Inlägg

Inlägg som Mita har skrivit i forumet
Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SnowJim
Jag har nu haft denna nätdel ett litet tag och tycket att den låter relativt högt jämfört med Hiper agget.

Det låter inte som någon fläckt eller luftflöde utan snarare som en elstation när strömmen är på slagen.

Ska det vara så?

Jag har precis samma "problem". Mitt HX520 har ett lågt högfrekvent ljud vid användning av vissa applikationer. Första gången lät den konstant när jag startade upp windows. Ominstallerade och fick bort det konstanta ljudet. Får dock tillbaka det när jag kollar på media tex youtube eller VLC (man hör ljudet tydligast när det är "ljuduppehåll" i filmer) . Skickade in nätdelen till Inet som efter det 2:a inskicket slutligen bytte ut nätdelen (mot en samma). Dock så kvarstod ljudet trots ny nätdel. Har även provat med ett splitternytt HX650 och precis samma ljud. Min slutsats av det här är att det ska låta lite från Corsairs nätdelar.

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bfmv_tobbe
hej jag tänker klocka min intel i5,men det går inte så bra med orginal kylaren märker jag,så jag undrar om nån kan erbjuda en bra kylare, för typ 200-400 kr eler nåt?

Köpte en Coolermaster TX3 som jag är väldigt nöjd med. Kyler bra för en billig peng tycker jag. Kostade ca 200:- på dustinhome. Har klockat min till 3.0 GHz och har 32 grader i idle och 63 grader vid full load (100% på alla 4 kärnorna) med 5 rundor av Intel burntest i "High".

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNkeY-05
Moms och skatt har antagligen med saken att göra. Vid en beställning från UK så ska du väl ändå betala sådant med tror jag..?

England (Storbritannien) tillhör EU >tullfritt inom EU?!

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=7699...

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Bra att det löste sig!

Har också HX520 nätagg men har inte hört det whina vad jag vet. Men jag vet att mitt grafikkort whinar när jag har hög fps i spel i menyn som tex Crysis. Olika ljud i olika frekvenser.

Det e ju lite jobbigt..men kanske förståligt också om man pressar grafikkortet hårt. Märkte att nätagg whinar när jag kollar på film. Det kan jag ändå leva med. Har ju på högt ljud då så man hör inte mycket av det andra ändå.

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Har du provat en annan disk? Jag skulle gjort det för att vara 100% Hört att folk sa att deras nätagg tjöt eller grafikkort, coil whine.

Allright guys..måste erkänna att jag varit en riktig klantskalle som inte gjorde en noggrannare kontroll innan jag whine:ade.

Plockade ut SSD och satte den vid sidan om medan jag kopplade ur den andra disken. Startade upp datorn och explorer. Mycket riktigt kom det whine:ande ljudet tillbaka. Satte örat mot min SSD. inte ett ljud. Fick hjälp av en kompis som lyssnade runt. Ta mig tusan om det inte var det satans nätagg ändå. Ljudet måste ha studsat i lådan eftersom jag var övertygad om att ljudet kom från diskarna.

Allright. Då har jag äntligen lokaliserat felet. Nästa sak att göra isåfall var att kontakta inet angående ett tjutande nätagg. Tänkte att det kanske hjälpte att vända på nätagg (hade den bottenmonterad med fläkten upp. Gjorde det men problemet kvarstod.Fine, får väl vackert bita i det sura äpplet tills jag kan ringa dem imorgon. Det fanns dock en grej som irriterade mig förutom detta. Det var att programfönstret öppnade upp varje gång jag startade windows. Typ sånt som man kunde få i Win98.

Bestämde mig då för att göra en ominstallation i så jag fick bort en sak i alla fall. När ominstallationen av XP var klar testade jag bara för skojs skull att köra igång explorer. gick in på Sweclockers där jag tidigare fick det tjutande ljudet. Inte ett knyst från nätagg. Blev helt paff. testade flera andra sidor precis samma sak, knäpptyst. Har även installerat en del drivers och program men inget mer ljud. Det enda undataget var när jag flyttade över mina gamla filer på 90 GB som nätagg lät lite.

Summan av kontentan är att det inte var disken som lät i alla fall.

Jag är tacksam för all hjälp jag fick och förmodligen så var det coil whine från nätagg som Sweeper nämde men det gick över av sig själv av någon anledning.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av z@mbie
Kör Win 7 ultimate. Har bara hört ljudet vid virusscan. Inte helt 100 på att det är SSD som låter, men har inte hört det tidigare... skit samma den är ju skit snabb med Win 7.

Den är som en gud även i XP;)

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Pröva öppna notepad i litet fönster resp fullskärm. Ger det något (o)ljud?

ska prova det när jag kommer hem ikväll.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av z@mbie
Har samma problem när jag kör virussökning med F-secure... brummar som en humla.

Är det bara när du virusscannar som den låter? kör du också på XP?

