Inlägg

Inlägg som necksnapper har skrivit i forumet
Av necksnapper
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sWe. Titus^
Har ett störande problem på min P1:a, nämligen inställningen av tiden när jag får sms från någon. Klockslaget visar 1 timme bakåt t.ex. jag får ett sms kl. 14.00 men på mobilen visar det 13.00 fast själva klockan visar rätt det är bara smsklockan som visar fel.

Går det att ändra på något sätt?

har du ställt klockan så att "önskad tidszon" går rätt? den ska gå fel! se mitt tidigare inlägg

Av necksnapper

Jag kom också till punkten då Samsung mina samsung spinpoints lät mest - passiv kylning på grafikkort och tysta fläktar på minimalt varvtal. Efter lite pyssel med resårband är det återigen PSU-fläkten som låter mest.

Jag skulle inte rekommendera att köpa någon lösning likt Scythe Quiet Drive som länkas till ovan - de kostar mycket, tar mycket plats och du vet inte om de kommer tysta dom helt eller bara lite.

Det bästa som helt eleminerar vibrationer är att hänga upp disken i något elastiskt, och har du bara en disk så har du nog gott om plats att göra det, och det är billigt! Jag rekommenderar breda resårband från närmaste sybutik.

Produkten Jonte länkar till ser dock intressant ut, skulle nog själv pröva det om jag hade plats för en till disk.

Av necksnapper

Fan jag som tänkte flytta min zippade version av hela google earth till mina 20 raid0:ade Samsung F1 1TB - jag skulle ha rarat istället.

Av necksnapper

Så första partionen på en disk hamnar alltså längst ut på skivan där läs och skrivhastigheten är snabbast. Och för att hålla en låg accesstid på en partition med OS på, ska den vara så liten som möjligt, och samtidigt ska man inte ha några filer man använder ofta sparade på övriga partitoner på den disken.

Håller ni med eller har jag fattat något fel?

Tack för svaren!

Av necksnapper

Går det så står det uttryckligen i specifikationerna för spelaren, vanligare än så är det inte. Googla lite på spelarens namn så får du nog svaret, alternativt skriv det här och hoppas på att nån annan googlar år dig.

Edit: läste noggrannare att spelaren hade hd.. då är nog chanserna goda

Av necksnapper

samma

Av necksnapper

Partitioner och prestanda samband?

Finns det intelligenta och mindre intelligenta sätt att partitionera sina diskar på? prestandamässigt alltså...
När jag partitionerat mina diskar hittills har jag inte tänkt så mycket mer än på vilken storlek som passar bra till användningsområdet. Men nu har jag börjat fundera på (utan att hitta några svar) om det kanske är bättre att partitionera beroende på diskens platterstorlek eller något. Funkar det ens? eller delas partitionen upp efter cylindrar över plattorna istället?

Helt enkelt, beror accesstid eller läs/skrivhastighet alls på hur jag delar upp mina partitioner?
Om man nu inte kan öka prestanda med intelligenta val av partitionsstorlek, kan man istället se till att inte minska prestandan genom att inte göra dumma partitionsuppdelningar?

Av necksnapper

Önskad tidzon kallas "Time zone of interest" om man har engelska menyer, det är mer logiskt, tanken är att om man ofta reser till en annan tidszon ska det vara enkelt att ändra den till aktuell (då den dyker upp i menylistan), och då blir den förra aktuella zonen "Time zone of interest" så att den i sin tur är enkel att byta till när man reser tillbaka igen. Hoppas det känns mer logiskt nu, jag tykte också det lät konstigt först...

För att krångla till det ytterligare ligger "Önskad tidszon" som egentligen är "Tidszon av intresse" just över alarmen, trots att den inte har något att göra med dom.

Av necksnapper

Re: Re: Behöver hjälp med val av trådlös router

Citat:

Ursprungligen inskrivet av andelor
I stort sett vilken trådlös router som helst uppfyller dina krav. Routern skall agera som DHCP server. Dvs. dela ut interna / lokal ip adress till din dator; Någonting i stil med 192.168.0.x. Se till att öppna portar för de tjänster du använder, t.ex mIRC, DC++ osv.

Om det ändå vore så väl, jag är också på jakt efter en stabil router efter att kasserat min netgear som jag var tvungen att dra ur sladden för att starta om några gånger per dag. Jag gjorde just en sökning på pricerunner men jag kan inte hitta en ända router som många har testat (som har ett antal användarkommentarer) som ingen kommenterat att den är instabil och absolut inte bör köpas. Dom enda routrar som ingen säger att den hänger sig stup i kvarten är alltså dom som ingen har testat.

Jag funderar på att skaffa första bästa (läs billiga, för bra finns inte) som kan starta om sig själv när den hänger sig så jag slipper gå och dra ur sladden. Inte en netgear till iaf.

Av necksnapper

Nej nu förväxlar du channel och färg, dom är grupperade i channels, två och två i olika färg, så man ska sätta samma minnen i samma färg men olika channels så att man totalt får lika mycket minne på varje channel.

Har man två minnen ska man sätta i varannan slot, men har man fyra ska man sätta lika paren i vartannan slot, "färgpara". Alltså olika minnen i samma channel i olika färg. Lika minnen i olika channel med samma färg.

Eller så varierar det bara mellan olika moderkort, men i min manual var dom inte speciellt tydliga alls med hur dom skulle sitta.

