Inlägg

Inlägg som Lord E har skrivit i forumet
Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AmPz
Apropå kompatibilitet...
Går det att spela mario kart double dash med åtta spelare via LAN mellan en gamecube och en Wii, med en vanlig trådlös ethernetbrygga för att koppla gamecubens broadband adapter till den trådlösa Wii?

Riktigt bra fråga! Fråga Nintendo eller prova (borde ju räcka med en Gamecube och en Wii)! Kan kanske fungera men man ska väl inte hoppas på alltför mycket eftersom det kanske inte ens är samma system. Men iofs borde det fungera tycker jag

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pekingare_86
Hur är det med tredjepartstillverkare av gamecubekontroller och VC-spel? Jag körde med en och den fungerade inte. Hade jag bara en dålig kontroll eller e det fler som inte får det att fungera med 3:e parts?

Varför skulle man vilja ha tredjepartstillverkade kontroller...? Visst, många har autofire och sånt men det är lite fusk

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timpaw
okej vad konstigt.. sparade nämligen precis innan jag klarade sista banan. Jag avslutade ena med en ion cannon, andra gången med en liquid explosion. För övrigt väldigt tråkigt att scrin inte ens började reparera byggnaden så man kunde ta ner den med 2 ion cannons utan att behöva attackera :/

men får väl testa o göra om igen o så om det bara buggade sig

Jag gick in med runt 15-20 mammutar och krossade Scrin först xD Deras flyg e så jobbiga du vet. Sen tog jag Nod efter Scrin. Kändes lite mysko att se filmsekvensen mitt i uppdraget... Riktigt kul att sno Drone Platform och Rift Generator och bygga egen Scrin-bas, och sen i slutet skicka Ion Cannon och Rift Generator samtidigt på Nods bas xD

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timpaw
en fråga angånde storyn bara:

När man klarat GDI campaignen, vilken var rätt utmaningslöst faktiskt :/, så
verkar det inte spela någon roll om man använder liquid tiberium bomben eller
inte?
Jag får hur som helst samma video efteråt där dom hjälteförklarar en osv. Har
det blivit en bugg eller ska det vara så?

SPOLIERVARNING!

Använder man inte bomben så blir generalen glad och gratulerar en till hjältetiteln. Direktör Boyle ställs inför krigsrätten eller nåt eftersom han tillåtit dig att använda tiberiumbomben.

Använder man bomben blir generalen skitsur, säger att man dragit skam över GDI, lycka till med att leva med 25 miljoner liv på samvetet. Sedan avgår han, eller blir avsatt eller hur det var. Direktör Boyle blir skitglad, öser beröm över en och gör en själv till general. Eller i alla fall en hög position inom militära GDI.

SLUT SPOILER

Tycker faktiskt att GDI-uppdraget Croatia var rätt utmanande.

Lustigt förresten att den ende mörke personen i spelet (vad jag sett och kommer ihåg) är en elaking...

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av markusw
hejsan alla!
har scrollat igenom hela tråden och inte hittat någon som verkar ha samma problem som jag, spelet vägrar starta pga att den ej hittar gilltig orginal dvd.
har bla läst igenom följande:
http://support.ea.com/cgi-bin/ea.cfg/php/enduser/std_adp.php?...

och gjort det som står där men det vägrar fungera, någon som har något mer tips på vad jag kan göra?
har uppdaterat spelet via DVD:n men spelet vägrar alltjämt att starta

kan det bero på daemon eller liknande program?har haft det förr men har gjort en ominstallation av windows xp och därefter inte installerat något liknande program. känns som det är ganska så döttfött att gå tillbaka till butiken jag köpt spelet från (PcCity för 349kr), eller? bara så jäkla surt att när man köper ett orginal spel och så fungerar det inte...

Är det när du ska spela? I så fall borde det gå att skaffa någon crack som tar bort DVD-kollen. Annars borde det väl vara enklast att gå tillbaka med spelet. Kolla upp vad som gäller för öppet köp. Om det inte täcker ditt fall så borde det väl bara vara att reklamera den, säga att du har fått en defekt vara. Reklamationer brukar inte vara lika stränga som öppet köp (obruten förpackning och vad det är) vad jag vet. Är inte så värst haj på det där men om jag inte kom på något bättre sätt så skulle jag ha försökt i alla fall.

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Simons
Hoppas jag inte trampar på några tår nu, men suger inte dreamweaver något enormt. Av vad jag kommer ihåg lägger den till en hel massa skräpkod och annat som inte behövs.

