Inlägg

Inlägg som Lord E har skrivit i forumet
Av Lord E

Har faktiskt tre till fem som bara är att plocka ur ett par gamla datorer vi har hemma... Har provat två nu men båda vägrar fungera... >.< Förresten, kan moderkortet eller floppyn skadas om man vänder uppochner på floppykabeln (floppy-änden) ?

EDIT: Sådär, har löst sig nu. Tror att RTFM löste problemet (minns inte exakt men jag tror jag hittade nåt i manualen som var till hjälp) xD

Tack för all hjälp!

Av Lord E

Verkar väldigt konstigt... Har för mej (sitter vid en annan dator nu) att det finns TVÅ flikar däruppe till höger för mej... En med inställningar och en med hjälp m.m. Vilket OS kör du?

Av Lord E

I ForceWare eller vad det nu är jag har så finns det alternativ för kloning av bilden. Plugga in båda, (höger?)klicka på nVidia-ikonen i taskbar -> nVidia bildskärm (tror jag) -> klona -> välj det alternativ som passar dig. Är inte så djupt insatt i det här, men så mycket vet jag Du kanske kan behöva gå in i kontrollpanelen och ändra lite i inställningarna också för att få bästa resultat (bildskärmsinställningar eller liknande).

(Sitter på en skoldator nu, det är därför jag inte är helt säker på hur du ska klicka dig fram ))

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Svaret står i FAQ, var god läs den innan du postar.
När du läst den kan du komma tillbaka och fråga mer specifikt om du inte förstår något.

MVH

Ooops... glömde att kolla där o.0

Jag tror jag hittade nåt användbart. Jag återkommer om jag får fler problem. Får börja med att försöka hitta en floppy... xD

Tack!

Av Lord E

WinXP på SATA / boota SATA?

Hittade lite i sökningen men det hjälpte inte...

Har införskaffat en Samsung SpinPoint 80GB SATA-disk som jag tänkte byta ut min gamla 14GB IDE mot. Kopplade in SATA-disken och kopplade ur IDE-disken. Startade upp. Både SATA-disk och IDE-disk nummer två (Samsung SpinPoint 250GB) visas i BIOS under "Hard disk drives" i BOOT-sektionen. Kunde också ställa bootordning till

1. RAID: SAMSUNG nåntingnånting 80 nånting
2. IDE SLAVE 2: CREATIVE SSnånting (DVD-läsare)
3. IDE MASTER 1: SAMSUNG nånting, stora hårddisken

Så jag puttade i min WinXP SP1-skiva och tänkte installera systemet på SATA-disken. Men icke. Installationsprogrammet hittade bara min IDE-disk (250GB). Så jag kopplade om lite igen så att jag kunde komma åt det gamla systemet på 14GB IDE-disken. Alla tre diskarna finns på ett eller annat sätt i BIOS, men SATA-disken finns varken i utforskaren eller i WinXP-installationsprpgrammet.

Har också provat med att koppla ur båda IDE-diskarna, men då säger WinXP-installationen att den inte hittar några hårddiskar...

Nån gång under startup så står det att man ska trycka TAB om man vill fixa med RAID, men sen står det att jag inte har tillräckligt med diskar för att skapa en RAID. Antagligen menas att man måste ha minst två för att skapa en "array"...

Har SATA-disken inkopplad på kanal 1 utan andra SATA-enheter i burken. Moderkortet är ett ASUS P4V800D-X. Nån som kan hjälpa mig?

Och om nån undrar så kör jag SP1 för att vissa spel vägrar fungera i SP2.

Av Lord E

Tack! Jag hittade nån sån funktion när jag letade förut, men förstod det som att den inte kunde ta bort bokstäver... Men tack igen!

Av Lord E

ASUS MyLogo?

Skrev det här i "Modifikationer och egna konstruktioner", men blev hänvisad hit istället.

