Inlägg

Inlägg som KeepZir har skrivit i forumet
Av KeepZir

Det beror helt på vart trafiken skickas och över vilka länkar den färdas. Det kan t.ex vara Gigabit Ethernet mellan två routrar, men ATM mellan de två nästkommande. Således helt omöjligt att veta - men att det förekommer ethernetframes ute på internet kan du hoppa upp och sätta dig på.

Av KeepZir

Vad är det för routrar? Stödjer dem några routingprotokoll? Varför ska du nyttja tre routrar för att få ett nätverk med fungerande internet?

Av KeepZir

Kryptera WLAN'et, inaktivera gästkontot och sätt åtkomsträttigheter på mapparna du delat ut.

Av KeepZir

Om du öppnat och mappat port 21 till din ftpserver i routern, är det förmodligen så att routern inte DNAT'ar på LAN-interfacet, utan att du måste försöka med en dator utanför ditt nät för att kunna ansluta till ditt externa IP.

Av KeepZir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av berenpx
Stäng av "direct broadcast" i nätet fort som tusan! Måste vara miljoner helt onödiga smb-paket som dansar polka nu i nätverket.

Just nu motar min brandvägg ett smb-paket var 4:e sekund från någon annan Bornet-kund (som ju naturligtvis har "Client for Microsoft Networks" vald i nätverkskortet vare sig de behöver det eller inte).

Måste ha loggen frånkopplad i routern för att det inte ska sega sig för mycket.

Skulle inte förvåna mig om mina taskiga TCP-värden i TPTEST beror på detta (fast har inga bevis för det - bara en misstanke).

Om din router blir seg av ett broadcastpaket var 4:e sekund så är det nog dags att se sig om efter en ny? Om den inte pallar det, hur ska den palla skyffla ett par kpps när du toktankar?

Av KeepZir

Ska du inte använda NAT på interfacet som är anslutet till internet-nätet?
Om så är fallet;

ip nat inside source list 1 interface fa0/0.1 overload
access-list 1 permit 192.168.1.0 0.0.0.255

int fa0/0.1
ip nat outside

int fa0/0.2
ip nat inside

Av KeepZir

Switch:
Cisco Catalyst 3548
2st LX GBIC'ar

Router:
Cisco 2610

Brandvägg:
Transparent. En PII 300mhz med Gentoo och iptables.

Servrar:
3 st diverse halvpresterande (dock ingen rackserver, än)

AP:
Symbol Spectrum 24 (2124)

Sitter på Telia 8000.

Av KeepZir

Har inte satt upp VPN med mjukvara i Win, men i linux funkar det utmärkt att sätta upp en AH/ESP ipsec-tunnel med KAME-tools.

OpenVPN som redan nämts borde fungera utmärkt, men det har inte stöd för ipsec utan kör SSL.

Av KeepZir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohanS
Om en telestation har en fiberanslutning så kan man ju köra lite vadsomhelst över den fibern. Nuförtuden bygger man mycket Gigabit Ethernet pga. att det är det billigaste alternativet. Elektroniken i fiberändarna (linjekorten) är alltså billigare med GE-interface än POS/SDH, ATM etc.

I somras byggdes alla telestationer i Härryda kommun (en grannkommun till Göteborg) ut till ADSL-standard med Skanovas plattform IP-City och då byggde man en fiber baserade på GE-teknik mellan telefonstationerna. Se detta inlägg för mer info och lite bilder.

Men det är väl fortfarande många DSLAM'ar som inte har LC's med GE-interface? Vet t.ex att många av Cisco's DSLAM'ar bara har LC's med antingen ATM- eller E3-interface.

Av KeepZir

Jag har en MicroWave-controller från Allgon med tillhörande instruktionsbok. Controllern har haft hand om trafik mellan två BTS'er (master) med UTMS-prylar (3G) installerat. Mellan masterna är det ca 2 mil.

Det stod ingenting om att det skulle vara riskabelt att handskas för mycket med utrustningen i handboken. Det finns inga som helst varningsföreskrifter angående strålning i någon av de handböcker som finns till utrustningen i en BTS - och om det är riskabelt, så är det väl där det borde stå?