Har aldrig varit med om något sådant vad jag kan minnas. Visst, när man skapar nytt dokument så finns lite meta-taggar och vad det är från början, men det är bara att ta bort och skriva nytt eget om man inte vill ha det.

Av Lord E

Är det nya modeller eller bara nya texturer? Har bara spelat Kane Edition...

Och det där extramaterialet har väl ingen ingame-påverkan? Det är väl bara "bakom kulisserna" och bloopers och sånt?

Av Lord E

Jag kör på normal, och att stoppa in folk med gevär i husen strax norr och nordöst om Nods infanteribas fungerar riktigt bra för mig i alla fall. Ju fler hus desto bättre. Då får man stopp på självmordsbombarna innan de hinner fram till MCV. Men du får vara ganska snabb för Nod skickar Black Hand förr eller senare. Sen när du väl fått MCV till basen är prio ett att bygga ett gäng kraftverk så du har el till alla kanoner. Sen brukar jag alltid bygga sjukt mycket kanoner för att känna mig säker Efter det är det bara att bygga ett tjugotal Predator (se till att de har Railgun från Tech Center, då blir de starkare och dessutom MYCKET effektivare mot infanteri) och spränga bas. Mammutar är visserligen jättekul och jättebra, men då måste du ändå skaffa andra trupper för att ta dig till den sydöstra basen (Mammuten kan inte ropa på taxi). Men se till att skicka med massor av anti-air när du anfaller den sydöstra basen. De brukar ha ett tiotal Venom, och de äter sig igenom dina trupper om du inte har något att sätta emot.

Och självklart ska du alltid ha MINST två Harvester. Jag bygger alltid fyra stycken så fort jag får War Factory. Vilket är direkt i början på det här uppdraget. När du tagit ut nordöstra basen kan du skicka dit en surveyor att bygga Tiberium Refinery så kan dina Harvester hämta tiberium där också.

Sen har jag en fråga (Har tankat spelet men tänker köpa det nu när jag vet att det är värt det). Har Kane Edition några extrafunktioner som gör själva SPELANDET roligare? Vad jag förstår är det bara lite film och några bakgrundsbilder som man ändå inte vill ha. Men på Webhallen står det också "Unit skins for all lthree factions plus five imulitplayer 7 skirmish maps". Dessa "Unit Skins" gör mig lite fundersam. Är det något som bara moddare har nytta av eller?

Av Lord E

NZXT Apollo - ta loss sidofläkten?

Jo, jag undrar om det är nån här som vet hur man på bästa sätt får loss fönsterfläkten från ett NZXT Apollo. Hade nämligen tänkt montera om den med vibrationsdämpare, men jag är inte så pigg på att gå in med tång och mejsel och slita loss den om det finns ett snyggare sätt. Grejen är att den inte är monterad med skruvar utan nåt slags plastgrejer. Hoppas nån förstår vad jag menar i alla fall

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
MM var en katastrof desigen är urusel, Zelda seriens SMB2, och vem fan kom på idén att göra ett sådant spel tidsbegränsat?! Jag spelade väl det i ett par timmar, sedan lånade jag ut det till någon och har inte fått tillbaka det men jag bryr mig inte det minsta.

TWW... jag har ingen GC men även om jag hade skulle jag inte röra detta...

Jag tycker inte att MM var så hemskt... Helt okej spel, även om det är något av en spinoff Spelade det ganska mycket när jag var yngre.

Och vad är det för fel på Wind Waker? Det är ett av de bästa spel jag spelat. Nog för att all segling kan vara lite dryg, särskilt i början av spelet, men i alla fall. Som helhet är det ett mycket bra spel. Tycker jag. Och klaga inte på grafiken erusåvänlig.

Av Lord E

Zelda - TP vs OoT vs WW

Jag hittade ingen liknande tråd, så jag startar en egen!
Vilket av Zelda-spelen i 3D är bäst? Har Nintendo överträffat sig själva med Twilight Princess? Själv tycker jag så här:

Musik & Ljud
Wind Waker har bäst soundtrack, tycker jag. Tja... vad mer kan man säga? Bara musiken till Phantom Ganon i Wind Waker spöar hela Gears of War (som enligt vissa är ett riktigt bra spel). De andra spelen har också riktigt bra musik, men den kommer fram bäst i Wind Waker, och hjälper till rätt ordentligt med stämningen.