Av necksnapper

jag köpte just 2x1Gb till, hade 2x512Mb före, exakt samma scenario mao (svårt att motivera ett köp av 2x512Mb för 690kr när dubbla kostade 960kr). När jag först stoppade i dom fick jag ingen bild.. men nu funkar det iaf efter att jag tagit ur alla och satt i dom från början. Antagligen bara jag som inte lyckades få i dom ordentligt från början, en ninja och 5 hårddiskar gjorde inte petandet lättare. Windows XP hittar dock "bara" 2,93Gb, pga begränsningen av minnesadresser antar jag, skäl nog att byta upp sig till vista?

Hur som helst så funkar det för mig med 2 st 1Gb i 2 slots med matchande färger och 2 st 512Mb i de andra matchande..

Av necksnapper

jag har ett par Creative EP630 (tror jag dom heter), började lyssna mer med mp3 spelaren än förut får någon månad sen och märkte ganska snabbt att jag fick pip i öronen (aka tinnitus), då bytte jag till lurarna som följde med spelaren, som inte är in ear, det blev inte bättre för det! Och jag är väldigt noggrann med att inte ha högre volym än nödvändigt. Så jag skulle nog säga att in-ear lurar inte är bra för öronen, men jag vill inte påstå att vanliga är det heller.

Av necksnapper

Har varit orolig för att jag inte kommer under 50 grader idle med Ninja och fläkt på. Men å andra sidan har jag knappt kommit över 55 med två superPi igång. allt detta enligt MBM5.

Men nu installerade jag TAT och beordrade 100% work level där och fick helt andra resultat:

E6400 @ 2400MHz

Idle (surfande):
CPU0: 41-42
CPU1: 41-43

100% Workload Level:
CPU0: 54-56
CPU1: 54-55

Dessutom gick MBM5 upp till 64 grader trots att 100% SuperPi bara gav 55, borde jag oroa mig för detta eller lite mer på TAT och skita i MBM5?

Går lika tyst på full load som innan också Nu e det dags att prova klocka lite mer..

Av necksnapper

Aha! där var det ju! Tackar! nu e natten räddad!

Av necksnapper

Jag (noob) sitter på ett P5B (EJ deluxe) men i BIOS kan jag inte hitta hälften av grejerna som nämns att jag ska ändra på, framför allt inga inställningar av FSB och minnena. Vad har jag missat för vitala fakta? Mitt förra moderkort var det bara att välja varden på allt möjligt, nu hittar jag det inte ens i menyerna!

Av necksnapper

Jag har just uppgraderat min dator för att kunna använda den till HTPC också. Så det viktiga var just att den skulle vara tyst.
Sitter på just en E6400 faktiskt, Grafikkortet har passiv kylning (Gainward 7600GS) och köpte ett nätagg som jag läste i kommentarerna att det var mycket tyst. Och jag köpte en Samsung Spinpoint disk också eftersom de sägs vara tysta.
Men jag väntade med att köpa ny processorfläkt tills jag fått igång det hela. Visst blev det tystare än innan, men det hörs, stoppar jag processorfläkten med fingrarna (rekommenderas det??) blir det nästan knäpptyst - jag rekommenderar starkt att köpa ny kylning.

Jag har beställt en Tuniq Tower och en ny låda ska vara tyst och har speciella silikongrejer för hårddiskarna och allt (Antec NSK6000).

(HD a la 1920x1080 på 42" är riktigt najs)

Av necksnapper

Två 2x512 låter ju bättre då - beställt! och idag kom processorn hem Fasiken jag hade helt missat att inte IDE är standard på hårddiskar längre, man börjar bli gamal.. 1 IDE-kontakt räcker ju inte långt till 2 HD och 2 DVD. Nån som har en idé vad man kan göra åt det? Min spontana tanke var att köpa en samsung SpinPoint SATA de ska vara tysta sägs det, så kan jag sätta en DVD-brännaren och störsa hårddisken på IDE och slänga resten.. Finns det något jag kan göra för att kunna använda resten?

Jag som bara tänkte uppgradera nu är det nästan bara lådan som är gamal.

Av necksnapper

Tack så mycket, då sparar jag en tusenlapp på minnet ska jag då ha 2x512Mb eller 1X1024MB? Med ett 1024Mb blir det ju enklare att uppgradera efterhand men är det långsammare?

Av necksnapper

Komponenter till Core 2 Duo dator?

Jag har varit utanför datorbyggarbranchen några år eftersom datorn räckt bra tills nu, men nu är en 42" 1920x1080 LCD på väg hit och jag måste uppgradera för att datorn ska orka med HD film, så nu söker jag er kompetens mest som beräftelse att jag inte gör något helt korkat i att kombinera följande komponenter:

En Intel Core 2 Duo 2.13Ghz är redan beställd.
Gainward GeForce 7600GS 256Mb DDR2 Passive, HTPC måste vara tyst!
Gigabyte GA-965P-DS3 - verkar bra efter att ha läst lite här på forumet
Corsair Value S PC5300 DDR2 2x1024Mb

Behöver jag nytt nätagg också? har ett 350W, isf förslag på ett med passiv kylning?

Jag har en fet kylfläns på min gamla P4 kan den passa på denna också?

Moderkortet finns inte inne hos komplett nu, finns det något annat moderkort i samma prisklass (~1600) som rekommenderas? räcker S3 kanske för mig?

Så funkar dessa komponenter bra ihop? eller har jag missat något fatalt?
Tack!