Av KeepZir

Linux-maskin med iptables. En mycket stabil lösning.

Av KeepZir

Testa annan kabel och annat nic till att börja med i alla fall.

Av KeepZir

Det används i ADSL-utbyggda koncentratorer ATM-länkar över STM-1, vilket ger en total bandbredd på 155,520mbit.

Dock är detta inte den egentligen bandbredden som kommer att användas för data. I en STM-1 ram används 10 bytes av 270 till en SDH header, och sedan försvinner en del till i ATM-headern, vilken ligger på 5 av de 48 byte cellerna består av.

Totalt sett innebär det att bara ca 87% av den totala bandbredden används till data - kvar får vi då bara ca 135mbps. Desto högre hastigheten är, desto större mängd bandbredd försvinner då t.ex en STM-4 länk bara är 4 st STM-1 länkar. Av de 622mbps en STM-4 länk klarar, faller ca 80mbit bort.

Detta är inte något som bara gäller för ATM, utan alla protokoll. Dock är bortfallet större än i de flesta andra protokollen.

Det jag är lite nyfiken på är hur Telia transporterar trafiken mellan en Master-KC (dit många andra KC's är kopplade) till AXE-stationen. STM-4?

Av KeepZir

ATI är inte överdrivet svårt att få igång nu i 2.6. Se till att inte kompilera in DRM-modulerna i kärnan, och sen installera drivrutinerna, och sedan köra fglrxconfig så ska det nog spinna igång relativt smärtfritt.

Har varken stött på problem med Nforce2 eller VIA sen den nya kärnan kom.

Av KeepZir

Har du bränt ut skivorna, och ställt in att den ska söka boot från cd-rom innan hdd så ska det nog gå vägen ska du se. RedHat-installationen är busenkel, men om den optimerar så bra är en annan sak.

Av KeepZir

Jag skulle testat ta ur nätverkskortet.
Dom blir inte alltför roliga att handskas på hög fsb.

Av KeepZir

Jag har fräst färdigt ett block. Håller på att slipa det nu och det blir i stil med Askers Rev 1.2.

Men en sak jag undrar är hur man ska släppa ut kölmediet som redan finns i fryset man ska sno kompressor/kapillärrör ifrån?
Bara att såga hål på evaptorn som man ändå inte behöver och låta det stå över natten eller nått och pysa?
Eller måste man låta nån expert ta hand om det?

Av KeepZir

Kan inte svar på allt, men några.

2. Det är olika latencys och timings på minnet, det står för hur lång tid (el. klockcyclar) det ska vara mellan varje gång datorn skickar olika information, eller minnet ska skicka.

Cas
TRP
Trcd
Tras

Det är dom olika timingsen

Ju lägre desto bättre.

Att man skriver 2-2-2-5 beror på att det finns olika inställningar, en för varje siffra. Dessa ändrar du i BIOS, ju lägre desto bättre, men ju lägre timings du har, ju hårdare pressas minnena.

3. CL står för CAS Latency, det är också en minnesinställning. När det står t.ex CL 2.5 är det för dom har har tillverkat minnet för 2.5, och då garanteras det inte att det klarar samma hastighet som när man kör CL 2.0. Detsamma gäller här, ju lägre desto bättre, men ju lägre timings du har, ju hårdare pressas minnena.
Om du ser 2-2-2-5 någonstans, så betyder den första siffran vilken CAS minnet är inställt på. Detta är nog det mest givande att ställa ner.

4. Det finns ingen gräns, men ju tunnare botten, desto snabbare och mer kyls processorn. 2mm låter rätt bra.

5. Ingen aning, men Clas Ohlsson har säkert det.

Edit: Haha, såg att det var du som skrev det. Antes kompis Johan.
Remember me?

Av KeepZir

hmm menar du de skruvar som håller kåpan på plats på volcano 7+?
eller snackar du om t:an? (har inte kikat nära på den..)
eller menar du de skruvar som fäster fläkten i flänsen?

de e nog inte gjorda för att skruva i och ur... one tajmer bara?

Av KeepZir

Komplett har snart rev 1.2