liten observation - är moderna telefoners design allmänt helt värdelös? Eller min i synnerhet? Har en Oneplus 8.

- Rundade skärmkanter gör jävelskap med touchen.
- Face unlocken är så hyperaktiv att den låser upp telefon när jag lägger ifrån mig den i bilen och råkar titta. Eller stoppar den i fickan och råkar titta på den ibland.
- Knapparna är så lättryckta att man väcker den bara man håller i den, då den är omöjlig att greppa utan att komma åt en knapp.
- Fingeravtrycksläsare i skärmen är ju coolt. Förutom att den hela tiden tror att jag ska låsa upp den när jag håller i den - och gud förbjude om jag råkar titta på den - då låses den upp.
- Det är en konstant strid när man ska betala med den och vill låsa upp med fingeravtrycket - men face unlock hinner före (ej giltig vid betalning).

De lättryckta knapparna är kanske en Oneplus-grej. Men i övrigt - är ni fler som upplever att man får brottas med telefonen för att de så kallade funktionerna mest är i vägen? Vad för det för fel på en taktil fingeravtrycksläsare på baksidan som var lättfunnen i blindo men ändå inte trycktes på av misstag tex?

Noteras skall att jag har rätt små händer. MEN ÄNDÅ! Ska det vara så här

#gubbtjurig #sverker #tunnan

Av BlackBird
Skrivet av perost:

Annars har Bitdefender gjort ett gratisverktyg för avkryptering av REvil eftersom krypteringsnyckeln läckt ut. Möjligtvis fungerar det inte om man fått filer krypterade av nyare versioner av REvil, men värt att testa i alla fall.

Funkar bara om man fick det innan 13 juni/juli (minns ej exakt nu).

Av BlackBird
Skrivet av erikburk:

Har tyvärr ingen aning om det skulle gå eller inte, men vad säger programmet?

Hoppas du får tillbaka din data!

Det är det jag säger Det funkar! Håller på just nu!