Är det några andra justeringar man ska göra med SSD för att de ska funka bra i Win? Läste om att man skulle stänga av prefetch(win XP) superfetch (Vista, Win7) ej defraga. Behöver inte vara optimera men att livslängden inte kortar ner iaf (typ genom defrag och konstant skrivning till disken).

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CrAcKman
Använd firefox då

hehe..om det löser mitt problem så ska jag göra det. Kan nämna att den lät under windows installationen också. Ska göra en ordentlig check när jag kommer hem idag. Kan ju kolla om det gör någon skillnad att slänga in Win 7 istället.

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brolles
Vad är det som låter? du skrev förut att "datorn låter" lite svårt att tro det är ssd'n

Min Intel hårddisk får jag det till. kan inte förklara vad det där ljudet kommer ifrån annars. Trodde först det var grafikkortet så jag ändrade fläkthastigheten men ljudet var fortfarande kvar. har lyssnat runt i chassit och ljudet verkar komma ifrån diskarna.

Av Mita

Ytterligare en ledtråd. Om hemsidan jag besökar har någon form av animation så piper den. Testade Dustinhome och hitta.se inget ljud alls. jävligt skumt.

Av Mita

Har testat o dra ut o sätta tillbaka både ström o sata sladden men fortfarande samma problem. testade att köra igång Photoshop CS men då låter den som vanligt. Det verkar som att det högfrekventa ljudet är är kopplat till explorer än så länge.

Av Mita

Ok..testade att dra ut sladdarna o sätta in dem igen. Fortfarande samma skit problem=(

Hittar inga energisparar funktioner på MK. Det närmsta är typ stängt av speedstep.

Glömde tillägga att jag har ett Corsair HX 520 W. Är oklockad i dagens läge så för lite ström är det ju inte.

Av Mita

Problem med SSD Intel X25-M

Hej på er!

Har ikväll satt ihop min dator och allt funkade bra med den tills jag skulle surfa. Så fort jag öppnar IE så ger datorn ifrån sig en konstant låg men högfrekvent ton tills det att jag stänger ner explorer. Jag misstänker att det är min SSD. Har stängt av prefetch på den vilket är den enda justeringen jag har gjort. Temperaturerna ser bra ut och allt funkar ju som sagt kanon. Datorn ger även ifrån sig den högfrekventa tonen när jag öppnar upp program. Är det fler inställningar jag ska göra för att få tyst på skiten?

Mitt system är:

Core i5
Asus P7P55D
Corsair XMS3 4 GB 1333MHz
Asus GTX 260 896 MB
Intel X25-M 80 GB G2
WD Black 640 GB
Corsair HX 520 W
Win XP

Är tyvärr amatör när det gäller SSD så all hjälp är uppskattad!

Av Mita

Beställde en retail från Netonnet i ons och plockade ut den idag=D

Av Mita
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ministerkrister
netonnet har bulk för 2290

Du menar retail? enligt uppgifter på deras sida så är artikelnummret SSDSA2MH080G2R5 detsamma som för retail versionen.

Av Mita

Prova denna sidan. den kan ge dig en ungefärlig fingervisning. det viktigaste är +12 v linan men det ska inte vara något problem så länge det är corsair i alla fall.

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Jag har ungefär samma setup på min dator som dig. Enligt denna sidan så skulle jag klara mig på 500W om även efter 3 år och använder samtliga komponenter till 95% samtidigt. Jag tror att många skjuter flugor med kanoner när dem väljer nätaggregat.

Av Mita

Hej!

Jag undrar ifall ni kommer att ta in några fler alternativ till 1156 kylare. Såg att Artic cooling Hade släppt Freezer Pro 7 Rev.2 för socket 1156. Eftersom jag har tyckt det har funkat bra med Freezer pro på min nuvarande dator och att den är så smidig att montera så hade jag gärna önskat att införskaffa en till min core i5.

Av Mita

Lånar tråden lite.

Hur funkar spel på 64-bitars version av Windows om man inte kör Pro? Vad jag har läst så kan det finnas lite komplikationer med tex drivers som normalt sätt är skrivna för 32-bitars Windows. För det mesta så finns det ju drivers 64-bitars också men som sagt, hur funkar det med spel överlag?

Av Mita

Tror inte du kommer särskilt långt. Hade en cpu PIII som jag glömde slänga kylpasta på när jag bytte kylare. Den funkade i någon minut som bäst sen så stängde den av sig. Har svårt att tänka mig att du komma längre utan någon cpu kylare.

Av Mita

Hmmm..fick också något liknande problem när jag körde 4 minnesstickor på min nuvarande dator. antiviruset slutade fungera och datorn kunde frysa till o från. Så fort jag tog bort 1 sticka så var allt frid o fröjd.

Av Mita

Jag förstår inte varför alla verkar vara så tända på "premium" moderkort. Verkar som att alla här utgår från att man ska klocka järnet. Standard P7P55D duger ju mer än väl o man spar in ett par hundringar där som man kan lägga på andra delar? Tycker jag läst om det i en annan tråd att det inte skiljde så mkt mellan standard och premium mer än vissa extrafunktioner.