Jag har ett ASUS P4V800D-X-moderkort och undrar hur jag kommer åt MyLogo? Jag har installerat "ASUS Utilities" från den medföljande skivan. Där ska MyLogo ingå, som jag förstått det, men jag hittar ändå inte programmet! Nån som kan hjälpa mig? Jag kör Windows XP Pro SP1 om nån undrar.

Av Lord E

Det är det som är problemet, det där med klartext i formuläret... Kanske skulle man kunna skicka med en obegriplig harrang tecken som sedan översätts till svaret i den senare filen... Men jag förstår vad du menar Har faktiskt inte mycket mer än ett par månader erfarenhet av PHP xD I vilket fall som helst är min lösning säkert ingen användarvänlig sådan.

Kom att tänka på en sak när du nämner det där med inga script... Finns det någon PHP-funktion för att ta bort alla tecken ur en sträng som inte är siffror, eller får man skriva den själv i så fall? Just nu har jag ett fält på min sida där jag bara vill ha siffror, och så har jag ett script som tar bort icke-siffror som skrivs in.

Av Lord E

Om du kör Windows så kan du klicka start > kör > "msconfig" > autostart och klicka ur alla program du inte vill ska starta när datorn startas. En tumregel jag använder är att inte klicka ur nåt med "system" eller "windows" i program- eller mappnamnet. Hatade min 239MHz dator med Win2000 för att jag inte kom åt msconfig på den... Tog typ en kvart att starta den...

Av Lord E

Byter ut dem antar jag

Av Lord E
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasc
När inte ens oläsliga CAPTCHAS hjälper så tror jag inte att nåt som innehåller lösningen i klartext -- i ett inputfält och en gång till i ett fast mönster precis ovanför -- kommer stoppa någon av de jobbigare botarna. Det är lite därför vi försöker lura botarna med de här pilliga grejerna :).

Kanske inte Får väl ha lite mer avancerat, typ "X är lika med tre och Y är lika med två plus tre. Är X större än Y?". Random-satsen gör ju också att det inte är samma svar hela tiden, och man får ju bara ett försök, sedan ändras det!

Finns det nåt sätt att registrera inmatning från tangentbordet med JavaScript eller nåt? I så fall skulle man ju kunna kolla ifall några knapptryck registrerats, om inte så blockeras meddelandet. En bot lär ju knappast använda ett tangentbord, menar jag. Om den inte emulerar ett tangentbord och lurar datorn, vill säga.

Av Lord E

Att byta bilden under POST är väl ändå en modifikation? Plus att jag sett andra trådar om det här i det här forumet.

Men är det nån som kan hjälpa mig med att hitta MyLogo?

Av Lord E

ASUS MyLogo?

Jag har ett ASUS P4V800D-X-moderkort och undrar hur jag kommer åt MyLogo? Jag har installerat "ASUS Utilities" där MyLogo ska ingå, som jag förstått det, men hittar ändå inte programmet! Nån som kan hjälpa mig? Jag kör Windows XP Pro SP1 om nån undrar.

Av Lord E

Ska man vara riktigt jävlig kan man väl lägga in en läsförståelseuppgift. Skulle kanske bli jobbigt för användarna dock.

Exempel:

switch(mt_rand(1,10)) { case 1: $ans = "vattenmelon"; case 2: $ans = "automobil"; case 3.........10; default: $ans = "nationalencyklopedin"; }; echo 'Skriv ordet "' . $ans . '" i fältet nedan.'; echo '<input type="text" name="homoSapiensTest">'; echo '<input type="text" name="ans" style="display: none;" value="' . $ans . '" disabled>';

Och i den fåföljande filen:

if($_POST["homoSapiensTest"] != $_POST["ans"]) die("Du måste skriva rätt ord i det sista fältet!"); else { //Din kod };

Skulle nog fungera (har inte testat men i alla fall). Men som sagt, det blir lite mindre användarvänligt. Random-satsen är för att spammarna inte ska kunna lära sig vad man ska skriva och ta sig igenom på det viset.

