Inlägg

Inlägg som Mart har skrivit i forumet
Av Mart
Av Mart

Saknar flera smådetaljer som finns i 2.80. Ser därför ingen anledning att "uppgradera" innan de sakerna finns med.

Av Mart

Klart jag gör. Min IBm 75GXP 46,1Gb går som en klocka

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gl-Gnu
>----- Original Message -----
>From: Peter PL. Liu
>To: Åke Jacobsson
>Sent: Monday, July 08, 2002 10:01 AM
>Subject: SV: Anmälan till Svarta Listan

bla bla bla

>Peter Liu

HAN ÄR JU INTE LITE FRÄCK!!!!!!!!!! [big] O M G [/big]

Hans stavning är ju lika dålig som företaget verkar vara

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dampis
sjyst FAQ...
vet ni nån bra sida där man kan kolla hur högt man kan klocka en KATMAI? ja kollade på overclocker(S).com men hittade inte ett skit...

som sagt, BRA FAQ!!

//FeFFe

Processorer är olika precis som vi människor. Det går inte att förutse hur högt man kan klocka ett visst exemplar. Overclockers.com har en CPU databas där man ändå kan få en uppfattning om hur högt det kan vara rimligt att komma.

http://overclockers.cssftware.com/cpudb/index.cfm (verkar dock vara nere just nu)

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phY
Genom att höja PS/2 portens uppdateringsintervall ökar man känslighteten på musen. eller.....man ökar ju inte DPI;n men om man har en mus med högre DPI än vad porten klarar av, då tjänar man att man kan använda musens högsta känslighet, istället för att ha porten som en flaskhals.
(detta är mina teorier, om någon kunde bekräfta dom skulle jag vara tacksam)

Så har jag oxå uppfattat det. Om jag inte minns fel så kan man med mjukvaran som medföljer Razer Boomslang-mössen ändra detta (om man har en sån mus alltså).

Av Mart

Re: Nollställa BIOS??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tillwadell
Du skrev om att nollställa BIOS?? Hur gör man det?

Kolla i manualen till ditt moderkort! Men det som ZweX beskriver är gansak vanligt men det kan även vara en jumper inblandad.

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phY
Jag skulle bra gäna vilja veta hur man överklockar PS/2 porten. Tycker att det skulle passa ganska bra i den här FAQ;n.

Sök på "ps/2 rate" på google så hittar du nog vad du söker.

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ps_86a
det står hur man voltmoddar p3 och celeron......men inte p4....skriv det..

Du som har en P4:an kan väl göra det?!

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av voesoftware

har inte sunet 100mbit?...

Näe. Visst finns det studentbostäder som har 100mbit men det är nog rätt ovanligt. I huset där jag bor (se avatar) så drogs nätet för typ ett år sedan och inte fick vi några 100 mbit Iofs så så är de flesta universitets uppkopplingar ganska hårt belastade men iom uppgraderingarna till GigaSunet så borde de problemen vara lösta (ett tag iaf).

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [MqM]EXECer
hmm angående upplåsning av T-bird så har jag för mig att alla mellan 1200-1400 var/är fabriksupplåsta eller var det datorbutiken som låste upp själva?

Nej, de var olåsta från fabrik.

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pauan86
Rektum, vill bara säga att
"Intels processorer går inte att klocka genom att man ändrar multipliern. Detta beror på att den är fabrikslåst och det finns inga smidiga sätt att låsa upp den på. " är fel, både du o jag +andra har sätt att tomas kunde klocka sin intel (p3?) genom både fsb OCH multipel ine i bios på hans mobbo (har ingen riktig koll på va det e för nått) och till alla er andra Jag ljuger INTE jag blev själv stum när jag såg han göra det...

Då vill vi gärna ha en nogrann beskrivning från dig på hur man låser upp multipeln på en P3:a. Om du mot förmodan lyckas med det så blir SWEC först i världen med en artikel/forumspost om hur man låser upp en P3:a.

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MartinuZ
Hahaha va ni hack(r)ar på honom lol

Viktigt att det blir rätt när det är en FAQ som alla besökare borde läsa.

Hoppas du inte tar illa upp, Rektum.

Av Mart

"Vilket är best, FSB eller multipli klocka?"

bäst!