Kontroller och spelupplevelse
Twilight Princess. Punkt. Wind Waker var bäst på sin tid med nya parry attack, men Twilight Princess är ännu bättre, där man får göra rubbet själv! På Wii får man dessutom sikta genom att peka på skärmen!

Roligast "tempel" och fyllning mellan dem
Eller grottor eller vad de nu ska kallas. Här tycker jag att Twilight Princess är bäst. Stora tempel som tar en stund att komma till. Dessutom finns många roliga händelser mellan templen, bland annat strider till häst ute på fältet och utförsåkning på isbitar.

Roligast bossar
Är det inte det man längtar efter när man spelar ett Zelda-spel? Wind Waker har enligt mig de roligaste bossarna, favoriten är nog Phantom Ganon. Ocarina of Time är också en stark kandidat, men i Twilight Princess är de ALLDELES för lätta. Måste dock säga att Stallord i Twilight Princess är rätt häftig i andra rundan

Story
Det är svårt att utse en vinnare här, men det får bli Ocarina of Time. Det är en mäktig story som är lätt att förstå. I Wind Waker och Twilight Princess finns en hel del detaljer som är svåra att passa in i resten av Zelda-tidslinjen. Däremot måste sägas att Twilight Princess har riktigt balla filmsekvenser, till exempel Lanayrus berättelse.

Slutstrid och slut
Slutet är mycket viktigt för vad man känner när man stänger av konsolen efter klarat spel. Här kommer Ocarina of Time först utan konkurrens. Slutstriden i Twilight Princess är mesig och platt i jämförelse. Stämningen i slutstriden i Ocarina of Time är i det närmaste oslagbar, och går inte riktigt att rättvist beskriva med ord. Jag ryser bara jag tänker på den!
Tvåa kommer Wind Waker.

Spelet som helhet
Ocarina of Time, helt klart. Det vore lögn att säga att Ocarina of Time inte är ett av de bästa spel som gjorts. Twilight Princess kommer en liten bit efter, Nintendo har inte överträffat sig själva riktigt än.

Twilight Princess är bäst som spel i sig.
Wind Waker har bäst musik.
Ocarina of Time har den mäktigaste spelupplevelsen, och tål att spelas om och om igen.
Alla tre har ungefär samma rysfaktor.
Det är min åsikt.

Vad tycker ni?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Lord E

Bi99uy kanske redan har sagt detta, men jag säger det igen:

Wii Remote: Wii-spel, NES, Turbografx, SEGA Megadrive

Classic Controller: Samtliga Virtual Console

GameCube Controller: GC-spel, Samtliga Virtual Console

Observera att GC-spel ENDAST kan spelas med GC Controller, och att denna kan spela samtliga Virtual Console-spel. Enda anledningen att skaffa en Classic Controller om du redan har en GC Controller är att du slipper sladden tvärs genom rummet (sladd till Wii Remote dock). Men så finns Wavebird också...

Källor: Wii Shop Channel, eget GC-spelande på Wii

Och ja, du behöver GC-minneskort för att spara GC-spel. Själv kan jag inte rekommendera tredjepartstillverkade kort. Har inte själv några dåliga erfarenheter av dem, men min polare avverkade två stycken i när han försökte spela F-Zero GX. Sen skaffade han ett kort av Nintendo. Det var fysiskt mindre, hade mer lagringsutrymme och var billigare, om jag minns rätt. OCH det fungerade. Och på den tiden jag haft GC har i alla fall inte jag fyllt mitt 251-blockskort helt och hållet.

EDIT: En sak till: Det stämmer att den GC-port som är närmast DVD-läsaren är port ett. Jag blev lite fundersam över varför kontrollen inte svarade första gången jag skulle spela Metroid Prime på Wii... Minneskortplatserna är lite enklare - den övre är A och den undre är B.

Av Lord E

Problemet löst. Låtsasfarsan öppnade datorn och kollade en gång till. Han hade fel, det var bara kortet som hade tredelad kontakt, porten hade 1,5V-utförandet. Tack för länken!

Av Lord E

Skillnader i AGP interface?

Grafikkortet i låtsasfarsans dator har brunnit upp så han ska skaffa ett nytt. Problemet är bara att det verkar finnas en hel hög olika AGP-interface... Porten på moderkortet är tredelad plus låsmekanismen, men det finns en massa kort med tvådelad kontaktyta. Vi undrar vad skillnaden är, är det olika utföranden av AGP, olika hastigheter...? Såg nåt på Wikipedia om olika voltantal, men det blev inte klarare för det eftersom exemplen där hade tvådelade portar, inte tredelade, på moderkortet - förutom AGP Pro. Nån som sitter på nån information av intresse?