Av Lord E

Jaa du... vilken är bäst? Skulle nog säga Game Boy Advance eller Gamecube, om man bara får räkna med lanserade konsoler. Game Boy Advance för att den har Advance Wars-spelen och Metroid Fusion, Gamecube för att den enligt mig spöar PS2 och XBox (inte 360 dock).

Är 15 år och spelade massvis med NES när jag var liten + N64 när jag fick den också. Sen när mamma och pappa skilde sig följde det med en SNES med plastfarsan, så jag spelade Super Mario World en hel del också. Sen fick jag en Gameboy Color och spelade Zelda: Oracle of...-spelen ett tag. Sen har det blivit några år GameCube (SSBM, SMarioS, Zelda:WW, Metroid Prime 1&2, MK: DD!! m.m.). Har aldrig ägt nåt annat än Nintendo-konsoler Har spelat ganska mycket PS2 hos min polare dock. Jag och en annan polare spelade igenom en tredje polares Halo (2?) på en natt i co-op, men det är i stort sett det enda jag spelat på XBox. Har blivit några minuter framför Xbox 360 på Webhallen också

Nu väntar jag spänt på Wii! Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag faktiskt att Wii har snyggare grafik än XBox 360, av det jag sett hittills! xD Grafik är inte allt för Nintendo, men det är ju det enda XBox har! IN YOUR FACE, MICROSOFT!

(Om ni inte har märkt det så är jag helt insnöad på att Nintendo alltid är störst, bäst och vackrast vad som än händer )

Av Lord E

Jag skaffade en gratis hemsida med php och mysql på www.awardspace.com (http://your_subdomain.awardspace.com). Sen var det bara att koppla upp sig mot den så fungerar det finfint! Adresser och sånt till FTP och MySQL finns på sidan, det finns också en mindre bra, men hyfsat fungerade, FAQ på sidan.

Av Lord E

Själv kör jag Dreamweaver och är MYCKET nöjd med det. På min PRAO i åttan använde jag... tror det var Microsoft Visual Studio .NET 2003 (PRAOade på Benima, lärde mig JavaScript där), men minns inte ifall det var bättre än Dreamweaver eller inte. Hur som helst är Dreamweaver grymt bra, det jag gillar mest med det är nog att man ladda upp sina filer hur enkelt som helst med FTP-anslutningen. Det enda jag saknar just nu är möjlighet att ändra i MySQL-databaser via Dreamweaver.

Håller på att bygga en sida i PHP/MySQL just nu Kan också tillägga att jag ENDAST kodar, jag använder aldrig designsakerna inbyggda i programmen

MX510: Du har en poäng där. Men ett bra program gör att man kan få ut mer av sin färdighet. Men som du säger, "bra" är relativt och individuellt.

Av Lord E

Nån som tror att Thermalright XP-120 med Noctua 120mm kan vara nåt? Lite dyrt bara... Scythe Ninja med samma fläkt annars, kanske? Zalman verkar ju vara på väg nedåt nu...

Och för att komma tillbaka till ämnet, är det nån som vet ifall AC Accelero passar på ASUS EN7900GT (nVidia 7900GT), och är det nån som kan rekommendera/ge ett omdöme om Zalman VF900-CU-LED? Hur mycket låter Zalmans grafikkylare (mätt med ett par öron)?

Av Lord E

Har kollat testen av luftkylare. Av nån konstig anledning vill jag ändå ha en Zalman... xD Men jag tror att 7000B-CU räcker för en Pentium 4 på 3Ghz, eller hur? Kylaren må vara gammal, men det är ju processorn också... Och ska jag byta processor så får jag byta moderkort också, så då spelar nog inte en CPU-kylare så stor roll

Av Lord E

Kul att kunna hjälpa till, även om det inte var till så mycket nytta! xD Och förresten så har jag inte alla de där på samma molex-lina längre. Sladdarna hamnade nämligen mitt i fönsterfläkten xD