Av Mart

Prime95: http://www.mersenne.org/ips/ Länk till programfilen finns ioxå här: http://www.sweclockers.com/html/filer.php

Av Mart
Citat:

För att ansluta en pinne till VSS lindar du lämpligtvis en tråd av ledande material runt pinnarna. Även att stoppa en tråd mellan hålen i processorsocketen fungerar. Löda går oxå bra. Var mycket nogrann med att tråden inte har kontakt med några andra pinnar än den ska. Om allting gått som det ska så har din processor fått en ny standardspänning som du sedan kan höja ännu mer i bios eller med jumprar på moderkortet.

När du processorspänningen ökar processorns värmeutveckling kraftigt. Det är därför mycket viktigt med bra kylning. Allting du behöver veta om kylning finns i Kylnings FAQn.

Det stycket ligger fortfarande under "Hur vet jag vilken stepping min Intel-processorn har?". Det ska ligga under "Hur späninngsmoddar jag min Intelprocessor?"

Bäst stavas fortfarande "best".

Av Mart

Ett stycke som hör till spänningsmoddningen verkar ha hamnat under Intel- steppingen.

Av Mart

"best" = "bäst"

"voltmodd" är i grunden ett felaktigt uttryck. Spänningsmodd borde det kallas. Vi ska inte bidra sämre fysikkunskaper. De verkar generellt sett redan vara rätt dåliga.

"Stäppning" kan väl aldrig vara korrekt svenska?! Jag anser att engelskans "stepping" bör användas i brist på bra svensk översättning. Steppingen på Intels processorer beror inte på något test av hur mycket de klarar utan när de tillverkades. I nyare steppings har förmodligen tillverkningen förfinats vilket i sin tur gör att de generellt kan klockas högre. Även processornspänningen skiljer mellan olika stepping.

Lägg till en länk till Powerstrip under överklockningsprogram för grafikkort oxå.

Några bidrag till FAQn:

Om jag köper processorn x, hur högt kommer jag då att kunna överklocka den?
Överklockning är inget exakt vetenskap. Många faktorer påverkar en lyckad överklockning. Processorer är precis som vi människor olika. Två processorer tillverkade efter varandra behöver inte gå att överklocka lika mycket. Overclockers.com har en databas över överklockninsresultat. Den kan ge ett riktmärke på hur högt du kan förvänta dig att komma.

Hur vet jag vilken stepping min Intel-processorn har?
Besök Intels hemsida för detta: Celeron P3
Följ anvisningarns där. Varje processor har en "CPUID String", den kan man avläsa med t.ex. WCPUID, under varje sSpec# (t.ex. SL45Y) kan man se vilken CPUID String den steppingen har. Även t.ex. Sisift Sandra kan visa stepping. Detta hittas under "CPU & BIOS Information"

Hur späninngsmoddar jag min Intelprocessor?
Börja med att ladda hem Intels datablad för din processor. Anmärkning: det är inte samma datablad för Coppermine som för Tualatin och motsvarande Celeron.

Datablad för P3:an Datablad för Celeron.

Läs t.ex. guidenHardOCP för att se hur du ska göra. Tänk dock på att det kan skilja vilka pinnar du ska ansluta till VSS beroende på vilken processor du har. Kontrollera i databladet för din processor. "Spänningstabellen" finns runt sidan 18-25 och pin-layout nånstans på sidan 50-80 i databladet. Lägg märke till att en nolla i "spännigstabellen" markerar att den pinnen är ansluten till VSS.

För att ansluta en pinne till VSS lindar du lämpligtvis en tråd av ledande material runt pinnarna. Även att stoppa en tråd mellan hålen i processorsocketen fungerar. Löda går oxå bra. Var mycket nogrann med att tråden inte har kontakt med några andra pinnar än den ska. Om allting gått som det ska så har din processor fått en ny standardspänning som du sedan kan höja ännu mer i bios eller med jumprar på moderkortet.

När du processorspänningen ökar processorns värmeutveckling kraftigt. Det är därför mycket viktigt med bra kylning. Allting du behöver veta om kylning finns i Kylnings FAQn.

Mina kunskaper och intresse för P4:an är ganska obefintligt så någon får väldigt gärna komplettera med info om den

Av Mart
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Christoffer
hmm, är detta fel forum!?

"löjliga hastigheten 5mbit" verkar som vi har en bortskämd liten snorunge ibland oss...

Finns det intelligent liv hos de med långsammare uppkoppling än 10mbit?

Av Mart

Grafikkort: Matrox G450 DH
Krets: Se ovan
Format: Komposit
Synpunkt: Lite besvärligt att få igång Clone. Trevligt att kunna flytta och ändra storleken på det som visas på tvn (endast senaste drivarna). Kanonsmidigt med DVDMax dock är G400DivX bra att ha. Fixar ju subtitles oxå :).