Av Lord E

Orkar inte... I alla fall inte just nu. Har ett exemplar av Zelda: Twilight Princess på Wii att spela ett (ganska stort) antal timmar till...

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brallan
*SPOILER*
Jag har med fått järndojjorna och ska också dra och brotta ner den f.ö dryga Goronen som puttade ner mig 4-5 gånger innan jag förstod att det inte gick
*SPOILER*

Kan inte annat än hålla med dig, hade höga förväntningar på både Wii och TP.

Bara längtar tills jag får kastspöet och pilbågen xD

-----SPOILER-----
Jo... försökte också brotta ner vakten en tre fyra gånger innan jag gav upp och gick tillbaka. Trodde att jag hade fel timing eller nåt...

Spöade förövrigt Ganondorf för nån timme sen... Trist att det ska vara slut... Men som tur är finns det fortfarande mer att hitta! Fokuserar mest på att samla pengar och donera så att Malo kan öppna butik i Hyrule Castle Town. Och så ska jag hitta de två sista specialteknikerna också. (Älskar Mortal Draw xD)

---SLUT SPOILER--

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emilsson
Jo, jag HAR läst tråden. Jag tänkte att Beowulf är till för kluster, bla används det för beräkningskluster. Själv förstår jag inte nyttan att slänga upp en kluster, om man inte vill använda alla datorer som en enda enhet. Annars blir det bara ett vanligt nätverk ju. Vill du använda datorerna som en enda enhet, så är Beowulf i högsta grad intressant, tänkte jag... Men, men...

Okej. Hoppas du inte blev arg Och det var så från början att jag ville köra datorerna som en enhet. Men det verkade inte finnas så mycket att få ut av projektet, så jag har lagt ner det.

Av Lord E

Game & Watch - Fire Attack (om det räknas som konsol... )
NES
Super NES
Nintendo 64
Gameboy Color x2 (Mormor hittade en nån gång som jag och mina syrror fick)
Gamecube
Wii

Har alla kvar, och alla fungerar - NES och SNES kärvar lite men det går. Får t.ex. klämma ihop några spelkassetter medan jag sätter dem i SNESen för att de ska fungera.

Av Lord E

Köpte Wii-versionen igår (beställde det först på Dustin Home nån gång i december, men fick det aldrig så jag avbeställde och köpte det på Webhallen istället. Kommer förmodligen aldrig mer handla på Dustin Home >=( ). Skoldagen var tre timmar och fem minuter. Köpte Zelda. Åkte hem. Spelade Zelda nästan åtta timmar.

Grymt bra spel. <SPOILER>Har precis fått järndojorna och ska gå och brotta ner en Goron. Sumobrottningen var grymt kul! </SPOILER> Jag älskar kontrollerna, speciellt att kunna sikta diverse vapen direkt på skärmen! Nya hotkey-systemet fungerar riktigt bra också.

Jag ska också försöka reda ut lite funderingar Nintendo började med TP till Gamecube och det skulle egentligen ha släppts förra julen, men de sköt upp på det för att finslipa lite, tydligen blev det ett helt år. I och med det bestämde de sig för att släppa det till Wii också och dra nytta av Wii Remotens egenskaper. Dock blev det väldigt begränsat eftersom det som sagt är en port från GC. Wii-versionen släpptes den 8:e december, samtidigt som Wii, och GC-versionen släpptes några dagar efteråt.

Av Lord E

Har inte röstat eftersom jag bara har erfarenhet av en spelmus. Men jag är mycket nöjd med min Logitech MX518! (Har G15 också ) Har haft den i... tre år kanske? Skaffade den när min Logitech Optical Mouse lade av, gav 445 spänn för den tror jag.

Har stängt av programväxlarknappen eftersom jag inte vill klicka på den av misstag. Jag kör alt+tab istället. Vad gäller känslighet är jag väl inte så petig med det... kör 1200dpi hela tiden Tumknapparna är riktigt sköna när man surfar. Det enda jag inte gillar med den är att det bildas smutsavlagringar på de lackade knapparna som kryper ner i hörnet på den högra... Fås dock bort med en bit papper eller fint tyg